Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:725632 kpl

Pikakysely

Oliko mun juttuja ikävä?

Savon kanava

Maanantai 15.5.2017 klo 12.33 - Pia P

Kari Rajamäki kirjoitti asiaa paikallislehti Sisä-Savossa.
Suonenjoella maakuntakaavaan kuuluva Savon kanava - varaus on esitetty poistettavan, syynä on Suonenjoki - joen varteen kaavaillun omakotirakentamisalueen paikallisen kaavan tekeminen. Suonenjoki haluaa siis purkaa Suonenjoen kohdalta Savon kanava- varauksen kun joku haluaa muuttaa peltonsa huomattavasti arvokkaammaksi rakennustonteiksi. Ja kaupunki kaavoittaa tämän halun.
Savon kanava - hanke on ollut olemassa vuosikymmeniä. Kaavaan varatulle alueelle ei ole saannut rakentaa mitään. Näin kauan on saatu pidettyä se varaus olemassa.  Ajatus on ollut, että jos me emme saa rakennettua, niin voi tulla vielä aika kun se kanava rakennetaan Saimaan ja Päijänteen yhdistäväksi vesireitiksi. 
Jotkut maakunnallisetkin viranhaltijat ovat vilkuttaneet vihreää valoa kaavavarauksen purkuun.  Minusta kanava on suurempi asia, toivoisin laajaa keskustelua, että haluammeko olla lopettamassa yhden Savon suurempien hankkeen mahdollisuuden toteutumiseen? Mistä tiedämme mitä on 10, 20 tai 40 vuoden kuluttua? Haluammeko, että sen tulevan ajan ihmiset ihmettelevät tms miksi estimme kanavan rakentamisen Suonenjoella muutaman tontin takia?


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Savon kanava, Suonenjoki, kaava

Suonenjoen Linja-autoasema

Lauantai 25.8.2012 klo 8.02 - Pia P

Kiitos Suonenjoen Teboil, jossa sain hyvää linja-autoihin liittyvää neuvontaa. Sain selville bussin aikataulun, sain jopa aikatauluoppaan mukaan ja kerrottiin, että pysäkki on Teboilin pihassa ja sisällä sai odottaa.

Eikös nämä ole linja-autoaseman tunnusmerkit? Samasta paikasta löytyy myös matkahuollon palvelut. Hienoa, että Suonenjoella joku yrittäjä alkoi siihen ja siten on tällä hetkellä matkahuoltopalvelut ja linja-autoasema.

Suonenjoen kaupungin tekniselle lautakunnalle Teboil on ilmoittanut, että se ei harjoita linja-autoasematoimintaa. 14.8.2012 tekninen lautakunta päätti Teboilin lausunnon sekä huoltoasemilla yleisen matkahuollon toiminnan pohjalta, ettei tämä linja-autoasemana toimiminen ei ole linja-autoasematoimintaa. Nykyisella kaavalla paikka ei ole linja-autoasema. "Alueen käyttö linja-autoasemana edellyttää kaavamuutosta, sillä sitä ei voida katsoa voimassa olevan kaavan mukaiseksi toiminnaksi." (Suora lainaus pöytäkirjasta 14.8. tekninen lautakunta.)

Kritisoin tässä Suonenjoen päätöksen tekoa, toivoisin että lautakunnat lausuntojaan tehdessä kaupungin hallitukselle ryhdistäytyvät ja alkaisivat oikeasti miettimään näitä päätöksiä ja tutkimaan hieman taustoja. Varsinkin tekninen lautakunta: nyt joku joutuu noudattamaan jotain esim. kaavaa pilkulleen ja jotain taas katsotaan sormien läpi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: päätöksen teko, kaava