Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:153019 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Ollako vai eikö olla SoTe?

Tiistai 15.1.2019 klo 23:53 - Pia P

Eduskunta keskustelee turvapaikkahakijoiden yms raiskauksista yms. Töllö on täynnä asiasta keskusteluohjelmaa, jossa kehutaan toisia ja halutaan lisää rahaa virkakoneistoon. 

Onko se  päivien ykköspuheen aihe "hyväksyttävä"  eli kunniakas syy siihen, että SoTe -lait eivät valmistu? Hallitus voi vedota siihen, että lasten turvallisuus meni edelle, vaikka oikeasti syy on kyvyttömyys tehdä kunnollisia ja tarpeellisia perustuslain kestäviä lakeja.

Ei huono peruste pelastaa kasvonsa. Edellinen hallitus äänesti omia esityksiä vastaan (kaatoi itse SoTe-lait eduskunnassa vaalikauden lopuksi)  ja nykyinen pelastaa lapset tms. (kun ei saa lakeja edes äänestyskuntoon).

Vai hierotaanko kaiken kohun takana lakipaketti läpi? Ihmiset puhuu vain maahanmuuton ongelmista.  Media pyörittää raiskauksia yms viikkotolkulla lööpeissä ja ohjelmissa. Ja tsädään, SoTe -lakipaketit onkin eduskunnan äänestyksessä ja hallituksen ylivoimalla menee läpi. Se olisi paska juttu.

Tosin siniset piipittivät tänään jonkun selän takana, että he kaatavat hallituksen jos ei suostuta Perussuomalaisten maahanmuutto-ehdotuksiin. Juuri niihin samoihin, minkä takia he erosivat  Perussuomalaisista. Hui kun on pelottavaa uhata hallituserolla, mutta epätoivon ( ihan varmasti huono vaalimenestys) voisi olla tehoava keino edes joihinkin äänestäjiin.

Vaalit on lähellä kun joka puolueen olkapäältä löytyy pikkuruinen ukkeli, joka kuiskuttelee puhumaan persua.

Liian monta lasta on jo uhrattu ja liian monta lasta uhrataan vielä kun ei saada oikeita päätöksiä ja tekoja aikaan. Äitinä sydämeni on jo särkynyt.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SoTe, laki, raiskaukset, maahanmuutto, turvapaikanhakijat

NYTKIS

Keskiviikko 12.9.2012 klo 7:32 - Pia P

Olin 8.9.2012 Savon NYTKIS- keskustelupaneelissa Perussuomalaisten edustajana. Paneelin aiheena oli maahanmuuttajien kotouttaminen ja kielitaidon ja kielenopetuksen merkitys.

Jokaisesta puolueesta (paitsi RKP) oli edustaja ja keskustelu sujui leppoisasti eteenpäin. Kukaan ei vastustanut maahanmuuttojien kieliopintoja.

Olen ollut kahdeksan vuotta Helsingin kaupungilla töissä. Vastasin työpaikkakouluttajana myös maahanmuuttajien työssäoppimisesta omassa yksikössäni. Sijaispalvelutyöntekijöistä siivouspuolelle oli 95% somalimiehiä.

Lapseni olivat Myllypuron koulussa, jossa on hyvin paljon maahanmuuttajia- taitaa olla top3 eri kansalaisuustilastossa. Olin koulun vanheinpainneuvoston hallituksen jäsen.

Kavereitani on mennyt naimisiin ulkomaalaisen kanssa, joten puolisoista on tullut maahanmuuttajia Suomeen. Kotouttaminen on paperilla laki- ja asetusteksteissä ihan erilaista kuin käytännössä.

Näin elämän ja käytännönkokemuksella maahanmuuttajien kotouttamisesta ja kieliopinnoista keskusteleminen on helppoa. Aihe on hyvin tärkeä ja ajankohtainen.

Kerroin paneelissa käytännön ongelmista ja byrokratian vaikeuksista. Maahanmuuttajanaisten kieliopintoihin pitää kiinnittää enenmän huomiota. Naiset jäävät helposti syrjään pienten lasten, iän tai mies hoitaa kaiken - kulttuurin takia. Kielitaito ja ammattiopinnot ovat varmin tie kotouttamisen onnistumiseen.

Ulkomaalaistaustaiset paneelisti kertoivat, että he haluavat oppia suomea, maan tavat ja noudattavat Suomen lakia.

Perussuomalaiset eivät ole rasisteja. Olemme maahanmuuttorealisteja. Suomalaisessa yhteiskunnassa pitää säilyttää sananvapaus ja oikeus omiin mielipiteisiin. Ketään loukkaamatta ja kenenkään loukkautumatta.

Hieno keskustelu ja kiitos kaikille osallistujille!


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, naiset, tasa-arvo, maahanmuutto