Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:446712 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Sukupuoli

Tiistai 6.4.2021 klo 23:53 - Pia P

Nykyisen Suomen hallituksen päätavoitteita ei ole hidastanut korona, lama, ennätyssuuret työttömien määrät, ulkomaan velan otto, kansalaisten eriarvoistuminen, kouluja käymättömiä lapset, vanhukset leipäjonossa jne.

Päätavoitteet on ilmastomuutoksen torjunta ja sukupuolineutraalisuus sekä mahdollisemman paljon maahanmuuttajia Lähi-Idästä ja Afrikasta- mielummin miespuolisia.

Ilmastomuutoksen torjunnan nimissä liikkuminen ja asuminen tehdään niin kalliiksi, ettei pysty tekemään töitä eikä asumaan normaalikokoisia asunnoissa. Kaikkien pitäisi ahtautua betonilähiöihin ratikkakiskojen viereen. Polkupyöräily on pop! Turve ajettiin alas ja nyt tuodaan Venäjältä tukkipuusta haketettua haketta venäläisillä rekoilla kaupunkien lämmityksen. Elämää on vain kaupungeissa.

Nyt pitäisi asvaltti repiä pois, että puut pääsisi kasvamaan. Yhtään puuta ei saa kaataa ja puunpoltto kotisaunassa on syntiä.

sukupuoli pitäisi saada vaihtaa omalla ilmoituksella alaikäisenä. Kohta leikataan pippeleitä pois ja harsitaan takaisin- mikä milloinkin tuntuu miltäkin. Tissejä saa hormooneila tai sitten ne leikataan pois.

Mä haluan olla ihminen! Ei minua kiinnosta mitä siellä jalkojen välissä roikkuu tai on heilumatta. Eikö ole tärkeämpää se ihminen -nahkojen sisällä?

Mutta eihän se käy, nyt pitää olla tummempi ihoinen kuin laastarin väri, sukupuolen vaihtanut alkuperäiskansan edustaja, että on edes jotain ja on puheoikeus sekä lupa ottaa kantaa! Joka asiaan! Tai edes sellainen puoliso tai kaverina. Sitten olet jotain.

Kuten aina -tulee se tuomion hetki, jolloin kysytään ja tarkistetaan tarkasti kumpaa sukupuolta olet ja siinä hetkessä on vain olemassa kaksi sukupuolta! Hetki on kuntavaalien jälkeinen luottamuspaikkojen jako. Tasa-arvolaki määrittelee, että lautakunnissa, hallituksissa, kaikissa kunnan ja kaupungin elimissä pitää olla vähintään 40% toista sukupuolta. Osaamisella ja kiinnostuksella ei ole mitään merkitystä, riittää kun olet sopivaa sukupuolta koko valtuustokauden. On vain miehiä ja naisia. Jos vaihdat sukupuolta, niin sinut vaihdetaan. Et ole enää sopiva lautakuntaan, vaikka pää ja ajatukset pysyisivät samana.

Aattelepa sitä!

Olisi kiva tietää miten pitkällä sukupuolen vaihdos pitää olla, että se politiikassa vaihtuu. Riittääkö oma ilmoitus ja Reinolle mekko päälle vai pitääkö nippasta jotain pois ja täyttää paidan kohta silikoonipalleroilla?

Entä jos säilyy Reinon näköisenä ja on jo Pirjon hetu? Eli viranomaiset on hyväksynyt vaihdoksen, mutta ulkoisesti ei tapahdu suuria muutoksia. Kurkataanko paikkajaossa pöksyihin?

Saako Sanna ajaa partaa ennen kokousta? Saako Heikki imettää vauvaansa kesken kokousta?

Aattelepa sitä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sukupuoli, mies, nainen, muu, vaihto

Tökkäys ampiaispesään....

Perjantai 30.1.2015 - Pia P

Viime päivinä on tullut keskuteluun työttömyysturva. Ansiosidoinnainen halutaan kaikille työssöoloehdon täyttäville, mutta kesto lyhenesi puoleen nykyisestä. Suomesta loppuu raha.

Olen jo kymmeniä vuosia kritisoinnut työttömyysturvassa ja ammattiliitoissa paria asiaa. Ja nämä ovat vain minun mielipiteitä.

: Miksi liiton ja kassajäsenyyden saa vähentää verotuksessa? Miksi kaikkien pitää osallistua verotuksen kautta vapaaehtoiseen jäsenyyden kulujen maksuun? Verovähennysoikeuksia on koko ajan lopetettu tai pienennetty. Esim. lainan korot, asuntolaionen korot, työmatkavähennys, lapsivähennys

- Miksi ansiosidonnainen on sidottu liiton tai kassan jäsenyyteen? Miksi meillä pitää olla erillisiä käsittelykierroksia - osalle kelassa ja osalle jossain muualla? Ja vielä kierros lausunnon takia työkkärissä. Työvoimatoimiston kautta tulee ensin "työvoimapoliittinen lausunto", jossa päätetään oletko kelvolliinen hakemaan työttömyyskorvausta. Sitten seuraava instanssi päättää mitä ehkä olet saamassa.. Pelkällä puhelimeen vastaamattomuudella voi saada työkkäristä karenssin, vaikka kaksi viikkoa sen takia, että "on kieltäytynyt toimenpiteistä".

- Miksi puhutaan liiton rahoista? Liittojen kassat ja työttömyyskassat maksavat ansiosidonnaisesta 5,5 % ansiosidonnaisen kustannuksista. Siis 94,5 % ansiosidonnaisesta maksaa veronmaksajat ja työnantajat. Liitot saavat aivan aiheetonta kunniaan tästä.

- Mihin liiton loppujäsen maksu menee? Liittojen henkilökunnan palkkoihin, järjestelmän pyörittämiseen ja huveihin. Katsokaas verotiedoista paljonko liittopomot hankkivat? Katsokaa miten Levillä ammattiliitot rellestää, yrittävät ohjata Kittilän kuntaakin.

- Ravintolatyöläisenä Lapissa ja Helsingissä olen nähnyt paljon liitojen herrojen ja rouvien touhua. Ammattiylpeyden ja siihen liittyvä salaisuuksien pitäsen takia en avaa tätä enempää. En kuulu mihinkään ammattiliittoon tämän takia, Riittävä avaus? No. lisää ehkä joskus muistelmissa.

- Miksi työnantajien pienellä pakolla oletetaan hoitavan liittojen prosenttimäärisen kuukausimaksun laskeminen ja sen tilittämisen? Sehän on työntekijän ja liiton välinen sopimus, miksi sen kustannuksia aiheuttavan puolen pitää hoitaa työnantaja?

- Isoissa yrityksissä ammattiliiton edustajalla on oikeus tehdä "omia hommia" eli hoitaa liiton asioita osa- tai koko päiväisesti työaikana. Työnantaja antaa työtilan ja välineet, esimerkiksi tietokoneen käyttöön.

- Paikallinen sopiminen ei onnistu tänä päivänä. Jos yrityksellä menee huonosti, se lomauttaa tai irtsanoaa väkeään. Jos yrityksellä menee hyvin, niin se maksaa osinkoja enempi. Tai satsaa investointeihin. Suomessa työntekijä joustaa työpaikoilla, ei palkoilla.

- Miksi liitot ovat sidoksissa puolueisiin? Liitot vetävät puoluiden koulutuksia yms. Ainakin vasemman puolen puolueiden. Aina ei erota kumpi puhuu, poliitikko vai liiton edustaja.

-  Miksi jotkut eduskuntavaaliehdokkaat saavat vaalitukea liitoilta, osa jopa yli 10 000 e? Haluatako Sinä, etttä sinun esim. työntekijäpuolen jäsenmaksuilla tuetaan vain vasemmiston ja demarien ehdokkaita, viime vuosina vain paria Perussuomalaista? En ole löytänyt vaalirahoitusilmoituksista vihreiden tai KD saavan vaalitukea liitoilta.

En vastusta tai halua lopettaa ammattiliittoja. Ne ovat tehneet hyvää ja tarpeellista työtä Suomessa.

Haluan vain tasa-arvoisen ja oikeasti vapaaehtoisen suhtautumisen niihin. Siis irroitetaan ansiosidoisen työttömyyskorvauksen maksu (liiton) kassajäsenyydestä. Lopetetaan liittojen ja kassojen veromähennysoikeus verotuksessa. Jokainen huolehtikoon omista jäsenmaksujen maksamisesta.

Edelleen nämä ovat vain minun mielipiteitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ansiosidonnainen, työttömyys, raha, ammattiliitot