Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:505480 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

SoTe -vaalilupaus

Torstai 20.5.2021 - Pia P

Vaaleissa on tapana perustella äänestäjille, miksi on ehdolla ja vakuuttaa ns vaalilupauksilla mitä tulee tekemään - jos vaan äänestetään ehdokasta.

Nyt kuntavaaleissa jotkut ehdokkaat ovat luvaneet pitää Suonenjoen puolia ja taata, että hyvät SoTe palvelut pysyvät ennallaan -vaikka maakunnallinen SoTe- laki tulisi.

Sellainen lupaus on vaalihöpinää. Suomen hallitus tekee lain. joka menee läpi eduskunnassa hallituksessa olevien puolueiden ansiosta. Tulevassa laissa Suonenjoen kaupungin valtuutettu ei päätä mistään, ei voi vaikuttaa mihinkään ja eikä puolusta mitään - vaikka olisi kuinka kokenut. Laki vie kaiken päätösvallan terveydenhuollon ja sosiaalipuolen asioista. SoTe ei kuulu mitenkään kunnan päätösvaltaan.

Tulevalla maakunnalla tai hyvinvointi- alueilla (mikä nimi sattuu tulemaan)  on maakuntavaaleilla valittu oma hallinto ja omat päättäjät. Pohjois- Savon kaikista kunnista äänimäärät ei riitä siihen, että kunnasta olisi edes edustajaa maakuntavaltuustossa. Kuntaliiton arvion mukaan ulos jää ainakin Rautavaara, Tervo ja Vesanto.

Isot kaupungit jyrää. Suurin osa päättäjistä tulee Kuopiosta, sen lisäksi Varkaus, Iisalmi ja Siilinjärvi. Kuopiossa on puolet maakunnan asukkaista eli ei tarvitse kovinkaan nero olla, että sieltä ne päättäjät tulevat. Kuopio vie ja muut piipittää.

Tulevassa SoTe laissa on jo nyt monta ongelmaa tiedossa eli rahat ei riitä, päätösvalta siirtyy ministeriöön (suunnitelmat pitää hyväksuyttää ministeriössä), yliopistollisia sairaaloita ei ole huomioitu rahoituksessa jne. Lisäksi kaikki maakunnat ei pärjää rahallisesti pitkään eli tulee maakunta -liitoksia. Pelkkä palkkojen harmonisointi on monien miljoonien kulu. 

Pohjois- Savon maakunta sairas, ikääntyvä ja täällä on eniten mielenterveydellisitä ongelmista kärsivä kansa ja se ei parane sillä, että on käytetään vähemmän rahaa hoivaan ja hoivaan.

Kuopion alaisuuteen on yritetty aikaisemminkin. Linkki on vuoden 2013 YLEn juttuun.

https://yle.fi/uutiset/3-6794848

Kuopio-kumppanuus olisi kelvannut

Suonenjoen ja Kuopion kumppanuushanke, jota viriteltiin vahvasti muutama vuosi sitten, on sekin hieman telakalla, xxx harmiksi.

- Kaikki työ tehtiin, mitä oli tehtävissä. Kunnallisvaalit varmaan sotkivat tätä tilannetta. Minä olisin kovasti toivonut, että meillä olisi ollut Kuopion kanssa yhteinen terveydenhuollon järjestelmä jo tämän vuoden alusta, mutta se ei nyt ollut mahdollista. Nythän kunnat joutuvat kyllä merkittävälläkin tavalla osallistumaan tähän (kuntauudistuskeskusteluun) ja siinä yhteydessä varmasti mennään eteenpäin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sote, kuntavaalit, hallitus. laki

Ihanaa ja mahtavaa

Perjantai 5.3.2021 - Pia P

Suonenjoen virkaihmiset ja päättäjät eivät arvosta yhtään vanhuksia! Kaupunki panosti ökyluokan liikuntahalliin 17 miljoonaa ja sen päätyy tehdään vielä lastenleikkipaikka! OMG!

Kaupunginhallitus lopetti Veljeskodin väistötilojen kilpailututtamisen ja samalla lopetettiin kaikki. Rahaa ei rittä vanhuksille yhtään. Kyse on arvovalinnoista!

-------

Tälläistä mielipiteitä ja keskustelua saimme lukea lehdessä ja facebuukin puskaradiossa.

Tässäpä sitä ikävää/tylsää tosiasiaa...

Suonenjoen kaupunki käyttää vanhuspalveluun noin 10 miljoonaa joka vuosi. Arvovalintojen takia käytämme asumispalveluihin enempi rahaa kuin keskimäärin Suomessa kunnat. Kotipalveluun on lisätty vakituisia työntekijöitä.

Kilpailutuksen tuloksena esimerkiksi Iisvedenpalvelukoti säätiö (tuottaa tehostettua asumispalvelua) saa lisää 10% rahaa per hoivapaikka -( kilpailutus aiheutti kanssa suuren pahan mielen, jopa luottamushenkilöissä - löytyy pöytäkirjoista ja paikallislehdestä. Lopputulosta kukaan ei ole muistanut kehua.)

Veljeskotia on yritety elvyttää vuosikymmenien aikana monta kertaa. Jälkeen päin arvioituna jotkut rakennusratkaisut eivät ole olleet hyviä, mutta ne on tehty sen ajan ajattelun mukaan. Muutama pitkäaikanen luottamushenkilö on aina voimakkaasti puolustanut rakennuksen hyvää kuntoa kokouksissa. 

Arvoista olemme keskustelleet monessa eri paikassa ja monessa eri tilanteessa. Pöytäkirjasta löytyy esimerkiksi KH (kaupunginhallitus) äänestys. "Kerrotaanko ARA lle (asuntojen rahoitus- ja kehittämiskeskus), että Suonenjoelle tarvitaaan uusi rakennus vanhustenhoivaan." Ilmeisesti arvovalintojen takia erään puolueen edustaja oli sitä mieltä, ettei lähetetä moista tietoa mahdolliselle hoivakodin rahoittajalle.

Lehtikirjoituksessa arvosteltiin, ettei Suonenjoki pistä miljoonaa vuodessa veljeskodin väistätiloihin. MIljoona euroa pelkkiin seiniin - sillä saa paljon hoivaakin. Väistötiloihin menisi pari vuotta, koska ei ole kaavapaikkaa eikä rakennusta valmiina. Pelkät valitusajat vie monta kuukautta päätöksen teossa. Ja yksi asia on varma- tuleva hyvinvointialue ei maksaa moistaa vuokraa väistötiloista. Arvovalintoja - miljoona seinään vai hoivaan?

Samalla aikataululla saamme uuden ja kiinteän ja juuri tähän tarkoitukseen tarkoitukseen tarkoitetun rakennuksen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit, vaalilupaukset

Minä äänestän!

Tiistai 2.3.2021 - Pia P

Nyt on tullut muotiin ilmoittaa, ettei aio äänestää kuntavaaleissa, jopa joku proffa näin julisti.

Perusteena on, etteivät uskalla äänestää Koronan takia. Samaan aikaan kauppakeskuksissa, kaupoissa, hiihtokeskuksissa, kapakoissa, junissa, viinakaupassa, kuntosaleilla jne porukkaa pyörii ja taatusti ihan lähellä toista. Yritäpä mennä kaupan maitokaupoille yksin, samalla sekunnilla siinä on jo samaa maitopurkkia rohmuamassa joku äkänen ja ilmeisen kiireinen tyyppi (ei ole kerennyt edes maskia laittaa kasvoilleen).

Etelä-Suomen hiihtolomat kansoitti Lapin hiihtokeskukset. Ensi viikolla on mm Tampereen (pääministerin kotikunta) ja Keski -Suomen lomaviikko. Ja arvatkaas mitä, tiukat rajoitukset astuu voimaa viikolla kympillä eli kun ilmeisesti tärkeimmät on pitänyt loman.Tosin nyt selvitellään lakia ja sen marssijärjestystä.

Miksi ihminen voi käydä superhypermarketissa, muttei voi äänestää?

Samaan aikaan etulinjassa eli asiakaspalvelussa ja töissä on kaupan henkilökunta, sairaalan ja terveyskeskuksen henkilökunta ja pelastuslaitokset sekä poliisi jne. Kysytäänkö heiltä, että huvittaako? Olla ihan siinä etummaisena, ilman oikeutta ilmoittaa blogissa, ettei kiinnosta äänestäminen? Kuka oikeasti ajattelee kaupan kassaa - en halua mitään pöpöä tai virusta! Sori, se on sun työpaikka!

Arvokasta työtä ja palkkataso persiistä. Ja korona luo lisähaasteen.

Ja sitten proffatason ihminen kertoo, ettei uskalla mennä äänestämään kun korona. 

Kuntavaalit on ihmisen lähin asia demokratiasta. Niissä päätetään oman kotikunnan asioista. Päiväkodista, kouluista, vanhusten hoidosta, kulttuuria, uimarannoista, venepaikoista, tien aurauksesta - mitä rakennetaan, kuka tekee ja mitä maksaa jne - oman lähipiirin ansioita.

Suojaimet, turvavälit ja harvakseen jonossa äänestäjillä. Suojapleksit, turvavälit ja suojaimet vaalivirkailijoille. Väljät tilat. Terveenä paikalla ja paikalle.

Eiköhän me yhdet vaalit saada tehtyä - yhdessä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit, korona, suojaus, äänestäminen

Rahalla valtaa

Lauantai 1.12.2018 klo 0:50 - PiaP

Perussuomalaiset esitti jo vuonna 2016 lakialoitetta, että vaalikampanjoinnin tehtäisiin rahakatto. Ylisuuret rahakampanjat rikkovat jo demokratian perusajatusta, että tavallinen ihminen voisi olla ehdokas.   
.
Liitot ja muut edunajamisjärjerjestöt ja johonkin päin kallellaan olevat yritykset ja säätiöt rahoittavat "oikeamielisen kampanjoita". Otetaanko vaalituki vastaan ja sitten päätökset ohjautuvat rahoittajille mieleiseksi? Onko rikkaiden tai reippaasti tuettujen edustajien eduskunta erilainen kun tavallisten ihmisten? Ajetaanko eduskunnassa rahoittajien vai suomalaisten etuja?
.
Pieni- ja normaalituloisen ehdokkaan mahdollisuudet päästä eduskuntaan ovat heikkoja, koska laajan näkyvyyden vaalikampanja on hyvin kallis. Hyvätuloisen ehdokkaan on helpompi rahoittaa omaa vaalityötä. Ehdokkaaksi ryhtyvä ottaa ison riskin taloudellisesti, varsinkin jos ottaa lainarahaa vaalityöhön. Enemmistöllä eduskuntavaalien ehdokkaista ei kuitenkaan ole mahdollisuutta käyttää vaaleihin kymmeniä tuhansia, jopa lähemmäksi sataa tuhatta euroja.
 .
Kallis kampanja ei takaa vaaleissa valintaa, mutta vaalirahailmoitusten perusteella on pääteltävissä, että suurilla kampanjasummilla usein päästään eduskuntaan. Tosin ei aina.
.
Pystyykö tavallinen ihminen olemaan ehdokas ja voiko hän päästä läpi? Onneksi rahan valtaa nakertaa netti, vaalityö on jo muuttunut ja tulee muuttumaan. Järkevää ja ekologisempaa vaalityötä voi tehdä netissä, silti vaalitoreilla on kiva tavata äänestäjiä! Kenties juuri Sinulle sopivin ehdokas ei olekaan se eniten mainostava!
 .
 
Viime eduskuntavaaleissa Pohjois-Savossa vaalirahoitusilmoitusten mukaan eniten rahaa käytti  Kokoomuksesta Markku Eestilä (70 970,00€), Sari Raassina (35 129,49€), Pekka Ravi (64 368,46€), Keskustasta Hannakaisa Heikkinen (58 311,05€), Hannu Hoskonen (64 198,40€), Elsi Katainen (48 397,00€), Eero Reijonen (61 886,07€), Markku Rossi (42 116,17€), Anu Vehviläinen (46 830,00€), Kristillisdemokraateista Sari Essayah (35 626,61€) ja  Sdp Riitta Myller (32 974,00€) ja Merja Mäkisalo-Ropponen (31 960,00€).

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raha, eduskuntavaalit, ehdokas

Eduskuntavaaliehdokkaita

Tiistai 29.5.2018 klo 18:01 - Pia P

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirihallitus asetti eduskuntavaaliehdokkaita 27.5.2018 kokouksessa.

Eduskuntavaaliehdokkaaksi valittiin

Grönlung Tiina, Varkaus

Kärkkäinen Ilpo, Sonkajärvi

Punkki Pia, Kuopio/Maaninka

Reijonen Minna, Kuopio/Nilsiä

Uljonen Henri, Siilinjärvi

Voutila Samuli, Kuopio.

Aivan loistavia, päteviä ehdokkaita. He ovat hyvin sitoutuneita työhön Savo-Karjalan ja savokarjalaisten sekä koko Suomen hyväksi.

Maakuntavaalien siirto ennustettiin jo etukäteen. Pohjois-Savossa Perussuomalaiset on maakuntavaaleihin valmiina, jos ne joskus tulevat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pohjois-Savo, Perussuomalaiset, eduskuntavaalit

Olen ehdolla Suonenjoella

Perjantai 31.3.2017 - Pia P

Asun Suonenjoella.

Minulla ei ole yhtään sukulaista täällä. En ole käynnyt koulua enkä ole ollut töissä tällä paikkakunnalla. En  viettänyt lapsuutta enkä nuoruutta täällä.

En kuulu liittoon enkä yrittäjäyhdistykseen ja PS puolueyhdistyskin on melkein oma tekemä. En kuulu uskonnolliseen yhteisöön. En ole ollut hoitaja, opettaja tms joten minulla ei ole entisiä tai nykyisiä hoidettavia tai opetettavia.

En ole ollut ennen 2011 vaaleja ehdolla, joten minulla ei ollut entisiä äänestäjiä.

Olen ollut matkatöissä ja kierrän PerusNaisten hommissa ympäri Suomea. Eli minua ei näe työaikana ja vielä vähenmän viikonloppuisin täällä.

Minulla ei ole siis mitään minkä perusteella joku äänestäisi minua-  ei sukua, ei uskon sisaruksia,  ei koulu- tai työkavereita enkä saa edes järjestöjen vaaliraha-avustusta tai jäsenten tukea.

1.8.2017 tulee kymmenen vuotta siitä kun muutin Suonenjoelle. 

10 vuoden aikana olen ihastellut ja muistanut kehua Suonenjokea ympäri Suomea. Kaupunkimme on kaunis, palvelut loistavia ja tarjonta erinomaista - elokuvateatteri, uimahalli, jäähalli, juna-asema, hierojaa, parturi- kampaajaa yms,  loistavat ladut ja uimapaikat sekä hyvät kaupat, erityisesti palvelevaa kenkäkauppaa olen kehunut. Koulut ja päiväkodit ovat pieniä ja kunnossa olevia.  Suonenjoella pääsee lääkäriin, sekään ei onnistu joka paikassa.

Olen asunut Helsinki Rovaniemi akselilla ja kokemusta on monesta paikkakunnasta -lasten päivähoidosta, kouluista, liikenneyhteyksistä kunnan ulkoilualueisiin.

Olen toista kertaa ehdolla Suonenjoen valtuustoon. Sain vuoden 2011 vaaleissa 104 ääntä. Olen kiitollinen, nöyrä ja onnellinen niistä  äänistä. Ääniä en ole saannut sen takia, että minua pitää jonkun äänestää. Minua on äänestetty siksi että saa äänestää.

Olen toiminut kuten sanoin. Avoimesti, tasapuolisesti ja tasa-arvoisesti. Taloudellisuus ja vaihtoehtojen etsintä on myös tärkeää. 

Pidetään huoli kaikista Suonenjoella. 

Seison ylpeästi selkä suorana politiikassa, samalla nöyränä äänestäjilleni ja kaikille kuntalaisille. 

Lupaan jatkaa samalla linjalla. Äänestä 76 Suonenjoki tai jotain muuta loistavaa Perussuomalaista ehdokasta!

Kiitos myös plokini lukijoille! 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit, suonenjoki, ehdokas, Perussuomalainen

Tottelematon virkahenkilö

Tiistai 1.11.2016 klo 22:46 - Pia P

Suonenjoen kaupungin koulutuslautakunta päätti kansalaisopiston toimintasuunnitelman yhteydessä, että Sisä-Savon kansalaisopisto järjestää rehtorin vetovastuulla kuntavaalipaneelit keväällä 2017. Samassa päätettiin, että paneeliin osallistuminen olisi maksanut 100 € per puolue. Vaalipaneelit järjestettäisiin Sisä-Savon alueella eli Tervo, Vesanto, Rautalampi ja Suonenjoki.

Savon Sanomat teki jutun historiallisesta ratkaisusta, että vaalipaneeli olisi maksullinen ja taustotti juttua esim kannanotoilla miten opetussuunnitelma tehdään tai miten määräytyy opettaja - oppilas-suhde tälläisessä kansalaisopiston opetustarjonnassa.

Suonenjoella moni luottamushenkilö heräsi tähän maksullisuuteen ja tapaan ilmoittaa siitä. Kirjoitin paikkalehteen jutun aiheesta. Kansalaisopiston rehtori ja koulutuslautakunnan puheenjohtaja vastasi lehdessä kertoen miten kallis ja isotöinen projekti vaalipaneelien järjestäminen on. Vastauksessa oli hinnoiteltu ja kellotettu mm kynien ostot paneleihin. Kokonaiskustannus oli 10 000 euroa, pelkkää rehtorin palkkaa menee parissa viikossa viisi tonnia.

Sitten kansalaisopiston rehtori ilmoitti yllättäen lehdessä, ettei hän järjestä niitä paneeleita. On kuulemma muuta tekemistä, esim opiston juhlat.

Herääkin kysymys, että jos koulutuslautakunta on päättänyt, että kuntavaalipaneelit järjestetään ja sen tekee rehtori, niin miten rehtori voi ilmoittaa ettei hän niitä järjestä? Onko tämä puolivallatonta toimintaa tai peräti lautakunnan päätöksen noudattamatta jättämistä? Miten rehtori voi edes ilmoittaa, ettei hän järjestä niitä? Eikö tuollainen päätös pitäisi ensin tehdä koulutuslautakunnassa?

Miten koulutusjohtaja esimiehenä  ja koulutuslautakunta suhtautuu viranhaltijaan, joka ei noudata lautakunnan päätöksiä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, vaalipaneeli, kuntavaalit

Rahalla saa, muttei pääse

Tiistai 28.4.2015 - Pia P

Eduskuntavaaleissa paloi rahaa ja paljon. Puolueet, puolueen piirit ja yhdistykset, ammattiliitot yms sekä -ja varsinkin - ehdokkailla paloi rahaa.

Moni ehdokas laittoi paljon rahaa, osa jopa omaa rahaakin. Joilakin oli oma rahoitus 100€ ja muualta tullut rahoitus kymmeniä tuhansia. Jotkut ehdokkaat ottivat lainaakin vaalityöhön.

Mutta  pääsikö rahalla läpi? Ei aina. Onko vika ehdokkaassa, puolueessa vai runsaassa samantyyppisten ehdokkaiden tarjonnasta, ettei esim. 60 000 eurolla päässyt läpi Savo- Karjalassa?

Miten on mahdollista, että jotkut pääsee läpi eduskuntaan alle kymppitonnilla ja toinen ei lähes sadalla tuhannella?

Siihen ei varmasti löydy kattavaa vastausta. Sopiva puolue, asiapitoinen kamppanja ja uskottava polittiinen työ auttaa läpimenoa pienelläkin rahalla.  Siihen ei auttanut rahan lisäksi söpö puolueenjohtaja eikä stailattu kampanja. Monestakin paistoi läpi teennäisyys kun oli mietitty kohderyhmää yms. puhetapaa myöten -jopa vaatetuskin taisi olla stylistin maun mukaan.

Haluaisin nostaa vaalirahoituksesta pari seikkaa ylös....

Miksi ay-liitot antavat vaalirahoitusta siis tukea ehdokkaille? Ammattiliitot keräävät rahaa jäsenmaksuilla. Olisi hyvin reilua, että jäsen voisi raksia kyllä/ei haluan, että ehdokkaita tuetaan ja vieläpä kysymys "kyllä" jälkeen, mitä puoluetta.

Tiedän,että vaalitukiasiatkin päätetään jossain ammattiliitton instanssissa valituilla edustajilla. Kun on näin päätetty aina ennenkin... Tai joskus on näin päätetty, niin jatkossakin.

En hyväksy minkään liiton tms vaalitukia. 

Toinen asia mikä tuli mieleen vaalirahoista, että miettiiköhän kuntalaiset miten jollakin paikkakunnilla on varaa vaalikahviloihin ja yleensä mittaviin kampanjoihin? Kunnallisista luottamustehtävistä maksetaan luottamuspalkkioita ja siitä maksetaan ns. puoluevero eli joku prosenttimäärä (10-20%) kaikista palkkioista menee kunnallisen puolueyhdistyksen tilille. Eli kuntalaisten verorahoja siellä vaaliteltoilla, kahviloissa nautitaan. Jos on paljon valtuutettuja, on paljon luottamuspaikkoja ja siitä seuraa paljon luottamuspalkkioita. Ja siitä taas paljon vaalirahaa -vaikka reippaasti tarjotta isompaa ääneen reilusti kahvia kaikille.

Kolmantena kehoitan kaikkia käymään tutkimassa vaalirahoitus sivua. Ja miettimään onko hyvä asia, että joku voi laittaa kymmeniä tuhansia rahaa.

ja joku vaikka erityisen hyvä kansanedustaja -ehdokas ei saa tukea mistään, ei saa naamansa esille (tunnettavuus) eikä saa asiaansa esille, kun ei ole rahaa. Ja ei pääse läpi.

Mietinnän paikka on, että esim. Savo-Karjalan vaalipiirissä keskusta ja sen ehdokkaat laittoivat savon sanomien mainoksiin arvioiden 200 000 €. Perussuomalaisten piiri laittoi 400 €, PS puolue 800 €,  PS ehdokkaat noin 15 000 €. Ei ole kauhian vaikea arvata kummasta edelleen kirjoitetaan postiivisempia, kattavampia ja näkyvämpiä juttuja ao. lehdessä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vaalirahoitus, eduskuntavaalit, puoluetuki

Perussuomalaisten jäsenvaalit

Maanantai 9.6.2014 - Pia P

Perussuomalaisten paikallisyhdistysten hallitukset valitsivat oman alueensa eduskuntavaaliehdokas-ehdokkaat

Nämä ehdokas-ehdokkaat menevät jäsenäänestykseen, joissa valitaan osa ehdokkaista. Osa valitaan ylimääräisessä yleisessä kokouksessa. Istuvat kansanedustajat saavat paikan vaaliehdokkaaksi suoraan, mikäli haluavat.

Jokainen perussuomalaisen  puolueen jäsen voi äänestää ehdokkaista kenet haluaa eduskuntavaaliehdokkaaksi. Puoluehallituksessa on osaan valintoihin vielä "viimeisen sanan mahdollisuus."

Näin demokraattinen puolue toimii. Puoluekokouksessa jokaisella jäsenellä on mahdollisuus äänestää suoraan puoluesihteeristä puolueen varapuheenjohtajista  ja puheenjohtajaksi asti.

Olen mukana kisassa: eduskuntavaaliehdokas-ehdokkaana Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin alueella. Vaalipiiri on Savo -Karjala ensimmäistä kertaa.

Isäni puolelta olen Savosta ja äitini puolelta Karjalasta, se antaa minulle jo hyvän alun yhteiseen vaalipiiriin. Olen asunut Helsinki -Rovaniemi akselilla, joten olen nähnyt muutakin kuin tutut pihapiirit. Muualla asumisen perusteella voin sanoa, että maaseutua ja pikkupaikkakuntia kannattaa puolustaa. Isoissa kaupungeissa on omat ongelmansa ja ilonsa. Toivoisin, että jokainen voisi asua ja tehdä töitä siellä missä "oma paras elämä" on. Tähän voi vaikuttaa politiikalla ja polittiisilla päätöksillä.

Politikkona olen tylsä: en ole julkku, olen hetero, on lapsia ja käyn töissä. En ole ajanut kännissä eikä minulla ole tuomioita mistään muustakaan.  Lapset (5) ovat 4-24v ikäisiä eli kaikkea on koettu ja kaikkea vielä  koetaan -elämän riemuja ja suruja. Olen aikoinaan lomittajana seissy paskassa, mutta olen myös  kätellyt iltapuku päällä "herroja".

Perussuomalaiset puolue on minun valintani, en ole ollut muissa puolueissa, en edes sitoutumattomana ja tämä on minun ainoa puolue. Liityin puolueeseen syksyllä 2008.

Luottamustoimiani ovat esim, kaupunginvaltuutettu, Pohjois-Savon liiton maakuntahallituksen ja kuntatalousryhmän jäsen, sosiaalilautakunnan jäsen, terveydenhuollon kuntayhtymän hallituksen jäsen ja Perussuomalaiset Naiset ry:n hallituksen jäsen.

Hyvä Perussuomalainen puolueen jäsen -käytä äänioikeuttasi!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pia Pentikäinen, Perussuomalaiset, Eduskuntavaalit

Nyt ne sit erosi....

Sunnuntai 6.4.2014 klo 12:02 - Pia P

Pääministeri ilmoitti sitten mitä on odotettukin. Hän on saanut paremman paikan jostain muualta. Eikun hän ilmoitti, että on valmis vastaamaan puhelimeen "vapaana miehenä" kun soitto tulee. Saksan täti tiukka oli varmaankin nyökännyt. Olin ensin ihan varma, että pestikutsu kolahti. Mutta sitten tuli mieleen, että ytimen kutsuja on ennenkin tulkittu reippaalla kädellä. Eli on tehty tarvittavat teot ja odotettu, että kutsu käy. Esimerkiksi Herra Pöö vei Suomen Euroon tiukalla tahdilla ja kädellä, kun hänelle oli luvattu Eu:n pressan virka. Mitä jäi käteen... Vuosien jälkeen homma pelotella telkussa ihmisiä. Pöön myötä demarit sai historian huonoinman vaalituloksensa. Ei mennyt homma ihan putkeen. Pohjatietona, että Suomi oli jo luvannut liittyä yhteisvaluuttaan heti Suomen äänestettyä EU -liittymisestä. Tätä ei muistettu tosin kertoa Suomen kansalle silloin. EU: sta äänestettiin Suomessa kesken neuvotteluiden, niinhän se on nykyisin eduskuntavaaleissa. Luvataan höttöä ja tulloo mitä tulloo. Vaalilupauksia ovat höttöä ...

Onneksi Perussuomalaiset pitivät ja pitävät sanasa. Me olemme oikeita vastuunkantajia, luvattiin, että emme hyväksy muiden maiden pankkien tukemista ja se on pitänyt. Sen voi sanoa suoraan, eikä viestitellä sukan väreillä.

Toisen kokoomusherran "onnen kyyneleet" taisivat olla ihan jotain muuta... Hän tajusi, että taitaa mennä komissaarin paikka nenun edestä. No, kyllä verkosto pitää omistaan huolen. Monta hyvää ja tosihyväpalkkaista pestiä tulee auki Eu:ssa tai Suomessa. Suomessa voidaan jopa keksiäkin sopiva virka tai homma, jos meinaa tippua taviksen tasolle leipäjonoon. Esimerkiksi eräs vihreä ex- ministeri antoi ministerinä rahaa kirkon ulkomaan avulle projektiin ja nyt hän voi laskuttaa niitä projektirahoja hyvän eläketukensa lisäksi. Meinasi kiireessä unohtua firman perustaminenkin, vaikka sopimukset oli jo tehty.

Nyt tulee tiukka ennustusosuus: Syksyllä meillä on eduskuntavaalit. Demarit ja Kokoomus uusien puheenjohtajien johdolla on taas kisassa mukana. Kukaan ei muista kahta vastuunkantajia- he ovat jossain mukavissa viroissa- ei tosin niissä mihin luulivat pääsevänsä, mutta jossain kuitenkin "maistamassa uutta elämää". Vasemmisto yrittää imuun vastuunkannolla, mutta työläisväestö (se mitään jäljellä tällä alasajolla...)ei  innostu edelleenkään hipsterimieheen. Kun taas vasemmiston johtohenkilöt haluavat mielummin edustaa henkilöitä, jolla on tonnien kello ranteessa eikä mitään lökäpöksy- rasvanahkaduunaria.

Keskustakin on taas eduskuntavaaleissa tiukasti mukana. Heidän puheenjohtaja myi SOTE -ratkaisussa maakunta- kotikuntamallin mahdollisesta hallituspaikasta. Herra itse osti taas puolueenpuheenjohtajan paikan rahalla -hän hoiti keskustan velat pois. Mutta tuo maakuntamallista luopuminen ei käy keskustalaisille. Maakunnallisessa hallinnossa on niin monta kepupaikkaa, ettei välilypsysasemasta haluta luopua. Joka portaassa, missä on luottamushallintoa voidaan lypsää 1. kotiinpäin omaksi tai läheisten eduksi 2. itselle kokouspalkkioita ja lisää luottamuspaikkoja. Tästä lypsyasemaverkosta hyötyy muutkin puolueet, muttei samassa mittakaavassa. Joka julkisen puolen hommassa on polittinen luottamushallinto. Osa sinne valituista edustajista ei ymmärrä siitä hallinnon alasta tai päätettävästä asiasta mitään eikä näköjään ei tiedä tai muista mitä on päätetty. Kaipa ne on sopivia joojoo- henkilöitä. Äänestävät niinkuin sanotaan. Mitä itua on istua kokouksissa vuosia sanomatta muuta kuin "paikalla" ? Sillä taikasanalla saa kokouspalkkion... Voipi olla, että keskustakin saa uuden puheenjohtajan, nykyinen käy paremmin muille kuin keskustalaisille.

Mutta se miksi tämä kaikki Ero- touhu? Ettei vaan heti eduskuntavaalien jälkeen tulisi EU:n ja rahoitussektorin suunnalta emäsytky? Suomen kansan se pistäisi polvilleen. Mallioppilaasta tuleekin oikeasti maksaja ja joka laitetaan ruotuun. Loputkin Suomen kansasta huomaa, että ne vakuudet olikin höttöä (kaikki ei myönnä sittenkään...)  Nyt on jo kerrottu, että Suomi saa todellakin rahaa lainoista, mutta harva muistaa kertoa, että ne tuottorahat annetaan Kreikalle ei Suomen kansalle...

Toivottavasti olen väärässä tässä laskun lankeemisessa. Mutta velat maksetaan, joko lainaaja (ei tässä tapauksessa) tai takaaja. Jos ovat eri rahoitussektorien luottotappioita, niin senkin maksaa osaltaan suomalaiset... "Täti tiukan" vakuuttelut ovat yleensä tarkoittaneet muuta eli viime aikojen puheet ovat hyvin huolestuttavia kun hän  vakuuttaa, ettei anneta lainoja  anteeksi ja Suomi ei maksa toisten velkoja. Ennen syksyä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitus, eduskuntavaalit, uudet vaalit, vastuunkanto

Vahvat hartiat!

Maanantai 24.9.2012 klo 17:24 - Pia P

Kuopion tämän vuoden budjettivaje on nyt 23 miljoonaan euroa. Säästöjä aletaan repiä "yllättäen" kyläkoulujen lakkauttamisesta, terveydenhuollosta ja pakotetaan naapurikuntia kantamaan vastuuta Kuopion vetovoimasta. Taikasanat ovat vastuunkantaminen hyvinvointiyhteiskunnasta...

Jos leveät hartiat - Kuopion talous on retuperällä järjettömien kalliiden hankkeiden (esim. toriparkki ja saaristokaupunki) ja tulossa olevan infraremontin takia, niin miten se voi maksaa osan meidän menoista. Meillehän markkinoidaan Kuopio- liitosta sillä, että Kuopio maksaa osansa meidän mummojen ja pappojen hoidon kustannuksista.

Kuopion kaupunginjohtaja lupasi, että meillä säilyy mansikanviljely, Jihuu! Luulin, että se on yrittäjien- mansikanviljelijöiden- yritystoimintaa eikä kaupungin. Pääministeri on luvannut meille terveysbussit! Jihuu, pitää vaan muistaa, ettei ala vahingossa väärässä linjurissa heittämään paitaa pois...

Liitoksessa voidaan panostaa lähidemokratiaan. Totuus on, että tähän asti lähidemokratiakokeilut ovat loppuneet rahan loppumiseen, jäljelle on vain jäänyt päätösvalta, että montako kukkasipulia istutetaan minnekin.

Kukaan ei ole kertonut, mikä on sopiva tai enin kilometrimäärä lähipalveluun tai vaikka neuvolaan?

Vahvat kunnat onnistuu vain jos kaikki kunnat ovat samalla viivalla. Nyt pönkitetään velkaisia keskuskaupunkeja tyhjentämällä ja lopettamalla palvelut kehyskunnista. Raha kelpaa keskuskaupungille, mutta siihen loppuu mielenkiinto pikkukuntiin.

Jos suuruus on autuaaksi tekevä, niin voisihan kaikki Suomen kunnat ja kaupungit lopettaa. Olisi vain Suomi!

Henkilökohtaisena mielipiteenä ehdotan vaihtoehtona Kuopio-pakkoliitokselle, että perustetaan Savon kaupunki. Hajautetaan palvelut ympäri Savoa. Vain näin saamme tasapuolisesti asuttavan ja työpaikkoja tarjoavan kaupungin koko maakunnan alueelle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalitärppi, Savo, kuntavaalit

Kuntavaalit

Torstai 9.8.2012 klo 17:43 - Pia P

Onko lapsesi päivähoidossa tai koulussa? käytkö terveysasemalla lääkärissä? Tuleeko kotiisi muualta kuin omasta kaivosta? käveletkö valmita teitä pitkin?

Kuntavaaleissa valitaan ihmisiä, jotka päättävät näistä asioista! Ihan meidän yhteisistä. Nyt on tilaisuus vaikuttaa omaan kotikaupungin asioihin. Päättäjissä pitäisi olla enenpi  tavallisa kuntalaisia- ei niitä jolla on varaa omalla autolla käydä hakemassa palvelut ja ostokset  vaikka Kuopiosta. Tarvitsemme palvelut täällä, missä asumme ja elämme.

Tule  Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi -pääset vaikuttamaan Suonenjoen asioihin. Tiedät varmasti miten asioita pitäisi hoitaa ja moni tietää vielä miten se tehdään pienellä rahalla.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suonenjoki, kuntavaalit, perussuomalaiset

Pelottelua

Torstai 2.8.2012 klo 13:18 - Pia P

Pelottelua Suonenjoella...

To 2.8.paikallislehdessä Suonenjoen SDP:n edustaja kertoo, että Perussuomalaisten vaalitaktiikka on pelottelu...

Pakko myöntää olen pelotellut äitinä lapsia: Jos leikitte tiellä, jäätte auton alle... Jos ei ole kunnolla päällä, vilustuttu... Hampaat pitää pestä tai hammaspeikko vie kaikki hampaat... Mutta en ole Perussuomalaisena ketään pelotellut, tosin minua pelottaa tämä nykymeno!

Äkkiseltään en muista muiden poliittisesti pelottelleen kuin pääministerin: "Jos emme maksa ja takaa muiden maiden velkoja, niin Suomeen tulee talvi kesän keskelle". Ilmeisesti emme ole tarpeeksi reippaasti maksaneet, kun on näin kylmä kesä?

Mutta en usko, että olen SDP:n edustajaa pelotellut mitenkään. Vai olemmeko me Perussuomalaiset niin pelottavia, että pelkkä paikallisyhdistyksen aktiivinen toiminta pelottaa? Ja vielä pelottavanpaa taitaa olla se, että meillä on kunnallisvaaliehdokkaita Suonenjoella.

Totuuden ja tosiasioiden kertominen ei ole pelottelua. Teitä se voi pelottaa- sopimuksien salaaminen yms. kertoo sen.

Eikös se SDP:n presidentiehdokaskin televisiossa pelotellut: "Pöö!"

Taitaa olla möröt ihan omassa kaapisanne...

2 kommenttia . Avainsanat: perussuomalaiset, kuntavaalit