Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:160481 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Kaupungin työntekijät

Perjantai 24.3.2017 - Pia P

Kun haet Suonenjoelle töihin, niin ole valmis olemaan täällä hamaan eläkeikään asti. Mikään syy ei ole riittävä syy lähteä pois vaan se on osoitus kiusaamisesta ja vakavasta johtamisongelmasta.

Se, että saat parempi palkkaisen työn jostain muualta, ei ole hyvä syy lähteä. Urakehityksen hakeminen on myös huono asia. Syyksi ei riitä sekään, että perheesi asuu toisessa paikassa ja saat uuden työpaikan perheesi paikkakunnalta ja tunnin työmatka suuntaansa jää pois. Ei kuule riitä. Se, että rakastut ja uusi kumppani asuu toisella paikkakunnalla ei riitä syyksi lähteä pois Suonenjoen työntekijäkaartista. Pitää kieltääkin  parin ja perheen muodostaminen, joku voi lähteä pois. Eläkkeelle jäämisen takia pitää pyytää eroa työpaikasta,  ei muuten sitten myönnetä jatkossa, ettei tule lautakunnan pöytäkirjaa ikäviä eroamispyyntöjä. Täällä suhtaudutaan hyvin negatiivisesti kaikkiin eroihin.Piste.

Muuten valtuutetut alkavat laulaa jopa lehtien palstalla... On se Suonenjoki kurja työpaikka. sillä ei ole väliä vaikka samlla tuhotaan työnantajan maine.

Suonenjoen kaupungilla on n 500 työntekijää - kaupunginjohtajasta siivoajiin. Töissä on opettajia, uimavalvojia, avustajia, lähihoitajia, rakennusmiestä, traktorikuskia jne. 

Kaupungin työpaikka on yleensä tavoiteltu. Palkanmaksaja on varma ja työehdot on hyvin sovittuja. Moni kunta on tosin joutunut irtisanomaan, mutta ei Suonenjoki. Moni kaupunki on joutunut lomauttaa, muttei Suonenjoki. Suonenjoella on työntekijöiden määrä noussut koko ajan vuosittain, esim paljon säästökohteena omien mukaan olleen koulutuslautakunta on lisänyt viidessä vuodessa 19 työntekijää - ei kuullosta kovinkaan kovalle leikkaamiselle.

Suonenjoella on kuulemma ilkeästi muutettu työnkuvia ja samalla työtapoja.

Seuraavat asiat ovat ihan yleistyksiä, ei liity kenenkään eikä mihinkään eikä varsinkaan tähän paikkakuntaan...Kyllä, on kurjaa kun tietokoneaika muutti monta asiaa. Puhelimetkin on nykyisin taskussa, eikä tarvita keskuksenhoitajaa. Moni esimies osaa jopa itse kirjoittaa, mitä ei muutama vuosikymmen osattu edes ajatella- ettei joka johtajalla ole omaa sihteeriä.

Samoin lattianhoitokoneella pesee isomman alan kun lattialuutulla kontaten. Kopioita ei tarvita monistaa ja  jakaa kaikille kokouksissa kun asiat löytyy pilvestä salasanan takaa (ei onnistu Suonenjoella...).

Moni asia muuttuu, osa hitaammin ja osa nopeasti, mutta harva ammattikuva pysyy samana, vaikka työpaikka olisi kaupunki.

Kukas kaupungin työntekijöiden työnantaja on? Suonenjoella asukkaat ja palkan maksaa veronmaksajat. Tälläinen Suonenjoen mainee pilaaminen toreilla, kaduilla ja lehtien palstoilla sekä kokouksien jälkeen valittamalla pitää lopettaa. Meiltä alkaa kohta oikeasti lähtee porukkaa- ei onnellisten perhetapahtumien vaan jatkuvan valituskierteen takia. Töitäkin pitäisi tehdä.

Suonenjoki on hyvä paikka elää, asua ja olla työssä. Kehitetään mielummin parempaa suuntaa kuin niin , että etsitään  toisista virheitä.  Kannattaa kokeilla joskus kehua, sillä saa parempaa aikaan kuin haukkumalla toisia.

Ihan oikeasti, onkohan ammattiliiton ja parin puolueen vahva sidos hyvä asia? Ammattiliittoa käytetää puolueen etujen ajamiseen, näin kuntavaalien alla liiton jäsen - kuntavaaliehdokkaiden tukemiseen. Onko oikein, että Sinun liiton jäsenmaksuja käytetään vain joidenkin ehdokkaiden tukemiseen? Onko oikein, että liiton tukea käytetään kun huononnetaan työnantajansa mainetta valittamalla?

http://www.suonenjoki.net/d5web/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20171756

Arvostan todella paljon kaupungintyöntekijöitä, Te olette kaupungin sydän!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, kiusaaminen, työpaikka, irtisanominen

Suonenjoen demarit

Torstai 2.2.2017 - Pia P

Moni on kysynyt, että mitä ihmettä Suonenjoella tapahtuu ja varsinkin demareiden toiminnasta.

Tässäpä muutama tositapahtuma... 

-  Viime kuntavaaleissa ääniä oli laskemassa samoissa vaaleissa ehdokkaina olleita ihmisiä. Laki muuttui ja nyt se on lain vastaista. Demari, joka itse pääsi läpi, ilmoitti PS äänet kuulemma väärin. PS äänimäärä laski kun entisen opettajan puhe- tai lukukyky petti.

-  Entinen demari, joka tuli sitoutumattomana PS kylkeen, meni ensimmäistä kertaa läpi kuntavaaleissa Perussuomalaisten ehdokkaana. Hän kertoi puoluesidoksenn vaihdon syyksi, että demarit eivät arvosta naisia ja eivät keskustele asioista hänen kanssaan. Vaalien jälkeen loikkari loikkasi takaisin entisen kumppanin -demareiden- kylkeen, ehkäpä arvostuksella ei ollut väliä kun mieli muuttu?

- Demareihin loikkauksen myötä loikkari menetti kaikki hänen itsensä haluamansa ja tärkeäksi kokemansa luottamuspaikkansa. Nyt hän kulkee eri yhdistyksissä puhumassa miten homma pitäisi mm kaupungin puolelta hoitaa. Kenties hänen valitsema  ja loikkauksen myötä menettämänsä vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtujuus oli liian hyvä paikka, siinä olisi voinut päättääkin jotain puheiden sijaan? 

- Demariin loikkauksen myötä demarit vaativat Perussuomalaisilta hallituspaikkaa pois ja uutta paikkajakoa, koska heillä oli enempi valtuutettuja. Viis siitä mitä kuntavaaleissa suonenjokelaiset oli äänestänyt?

Muut puolueet eivät suostuneet tähän vaan pitivät Perussuomalaisten puolia ja kuntavaalitulos pysyi voimassa, vaikkakin ääniä väärin laskemalla.

-  Kuntavaalien jälkeinen tulos realisoituu eri lautakuntiin ja muihin luottamustehtäviin. Paikkajaossa huomoidaan siis vaaltulos ja tasa-arvo, 40% luottamushenkilöistä pitää olla toista sukupuolta kokoonpanossa. Suonenjoen demarit valitsivat kaikkiin paikkoihinsa samat neljä miestä eri variaatioilla ja vaaleissa ollleet naisehdokkaat saivat muutaman varapaikan jonnekin. Kun muut puolueet pitivät huolen tasa-arvolain noudattamisesta vastaus oli demareilla aina: mies. Onkohan tämä sitä kuuluisaa äijäfeminismiä? Sanoinkin paikkajaon jälkeen, että toivottavasti Teillä (demareilla) on parempi ehdokashankinta ja naisilla parempi vaalimenestys ensi vaaleissa, että voivat valita naisia varsinaisille paikoille.

- Demareilla on ollut väärä henkilö tarkastuslautakunnan kokouksessa. Varahenkilönä demareiden ipaikalle kutsuma henkilö ei ollut valtuuston päättämä henkilö. Eli ulkopuolinen henkilö kokouksessa teki koko kokouksen päätöksistä kuntalain vastaisia. 

- Demarit ovat kaupunginhallituksen kokouksissa vaatineet ja valittaneet, että pitää saada työpaikan hakijoiden tiedot luettavaksi. Lautakuntien pöytäkirjojsta ei löydy tälläisiä kohtia eli silloin voi todeta, että valitukset koskevat vain että tiettyyn tehtävään haluttiin tietty henkilö, ei suinkaan paras tehtävään vaan demareideille sopivin. 

- Hallinto-oikeus on vastannut demareiden valituksiin, että ne ovat aiheettomia. Silti demarit ovat omasta mielestä voittajia?

- Suonenjoen entinen kaupunginjohtaja on vahva ja aktiivinen demari. Hänen työuransa yhtäkkinen loppu oli varmaan joillekin työntekijälle ja luottamushenkilölle järkytys. Uusi johtaja on aina erilainen ja nykyinen on hyvin neutraali poliittisesti, taloudellisesti järkevä ja uudistusmielinen. Monen työtehtävä on muuttunut ja siitä on tullut joillekin paha mieli? Onko työtehtävien muuttuminen kiusaamista?

- Hyvän maun vastainen kaksoisrooli on, että yhdistyksessä, joka on ilmoittanut menevän konkursiin ilman kaupungin tukea, on ollut allekirjoittamassa palveluostopyyntöä kaupungille sama henkilö eli demari, joka on tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, jonka pitäisi taas valvoa kaupungin lain noudattamista ja valvoa taloutta.

- Demarit esitti 0,5 veroprosentin laskua kuntaveroja päättäessä. Se tarkoittaa 500 000€ vähemmän rahaa veroina, mistä se olisi leikattu, nostettu maksuja tai säästetty kun he vastustavat kaikkia muutoksia? Ei vakuuta osaamiselta vaan populistin puheelta.

No mitäs mieltä minä olen Suonenjoen demareista?

Ilmeisesti valituskierre ja puhkuminen muutenkin on gallup- menestyksen tuomaa ja luomaa "oikean demarin" näkymistä.  Kenties asiantuntijajäsenenä valituksissa on pitkän uran tehnyt taustavaikuttaja. Tuo mitä yllä kirjoitin on tapahtunutta, ei mitään moitetta tai haukkumista. Hyväksyn demarit tuollaisena, se on heidän tapa. Toivoisin tietysti kaupunkilaisten miettivän minkälainen ajatusmaailma ja kyky tehdä päätöksiä on ihmisellä, jos se sitoutumattomuuden kohdekin vaihtelee viikottain?

Jokaisella puolueella on omat kotkotuksensa, jokaista voi roimia samalla tavalla, myös meitä.

Paikallislehden mielipidepalstalla on kertonut kantansa tähän demareiden valitusrumpaan Suonenjoen muiden puolueiden valtuustoryhmät, kaupungin toimistopalveluiden työntekijät, valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat, kaupunginjohtaja ja henkilöstöjohtaja - kaikki nämä ovat sitä mieltä, että kiusaamista ei ole muuta kuin demareiden valitukset. Kiusaamisen ja kaupungin huonon päätöksen teon kannallla  on ollut demarien ryhmä ja muutama nimimerkkikirjoittaja sekä nyt yksi nimellä kirjoittaja (on hyvä asia kirjoittaa nimellä!). Hallinto-oikeus on todennut valitukset aiheettomaksi.

Minulla on ihan hyvät välit demareiden kanssa. Niin hyvät, että keksin muutaman vaalilauseet heille:

Demarit -  äänestä, niin muutoksen aika on ohi!

Demarit- vain liitonjäseniä kaupungille töihin.

Demari - mies tietää kaapin paikan.

Demarit - äänestä, kaupunki on kaupungin työntekijöitä varten eikä työntekijät kaupunkilaisia varten.

Demari - kuntalainen maksaa aina!

Nyt on SoTe- ja maakuntauudistus yms todella suuria asioita meneillään, jospa keskityttäisiin Suonenjoellakin tärkeinpiin asioihin?

        

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, demari, valitus, kiusaaminen