Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:735312 kpl

Pikakysely

Oliko mun juttuja ikävä?

Venäjän kaverit

Perjantai 5.7.2024 - Pia P

Vasemmistoliiton mepit ovat liittyneet europarlamentin GUE/NGL - vasemmistoryhmään.

Ryhmä oli tiedossa Suomessa jo EU-vaalien aikaan, mutta ei tälläinen asia suomalaisia äänestäjiä kiinnosta. 

Miksi olisi pitänyt kiinnostaa- kuka äänestäisi Suomessa henkilöä, joka on putin myönteinen, ei hyväksy Ukrainan tukemista ja ei hyväksy EU:n ajamia venäjä- pakotteita vaan on esim äänestänyt niitä vastaan. 

Niinpä, mutta sellainen ryhmä käy Suomen vasemmistolle. Aika moni on järkyttynyt siitä. Onneksi ryhmä on pieni eli vaikutusvalta on mitätön. 

Toisaalta yhdessä asiassa vasemmiston EU- ryhmä voisi olla kokoaan isompi -

ryhmä ajaa EU:n hajottamista. 

Moni suomalainen luulee, että EU:ssa ajetaan Suomen etuja - ei ajeta vaan siellä ajetaan oman ryhmän ajamia asioita, siksi ryhmällä on väliä. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vasemmisto, EU, meppi

Rahaa hoitajille

Keskiviikko 21.4.2021 - Pia P

Suonenjoen kaupunginhallituksen kokouksessa 29.3.2021 pykälä 51 käsiteltiin vuoden 2020 tilinpäätöstä, allekirjoitettiin se ja päätettiin lähettää tilintarkastajalle. Kuten monena vuonna aikaisemmin. Siinä pykäkäkohdassa ei päätetä mihinkä rahaa käytetään vaan se on kuntalain mukaista osa tilinpäätös - prosesessia.

Suonenjoen kaupunki teki ylijäämäisen tuloksen, suurin "syy" siihen Suomen hallituksen velanotto ja sen velkarahan runsasmääräisen pumppaaminen kuntiin.

Korona aiheutti ja aiheuttaa kunnissa paljon ylimääräisiä kuluja - maskeja, suojaimia, testejä, sijaisia, käsidesiä, kokouksia ja kokouksia, etäkokouslaitteita, etäopetuslaitteita, ruokapusseja koululaisille... Moni kuntatyöntekijä joutui uuden eteen ja keksimään toimintatapoja. Suurinman vastuun kantavat johtajava lääkäri, kaupunjohtaja ja hallintojohtaja. Etulinjassa on hoiva- ja hoitohenkilökunta, varhaiskasvatus - ja koulujen henkilökunta jne. Yksityispuolella kauppojen kassat ja muu henkilökunta on ollut altistettuna koko ajan.

Suonenjoella on ollut hyvä valmiustila ehkäistä ja myöskin hyvä tuuri koronan suhteen -todella vähän tartuntoja- kiitos myös kuntalaisille.

Ko kokouksessa hallituksen jäsen Jani From (vas) esitti, että hoiva- ja hoitohenkilökunnalle on maksettava koronan takia 500 euron bonus, koska kaupunki teki ylijäämäisen tuloksen. Esitystä kannatti Jouko Hänninen (SDP). Koska tilinpäätös käsittelypykälään oli tehty lakimääräisestä tavasta poikkeava esitys, niin asiasta äänestettiin.Bonusraha esitys hävisi 7-2 äänestyksessä.

Esitys ei hävinnyt, siksi että muut hallituksen jäsenet tai puolueet ei arvostaisi hoiva- ja hoitohenkilökuntaa. Tässäpä perusteita:

- Suonenjoella on kaupungin omia työntekijöitä hoiva- ja hoitotehtävissä. Sen lisäksi Suonenjoella on Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä (Suonenjoki ja Rautalampi), jossa on myös töissä hoiva- ja hoitohenkilökuntaa.

Suonenjoen kaupunginhallitus ei voi päättää Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän asioista. Siellä on oma hallinto, päätöksen teko ja talous. Eli vain osa Suonenjoen työtätekevästä hoiva- ja hoivahenkilökunnasta olisi saanut bonuksen. Olisi todella epäreilua ja epätasa-arvoista, että rinnakkain työskentelevänä henkilöstöstä vain osa saisi bonuksen.

- Koronan tarttumisen riskissä on paljon muitakin kaupungin työntekijöitä. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen, opetuksen ja sosiaalipuolen työntekijät. 

- Kaupungin tilinpäätöksen ylijäämä ei ole ylimääräistä rahaa, joka jemmataan jonnekin. Se on kirjanpidollinen termi. kaupungin tilillä EI ole viime vuodesta 700 000 euroa ylimäräistä rahaa, jonka voisi laitella mihin haluaa. Ihan oikeasti kannattaa tutkailla kirjanpidon alkeita, jos tälläistä ei ymmärrä.

- Miksi kunnan tilinpäätöksen pitää olla ylimääräinen? Jos kunta tekee alijäämäisiä vuosia tilinpäätöksessä, niin se on yksi kriteeri joutua ns. kuntaliitos- selvitykseen. Asia on laissa. 

Suonenjoen kaupunki oli kuntaliitos selvityksessä edellisen kauden aluksi. vain kahdeksan vuotta sitten. Olimme kriisiytyvä kunta. Selvitys oli Kuopion, Siilinjärven ja Suonenjoen kesken. Tämä kauden uudet valtuutetut (ja ilmeisesti yksi piiiiitkäääään ollut ei muista tai ymmärrä) eivät tiedä minkä työn kaupunki on tehnyt, että säilymme itsenäisenä.

Suonenjoki oli vahvasti verottava, vahvasti velkaantuva ja vahvasti tekemätön kaupunki pari valtuustokautta sitten ja edellisellä kaupunginjohtajan ajalta. Nyt olemme rakentaneet uuden jätevedenpuhdistamon, uuden koulun, korjattu koulu, juna-aseman remontti ja tänä keväänä valmistuu seutukunnan ylpeys- uusi monitoimihalli. Investoinnit ovat olleet isoja ja silti saatu saatu talous kuntoon. 

- Koska kyseisessä asiassa ei kuntalain mukaan käsitellä henkilöstön palkka-asioita- ohi kaikkien sopimusten ja neuvottelukuntien- niin esitys on täysin populistinen ja selvästi kuntavaalien hämäriä lupauksia... 

Jani From kirjoitti Sisä-Savon paikallilslehdessä 20.4.2021 esityksestään. Kirjoituksessa hän laittoi sanoja muiden puolueiden edustajien suuhun... Sitä ei pitäisi tehdä tehdä. Jokainen puhukoon itse omat ajatuksensa.

Ei tulisi mieleen kirjoittaa, että jos vain hoitajat ansaitsevat viissatasen, niin vasemmisto ei arvosta varhaiskasvatuksen opettajia! Vasemmisto ei arvosta koulun opettajia!

Mikä olisi oikea ratkaisu?

- Suomen hallitus (päätöksiä tekemässä vasemmisto ja sdp!) maksaisi korona -tuen KAIKILLE hoito- ja hoiva-alan ihmisille. Tätähän moni on toivonut.

Tähän asti ainoat koronatuet on saanut toimeentulotuen asiakkaat, jotka saivat toimeentulotukea jo ennen koronaa. 

Muuten palkkaneuvottelut käy työnantajajien ja työntekijöiden liitot.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: bonus, korona, vasemmisto, talous, tilinpäätös

Vastuuta kannetaan tai sitten ei...

Keskiviikko 26.3.2014 klo 9.11 - pia p

Viime eduskuntavaalien jälkeen vasemmisto ilkkui ja moitti Perussuomalaisia takinkäännöstä kun PS kävi isomman puolueen - kokoomuksen - juttusilla hallituksen muodostamiseksi. Kynnyskysymys oli muiden maiden aputukipakettien hyväksyminen. Useimmat puolueet, mukana myös vasemmisto ja Ps, olivat luvaneet vaalitaistossa Suomen kansalle, etteivät hyväksy rahan mättöä muille maille. Pelkkä neuvottelu tulevan ja siis nykyisen pääministerin kanssa oli vasemmiston mielestä takinkääntöä.

Mutta kukapa siellä hallituksessa istuu ja hyväksyi miljardien aputukipaketit? Ja nyt kun on maksujen aika (Suomessa eletty yli varojen), niin sanotaan, ettei se vastuu kiinnosta.

On vastuullista mennä hallitukseen ja on vastuullista lähteä hallituksesta? Se on vastuullista sille, jolla on eniten raitoja sukissa?

Muistin virkistämiseksi kopio linkki selaimeesi ja ihastele kuinka puheet ovat totetuneet

http://youtu.be/FI9qHASYvI4

Vasemmistoministeriä taitaa nyt vain harmittaa, että VIP -liput, esim. futiksen kisoihin jää saamatta.Toista vasemmistoministeriä harmittaa, ettei saanut vietyä läpi kansalaisten seurantalakia, jonka kehitteli Ollila ja maksaja olisi suomalaiset autoilijat. Suomen rikkaat hyötyvät kalliiden autojen hinnan laskusta ja köyhemmän väen häviämisestä tieliikenteestä ja vasemmisto tykkää seurata ja kontroiloida kansaa- hyvä diili molemmille? Ideologisesti ääripuolueet ajavat samaa asiaa eri syistä?

Ajokortti- ja autoilun hinnoilla saadaan muuten myös maaseutua tyhjennettyä ja köyhemmät pysymään kotona. Mutta sitten ne pakotetaan kolmen tunnin työmatkan päähän töihin, josta ei saa palkkaa. Taas kerran hyvä yhteinen diili - vasemmisto haluaa kaikki töihin "yhteiskuntatakuulla"" syrjääntymisen estämiseksi" "työharjoitteluun" ja oikeisto haluaa kaikki -paitsi rikkaat, omista äänestäjistä ei niin väliä - palkattomiin töihin.

Varsinaista oikeisto- vasemmistoa - kaikki töissä ja yhteiskunta maksaa "palkan" ja yritykset jakaa tuoton omistajilleen. Isommat yritykset saavat toimintaansa tukirahaa, että voivat jakaa voittorahaa omistajilleen.

Paras kuitenkin oli kehysriihen "innovaatiotuki" lehdistölle. Ihan siksi, että jaksavat vielä kirjoittaa hallitusmyönteistä "asiaa".

Saas nähdä, miten käy vihreiden. Jaksavatko uskotella itselleen, että ovat päätöksen teossa mukana vai huomaavatko viimeistään ydinvoimaluvan kanssa, että roikkuvat laidan ulkopuolella? Vasemmisto ei tule paukkuja säästämään arvostellessaan entistä hallituskumppania ydinvoima-asian kanssa - molemmathan ovat sitä vastaan ja vain toinen joutuu nyt sanomaan kyllä.

Mutta yksi asia on varma, tämä tuo uutta potkua EU - vaalitaistoon! Mikä puolue on sanojensa mittainen ja mikä puolue lyö hanskat tiskiin kesken leikin....

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vasemmisto, hallitus, perussuomalaiset, kehysriihi