Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:695205 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Sukupuoli

Tiistai 6.4.2021 klo 23.53 - Pia P

Nykyisen Suomen hallituksen päätavoitteita ei ole hidastanut korona, lama, ennätyssuuret työttömien määrät, ulkomaan velan otto, kansalaisten eriarvoistuminen, kouluja käymättömiä lapset, vanhukset leipäjonossa jne.

Päätavoitteet on ilmastomuutoksen torjunta ja sukupuolineutraalisuus sekä mahdollisemman paljon maahanmuuttajia Lähi-Idästä ja Afrikasta- mielummin miespuolisia.

Ilmastomuutoksen torjunnan nimissä liikkuminen ja asuminen tehdään niin kalliiksi, ettei pysty tekemään töitä eikä asumaan normaalikokoisia asunnoissa. Kaikkien pitäisi ahtautua betonilähiöihin ratikkakiskojen viereen. Polkupyöräily on pop! Turve ajettiin alas ja nyt tuodaan Venäjältä tukkipuusta haketettua haketta venäläisillä rekoilla kaupunkien lämmityksen. Elämää on vain kaupungeissa.

Nyt pitäisi asvaltti repiä pois, että puut pääsisi kasvamaan. Yhtään puuta ei saa kaataa ja puunpoltto kotisaunassa on syntiä.

sukupuoli pitäisi saada vaihtaa omalla ilmoituksella alaikäisenä. Kohta leikataan pippeleitä pois ja harsitaan takaisin- mikä milloinkin tuntuu miltäkin. Tissejä saa hormooneila tai sitten ne leikataan pois.

Mä haluan olla ihminen! Ei minua kiinnosta mitä siellä jalkojen välissä roikkuu tai on heilumatta. Eikö ole tärkeämpää se ihminen -nahkojen sisällä?

Mutta eihän se käy, nyt pitää olla tummempi ihoinen kuin laastarin väri, sukupuolen vaihtanut alkuperäiskansan edustaja, että on edes jotain ja on puheoikeus sekä lupa ottaa kantaa! Joka asiaan! Tai edes sellainen puoliso tai kaverina. Sitten olet jotain.

Kuten aina -tulee se tuomion hetki, jolloin kysytään ja tarkistetaan tarkasti kumpaa sukupuolta olet ja siinä hetkessä on vain olemassa kaksi sukupuolta! Hetki on kuntavaalien jälkeinen luottamuspaikkojen jako. Tasa-arvolaki määrittelee, että lautakunnissa, hallituksissa, kaikissa kunnan ja kaupungin elimissä pitää olla vähintään 40% toista sukupuolta. Osaamisella ja kiinnostuksella ei ole mitään merkitystä, riittää kun olet sopivaa sukupuolta koko valtuustokauden. On vain miehiä ja naisia. Jos vaihdat sukupuolta, niin sinut vaihdetaan. Et ole enää sopiva lautakuntaan, vaikka pää ja ajatukset pysyisivät samana.

Aattelepa sitä!

Olisi kiva tietää miten pitkällä sukupuolen vaihdos pitää olla, että se politiikassa vaihtuu. Riittääkö oma ilmoitus ja Reinolle mekko päälle vai pitääkö nippasta jotain pois ja täyttää paidan kohta silikoonipalleroilla?

Entä jos säilyy Reinon näköisenä ja on jo Pirjon hetu? Eli viranomaiset on hyväksynyt vaihdoksen, mutta ulkoisesti ei tapahdu suuria muutoksia. Kurkataanko paikkajaossa pöksyihin?

Saako Sanna ajaa partaa ennen kokousta? Saako Heikki imettää vauvaansa kesken kokousta?

Aattelepa sitä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sukupuoli, mies, nainen, muu, vaihto

Suonenjokea taas....

Lauantai 18.10.2014 klo 19.32 - Pia P

Suonenjoki, Rautalampi, Vesanto ja Tervo muodostavat yhdessä Sisä-Savon elinkeinoseutuyhtymän. Seutuyhtymä hoitaa alueen elinkeinon, markkinoinnin ja erilaisia hankkeita yms. kuten alaan kuuluukin.

Yhtymä tarjoaa Rautalammille oman ja Tervo ja Vesannolle yhteisen elineinoasiamiehen. Suonenjoella ei ole erikseen palkattua tai nimettyä. Suonenjoen elinkeinoasiamiehen työt hoitaa seutuyhtymän toimitusjohtaja, Suonenjoen kaupunginjohtaja ja Suonenjoen kaupungin valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat yhdessä. Vain muutama heistä  on edes joskus ollut yrittäjä. Maatalous-, metsä- . puualan ei kuulu tämän seudun  elinkeinoalaan. Kasvinviljelyä tuetaan muutamilla hankkeilla, joka onkin kohtuullista marjapitäjissä. Matkailu sai uuden hankkeen markkinointiin. Taas. Taas ollaan samassa pisteessä kuin 30 vuotta sitten.

EU -tukihankkeisiin kunnat joutuvat lisäämään puolet omia rahoja.Seutyhtymän hankkeisiin valitaan yllättäen samat vetäjät vaikka aihe vaihtuukin

Suonenjoella työnhinnasta maksaa siis osan elinkeinoseutuyhtymä ja osan kaupunki. Suonenjoen kaupunki maksaa vuosittain noin 250 000 euroa yhtymälle, että saa osa-aikaisen avun omaan elinkeinon työtehtävään. Tämän "kimppakivan" ( tällä hetkellä 7 miestä ja yksi nainen) työnsarka on iso. Kaupunki tukee toimivia yrityksiä. Kovin homma taitaa olla saada kuntalaiset uskomaan mitä hyötyä on,esim. pistää 100 00 euroa pörssiyhtiön pihan asvaltointiin.

No, onneksi meillä Suonenjoella kaikesta huolimatta yritykset investoi tästä "osaamiskeskittymästä"  huolimatta- osan päättäjistä hieman närkästyttäen -ihan itse oman tarpeen mukaan.

Sisä-Savon elinkeinoseutuyhtymän hallitus, valtuusto ja tarkastulautakunta muodostuu kuntavaalien tuloksen perusteella. Keskusta isoimpana saa puheenjohtajan ja monta paikkaa hallitukseen. Yhtymän kuntien ja kaupunkien johtajilla on hallituksessa läsnäolo-oikeus. Samoin maakuntahallituksen ja MYR:n jäsenillä on läsnäolo-oikeus. Paikat jaetaan siis kuntavaalien perusteella "yhteisesti sopien". Jonkinlaista huumoria oli antaa Tervon perussuomalaisille naispaikka tarkastuslautakuntaa - Tervossa on neljä perussuomalaista miestä valtuustossa - ainoat ehdolla olleet. Valtuusto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, lähinnä hyväksymään talousarvion ja tuloksen.

Pielavesi ja Keitele halutaan mukaan tähän elinkeinoseutuyhtymään.

Elinkeinoseutyhtymä halutaan nyt osakeyhtiöittää, muutos on jo pitkällä. Ja mitä tämä yhtiöittäminen tarkoittaa? Hallitukseen tulee varmaan kiintiöpaikat joka kuntaan. Jos ne nyt nimetään, tulee joka kunnasta suurimman puolueen eli keskustan edustaja. Jos ne nimetään vasta kuntavaalien jälkeen, muutama hallituslainen voi olla muista puolueista.

Jatkossa yhtiön hallitus täydentää itse itseään eli kuntavaalien tulos ei jatkossa vaikuta hallituksen kokoonpanoon.

Kuntaliitoksen painavat päälle, onko tässä vain tarkoitus tehdä suojapaikka Kuopion uhalle. Kuopiolla on oma elinkeinomalli, miksi se ei kelpaa? Jos kaiken muun alojen yhteistyö jo onnistuu, niin miksei elinkeino?

Kuntaliitoksen suojatyöpaikka-aika, viisi vuotta, ei koska yhtymän työntekijöitä. Osakeyhtiö on hitaampi purkaa kuin yhtymät.

Millä tämä markkinoidaan meille kuntapäättäjille? Uusi yhtiö tuo säästöä kun emme maksa kuin käytetyistä palveluista. Puolet maksuista on kiinteää "palvelumaksua" ja puolet käytön mukaan.  Mitä vähemmän käyttää, niin sen halvempi. Miksi me olemme sitten mukana siinä, jos säästämme vain jos emme käytä sitä?

Säästöjen nimissä teemme osakeyhtiön ja ulkoistamme samalla yhtiön päätöksen teon vain muutamalle henkilölle. Kunnallinen ohjaus loppuu, demokratiallinen päätöksenteko loppuu ja kuntavaalien tuloksen vaikutus loppuu, koska hallitus täydentää jatkossa itse itseään. Kaupungille jää vain maksajan osa.

Edelleen 250 000 eurolla saisi Suonenjoki jo pätevän oman elinkeinoasiamiehen ja jäisi rahaa vielä niihin hankkeisiinkin.

En siis arvostele tässä kenenkään ammattitaitoa tai asiaanomistautumista vaan tätä kallista ja epäselvää päätöksentekomallia ja - himmeliä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: elinkeinoseutuyhtymä, päätöksentekomalli, eleinkeinoasiamies, suonenjoki