Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:455580 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Salakat

Maanantai 30.12.2019 klo 19:05 - Pia P

En ole ikinä kokenut vastaavaa vihapuhetta ja öyhöttämistä facebookissa.

Reilun vrk ajan facessa luki vain natsipaskoista, fasisteilta ja haukuttiin persut, uskovaiset, maltilliset ja kaikki eri mieltä olevat sekä lueteltiin kenen kanssa ei olla tekemisissä- oma kupla, paras kupla. 

Ryhmä riiteli koko ajan jostakin ja nimitteli toisia.

Italiassa nuoret kokoontuivat sardiini-liikkeen nimissä vastustaakseen hallitusta.

Suomessa silakassa keski-ikäiset tiettyjen puolueiden aktiivit räyhäävät netissä ja haukkuvat oppositio- puoluetta ja jakavat itse keskittyjä asioita faktoina.

Erosin ryhmästä, vaikka kuinka yritin ymmärtää sitä maailman tuskaa...joka oli siis oikeasti pelkkää ja puhdasta persu-vihaa naamioituna silakkaan.

Perussuomalaiset ovat puolue, jota voi äänestää vaaleissa. Jos ei tykkää tai hyväksy puolueohjelmaa, niin silloin äänestää jotain muuta. Hyvin yksinkertaista, näin toimii demkratia.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: silakat, vihapuhe, persuviha

Puheenjohtajien kamppailua

Tiistai 22.1.2019 klo 1:56 - PiaP

Moni puolue rakentaa imangoa puheenjohtajilla ja niiden valinnoilla. Halutaan olla tietynlaisille eli äänestäjille kelpaavia.

Demarit vaihtoi Jutta Urpilaisen mieheen, haluttiin olla työmiesten puolue ja ay-liikkeen poliittinen siipi. Demariäänestäjät ovat vanhenpaa väkeä ja ajateltiin, että mies vetoaa paremmin äänestäjiin. Sinällään hassu ajatus, kun puolue koko ajan puhuu tasa-arvosta ja haluavat esiintyä naisten asialla. Aika vaikea yhtälö - puheenjohtajan pitää kelvata telakkamies - ranelle ja konttori-pirkolle.

AY-liike PAM kuulemma maksaa Rinteen oikeudesta saamat sakot, kivahan se on ravintolatyöntekijän maksella liiton maksuja kun menee näinkin hyötykäyttöön.

Sama ongelma on vasemmistolla. Nykyinen puheenjohtaja Li kelpaa pussikaljaa puistossa -hipsteriväelle- hyvin toimeentuleville maailmanparantajille. Siinä rasvanahka- pertti ihmettelee työväen puolueen linjaa kun se haluaa lopettaa Suomesta teollisuuden, lihansyönnin ja autolla ajon. Onneksi punkun (punaviini) ympäristörasituksesta ja sen rypelepoiminnan epäinhimillisissä työolosuhteista ja alipalkatuista työntekijöistä ei kukaan puhu. Mitä sitten älyköt joisi, huh!

Pertti - työntekijä ei tykkää kun hipsterit- bokserit ei yllä vyötärölle, onneksi ne kalsarit ei kuulu puolueen jäsenyysehtoihin. Mutta miksipä hyvätuloinen vasemmistolainen ei saisi puhua köyhyydestä ja eläkeläisen pienistä rahoista, onhan sentään lukenut niistä lehdistä. Ja hallitushan on aina ihan ... piip... oli vasemmisto siinä mukana tai sitten ei tai lähteekö siitä kesken kauden pois - just ennen vaaleja. Piip.

Keskustan ongelma on se, että puolueen puheenjohtaja ajaa maaseudun tyhjentämistä omilla päätöksillä ja kurittaa maanviljelijöitä. Tälläkin hetkellä on kepulainen maatalousministeri ja tilat ovat ahdingossa. Konkursseja ja jopa itsemurhia.

Ammattikoulutus on ajettu isoihin kaupunkeihin- päättäjinä on keskustalaiset. Samat, jotka kirjoittavat lehdissä, että ammattikoulutus on säilytettävä maaseudulla. 

Tämän hetken keskusta-puolue on sijoittajien puolue. Maaseudun puolueen jäsenellä ja Helsingin herrojen välillä on iso kuilu.Sipilä osti puolueen puheenjohtajuuden lupaamalla hoitaa puolueen velanmaksun. Sen hän tekikin, tosin puolue on taas talousvaikeuksissa ja sen takia keskusta myi puoluetoimiston sijoittajille. Aivan, sijoitusyhtiölle- nykylinjan mukaan. Samoin myydään tai yritetään myydä koko Suomea - jopa maantiet haluttiin myydä. Rataverkosto meni jo. Yksityistäminen, valtion omaisuuden myyminen, yritystuet  ja kilpailutus on keskustan voimasanoja. Muut sitten kiroaa esim taksuudistusta  ja kelakyyti- sotkua. 

Tätä valtion omaisuuden siirtoa "anti-sosialismia" katselee kateellisena Kokoomuksen Orpo. Keskusta ajaa jo oikealta kokoomuksen ohi talouspolitiikassa. Mutta pääasia on, että kokoomus luottaa Suomeen ja suomalaisiin. Tavallisesti äänestäjät luottavat johonkin puolueeseen ja sen edustajaan niin paljon, että äänestää sitä. Jos luottivat.

Nyt puolue luottaa äänestäjiin. Aivan mahtava veto mainostoimistolta. Käännetään asetelma toistepäin. On niin hieno asia, että pakkohan on kokoomusta äänestää. Gallupitkin sen kertoo.

Mainostoimisto on rahansa ansainnut! Raju koulutusleikkaus onkin uudistus. Poliisien vähentäminen onkin turvallisuuden kokonaiskuvaan satsaamisen. Vapautetaan työmarkkinat eli tervetuloa kaikki tänne ja tervemenoa sosiaaliturva! Eikös ole mahtava uudistus, alipalkatut työntekijät polkevat suomalaistenkin palkat ja aina vaan sijoittaja rikastuu.

Niin ne puolueen puheenjohtajat, takaisin otsikkoon...

Vihreillä valittiin eduskuntavaaleja varten pätkähommiin äänestäjille miellyttävä leppoisa setämies, joka ei ole  enää hallitusneuvottelujen jälkeen mukana. Vihreillä on kesällä uusi puheenjohtaja - kenties sitten feministeille kelpaa nainen? Emma Kari?

Demarien puheenjohtaja makaa sairaalassa. Voimia parantumiseen. Puolueen pakka on ihan sekaisin. Sadan tonnin sähköauton hankintapakko kaikille suomalaisille ei ehkä ole puolueen vahvinta äänestäjiä kosiskeleva aatetta? 

 Keskustan puheenjohtaja ei kelpaa enää äänestäjille eikä omille ja siitä pitäisi päästä eroon. Millos seuraava puoluekokous on?

Perussuomalaisten puheenjohtaja kelpaa omille ja osalle äänestäjiä. Koko ajan isommalle osalle.

Kokoomuksen puheenjohtajaa saa olla kuka vaan ja aina löytyy tasaisesti äänestäjiä, jotka haluaisivat olla puolueen kaltaisia. Hyvätuloiseksi ei pääse isolla asuntovelalla. Ymmärrän hyvin miksi äänestää kokoomusta- kukapa ei haluaisi olla kuin he: hyvätuloinen, hyvä auto, ihana koti ja kellokin näkyy. Valitettavasti pelkkä äänestäminen ei nosta yhteiskuntaluokkaa eikä palkkatuloja.

Kansallispuolueen ongelma on se, että vaikka sitä mainostetaan Väyrysen perustamana, niin osa on jo tajunnut, että KaPu erotti Väyrysen ja on siitä oikeudessa. Väyrysen puolue ilman Väyrystä ei ole kovinkaan uskottava. En kyllä muista puheenjohtajan nimeä, ei se ainakaan Väyrynen ole. 

Parasta Suomessa on, että ihan jokaiselle löytyy oma äänestettävä puolue ja sen ehdokas. On niin paljon tarjontaa ja onneksi eroja. Vain äänestämällä voi vaikuttaa! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolueet, puheenjohtajat

Ryhmäpuheenvuoro19.12.2016 Suonenjoki

Tiistai 20.12.2016 - Pia P

Valtuustopuhe

Perussuomalaiset kiittävät kaikkia taas tämän ison ponnistelun valmisteluun osallistuneitä ja tekijöitä – meillä on käsissä vuoden 2017 talousarvio ja suunnitelma. Kirjasen rakenne selvästi avoimenpi ja kertovampi kuin ennen. Erityinen kiitos eriytetystä 239 työllisyyttä tukeva toiminta – alueesta.

Tämä on tämän valtuusto – kokoonpanon viimeinen budjetti. Moni jää pois joukosta ja seuraavaa budjettia päättää osin eri ihmiset.

Vuosi sitten meillä oli turvapaikkahakija -tilanne päällä Suonenjoellakin, kyselemättä kaupungilta mitään isosta vastaanottokeskuksesta. Vastaanottokeskus lopetettiin ja turvapaikanhakijat siirrettiin muualle. VOKki oli muistutus siitä, ettei kaikkea voi hallita ja ennakoida.

Ensi vuoden isoja haasteita on kuinka pysymme ruodussa taloudessa. Suonenjoki paransi tulosta pienillä panostuksilla. Lähinnä terveydenhuollon pienentyneen menon ansioista. Nyt on ilmassa rahan menoa ja ” kaiken kivan haluamista”. Suonenjoella on loistavat harrastusmahdollisuudet ja palvelut moneen muuhun kuntaan ja kaupunkiin nähden.

Jos talouskurimme ei pidä, olemme isojen leikkauksin edessä. Moni luki Kuopion tiestä. Siellä kaiken hyvänhauskan maksajaksi pääsee sosiaalipuoli, Kuopio leikkaa lapsi-, vanhus- ja vammaispalveluista. Haluammeko me samaa?

Olkoon se motivaatio eli pelote toiminnallemme kun jo kerran valitsimme itsenäisen Suonenjoen.

Vuonna 2017 varaudumme tulevaan Soteen. Monta kokousta ja isoa päätöstä on tiedossa ensi vuonna. Suonenjoella on hyvä edustus maakunnan huipulla. Kaupunginjohtaja Piiroinen on monessa työryhmässä, meillä on maakuntavaltuutetut Kivinen ja Paukkunen ja minä maakuntahallituksessa ja viime viikolla minut nimettiin SoTe strategia työryhmään. Muitakin viranhatijoiltakin mukana valmistelutyössä, esin sosiaalijohtaja. Suonenjoki on siis PoSoTessa ja maakuntauudistuksessa on hyvin edustettuna. Tehkäämme siis omat päätökset ja teot ensi vuonna viisaasti täällä Suonenjoen omassa päätöksen teossa.

Iso kiitos Suomi100- Suonenjoki & vauva- lahjan läpimenosta. Suonenjoki on hyvä paikka syntyä, asua ja elää.

Päätän tämän viime vuoden puheeni loppulainaukseen;

Tässä nyt päätetään ensi vuoden tärkeimpiä ja ohjaavimpia päätöksiä ja teemme niitä vuoden viimeisessä kokouksessa ja viimeisessä kohdassa ja

NYT ennen nukkumaan menon aikaa. Hienoa, että viime vuoden ponteni meni läpi.

Kiitos

Jatkosivulla ovat muutosesitykset. Lue lisää...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtuustopuhe, Suonenjoki, budjetti

Ole rohkea!

Sunnuntai 11.12.2016 klo 15:40 - Pia P

Perussuomalaiset Naiset ry on Perussuomalaiset puolueen naisjärjestö. Yhdistys vietti tänä vuonna 20- vuotisjuhlia.

Marja-Leena Leppänen on ollut yhdistyksen puheenjohtajana kunnioitettavat 17 vuotta. Kukaan ei ole haastanut häntä ennen puheenjohtaja kisassa vaan hänet on aina nimetty ilman vastaehdokasta seuraavan vuoden puheenjohtajaksi. 

Yhdistyksen pitää olla sellainen ja toimia niin, että puheenjohtajaksikin pitäisi olla halua. Mitä kertoo yhdistyksestä jos vuodesta toiseen kaikki jatkuu ennallaan - syystä tai toisesta?

Kuntavaalien läheisyys ei ole syy tai este muutokselle. Demokraattisessa maassa on aina erilaisia vaaleja. Vaalit ovatkin polittisen toiminnan rytmittäjä. 

Minua pyydettiin asettumaan ehdolle ja suostuin pitkän harkinnan jälkeen. En epäillyt omia kykyäni puheenjohtajana vaan kunnioitan niin paljon Leppästä pitkästä urasta politiikassa.

Kiitän kauniista kannatuspuheista. Kiitän saamastani tsemppiviesteistä ympäri Suomen.

Olin rohkea! Asetuin ehdolle Perussuomalaiset Naiset ry:n vuoden 2017 puheenjohtajaksi 10.12.2016 Kajaanissa yhdistyksen syyskokouskessa.

Marja-Leena Leppästä esitettiin myös. Puheenjohtajasta äänestettiin ja Leppäsen voitti ääni 25-16. 

Olen tyytyväinen ja iloinen, että lähdin ehdolle- tein siinä historiaa.  Ja mikä äänitulos ensikertaiselle!

Iso kiitos kaikille - esittäjälle, kannattajille ja äänestäjille. Teimme historiaa!

Samassa kokouksessa minut valittiin jatkamaan viidettä vuotta Perussuomalaiset Naiset ry:n hallituksessa.

Olkaa Tekin rohkeita päätöksissä ja teoissanne!

Onnea Marru, tuen edelleen täysillä Sinua!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: PerusNaiset, puheenjohtajuus

Valtuustopuhe 14.12.2015

Keskiviikko 16.12.2015 klo 20:56 - Pia P

Perussuomalaiset kiittävät kaikkia taas tämän ison ponnistelun valmisteluun osallistuneitä ja tekijöitä – meillä on käsissä vuoden 2016 talousarvio ja suunnitelma.

Ensi vuotta voisi voi luonnehtia arvaamattomaksi ja vaikeasti ennakoitavaksi.

Meillä on paljon ehkä asioita ja ehkä tulevia asioita. On tulossa kunnon savolainen vuosi- voipi olla ja voipi olla ettei...

Voipi olla, että meillä on loppukesästä vaikka 100 uutta asukasta- tarvitaan asuntoja, sosiaalipalveluita ja päivähoitoa. Kenties maahanmuuttajaneuvoja, koordinaattoria ja päällikköä. Jos Rautalammilla on 20 pakolaiselle 2 palkattua, niin mitä me tarvitsemme 100? Monta työntekijää ja työryhmän, jossa on luottamushenkilöitä mukana

Päätöksiä turvapaikoista on tulossa kesällä ja oleskeluluvan saaneet voivat muuttaa haluamaansa kuntaan tai ainakin sinne mistä saa asunnon.

Kukapa olisi vuosi sitten arvanut tätä turvapaikkahakija tilannteen Suonenjoella, varsinkaan kun ei kaupungilta kyselty mitään isosta vastaanottokeskuksesta.

No vuoden aikana viisastumme tästäkin ja teemme ilmeisesti lisäbudjettia.

Meidän pitää muisttaa kaupunkilaisten yhdenvertaisuus talousasioissakin, ei pidä toisella kädellä leikata, säästää ja lopettaa jos kaikki hyöty menee toisen käden epämääräiseen piikkiin, johon emme voi edes itse vaikuttaa. Talouden tasapainottaminen tulee olemaan haastellista.

Tosin kuka voi vakavissaan perustella säästöjen tarpeellisuutta kaupungissa, jolla on varaa laittaa tenniskenttään 80 000 euroa.

Tai tekee kaupallisille toimijoille varatulla alueella omaa laajakaistaa – ei ihan kunnan rahan käytön tärkeintä ydinaluetta eikä osaamisaluetta. Avasiko Iisveden verkko pandoran lippaan, nyt muutkin haluavat oman piuhan kaupungin tarjoamana?

On itsepetosta ajatella, että valtio maksaa turvapaikkahakijoista, maahanmuuttajista ja pakolaisista kaikki kustannukset. On arvioitu, että kuntaa saa noin 70 % kustannuksista. Pakolaisia ottanut kunta on yleensä käynyt arvokeskustelun, että haluavatko ja kykenevätkö ottamaan heitä. Meiltä jäi tämä vaihe kokonaan käymättä, tosin kriiseytyvän kunnan taloudelliinen tilanne ei ehkä olisi mahdollistuttanut tälläistä lopputulosta.

Olisin kaivanut myös arvokeskustelua valtion kunnille suomista helpotuksista talouteen. Onko meidän kunta valmis tarjoamaa kokopäivähoitoa kaikille päivähoitoikäisille 1.8. jälkeen? Olemmeko me kasvattamassa ryhmäkokoja päivähoidossa vai onko se kunnan tarjoama lisäpanostus päivähoitoon? Kysynkin onko tämä otettu jo jotenkin huomioon varhaiskasvatuksen talousarviossa? (Vastaus oli että ei) Tuodaanko tämä valtuuston päätettäväksi?(vastaus oli että ei tietoa)

Toivoisin valtuuston keskustelua myös siitä, että alammeko aktiivisesti tarjoamaan turvapaikkahakijoista oleskeluluvan saaneille asuntoa vai pidämmekö asuntokriteerit voimassa eli painotamme esim työpaikkaa Suonenjoella? Talousarviossa luki, että asukasvalinnoissa määräävin tekijä on hakijoiden asunnon tarve. Ainakin tyhjäkäytön oli suunniteltu tippuvan roimasti. Oleskeluluvan saaneella ei ole asuntoa edes Suonenjoella eli hän tarvitsee asunnon. Jos tarjoamme asuntoja, niin meidän pitäisi alkaa jo suunnittelemaan toteutusta ja rahoitusta asioihin mistä jo puhuin. Tämäkin on arvovalinta valtuutetuilta.

Samoin puuttuu keskustelu ja ohjauskin Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän ja osaltaan Suonenjoen sosiaalilautakuntaan suuntaan, että nostammeko sosiaali- ja terveyspalvelumaksuja kun valtio antaa siihen mahdollisuuden vai tarjoammeko tämänkin?

Vai jätämmekö nämä kaikki lautakuntien suoriltaan päätettäväksi? Valtio tarjoaa vain mahdollisuuden korotuksiin ja lisäyksiin, kunta itse päättää käyttääkö ja miten paljon. Tämä on sitä kunnan itsemääräämisoikeutta.

Sosiaalilautakunta esimerkiksi ei noudata kaikessa tiukinta hoitajamitoitusta,

Tässä nyt päätetään ensi vuoden tärkeimpiä ja ohjaavimpia päätöksiä ja teemme niitä vuoden viimeisessä kokouksessa ja viimeisessä kohdassa ja kello on jo monen nukkumaan menoajassa.

Nyt päätetään ensi ja tulevien vuosien rahankäyttöä ja velanottoa, sekä mihin ja miten paljon sitä käytetään.

Se vaikuttaa kuntalaisten elämään ja olemiseen Suonenjoella. Ja siihen saammeko pidettyä entiset tai jopa houkuteltua uusia veronmaksajia ja yrityksiä tänne

Toivoisin, että jatkossa suhtauduttaisiin tähän asianmukaisella tarmolla ja panostuksella. Siksi jätän ponnen kokoukselle.

Esitän kokouksen hyväksyttäväksi ponnen, että

  1. Vuoden 2017 talousarvion, toiminta- ja taloussuunnitelman teon yhteydessä tai tekemisen loppuvaiheessa järjestetään valtuutetuille valtuustoseminaari kyselymahdollisuudella syksyllä 2016.

  2. Valtuustokokous, jossa käsitellään seuraavan vuoden talousarvion- ja toiminta- ja talousuunnitelma alkaisi viimeistään klo 15.

Kiitos

OIKAISU PUHEESEEN Suonenjoen vuokra-asuntojen käyttöaste valtuutettu Minna Ropposen vas mukaan nousee kun myydään nyt tyhjllään olevat rivitalovuokra-asunnot

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjki, puhe, talousarvio

Ilon pilaaja...

Perjantai 25.4.2014 klo 10:15 - Pia P

Onnea Äänekoski! Mahtavaa! Hienoa! Suomeen investoidaan! Hallituksen yhteisöveron alennus vaikuttaa!

No investointiin mietitään vuoden päästä... Monta mutkaa onpi eessä ... Teemme tarkat tutkimukset ... Edes Äänekosken kaupungin johto eikä Suomen hallitus tienyt mitä oli tulossa... Tarvitsee nopeaa lupamenettelyä ja paljon tukia...

Mikä tässä oli kyseessä? Kiinan ympäristön tuhot on jo käsillä kosketeltavissa ja ilmaa ei pysty hengittää eli siellä kiristetään tai lähinnä aloitetaan vaatimaan jotain tolkkua ympäristön tuhoamiseen. Tehtaat tulevat siirtymään toiseen "kehittyvään maahan", jossa voi halvemmalla tehdä tuotettta ja siten kääriä isommat voitot osakkeiden omistajille. On oikeasti kornia, että Suomen vihreiden vaatimukset siirtävät tehtaa maihin, missä ei tarvitse mitään noudattaa. Työntekijöiden oikeudet ovat "kehittyvissä maissa" aivan alkeelliset. Puhdas omatunto vihree -vasemmistolla - ei tehtaita eikä työtä Suomessa, jossa hallitaan jo puhdistus yms toimet vaan tehtaat ovat jossain kaukana ja tuotteet rahdataan Suomeen?
 Kiinan yhteiskuntatakuu, että länsimaiset tehtaat pysyvät länsimaisten hallussa, on aika ohut. Samoin se on Venäjällä. Saas nähdä kuinka kauan Fortumin jätti-investoinnit ovat valmistumisen jälkeen Fortumin hallussa vai ottaako Venäjä ne haltuunsa uuden lain voimin? No onneksi maksaja on aina selvillä: suomalaiset sähkönkäyttäjät. Suomeen voidaan investoida, koska täältä saa ilmaiset koulutetut työntekijät ja valtio maksaa paljon tukia eri tukimuodoilla. Niitä maksataan siis ihan tuottaville yrityksille, esim. Nokia sai vuosittain isoja summia tukia kehitystyöhön yms, vaikka maksoi pääjepeille isoja bonuksia yms.

Miksi tälläinen uutinen julkistettiin kesken selvitystyön - vuosi ennen päätöstä? Ensin vaikutti siltä, että hallituspuolueet tarvitsevat sitä imagon kohotukseen: on tehty hyviä ratkaisuja -yhteisöveronlasku. Ja siitähän kaikki hallituspuolueet ja yksittäiset kansanedustajat repivät hyödyn ja ilon irti, pari opposition edustajaakin tepastelee kuin riikinkukko omalla äänestysalueellansa - siis kotimaakunnassansa.

Taitaa olla perimmäinen syy, että demarien puheenjohtaja kisa tarvitsi tukituuppausta. Täti tiukka on tehnyt viisaan ratkaisun, vaikka demarit itse vastusti veron alennusta. Onko oikeasti niin, että demarit vuosi tämän julki? Joku siis niistä? Vastaehdokashan ei hyödy tästä tiedosta, että Suomeen olisi tulossa työpaikkoja.

On siis luvassa miljardi-investointi savolaisilla lupauksilla. Onko samanlaisia lupauksia kuin esim.elintarvikeviraston tulo Suomeen (demarin lupaus erään vaalikamppailun aikana...) ? Silloinkin media repes pöksyistä. Repesiko media pöksyisytä silloin kun selvisi, että Suomen vapaaehtoisen rikkidirektiivin (ei ole kaikki maat siinä mukana) yms. ympäristölakien lisäkustannusvaikutus on miljardiluokkaa vuosittain Suomeen?

Onnea silti Äänekoski, peukku pystyyn, että oikeasti tulee!


Ps. Oletteko huomanneet, että meillä on EU -vaalit kuukauden päästä?

Uutiset ovat täynnä vain kahden puolueen puheenjohtaja kisaa. Jotkut hyötyvät alhaisesta äänestysprosentista, siksi ei haluta, että rahvas käy äänestämässä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sellutehdas, äänekoski, demari, puheenjohtajakisa, hallitus