Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:694420 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Kaksi äitiä

Torstai 22.2.2018 - Pia P

Eduskunnassa käytiin keskustelua uudesta äitiyslaista. Syntyvälle lapselle voitaisiin ilmoittaa kaksi äitiä.

Keskustelussa ja varsinkin somessa löytyi monta vastuullista isää, jotka olivat huolissaan kun miehiltä viedään jatkossa "isyyden ilot". 

Mitenkä on päästy tilanteeseen, että maailmaan putkahtavalla lapsella onkin kaksi äitiä? Aloitetaan alusta . Naispari haluaa lapsen. Siihen tarvitaan mieheltä saatavaa spermaa. Sitä saa maksullisesta lääkäasemalta tai suoraan luovuttajalta.

Luovuttaja voi olla nimetön, kaveri tai kuka tahansa. Luovuttaja voi saada korvauksen tai sitten ei.

Olennainen asia on, että miehen vehje ja sen käyttäjä ei ole edes tekohetkellä paikalla. Hyvin harva lesbo haluaa perinteistä yhdyntää, vaikka lopputulos olisi lapsi. 

Naisparin lapsi on siis saatu alullle lääkäriasemalla tutkimuspöydällä kohdevalojen alla tai kotona ns. muumi- mukimenetelmällä. Eli sperma saadaan luovuttajalla astiassa (muki) ja se ruiskutetaan naisen sisään ruiskulla. 

Naisparin lapsi kasvaa aikansa kohdussa ja putkahtaa maailmaan. Syntymän ihmeen aikana on paikalla myös toinen nainen. Nainen, joka on elänyt parisuhteessa odottavan äidin kanssa. Hieronut kipeitä jalkoja ja tuonut suklaata kaupasta mieliteoissa. Kuunnellut ekat sydänäänet ja ollut ostamassa vauva-tavaroita- vaunut ja sitterit.

Mutta tämä toinen nainen ei olekaan vanhempi vaan olemassa olevan lain mukaan ulkopuolinen henkilö. Jotta tämä toinen nainen pääsee vanhemmaksi, hänen pitää adoptoida lapsi. Se on pitkä prosessi. Jos ei adoptoi lasta, niin lapsella on vain yksi äiti. Harva kertoo edes isän nimeä rekistereihin. Lapsi ei peri toista äitiä ja toinen nainen ei ole tasavertainen vanhempi lain edessä.

Uudessa äitiyslaissa tämä toinen nainen olisi heti äiti, ei vasta adoption jälkeen. Aika hyvä juttu vai mitä?

Nyt sitten moni on huolestunut kun isät jää laissa syrjään. Mitenköhän ne on ollut huomioitu kahden naisen liitossa nyt?

Kautta aikojen isäksi on joskus rekisteröity ihan eri mies kuin siittäjä. Joko vahingossa tai tarkoituksella. Nykyjään luovutetuilla sukusolulla tehdyn lapsen vanhemmat ovat ne ketkä lapsen synnyttävät. Kukaan ei ole vaatinut luovutetun munasolun antajaa lapsen äidiksi. Kukaan ei ole vaatinut luovutetun sperman antajaa isäksi.

Suomessa on mielipiteen vapaus. Ilmeisesti vain silloin kun ollaan samaa mieltä. Hirvittää tässäkin asiassa kun arvostellaan puhujaa. 

Suomi tarvitsee vauvoja ja rakkautta! Ja jospa kaikki isät ja äidit huolehtisivat omista lapsista kunnolla?

Miksi näistä sitten keskustellaan ja vedetään bataattia nenään?

Tällä hetkelläkin tehdään ihan muissa asioissa isoja päätöksiä vailla kansalaisen huomiota- ne vaikuttavat moneen asiaan. Me vaan vouhkataan muutamaa perhettä koskevaa lakialoitetta.  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: uusi äitiyslaki, kaksi äitiä, eduskunta, isyys

Suonenjoen demarin esteellisyys

Maanantai 14.11.2016 klo 20.26 - Pia P

Juttua on oikaistu 23.11.2016 kirjoituksessa.

Suonenjoen kaupungin tarkastuslautakunnan varajäsen ja kaupunginhallituksen varajäsen on sama eli  SDP - puolueen henkilö. Tämä on kuntalain vastaista eli kaupunginhallituksen jäsen on esteellinen tarkastuslautakunnan jäseneksi ja päin vastoin. Sama esteellisyys koskee myös varajäseniä.
Mitä tästä seuraa? Kaupungin puolelta normaali päätöksen tekomenettely, varajäsen pyytää eroa ja sen jälkeen nimetään jompaa kumpaan uusi.
Mitäs muuta tästä seuraa? Kaupunginhallituksen päätöksiä, jossa esteellinen henkilö on ollut esittämässä tai muuten asian käsittelyssä mukana pitää tarkastella uudelleen. Mahdolliset valituksetkin tulee uudelleen käsittelyyn.
Mitäpä tästä voi oppia? Se, että kun oikein kovasti haluaa, että kaikki menee oikein - huomioiden demarien kaupunginhallituksen valitusten ja oikaisupyyntöjen määrä - kannattaa varmistaa ensin oman toiminnan oikeellisuus, ettei pohja petä.
Aikas noloa olla muita sormi pystyssä ojentamassa ja oma väki on esteellinen kokouksissa? Varsin outoa on ollut kaupunginhallituksen kokous, jossa asiassa esteellinen demari on korvattu kaupunginhallitukseen ja siis joka asiaan esteellisellä varajäsen demarilla. Miten menee noin omasta mielestä?
Kannattaa miettiä mitä toivoo! Suonenjoen demarit ovat toivoneet lakimiehen palveluita selvittämään kaupungin toimien oikeellisuutta. Nythän se voi toteutua, tosin ihan omalle kohdalle.
Demareilla edelleen toinen hämärän rajamailla oleva jäsenyys - tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, joka on samalla yhdistyksen hallituksessa, joka haluaa kaupungilta lisäostoja kun ei muuten pärjää - kerrottu ihan lehdissä ja kaupungille lähetetyissä kirjeissä.
Demarit ovat olleet Suonenjoen valtuustossa iätajat, olisiko jo aika oppia ja noudattaa kuntalakia?
Jk. Miksi tätä ei ole huomattu aikaisemmin? Suonenjoen valtuustossa oli 14.11. tarkastuslautakunnan varajäsenen eropyyntö (toisen puolueen) ja esityslistan mukana tuli ko ltk kokoonpanoluettelo. Suonenjoen kaupungin nettisivuilta löytyy muiden lautakuntien kokoonpano, paitsi lakisääteisten... Eli ei löydy tarkastuslautakunnan jäseniä. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Demari, Suonenjoki, esteellisyys, valitus

Uudet vaalit?

Sunnuntai 17.2.2013 klo 11.11 - Pia P

Sipoon kuntavaalit menevät uusiksi, koska ääntenlaskennassa on ollut mukana henkilö, joka oli itse ehdokkaana.

Mites Suonenjoella? Meillä henkilö, joka oli itse ehdokkaana ja meni läpikin, ilmoitti vaalilautakunnan jäsenenä äänituloksen Suonenjoen keskusvaalilautakunalle ja oli siis läsnä ääntenlaskenassa. Tulos julkistettiin valtakunnallisesti 28.10.12 äänestyspäivän illalla.

Suonenjoen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja kertoi minulle puhelimessa, että kyseinen ehdokkaana ollut henkilö oli kertonut yhden toisen ehdokkaan äänimäärän väärin. Mitään virallista selitystähän ei ole julkisuuteen annettu. Tarkastuslaskennassa muuttui muidenkin äänimääriä. Vahvistettu vaalitulos oli monen ehdokkaan kohdalla eri kuin vaali-illan tulos.

Hallinto-oikeuden päätöksellä Sipossaa pidetään uudet kuntavaalit, koska ääntenlaskennassa oli mukana henkilö, joka oli itse ehdokkaana ja mukana oli ehdokkaiden puolisoita.

Kuka tekee oikein tai väärin?

1. Henkilö, joka on mukana ehdokaana vaalilautakunnassa ääntenlaskutilaisuudessa?

2. Kaupunginvaltuusto, joka valitsee ja sallii  kyseisiä henkilöitä vaalilautakuntiin vastoin lakia?

3. Henkilö, joka tekee tästä valituksen/tutkimuspyynnön ja sen takia joudutaan pitämään uudet vaalit?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sipoo, suonenjoki, vaalitulos, esteellisyys