Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:695355 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Siunsote-kallis sote

Perjantai 8.6.2018 - Pia P

Pohjois-Karjalan SoTe yhteistyötä eli SiunSotea on pidetty uuden SoTe-mallin pilottikokeiluna. SiunSotessa kunnat itse liittyivät ja muodostivat kuntayhtymän. Siinä on kuntavaalien tuloksesta muodostettu valtuusto ja hallitus sekä virkakoneisto. Pohjois-Karjalan kunnat eivät hoida tai järjestä itse enää SoTe-palveluita.  Siunsote on pilotti ilman valinnanvapautta.

Jo muodostamisvaiheessa moni epäili, että kunnilta laskutettu rahat eivät riitä toimintaan. Kriitiset kannanotot vaiennettiin. Keskustalainen ministeri, joka on Pohjois-Karjalasta, kävi monessa paikassa kehumassa miten edistyksellinen ja taloudellinen Siunsote on. Pohjois-Karjalaa peloteltiin Pohjois-Savon möröllä, jos SiunSotea ei olis pikaisesti perustettu, niin Pohjois-Savo olisi kaapannut naapurinsa.

Totuus tuli julki muutamassa vuodessa. Tämän vuoden budjettiaukko on jo 20 miljoonaa. Kulut ovat ovat siis isommat kuin tulot. Vaikka Siunsote on sopeuttanut koko ajan toimintaansa. Ylen uutinen kertoo, että käsipapereita ei tilata, roskiksia ei tyhjennetä yms pilipalisäätötoimia tehdään koko ajan, niin silti joudutaan myymään omaisuutta paikatakseen rahan tarvetta. Entäs kun myytävä loppuu? Ilmaiseksi saadun pääoman myynti toimintakulujen kattamiseksi osoittaa jo todella kannattamatonta liiketoimintaa.  Lisäksi jokaiselle työntekijälle on laskettu viikon lomautustarve.

Palkkojen harmonisointi maksaa Pohjois-Karjalassa 40 miljoonaa. Pohjois-Savossa sen arvio on 10 miljoonaa. Toisella on fakta ja me luotetaan arvioon, joka liian alhainen.

Ennen SoTe-lakia Pohjois-Karjalassa asiat ovat vielä hyvin. He voivat lähettää ylimääräisiä laskuja kuntiin. Ja kuntien ainoa vaihtoehto on maksaa ne.

Sote- lain jälkeen kun vielä tuosta pienempi raha (esim Pohjois-Savossa 35 miljoonaa vähemmän nykytasosta) kun loppuu, niin se loppuu. Kunnat eivät maksa maakunnille yhtään rahaa eikä lisälaskua voi lähettää mihinkään. Maakunta pitää säästää rahat jostakin omasta.

Jossei kykene, niin maakunta voidaan loppujen lopuksi liittää toiseen maakuntaa. Keskusta on jo tämänkin kertonut- nykyisestä 18 maakunnasta on tulossa 12 maakuntaa. Ja silti aloitetaan tällä määrällä?

Siunsoten yksi lisä heikkous on tuleva valinnanvapaus. Jos vaikka 30% kuntalaisista valitsee yksityispuolen palvelut tietää se julkiselle puolelle 30 % vähemmän rahaa. Yksityispuolen imuroima raha ei ole yhdestä kunnasta pois vaan ne ovat pois tuolta ja täältä -enempi ja vähempi. Valinnanvapaus takaa myös julkisen puolen palvelut joka alueelle eli vahva yksityispuolen palvelun lisäksi on oikeus valita julkisen puolen palvelu.

Jotkut kuvittelevat, että yksityispuolelta saa parempa palvelua eli hoitoa nopeammin ja kattavammin. Ei tule. Kaikki hoidetan samantasoisesti - "käypä hoito -ohjeen" mukaan.

Suunniteltu SoTe - laki jätti huomioimatta esim että kaikki suomalaiset saisivat varmasti hoitoa. Ja tälläisiin tarttuminen eduskunnassa on huono asia?

SiunSote osoittaa jo ilman valinnanvapautta, että ei toimi. Raha ei riitä. Saatikka toisi säästöjä, joka oli SoTe -uudistuksen yksi alkuajatus.

Huomioitiinko, että projekti-ja muutosjohtajat jäävät vakituiseksi kaikkien muiden pomojen lisänä? Yhden pomon palkan kustannuksella saisi 3 lähihoitajaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SiunSote, Pohjois-Karjala, säästöt, SoTe

Keskellä ollaan...

Tiistai 14.3.2017 - Pia P

Kerronpa nyt Suomen maaseudun pikkukunnista ja - kaupungeista. Osa kaupungeistakin pääsee tähän juttuun kun kuntaliitokset muuttavat poliittisia suhteita - ainakin aluksi. Keskuskaupungin valtapuolueet, kokoomus, demarit ja jossain vihreät, ovat jääneet alakynteen kun liitosalueen valtapuolue keskusta jyllää kaupunkiin. Aivan, tämä juttu on keskusta-puolueesta. Aihe nousi taas esiin kun kuulin, että henkilö ei voi lähteä toisen puolueen ehdokkaaksi, vaikka haluaisi, kun on helpompi olla keskustan riveissä maalla - vaikkei heitä kannata. Aika surullista.Tai yrittäjä ei voi olla muukuin keskustalainen maaseudulla, muuten ei riitä asiakkaita. Keskustahan on hyvin saannut edustuksen yrittäjäjärjestöönkin.

Tienviitta sen jo joka kunnassa kertoo - keskusta on tuolla ja täällä.

Paikkakunnalta löytyy osuuspankki, osuuskauppa, metsänhoitoyhdistys, metsästysseuroja, marttoja, kirkkovaltuusto, valtuusto, yrittäjäyhdistys, leijonat, paikallislehti ja maakunnan lehti, kalastusosuuskuntia, tiehoitokuntia, kyläyhdistyksiä ja muita erilaisia yhdistyksiä yms.

Vaalimenestyksen myötä valtuuston paikkojen lisäksi keskustalaisia on valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajissa, lautakunnan puheenjohtajat ja lautakunnan jäsenistön enenmistö ja eri luottamuspaikoissa kaupungin edustajana. 

Ja mikä näitä yhdistää? Niissä on kaikissa keskustapuolueen jäsenten enenmistö ja jossain jopa kaikki ainakin kannattavat keskustaa. Verkosto ja verkko on vahva. Moni on ollut tietämättään keskusta-puolueen jäsen, esim puolueen rahankerjuukirje on saattanut paljastaa, että isi on liittänyt lapsensa rippikoulun jälkeen puolueeseen. 

Onhan kunnan asioita helppo järjestellä vaikka hirven metsästyksen ohessa. Missäköhän Suonenjoella keksittiin, että ostetaan vanha tehdaskiinteistö kunnan purettavaksi kun se kuulemma rumentaa näköalaa? Hinta oli niin julma, ettei määrärahat riittänyt vaan piti välillä lisää nuijia rahaa ostosta varten, kaavaakin piti muuttaa ja puolisuonelumerkintäkin poistetatettiin. Myyjäpuoli oli varmaankin tyytyväinen - hänen ostohinta kymmenkertaistu Tulevat sukupolvet voivat ihmetellä päätöstä -ostetaan purettavaksi. Miksi ihmettelevät? No, hehän maksavat näitä meidän ajan investointeja. 

Tämä kirjoitus ei ole mikään haukkuma tai arvostelu vaan tosiasia. Keskustapuolueen  suuruus on tosi asia monella paikkakunnalla.

Mites tämä näkyy päätöksen teossa? Suurin osa istuu hiljaa paikallaan. Sanoo vain  "paikalla" nimenhuudossa ja äänestää kuten on käsketty. Puolueessa on paikkakunnilla muutama kova ääninen toisinajattelija, joka kerää äänet ja hänen mukanaan menee pari muuta keskustalaista valtuustoon. Mutta mitä sillä on väliä jos ei puhu mitään kokouksissa tai häviää omille äänestyksissä?

Demokratiassa enemistö ratkaisee asiat. Kenellä on eniten kavereita, se määrää lelut ja leikit. Onneksi välillä joku voi saada läpi, että tehdään jotain viisaanpaa. Esimerkiksi kuntaveron laskeminen.

Uskallatko Sinä äänestää vaihtoehtoa? Jotain muuta mitä ennen olet äänestänyt? Jotain muuta mitä vanhenpasi on äänestänyt? Miksi et käytä äänioikeuttasi ja muuta äänelläsi kuntaasi?

Vaalipopulismia on vastustaa oman puolueen ajamia asioita, esimerkiksi jos keskustalainen ajaa nyt vaaleja kunnan terveyspalveluiden ulkoistamista. Vaalien jälkeen tässäkin ollaan takaisin puolueen ruodussa- selvitykset eivät yllättäen yksityistämistä kannattanutkaan. 

Ole rohkea!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, puolue, maaseutu, vaalit

Alkoholi pois kunnan menoeristä

Tiistai 16.6.2015 klo 14.53 - Pia P

Suonenjoen Perussuomalaisten valtuustoyhmä

Suonenjoen Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä

Suonenjoen kaupunginvaltuustolle

Valtuustoaloite 15.6.2015

Suonenjoen kaupunginvaltuuston Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraatien valtuustoryhmät esittävät, että Suonenjoen kaupunki ja sen kokonaan omistuksessa tai osa-omistuksessaa olevat kuntayhtiöt sekä kuntaosakeyhtiöt tai sen virkahenkilöt eivät tarjoile tai osta missään tilaisuudessa alkoholia Suonenjoen kaupungin tai sen virkahenkilöiden luottokorteilla tai muilla maksuvälineillä tai -tavoilla.

Lisäksi pyydämme, että yhdistykset, jotka saavat Suonenjoen kaupungilta avustusta. eivät ostasi tai tarjoilisi tilaisuuksissaan alkoholia.

Suomessa on monta kuntaa ja kaupunkia, jossa alkoholia ei tarjoilla julkisilla varoilla.

Suonenjoen kaupunki voi näyttää esimerkkiä toiminnallaan kun haluamme vähentääa alkoholin kulutusta ja sen aiheuttamia ongelmia. Suonenjoen kaupungin taloudellisen tilanteen takia alkoholin tarjoilu- ja ostamiskielto on tarpeen.

Aloitteen syyt:

Suonenjoen kaupungin taloudellinen tilanne vaatii jokaisen kiven käännön säästöjen takia. On helpompi ja parempi esimerkin avulla tehdä säästöjä itselle kohdistuvasta asiasta eli hallituksen ja valtuuston jäsenten "eduista".

Alkoholi on turhin meno erä, vaikka olisi hyvätkin ajat.

Suonenjoen kaupunki on tarjoillut hyvin niukasti tällä hetkellä alkoholia tapahtumissa. Toista se on kuulemma ollut entisaikaan...

Kaupunkilaisten on helpompi kun ei tarvitse miettiä, minkälaisia juominkeja sitä järjestetään kaupungin rahoilla, kun he tietävät, ettei minkäänlaisia.

Selvyyden vuoksi, aloite ei koske esim. Karnevaalien oluen myyntiä (ei ole kaupungin hoitama) - jotkut olivat jo  siitä huolissaan ja ei koske OMALLA rahalla ostettavia juomia kaupungin tapahtumissa.

Normaalit ruokajuomat ovat monissa kunnissa mehua tai kotikaljaa, hienotkin illalliset onnistuvat ko juomilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: alkoholi, Suonenjoki, säästöt, esimerkki

Lörötellen

Perjantai 25.7.2014 - Pia P

Vähän taas lorahti... Nyt mömmöjä jokiveteen. Simpukatkin hyppäsi kuoresta pakoon.

Mutta onneksi ympäristöministeri oli tällä kertaa tiukkana. Hän kirjoitti jopa facebookkiin: "hyi, hyi" ja oli seisomassa mielenosoituksessa käsikädessä joen rannalla  muiden huolestuneiden kanssa - TV -kameroille poseeraten.

Talvivaaran uuden vedenpuhdistusmeneltelmän laitteineen maksaa Suomen valtio ja talvivaara maksaa sen joskus takaisin - miinusmerkkisestä kassavirrasta ja velkasaneerauksen alla. Eiköhän Suomen valtion velka mene suoraan anteeksi annettaviin. Samoin ne uhkasakotkin.

Suomea sanottiin jo muutama vuosi sitten Euroopan kongoksi - ympäristöstä välittämättä täällä saa tehdä ja lorotella mitä vaan. Kunhan muistaa pyytää välillä anteeksi.

Meillä on vallattu jo Tanskan kokoinen alue kaivosteollisuuden tarpeisiin. Voitot tuloutetaan ulkomaille ja Suomeen jää vain konkurssipesät ja saasteet. Suomi maksaa jopa paljon erilaisia tukia, jos tänne tulee kaivelemaan maata.

Nykyisen hallitusohjelman pohjalla on tilaustyö, jossa Suomeen jää vain Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu. Muu alue on kaivannaisaluetta ja alkutuotantoaluetta.Sitä kohden mennään, tosi Oulukin taidetaan tyhjentää.

Ulkomaisista sijoituksista iloitaan, mutta käänteisenä tulee myös, että sijoittavat vaativat voittoja. Niitä ei saa enää Suomesta, joten ulkomaiset yhtiöt lopettavat toimintansa täällä ja irtisanovat työntekijät. Se on sitä globalisaation tuomaa riemua.

Luulin pitkään, että Suomen kallis arvoisin asia on puhdas pohjavesi. Puhtaan veden hinta nousee maailmalla koko ajan ja me annetaan saastuttaa työllisyyden tms nimissä ainoan kalliin asian täällä.

Kunnat ja kaupungit yhtiöittävät vesilaitoksia EU:n ohjeiden mukaan. Tämän hetkisen lain mukaan kunnallisen vesiyhtiön voi omistaa vain kunta, kaupunki tai kuntayhtymä. Äkkiäkös sitä lakia muutetaan ja monikansallinen yhtiö voi ostaa Suomesta veden. Rahapulan takia kaikki kunnan omaisuus on myynnissä.

Ulkomaiset yritykset ostavat Suomesta hyvää hyvyyttään esim. sähkönsiirtoverkoston ja kohta siis pohjaveden. Sijoittavat saavat niistä voittoa kun nostetaan hintaa, heikennetään huoltoa ja ei rakenneta enään- eikös näin se asia meille markkinoitu? No taisi ne asian jotenkin hienommin verhoilla.

Kaikista hirveintä, että näemme mihin tämä johtaa ja silti teemme näin. Olisiko aika muuttaa hallituspuolueita ja tehdä uusi hallitusohjelma? Äänestää päättäjät sellaisiin, jotka vaalivat Suomen ja suomalaisten etua eikä ulkomaisten sijoittajien etua.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ympäristö, sijoittajat, Suomen etu, saasteet

Äänestäjän kuluttajasuoja

Tiistai 27.5.2014 klo 8.27 - Pia P

No nyt ne EU -vaalit on käyty ja äänet laskettu.

Vaalien häviäjä on kuulemma Perussuomalaiset, kun sai ääniä kolme prosenttia enempi kuin edellisissä EU - vaaleissa ja tuplasi paikkansa..

Matala äänestyvilkkaus oli suurin este triplaan. Edes Perussuomalaiset eivät saa muuttamaan ihmisten ajatuksia EU:sta tai äänestyksen tärkeydestä. Ja tulipahan selväksi, miksi muut puolueet kampanjoivat vain isoissa kaupungeissa. Kokoomus vain sanomatalon aulassa ja mainostoimiston teeseillä sekä suurella rahalla lehdissä ja telkussa. Rahalla sai moni paikkansa. Suomen suurimman äänimäärän sai muiden rahoilla.

Mitä ne melkein 150 000 äänikuninkaan äänestäjää saa? Voipi olla, että ne saa mepin tai voipi olla, että ne saa EU -vaaliäänillä pääministerin hallituksen loppukaudeksi. Äänestäjät saavat henkilön, joka ei tuhlaa aikaa työntekoon vaan käyttää työaikaakin urheiluun ja levittättää omia naamakuvia- jotka on otettu ympäri maailmaa "unelmaryhmän kanssa". Avustajat tekevät työn, myös vaalityötä valtion piikkiin..

Mitäpä keskustan äänestäjät saavat? Sekä- että -politiikkaa. Ääripäät Rehn ja Väyrynen ovat samassa puolueessa ja kuuluvat ryhmään, joka haluaa lopettaa maataloustuen ja ajaa liittovaltiokehitystä. Puheet Suomessa on muuta. Varsinasita kaksilla rattailla ajamista.

Ja mitä Perussuomalaisten äänestäjät eivät tienneet? Ryhmää mihin mennään. Nyt vaalien jälkeen alkaa ryhmien muodostaminen. Ryhmällä haetaan vaikustusvaltaa eli tukea omiin aatteisiin. Suomessa ei tätä ymmärretä. Meillä sopeutetaan omat aatteet jo olemassa oleviin ryhmiin. Paitsi perussuomalaiset. Vaalipuheet oli näissäkin vaaleissa vaalipuheita, joita jo puhuessa tiedettiin, ettei niitä pidetä. Paitsi Perussuomalaisilla. Nyt haetaan tai tehdään ryhmä, joka vastaa meidän ajamia asioita.

Mitäs vasemmiston äänestäjät saavat? Vaalimenestyksen turvaamisen takia hallituksen kauden kesken jättäneen puolueen. Vastuuta kannettiin kolme vuotta ja sitten se ei vaalien lähellä enää käynytkään. Nyt haukutaan omia päätöksiä. Vasemmisto haluaa lopettaa leikkauspolitiikan ja antaa muiden maiden velat anteeksi ja avata Suomen sosiaaliturvan kaikille halukkaille. Hyvä juttu, mutta kuka maksaa? Jos Suomen velat on tapissa, talouskasvu miinusmerkkistä ja valtion omaisuutta myydään, että saadaan valtion korkomenoja maksettua, niin kysymys kuuluu: Millä tai kenen rahalla?

Vihreiden äänestäjät saavat taas kerran Suomea kurittavaa ympäristöpolittiikkaa. Suomi näyttää mallia kuinka tehtaat suljetaan ja kansaa kuritetaan kasvavilla veroilla. Veroilla halutaan laskea sähkön ja polttoaineen kulutusta. Tuskin täällä kukaan huvikseen lämmittelee taloa talvella tai ilkeyttää ajaa töihin pitkiä matkoja. No työt ja saasteet on jo ulkoistettu maihin, jossa raha kelpaa ilman ehtoja. Se ei ole oikein! Niin kauan kuin Suomessa poltetaan kivihiiltä enemmän kuin kotimaista energiaa on turha puhua meidän edistyksellisestä ympäristösuojelusta. Tai niin kauan kuin Suomen kaivokset saavat lorotella jätteet ympäristöön on turha mennä muita maita neuvomaan.

Mitä kristillisten äänestäjät saivat? Ei mitään. Tarjolla olisi ollut kelpo ja kokenut meppi, mutta puolueen äänet eivät riittäneet läpi menoon.

Mitä RKP äänestäjät saivat? Mepin, joka vastustaa ruotsin kielen pakko-opiskelua.

Näillä mennään seuraavat viisi vuotta. Ehkä, jos sitä ennen ei kaadu koko EU...

Kiitos kaikille, joiden kanssa tein töitä ja joita tapasin kevään aikana. Perussuomalaisten ehdokkaat olivat kaikki loistavia.

Onnea Jussi ja Sampo!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, takin kääntö, keskusta, vaalilupaukset

Tiedote

Maanantai 14.10.2013 klo 13.34 - Pia P

Perussuomalaisten Suonenjoen valtuustoryhmä

Suonenjoen sosiaalilautakunnan kokouksessa 26.9.2013 tehtiin paljon lain vastaisia päätöksiä. Esityksessä oli jo virheitä ja lautakunta päätti leikata ja lopettaa lakisääteisiä ihmisten perusoikeuksiin kuuluvista asioista loppuvuodeksi 2013.

Korostamme, että lautakunta teki äänestyspäätöksen, jossa lainvastainen päätös meni läpi enenmistön tuella ja muut lainvastaiset kohdat meni koko lautakunnan hyväksynnällä läpi. Suonenjoen kaupungin sivuilta löytyy ko. kokouksen pöytäkirja.

Suonenjoen Perussuomalaisten valtuustoryhmä pyytää anteeksi omalta osaltaan aiheuttamaa haittaa ja toivomme, että lainvastaiset esim. toimeentulotukipäätökset on oikaistu pikaisesti. Teimme kantelun AVIin lautakunnan ja viranhaltijoiden lainvastaisesta toiminnasta.

Vaadimme, että jatkossa kaikkien lautakuntien  esitykset, toiminta ja päätökset ovat lain mukaisia.

Perussuomalaiset eivät kannata sosiaalietuuksien leikkauksia vaan huolehdimme myös kaikista heikommassa asemassa olevista ihmisistä ja perheistä.

Kannamme omalta osaltamme poliittisen vastuun ja Suonenjoen sosiaalilautakunnan Perussuomalainen jäsen erosi lautakunnasta.
Valitsemme uuden jäsenen lautakuntaan.

Toivomme, että muutkin puolueet miettivät lautakunnan viranhaltija- esittelijän, puheenjohtajan ja jäsenten  asiantuntemusta ja tekevät omat johtopäätökset tai ainakin järjestävät heille koulutusta.

Pia Pentikäinen
Perussuomalaisten Suonenjoen
valtuustoryhmän puheenjohtaja


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suonenjoki, toimeentulo, säästö, leikkaus, perussuomalaiset

Säästöt

Sunnuntai 6.10.2013 klo 16.38 - Pia P

Suonenjoen sosiaalilautakunnan kokouksessa 26.9.2013 käsiteltiin loppuvuoden rahantarvetta. Budjetoidut rahat on loppunut ajat sitten ja kolmen viimeisen kuukauden menojen leikkauksesta puhuttiin säästöinä. Ei se ole mitään säästöä, jos rahaa ei ole vaan se on, että vähemmän tarvitaan lisää- Suonenjoki ei siis saa säästettyä vaan joutuu leikkaamaan hurjasti kasvavia menojen takia loppuvuoden sosiaalipuolen palveluja, lakisääteisiä tukia ja rahoja. Menot lisääntyvät esim. lakisääteisten asioiden ja vanhusten määrän lisääntymisen sekä työttömyyden kasvun takia. 

Viranhaltijan  esityksestä oltiin "säästämässä" lakisääteisistä lastensuojeluasioista, tarveharkinnaisesta toimeentulotuesta, vammaispalvelulain avustajista yms ja lopettamassa omaishoidontuen maksamisen loppuvuodeksi 2013. Omaishoidontuki on määrärahasidonnainen, mutta sen lopettaminen kostautuu nopeasti ja kalliisti vanhustenhoitopaikkatarpeen kasvaessa.

Näillä rajuilla loppuvuoden poistoilla, lopetuksilla ja leikkauksilla olisi rahaa tarvittu reilu 130 000 e vähemmän. Rahaa pitäisi löytyä vielä  tai tehdä lisää leikkauksia reilun 800 000 e edestä. Ajatelkaa, vielä tämän kaiken jälkeen! Rahamäärä vastaa 20 työpaikan lopettamista sosiaalipuolelta- työstä, joka näkyy ja tuntuu joka päivä.

Toimeentulotuki on lakisääteinen asia. Sitä voidaan leikata, esim. jos henkilö toistuvasti kieltäytyy työ- tai koulupaikoista. Silloinkin 20- 40 % määräajaksi. Laissa ei lue, että jos kunnalla on rahapula, niin silloin voidaan leikata lakisääteisiä asioita.

Valtuuston pidettävä huoli, että lautakunnilla on riittävästi rahaa edes lakisääteisten palveluiden ja asioiden hoitamiseen.

Monikaan sosiaalitoimiston asiakas ei huuda asiaa julki eikä vaadi oikeuksia. Meidän on huolehdittava, että kaupunkimme noudattaa lakia kaikissa päätöksissä. Sosiaalilautakunnan päätös sai huomioita, koska siinä leikattiin ihmisen perusoikeutta, oikeutta toimeentuloon. Monet saman kokouksen muut - laittomatkin- päätökset olisi hyväksytty hiljaa ja päätöksistä olisi kärsinyt yksitäiset ihmiset ja perheet.

  Tein lautakunnan päätöksistä valituksen AVIin. Toivon, että AVIn virkahenkilöiden ohjauksella jatkossa lautakunta  ja viranhaltijat tekevät kaikki päätökset lainmukaisesti. Toivon jatkossa, että vaikka maanoston tulevaisuutta varten yms. moni päättäjä  kokee ilmeisen tärkeäksi Suonenjoella, keskitytään tässä taloudellisessa tilanteessa tärkeimpiin asioihin- oman kaupungin asukkaiden huoltapitämiseen ja hoivaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suonenjoki, toimeentulotuki, säästö