Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:175352 kpl

Pikakysely

Odotatko lumen tuloa?

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Perussuomalalaisten kannatus

Perjantai 29.3.2019 klo 7:28 - Pia P

Gallupit ei äänestä, mutta niillä ohjataan vaalitulosta. menetyjää on mukava äänestää ja varsinkin jos oma ehdokas menee läpi eduskuntaa, niin kuulemma ääni ei mennyt hukkaan.

Äänesi ei mene koska hukkaan. Se vaikuttaa puolueen yhteisääniin ja siten kuinka monta siitä puolesta menee läpi vaalipiirissä. Samalla tavalla, jos äänestät henkilöä, mutta joka sattuu olemaan puolueessa, josta et pidä (arvomaailma, politiikka teot), niin puolue siitä hyötyy.

Gallupeissa käytetään korjauskertoimia. Esimerkiksi HS gallupissa käytetään lukuina kyselyä ja kuntavaalitulosta. Perussuomalaisten kuntavaalitulos on puolet edellisestä  eduskuntavaalitulosta.

Eli korjauskerroin laskee huomattavasti Helsingin sanomien gallup tulosta Perussuomalaisille. Puhelinkyselyssä on jopa kysytty, että kumpaa Perussuomalaista tarkoitat- sitä Soinin puoluetta vai Halla-ahon. 

Jossain gallupissa on laitettu Perussuomalaisten edellinen eduskuntavaalitulos kahtia, toinen puolikas sinisille ja toinen  puolikas Perussuomalaisille. 

Gallupit tehdään soittamalla. Puhelinhaastattelun ei pääse arpaonnea puuttuessa sellaiset, jolla on prepaid liittymä tai salainen numero. Tai jos ei ole ollenkaan puhelinta.

Gallupeilla on pystytty jo perustelemaan esim puheenjohtaja tenttiä. Neljän suurimman puolueen joukkoon ei ole mahtunut viime vaalien kakkonen. Puheenjohtaja Halla-aholle ei ole haluta antaa näkyvyyttä eikä puheaikaa.

Hyvät ihmiset, äänestäkää! Sillä tavalla lasketaan sunnuntaina 14.4. oikea tulos!

Kommentoi kirjoitusta.

Suonenjoen hankejuttuja

Torstai 28.3.2019 klo 7:14 - Pia P

IMG_3566.JPG

Saimme taas nähdä Suonenjoella talvella hypetyshankkeen, joka tosin suli käsiin. Jäälinna keskelle kaupunkia puistoon!
.
Kaupungin teknisen puolen työntekijät kuskasi maitotölkkejä, aurasi pajapuistoa, siirsi jäädytetyt purkit puistoon ja teknisen varikolla sai ilmaiset vedet jääpalikoihin - lumisena talvena kaupungin työntekijöillä ei ole muuta tekemistä kuin olla tukemassa jääpalikkalinnan rakentamista?
.
Paikallislehdessä saimme lukea monta juttua, miten monen takapihalla lapsen rakentamaa pienenpää jäälinnaa ja mäenlaskua varten koottua  lumikasaa hehkutettiin.
Jopa lapsia vietiin sitä rakentamaan - koululaisten oppitunteja laitettiin jäälinnan rakentamiseen.
Pajapuisto on vilkkaan tien varrella, joten paikka ei oikeasti sovellu lasten leikkipaikaksi ilman tarkkaa valvontaa. 
Kaupungin kulttuuripuoli teki mainoksia ja jakoi niitä.
Hankkeen vetäjät patsastelevat julkisuudessa ensin suunnitelmien takia, muutaman palikan jäädytystä, sitten 20 cm korkuisen linnan esittelyssä ja oli rakentamista sekä avajaisia. Alkuperäinen 40 neliön  ja  2 metrin korkeilla seinillä varustettu linna kutistui koko ajan - lopputulos oli parin metrin kokoinen ja 40 cm korkuiset seinät.
.
Ja mikä oli hankkeen lopputulos:
Paskajätekasa keskeisellä paikalla kylällä. Kun ei enää saa juttuja julkisuuteen, niin enää kiinnosta koko asia. Roskaläjä on ollut siinä monta viikkoa.
.
Kaupungin teknisen puolen työntekijöillä on taas tekemistä eli siivota puisto. Mikä ihme saa kaupungin mukaan aina näihin hankkeisiin? Edellisellä kerralla hankkeen puuhahenkilön hankkeesta tuli 13 000 € korvausvaade kaupungille ja nyt jäi roskakasa kaupungille. Miten ihmeessä muutama henkilö saa käyttää kaupungintyöntekijöitä ja heidän työaikaa sekä tiloja ja vaikka vesiä omiin juttuihin?
.
Mitäs kivaa seuraavaksi hankkeillaan?
.
ps. Ehkä minun oletukset jäälinnasta on erilaisempia kuin joidenkin suonenjokelaisten- olen käynyt monta kertaa talvella Lainiossa, Kittilässä. Siellä on Linna!

2 kommenttia . Avainsanat: Maitopurkki, jääpalikka

Eläinpolitiikkaa

Tiistai 26.3.2019 klo 23:31 - Pia P

Perussuomalaisten ympäristö- ja energiapoliittisessa ohjelmassa kerrotaan mm, että uuden eläinsuojelulain pitää olla myös toteutuksen tasolla kunnianhimoinen. Tuotantoeläimien olosuhteet pitää olla kunnossa, eläinlääkäreitä riittävästi ja teuraskuljetukset lyhyitä. Lehmätiloja pitää tukea muuttumaan luomupihattonavetoiksi turvaamaan eläinten vapaan liikkumisen ja ulkoilun. Eläinten juomaveden riittävä saatavuuskin huomioidaan ohjelmassa.
Eläinten teurastustapaa pitää kehittää eettisemmäksi ja rituaaliteurastuksia ei pidä sallia. Tuottajahinta pitää olla korkeampi.
Perussuomalaisten mielestä eläinsuojelurikkomuksesta pitää seurata riittävän ankara tuomioita ja riittävän pitkä eläintenpitokielto. Siruttamalla ja rekisteröintipakolla  estetään eläinten salakuljetus ja pentutehtailu.
Nämä esimerkkinä poimitut asiat eivät ilmeisesti kelpaa Animalialle. Perussuomalaiset eivät kuulemma pidä eläinpoliittisia asioita esillä. Vai voisiko olla niin, ettemme saa mediassa ääntä kuuluviin näissä asioissa? Emme voi pitää kun meitä syrjitään. Meitä ei edes kutsuttu ja eikä edes otettu pyynnöstä mukaan Animalian Kuopion vaalipaneeliin.  Eläinten onneksi Perussuomalaiset ovat tehneet paljon parannuksia tuovia eläinpoliittisia lakialoitteita eduskunnassa. 
Pia Pentikäinen
Perussuomalaisten Pohjois-Savon
piirin puheenjohtaja 

Kommentoi kirjoitusta.

Järkyttävää-teiden kunto!

Lauantai 23.3.2019 klo 22:19 - Pia P

Tie

Vaalikentillä ei jakseta innostua siitä, että jos Kuopiosta pääsisi puoli tuntia nopeammin junalla Helsinkiin.... vaan siitä, miten huonossa kunnossa on meidän tieverkosto. 

Tiet ovat huonosti hoidettuja talvisin. Paksuja polanteita, jäätä ja hiekkaa ei missään.

Keväällä tiet ovat paksussa loskassa, vesilammikot ajouralla ja täynnä reikiä ja monttuja! Siis reikiä!

Mikä ihmettä on tapahtunut? Mihinkä Suomen rahat menee? Autoilijoista kupataan veroina ja maksuina isoja summia. On täysin naurettavaa haaveilla jostain sähköautoissa, ei meillä ole kohta edes teitä missä niillä voi ajaa  - kohta ollaan hevoskärryajassa, jos ei satu jostain saamaan panssarivaunua.

Kuvassa Vieremä - Kiuruvesi tie 19.3.2019, tiellä olisi voinut luistella, niin hyvä jää siinä oli.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korjausvelka, tiestö, ajettavuus, autot rikki

Lehtijuttu

Lauantai 23.3.2019 klo 22:08

Sisisjuttu

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvä nuoret!

Sunnuntai 17.3.2019 - Pia P

Nuoret osoittavat  mieltä ilmastomuutoksen takia. Moni on ollut ja tulee olemaan pois koulusta perjantait, että pääsee osoittamaan mieltänsä toreille ja kaduille. Nuoret vaativat tekoja!

Aivan loistavaa! Siitähän se lähtee.... Ilmastoteko olisi mennä takaisin minun lapsuuteeni 1970- luvun alkuun.

Se oli aika hiilineutraalia aikaan!

Lapsuusajan kotinani oli kaksio Helsingissä ja toisessa huoneessa asui 3 henkilöä vuokralla ja toisessa huoneessa me nelihenkinen perhe. Ja ajatelkaa, miten järkevää  kuin 7 ihmistä asui ahtaasti siinä pikkuasunnossa. Maaseudulla pikkutalossa saattoi asua monta sukupolvea ja sedät ja täditkin samassa talossa, yöllä tupa oli täynnä sänkyjä.

Eli hillijalanjälki pienenee kun asumme ahtaammin, vähemmän taloja ja vähemmän esim lämmityksen vaatimaa energiaa. Nuoret -ei omia huoneita.

Minun lapsuudessa ei ollut kännyköitä, tietsikoita, tabletteja yms yhteydenpito eikä some maailmassa olo aparaatteja, niitä ei oltu edes keksitty silloin... Eli paljon paljon vähemmän kaivannaisteollisuuden tuotteita akkuihin, elektroniikkaan ja paljon paljon vähemmän sähkön tarvetta. Ei syytä huoleen, monella oli lankapuhelin tai ainakin samalla kylällä oli puhelin. Mikäs sen mukavampaa kuin kertoa päivän syömiset, mitä vaatteita on laittanut päälle suu mutrussa ja peppu pönöllä naapurin puhelimessa puhuessa vain yhdelle kavereille. Tykkäyksiä sai livemaailmassa. televisioita ei ollut kaikilla. Joillakin oli ja se oli mustavalko - tv. Maaseudulla mentiin naapuriin katsomaan töllöä.

Meillä oli jonkinlainen oma auto, joskus lainattiin toisten autoja tai mentiin julkisilla. Niillä autoilla kuljettiin kun se oli kulkukuntoinen. Yleensä se oli rikki. Ensinmäinen kunnon auto ostettiin kun oli 10- vuotias. Eli maailma pelastuu kun 3/4 suomalaisista luopuu autoista. Vain rikkaille saa jäädä autot. Koskee siis mopoautoja yms. Polkupyörä kehiin!

Uusia vaatteita saatiin lapsilisäpäivinä, jota oli neljä kertaa vuodessa. Yhdet uudet housut ( parit vuodessa) ja kengät. Monella oli onneksi isompia serkkuja tms sukulaisia, joilta sai käytettyjä eli hienommin kierrätyvaatteita.  Eipä ollut halpavaate - liikkeitä, eipä ollut ostereita, eipä ostettu joka viikko jotain uutta kivaa piristykseksi.

Vielä yläasteikäisenä ulkomaan matkailu oli harvinaista. Kävin ensinmäistä kertaa Kanarialla kun olin 20- vuotias. Omaa rahaa sai kun oli kesätöissä.

Ruokana oli perusruoka, pottuja, kastikkeita ja soppaa. Suklaavanukasta tehtiin itse maissijauhoista. Limsaa sai ehkä hyvällä tuurilla lauantaina saunan jälkeen 0,3 litran pullosta puolet- kuin jaoin veljeni kanssa pullon. Viikkoraha oli 5 mk eli 0,85 €. Kulutusjuhla oli tuntematon sana.

Olen niin tyytyväinen, että nuoret vaativat tekoja. Tervetuloa lapsuuteeni eli eläkää samalla tavalla. Todella pienellä hiilijalanjäljellä!

Suomalainen yhteiskunta on rakennettu jatkuvalle kasvulle eli kun lopetamme kuluttamisen romahtaa hyvinvointiyhteiskunta. Eli samalla luovumme opintotuista, työttömyystuista, toimeentuloista jen. Nuoret vaativat ilmaista toisen asteen koulutusta ja samalla ilmastonmuutoksen lopettamista. Mahdoton yhtälö.

Kerron vielä, mitä itse pelkäsin lapsena:aurinko kasvaa ja räjähtää (sekin aika vielä tulee...) - ahdistuin ajatuksesta, miten ihmiset kärventyneitä hengiltä. Sen jälkeen on tullut uhkakuvat happosateista, otsoonikadosta, merivirtojen kääntymisestä, taudit (AIDS, ebola, sars, influenssa, tehdyt taudit), maapallon napojen kääntymistä ja varsinkin sodasta sekä ydinaseista ja niiden vahinkokäytöstä.

Nyt näin aikuisena tiedän, että asia mikä ratkaisee ja mihin voidaan vielä vaikuttaa, on joiden alueiden ihmisten määrän räjähdysmäinen kasvu. Nälkä ja toive paremmasta elämästä saa ihmiset liikkeelle.

Pitää muistaa, että maapallo jatkaa olemassa oloaan, vaikka me ihmiset häviäisimme. Olemme vain osanen kokonaisuudessa. Ja asumme täällä Suomessa ilmaston lämpiämisen takia jääkauden jälkeen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ilmastomuutos, nuoret, lakot, mielenosoitus

Kakkaraa tuli....

Tiistai 12.3.2019 klo 9:23 - Pia P

Elämme outoja aikoja. Hallitus kaatui.

Ja mitä siitä seurasi: hallitus puolueet haukkuvat toisiaan ja yhdessä suunniteltua SoTea. Paria päivää aikaisemmin hallitus ja sen puolueet kehuivat toisiaan ja varsinkin SoTea. Nyt hallituspuolueet kehuvat vain omaa malliaan, joka on siis parempi kuin hallituksen malli. Jokainen hakea irtiottoa yhdessä sovitusta.

Eli kun hallitus tekee lakipaketteja, niin ne on oikeasti ihan paskoja, mutta silti niitä kehutaan julkisuudessa. Ja yritetään runnoa väkisin läpi- vaikka perustuslakia ja asiantuntijoita uhmaten.

Miten kansa voi luottaa enää hallituksen tai eduskunnan puheisiin, jos ne onkin yhtäkkiä valetta? 

Miksi sitä suunniteltua SoTea sitten niin kehuttiin - vaikka se olikin tekijöiden mielestä ihan paska? Siksi, että siinä keskusta olisi saanut vallan (maakuntauudistus samalla) ja kokoomus olisi saanut rahat suomalaisilta veronmaksajilta terveysjättien sijoittajille.

Kaatuneesta MaKusta ei kukaan - ei varsinkaan keskusta- halua puhua. Melkein onnistui... Mahtaa harmittaa, vuosikymmenien haave ihan hilkulla.

Hallitus erosi viikkoa ennen vaaliloman alkua. Viimeinen "työ" viikko eduskunnassa on juhlia ja tapaamisia eli ei olisi voinnut myöhempää erota. Kansanedustajilla on siis kuukauden palkallinen vaaliloma ennen eduskuntavaaleja, näin turvataan istuvien edustajien parempi menestys vaaleissa. - jos on ehdolla uudestaan.

Sipilä uhkasi vuosien varrella jo käynnistellä omistamansa lentokonetta kaksi kertaa ennen kuin istui virka-autonsa kyydissä presidentin luo. Keskustalaisissa on paljon hyviä kesäteatteri -esiintyjiä, Sipilä ei tarvitse näiden esitykseen jälkeen enää koe- esiintyä.... Mikäs näytelmä olisi sopiva? Kun Hunttilan Matti Suomen myi?

Mikäs tässä vallan ja rahan jaossa oli sinisten osa? Pitää hallitus pystyssä ja saada siitä palkaksi Soinille joku kiva lahjapaikka. Ei oo hääppöistä muille luvassa... 

Kommentoi kirjoitusta.

"Sanna" takaisin!

Lauantai 9.3.2019 klo 20:14 - Pia P

Savo- Karjalassakin on eduskuntavaaleissa kaikenlaisia ehdokkaita. On hyvä asia, että demokratiassa voi valita itselleen sopivan. Esimerkiksi jos kokeaa tärkeäksi isis-Sannan ja hänen miehensä, niin heistäkin on jo huolta kannettu:

"Tuula Väätäinen SDP:n nykyään eduskuntavaalien listalla oleva kysyi ollessaan kansanedustaja 12.9.2013 ministeriltä ”Miten Suomi ja suomalainen sosiaaliturva suhtautuvat niihin mahdollisiin Suomen kansalaisiin jotka yksityishenkilöinä osallistuvat aseellisiin konflikteihin kuten Syyrian sisällissotaan ja sieltä palatessaan tarvitsevat sotavammojensa vuoksi lääketieteellistä hoitoa sekä kuntoutusta ja mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen näiden henkilöiden asianmukaisen kohtelun?”.

https://www.verkkouutiset.fi/sdpn-kansanedustaja-haluaa-varmistaa-syyrian-sodasta-palaavien-suomalaisten-hoidon-8319/

Nyt heitä on ihan jonoksi asti tulossa takaisin. Kun koraani sanoo, että pään katkaisu on ok, niin sehän on silloin ok. 

Kommentoi kirjoitusta.

SoTe RIP

Perjantai 8.3.2019 klo 10:27 - Pia P

SoTe lakien valmistelu loppuu ja hallitus eroaa 8.3.2019 klo 10.00.

Keskustan, Kokoomuksen ja sinisten neljän vuoden erilaisten intohimojen ja koplauksien sekä sidosryhmien etujen sotkeminen sosiaali - ja terveyspalveluihin rahoihin loppui tänään.

Suomalaiset ansaitsevat toimivan SoTen, mutta ei tälläistä vallan ja rahan uusjakoa.

Suuunniteltua SoTea perusteltiin lääkäriin pääsylle ja paremmalla hoidolla. Niitä säädellään hoivatakuulla ja käypä hoito - suosituksilla ja juuri niitä suunniteltu lakipaketti ei olisi muuttanut. 

Kaatunut SoTe ei olis taannut nopeampaa pääsyä eikä parempaa hoivaa vaan olisi antanut pörriäiselle mahdollisuuden repiä osuus omille sijoittajille.

Keskustalle tämä on iso tappio. Vuosikymmenenien märkäpäiväuni omista maakunnista kaatuu taas tänään. Seuraavaan keskustalaiselle pääministeri kaudelle ei näy moneen vaalikauteen mahdollisuutta...

Pääministeri Sipilä teki nyt sen minkä on luvannut jo monta kertaa aikaisemmin. Hän pyysi oman hallituksensa eroa. Kökkö kakkara on housussa. Tulos tai ulos -onkin mitään ei saatu aikaan ja yritän jotain pelastaa pari viikkoa ennen vaaliloman alkua.

Eduskuntavaalit ovat ajallaan. Sen jälkeen odotellaan eu- vaalit toukokuun loppuun. Sen jälkeen moni odottaa hallituspohja ja ministereiden kaavailtua, koska jotkut valitsee tai haluaa valita ministerin pestin ja meppi-pestin välillä. 

Hallituksen muodostuminen kestää yli juhannuksen.

Eduskuntavaalikampanjointi sai lähtölaukauksen tänään. Yksi on varmaa -isoin kökkö jää sinisten syliin. myivät puolueensa hillotolpan takia ja nyt hallitus potkas siniset hyödyttömänä ulos.

Kommentoi kirjoitusta.

SoTe huipennus

Keskiviikko 27.2.2019 klo 20:09 - Pia P

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sdp) piipahtaa valiokunnan kokouksen lopussa puheenjohtajien palaverissa 12 min ajan. Ja mitäpä sinä aikana varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) -hallituksen- edustaja tekee? Lyö nuijaa pöytää ja valiokunta päättää, ettei kuuntele yhtään asiantuntijaa enää.  Koko oppositio on tyrmissään. Ennen ei ole eduskunnassa tähän tyyliin jyrättyä eteenpäin.

Aikaa on kolme päivää saada lakiesitys eduskuntaan äänestettäväksi. Aika on suhteellinen käsite, deadline on paukkunut monta kertaa. Nyt tosin loppuu eduskuntakausi.Neljä vuotta aikaa ja aina se jää viime tunneille.

Heikkisen riemusta töllön haastattelussa voi päätellä jotain. Tämä Sipilän luottonainen ja keskustan tahtonainen haluaa SoTe -paketin läpi. Todellakin. Vaikka kaalia rouskuttamalla. Onkohan joku kiva työ-tai lahjapaikka tiedossa? Eduskunnassa riittää paikkoja ja ne ovat todella parempi paikkaisia kun kansanedustajan pesti. Vai oisko  puolueen kiristynyt ruuvi vaatinut asian. Sipilän porukka ei petä!

Jos SoTe menee läpi, niin se tietää kurjat ajat Pohjois-Savoonkin. Hoivan ja sosiaalipuolen rahat menee ensin kunnille maksetaviin pakkovuokriin, 3+1 vuotta, kunnat ovat tämän ajan tyytyväisiä. Seuraavaksi rahoitus pienenee nykytasosta 100 miljoonaa euroa. Tulevat maakuntapäättäjät ratkaisevat mistä lopetetaan ja säästetään. 100 miljoonaa euroa on niin iso summa, että moni vielä kysyy, että kuka helv... tämän päätti. Muistetaan sillä hetkellä Heikkisen voiton hymy tänään! Kyllä, Sipilän luottoporukka. Ja syynä, että saadan toteutettua keskustan märkäuni eli maakuntahallinto.

Paikkalehdessä rautalampilainen keskustalainen kehui Sipilää ja kertoi lisäksi miten demokraattinen uudistus on ehkä tuleva maakuntahallinto. Muistakaa nämä sanat kun Rautalammilta ei tule menemään yhtään maakuntavaltuutettua läpi ja perusterveyspalvelut löytyy jostakin ja sosiaalipalvelut Kuopiosta. Rautalammilla voi käydä kerran viikossa terveysbussissa mittaamassa vyötärölihavuutta. Muut pitää itse osata mitata kotona ja laittaa sinne nettiin. Keskustavetoiset maaseutukunnat joutuvat kärsimään eniten keskustan lakiesityksistä. Lopputulos tulee olemaan ei ketään ja ei mitään.

Ihan oikeasti, jos tämä on keskustan parasta aikaa ja mahtavaa aikaansaannosta, niin kuka uskaltaa ajatella mikä on huonoa aikaa? Vai onko keskustan parasta valtion omaisuuden myynti, sosiaaliturvan alentaminen, työntekijöiden kiusaaminen kikyillä, taksisotkut, kelakyytisotkut jne.

No muutaman päivän päästä nähdään kuka hymyilee leveiden, runnomisen tahdosta päätellen se en ole minä.

Kommentoi kirjoitusta.

MTK ja Yrittäjät vaalitapahtuma

Perjantai 22.2.2019 klo 1:36 - Pia P

Olin 21.2.2019 MTK ja Yrittäjien yhteisessä vaalitapahtumassa Hotelli Iso Valkeisessa Kuopiossa. Tapahtuma oli kaikille ehdokkaille avoin.

Tässäpä muutama huomio illan kulusta:

- Alkuun tarjottiin kahvit ja bageleita (rinkeli), jonka välissä oli parmankinkkua. En tiedä, että onko Suomessa lihatehdasta, jossa ilmakuivattaisiin kinkkua, joten on todennäköisesti tuontitavaraa Italiasta. Lisänä oli hedelmiä - meloneita, ananasta ja viinirypäleitä.

Paikalla oli kansanedustajaehdokkaita perussuomalaisista, keskustasta, kokoomuksesta, vihreistä, sinisistä ja demareista. Kristillisiä ja vasemmistoa ei yrittäjä-yhdistys tai maanviljely kiinnostanut.

Kahviherkuttelun jälkeen olikin hyvä siirtyä kuuntelemaan miten tärkeää on suomalainen ruuantuotanto. MTK esitelmästä ei jäännyt päähän kuin kehitysavun lisääminen ja ilmastomuutos. Odotin tietoa miten isolla voimalla aletaan pelastamaan maito- ja sikatiloja tai kuinka Suomi selviää EU-tukileikkauksien takia alaspäin menevästä maataloustuista. Miten tuetaan työ - ja velkataakan alle litistyviä viljelijöitä. Ei mitään sellaisia puheita, mutta kehitysapua pitää nostaa. En ymmärrä miten se kuuluu MTK, mutta kai sitten joku kehitysmaan apujoukko -yhdistys nostaa esiin Suomen maidon tuottajahintojen korotuksen?

Yleisökysymyksenä oli, että miten MTK suhtautuu rituaaliteurastuksiin. Ei kuulemma mitenkään, ei ole merkittävä asia. Suomessa noudatetaan lakia. Muut päättävät tälläiset marginaalisen pienet asiat. Oikeasti esim. halai- lihan käyttö ja tarve kasvaa voimakkaammin, suurempana kuin kasvisruokatrendi. On tärkeää puhua ja päättää, että eläimiä ei tapeta kiduttamalla avaamalla kurkkua ja vuodattamaan sitten kuiviin. Suomessa eläin pitää virallisesti vielä ensin tainnuttaa ennen kaulan avaamista.

Yrittäjien puheessa oli  monta järkevää asiaa ja lopuksi: maahanmuuttoa on lisättävä. Maahanmuuttajien yrittäjyyttä tuettava. Suomi tarvitsee kuulemma työntekijöitä, ei selvitä omalla porukalla. Niinpä, tulijoita oli ja on, mutta mistä tekijät? Halutaanko vain halpatyövoimaa? Ei tarvitse maksaa ihan niin paljoa. Miltäs suomalaiset työttömsitä kuulostaa, et kelpaa töihin kun joutuu maksamaan sovittua palkkaa ja sovittuja etuja, esim vapaat, lomat, sairasloman korvaukset? Kaikille ei niitä makseta. Ei edes palkkaa.

Omani yrittäjille antamani kolme vaalilupausta oli yrittäjän sosiaaliturva/eläke nostaminen, yksinyrittäjien tukeminen ja konkurssi/lopettamisen helpottaminen. 

Rautalammin keskustan ehdokas sanoi siellä sen mikä ero meillä on - hän haluaa maahanmuuton lisäämistä. Minä en kannata sitä.  Meillä ei ole pulaa tekijöistä, meillä on pula palkanmaksajista. Edes sellaista palkkaa, jolla elää. Ai niin, saahan niitä valtion antamia tukia, jos palkka on liian pieni. Hetkinen, eikös se ole tavan yritystukea- valtio maksaa loput tukina, jos palkka on liian pieni. Kätevää: osan palkanmaksusta voi  ulkoistaa yrittäjiltä muille veronmaksajille. Suomalaiset töihin kunnon palkalla!

Yrittäjäyhdistys on minun sydäntä lähellä. Olen yrittäjäperheen lapsi ja olen itsenikin ollut yrittäjänä. Olen asunut maatilalla ja olen maatalouslomittajakoulunkin käynyt. Minulla on paljon tietotaitoa ja ymmärrystä maa- ja metsätaloudessa.

Ajelin tapahtuman jälkeen kotiin. Kotona minua odotti suomalaisen miehen paistama suomalainen kuha. Ja lautasella oli kotimaista itse tehtyä pottumuussia kera Suonenjoen meijerin maidon.

Pelkkää puhetta - parmankinkkua suupielessä - vai elääkö oikeasti kotimaista ruokaa ja ruokatuotantoa kunnioittaen. 

Minusta viljelijät ansaitsevat parempaa edunvalvontaa ja jonkun toisen maatalousministerin kuin keskustalaisen - on ollut sen verran armotonta kuritusta maatalouspuolella!

Miettiikö ihan oikeasti ison polttoainelaskun saanut viljelijä, että pitääpä nyt nostaa kehitysapua?

 

Kommentoi kirjoitusta.

Hoivaa ja politiikkaa...

Torstai 21.2.2019 klo 18:26 - PiaP

Jatketaan keskustelua bisneksestä...

Otetaan esimerkki, nimetön paikka, mutta tärkeämpi on pohtia mitä tässä tapahtuu.

Syksyn aikana käytäväpuheissa on kuiskuteltu, että rahaa tarvitaan lisää erääseen hoivapaikkaan. Mihinkäs sitä nykyaikana ei tarvittaisi. Hoivapaikan pomoilta tulee kirjeitä, että vuorokausihintaa on nostettava. Kunnan puolelta siihen ei suostuta. Suomen hallituksen voimassa oleva päätös on, että puretaan tehostettua hoitoa, mutta kunta ostaakin lisää paikkoja. Asia päätetään valtuuston talousarviokokouksessa. Eli lisäpaikkoja on jo tälle vuodelle sovitusti ostettu. Mutta se ei riitä…

Halutaan lisää... Yhtäkkiä paikkakunnalle muuttaa suuri määrä omaishoidettavia vanhuksia tai sitten yhtäkkiä suuren määrän vanhusten kunto romahtaa niin, että he ovat omaishoidettavia. Muuta selitystä ei ole sille, että muutaman kuukauden päästä sovitaan, että ostetaan lisäpaikka lisähoivan tarpeeseen.

Noin vain, ei mennyt läpi hinnan korotus, mutta vielä yksi lisäpaikka murheeseen. Yksi hoivapaikka maksaa kunnalle noin 53 000 euroa vuodessa. Kilpailutettu paikka maksaisi 30 000 euroa.

Miten tällainen on mahdollista? Vain politiikka sen mahdollistaa. Samat heput ja heppujen kaverit eri paikoissa. Toinen pyytää ja toinen antaa. Sulassa sovussa. Ilman valtuuston hyväksyntää.

Paikan käyttäjän saa päättää yksin täysin poliitikko taustainen virkahenkilö. Hän siis yksin saa päättää, kuka sinne saa mennä ja millä kriteereillä. Lakisääteiset omaishoitajien vapaat on hoidettu muilla tavoin, tämä paikka on varattu jaksamisen tukemiseen.

Kuulostaako rakenteelliselta korruptiolta? Päätöksenteossa poliitikot suhmuroi. Sulle ja mulle oman puolueen avulla. Joku aina voittaa. Ei ainakaan veronmaksaja.

Kommentoi kirjoitusta.

Pusuja ja haleja kaikille!

Torstai 14.2.2019 klo 8:04 - Pia P

Hyvää Ystävänpäivää!

Tänään muistetaan ystävää, haleja ja pusuja! Vaaleanpunaista höttöä joka kaupan mainoksessa! Osta sitä ja tätä, niin olet kunnon ystävä! 

Siitäpä suoraan aasinsilta aiheeseen eli vaalikoneet ja eri järjestöjen lähettämät "ehdokkaan vaalilupaukset"! Kun olen eduskuntavaaliehdokas, niin sähköpostini on täynnä vaikka mitä jännää.

Vaalikoneita on lehtiin, Yleen, maikkariin ja järjestöihin. Ehdokkaan vaalilupaus pyyntöjä on moneen erilaiseen järjestöön. Vaalipaneelikutsuja on todella paljon.

Eduskuntaan haluavan kannattaisi vastata jokaiseen kyllä, ehdottomasti tarvitaan sitä ja tätä ja lupaan kaikkeni antaa. Esimerkiksi kansalaispalkka, annetaanko kaikille Suomessa oleville 800- 1000€? Tottakai olisi viisasta vastata kyllä - sillä saisi monen äänen. Mutta kuka ihme sen maksaisi? Mistä rahat? Aika moni lopettaisi pienipalkkaisen työn jos saisi suorilta omalle tilille tonnin kuussa. Miten työssäkäyvät, varsinkin vähillä työtunneilla olevan tai matalapalkkalaisen motivoituisivat käymään töissä kun kaverit saisi kotona olemalla saman rahan? Toisaalta ymmärrän byrokratian raskauden ja monen luukun hakemisen. On ihan omaa kokemustakin. 

Mitäs vastataan ilmaisasioihin? Ilmainen varhaiskasvatus eli päivähoito kaikille lapsille? Ilmainen terveydenhuolto? Ilmainen joukkoliikenne? Ilmaiset kirjat kaikille kouluasteille? Tottakai kannattaa vastata kyllä. Varmasti saisi monen äänet kohderyhmistä. Mutta kun ei ole ilmaisia asioita, joku ne maksaa aina. Veronmaksja ja lainan maksajat eli lapsenlapsemme. Haluamme palveluita ilmaiseksi, jotka maksaa sitten lapsenlapsemme? Emme halua maksaa päivähoidosta, joten sen saa sitten maksaa lapsenlapsemme?

Pitää muistaa vaalikiimassakin, ettei kaikki lapsiperheet tai eläkeläiset ole köyhiä tai pienituloisia. Suomessa on paljon ihmisiä ja perheitä, jotka voivat maksaa palveluista jotakin. Todella harva kuntapalvelu on "oikean hintainen". Esimerkiksi koko vuoden terveyskeskuslääkärimaksut labroineen ja testeineen ovat 63€, sillä ei oikeasti pääse edes yhtä kertaa lääkäriin. Lopun maksaa toiset veronmaksajat. Mahtava asia. Tulevassa SoTessa koko vuoden maksu onkin 860€. Eli jos joku keskustan tai Kokoomuksen ehdokas on lupailemassa tällä hetkellä ilmaista terveydenhoitoa, niin puhuu muunneltua totuuutta.

Eikö ehdokkaan kannattaisi luvata kaikki ja vastata kyllä- saa varmasti ääniä. Mutta kun en pysty! Joku roti sentään. Annetaan mielummin halvemmalla tai ilmaiseksi pienituloiselle tai joka ei pysty maksamaan. En lupaa katteettomia lupauksia, jota en itsekään usko. En pysty. 

Mistä sitten ilmais- tai lisäpalveluiden rahat otettaisiin? Vasemmalla puolella sanotaan, että kiristetään rikkaiden verotusta ja  yritystuista. Oikealla puolella sanotaan, että kevennetään rikkaiden verotusta ja käyttöveroista, esim arvonlisäveroa korottamalla. 

Mitäs minä sanon? Panostetaan kohteisiin, jotka oikeasti tarvii rahaa, esim omaishoidontuki, hoivan laatuun,tiestön kuntoon, turvallisuuteen, perusasioihin yms. 

Suomi on todella rikas maa, valtion budjetti kasvaa koko ajan ja lainaa otetaan -ja on otettu huimat määrät- miten on mahdollista, että silti ei ole varaa mihinkään? Sen sijaan, että lupailtaisiin ilmaisia asioita voitaisiin miettiä mihin rahat menevät tällä hetkellä ja miten ne kohdennettaisiin järkevämmin.

Miten on mahdollista, että Suomessa on lapsiköyhyyttä, perheitä ja yksinäisiä koteja, jossa ei ole rahaa ruokaan? Vanhukset makaavat yksinäisinä ja hoitamattomana kotona ja laitoksissa? Ajatelkaa, peitellään lattialle jos tippuu yöllä sängystä- yksi hoitaja ei saa nostettua sänkyyn takaisin. Päiväkodit on homeessa, lapset ahtaissa tiloissa eikä sinne saa edes tarpeeksi hoitajia- sylejä ja nenän niistäjiä. Penskat saa rauhassa purra toisia ja itkeä lohduttomasti yksin, kun kukaan ei ota syliin. Minkä avun tuo päiväkotiin, jos hoito ei maksa mitään? Kunnat joutuisivat säästämään entistä enemmän eli vielä huonompia ja ahtaanpia tiloja ilman hoitajia... Ei kuulosta vaalilupauksen arvoiselle.

Meidän teiden, siltojen yms kunto ja hoidon taso sekä korjausvelka on todella iso. Moottoritietkin on kuoppaisia ja uraisia. Syrjäseudun teillä pääsee kohta vain hevospelillä tai traktorilla. Pienellä maavaralla olevalla autolla ei enää ajeta joka tietä.Veroja autoilusta kerätään silti huimasti. En vaalilupaa jostain ilmaista, moni asia jo nyt rahoitetaan autojen ja liikkumisen verorahoista.

Haleja voin luvata, mutta en lisää ilmaisia palveluita ja asioita. En, vaikka sillä saa ihan varmasti monen äänestämään itseään. Haastakaa ehdokkaanne ja kysykää mistä rahat! 

Jos allekirjoitan jonkun järjestön tms vaalilupauksen, olen todella sen takana. Tyhjiä lupauksia en tee.Olkoon muut populisteja, minä olen realisti.

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalien yhdistäminen

Tiistai 12.2.2019 klo 12:01 - Pia P

Juuri näinä hetkinä eduskunnan mukaan eli varmaankin sitten ensi viikolla varmistuu SoTe- lakipaketin läpimeno.

Ensinmäiset maakuntavaalit käytäisiin samaan aikaan jo seuraavien kuntavaalien kanssa. Maakuntavaalit oli tarkoitus pitää eu- vaalien kanssa- ajatuksella, että eu- vaalien äänestysprosentti nousisi. Sitten oli pressan vaalien kanssa- ajatuksella, että pressan vaalien korkea äänestysprosentti hyödyntäisi maakuntavaalien äänestystä. Sitten oli eduskuntavaalien kanssa - tarjolla Pohjois-Savon maakuntavaalien 86 ehdokasta ja Savo-Karjalan eduskuntavaalien 15 ehdokasta, kertaa joka puolue. Olisi ollut isot listat, mutta ajatus maakunnan yhteistehtävästä olisi ollut mielessä.

Mutta nyt siis kuntavaalien kanssa. Tiedättekö mitä se merkitsee? Tuleva maakuntavaltuusto muodostuu isojen kaupunkien ehdokkaista. Jos Vesannon mahti- ääniharava saa 100 ääntä, niin sillä ei pääse Kuopiossa edes varasijoille. Ja miksipä kuopiolainen äänestäisi vesantolaista kuntavaalien yhteydessä?

Kuntavaalien yhteydessä maakuntavaalien ääni menee todennäköisesti oman kunnan ehdokkaalle. Suurin osa pikkukunnista jää ilman omaa edustajaa maakuntavaltuustossa. Se on sitä Parenpaa demokratiaa.

Nyt maakuntavaltuusto valitaan kuntavaalien tuloksella, joka kunnasta edustaja, huomioituna kunnan koko, puolueiden vaalitulos ja jopa tasa-arvo. Nyt suunniteltu vaalien yhdistäminen seurauksena vaalitulos ei huomio muuta kuin isojen puolueiden isot paikkakunnat. Tasa-arvo on äänestäjien käsissä.

Jos sama ihminen on tarjolla kunta- ja maakuntavaaleissa, on todennäköistä, että äänestää samaa ihmistä. Mutta jääkö ilman ääniä ehdokas, joka ei ole tarjolla molemmissa vaaleissa?

Miksipä Maakuntavaaleissa ei pidetä erikseen? Vaalit ovat aina kalllitt ja pelätään todella alhaista äänestysprosenttia. Ketä jaksaa kiinnostaa äänestää maakuntavalaeissa kun ei edes ymmärrä mikä se on ja mikä sen tehtävä on? Tai kuka haluaa äänestää ehdokkaita, jonka tehtävä on lopettaa paikkakunnan terveyspalvelut ja siirtää ne liikkuvaan (bussi) tai digi (netti) aikaan?

Kommentoi kirjoitusta.

50 v juhlat

Maanantai 11.2.2019 klo 22:44 - PiaP

En ole muistanutkaan...
27.1. tuli 50 vuotta täyteen!
Kiitos kaikille muistaneille!
Mottoni on: "Ei ole helppoa olla erilainen nuori - 
varsinkin kun on jo viiskymppinen!"
PiaIMG_3226.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Lumikaaosta

Maanantai 11.2.2019 klo 12:13 - Pia P

Ehdotin, että vuodelle 2018 ostettaisiin Suonenjoen kaupungin uuden auran oston yhteydessä siihen ns tiensuu-siipi, jolla saa auratessa tieliittymän kohdalta aurakinoksen pois. Se vain ohjaa lumivallit pari metriä eteenpäin.

No eihän se käynyt suurimmalle osalle valtuustoa. Sillä oltaisiin helpotettu Suonenjoen asukkaiden elämistä talviaikaan. Vaakakupissa oli, että auraajan työ olisi voinut hidastua. 

Talvi 2018 oli sitten runsas luminen. Todellakin runsas luminen. Moni huonokuntoinen kaipasi apuja oman pihan ja pihatien auraamiseen. 

No nyt talvi 2019 on oikea lumitalvi. Kaupungit hukkuvat lumeen. Maaseudullakin ihmetellään mihin kaikki lumi saadaan mahtumaan kun aurataan. Katot romahtavat. Varsiniin katujen risteykset ovat vaarallisia näkyvyyttä haittaaminen isojen lumikasojen takia. Tiet ovat polanteisia eli lunta jää tien pintaa. 

Suonenjoen kaupunki on ajasssa mukana ja teki kaikkensa asukkaiden lumitöiden helpottamiseksi, suorastaan esimerkillisesti!

Mitäpä on tarjolla? Kerätään joukot ilmoituksella yhteen ja vapaaehtoiset auttavat lumitöissä? Ei. Tekninen puoli keskittyy risteysturvallisuuden parantamiseen? Ei. Tekninen puoli poistaa polanteita kun nyt on suojasää? Ei. (Ne sohjalumet saavat jäätyä mukulamökkelikseksi teihin kiinni).

Koululaiset otetaan mukaan ja he käyvät auttamassa vanhuksia lumitöissä? Ei. No ainakin koulujen pihaan tehdään lumilinna yhdessä- turvallinen ja mukava leikkipaikka välitunneille? Ei.

No mitä Suonenjoen kaupunki tekee? Jääpalikkalinnan - tekninen puoli, kaupunki, kulttuuripuoli ja yhdistys yhdessä. Aivan lapset, koululaiset ja vapaaehtoiset laitetaan tekemään maitopurkkeihin jäädytettäisiin jääpalikka- linnaa! Kyllä. Paikka on pajapuisto, Suonenjoen vilkkaan tien vieressä, mutta ei minkään lähellä eli ei ole lasten paikka.Välitunneilla ei leikitä siinä. 

Ilmeisesti paikka on valittu aikuisten näkyvyyden perusteella.

Teknisen tukikohdassa jäädytetään palikat. Joku maksaa vedet. Joku ne palikat kuskaa pajapuistoon paikalle. Joku on aurannut pajapuiston. Joku tuo paikalle lumikasan -jos haluaa lumiveistää jotain. Niitäkin on kuulemma kaupungin johdossa. 

Siis katujen lumikunnossa pidon, polanteiden poistamisen sijaan, talojen tieliittymien puhdistamisen sijaan ja risteyksien turvallisuuden lumikasojen poiston sijaan tekninen puoli keskittyy nyt jääpalikkalinnan tekoon? Kyllä.

Hanketta vetää sama ihminen, joka edellisen hankkeessa haki korvauksia kaupungilta noin 13 000 euroa. Lehtitietojen mukaan hän halusi itselle työpaikan. Paljonkohan nyt tulossa korvaushakemusta?

Tälläiset öyhötykset ovat muutaman viranhaltijan, paikkalehden ja vaihtuvan yhdistyksen keksintöä. Henkilöt ovat samoja. Ja keksinnöt ovat jostain aina matkittu ja on jo jossain olemassa. On se kylttyyri hienoa, vaikka matkittuna! 

Ps. Teknisen puolen rahoitusta ja henkilömäärää on ehdottomasti tarkistettava, koska on näin paljon aikaa, tarmoa ja rahaa "ei kaupungin" -ydintoimintoihin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, lumilinna, tien hoito

Hyvä hoiva

Torstai 7.2.2019 klo 0:38 - Pia P

MitoitusIMG_3319.JPG

Vellovassa yksityisten hoivayritysten hoivan ja työntekijöiden puutteesta keskustelussa on nostettu esiin paikallinen yritys/säätiö Suonenjoella.

Kerron tästä hieman enemmän näin julkisesti, koska tarinassa on monta hyvää opetusta.

Suonenjoella on siis säätiön omistama hoivakoti. Säätiön hallitus muodostuu seurakunnan ja luottamushenkilöiden kesken. Suurin osa hallitusväestä on ollut vuosikausia hallituksessa. Puolueista keskusta, demari ja kokoomus hallinnoi tätä, paikkajako on sovittu jossain muualla kuin puolueiden välisissä neuvotteluissa. Itse rakennus on Iisveden vanha seurakuntatalo, joka on muutettu hoivakodiksi.

Suonenjoella oli toinenkin politiikkkojen hallinnoima yhdistys, joka hoiti vanhuksia Hoivakodissaan. Lehdestä saimme lukea miten rahat oli loppu ja koko yritys loppuu. Silloin olisi pitänyt AVIlle tehdä valitus, Hallituksen puheenjohtaja kertoi lehdessä, ettei ole rahaa edes palkkoihin ja ruokiin. Lehdessä avautumisen syy oli saada lisää rahaa kaupungilta toiminnan pyöritykseen. Onneksi se yhdistysyritys on nyt taitavimpiin käsissä, eikä kaupunki joutunut edes maksamaan takausvelkoja, niilläkin uhkailtiin keskusteluissa. Lisää rahaa tai 400 000€ kaatuu kaupungille maksettavaksi. Mahdollisessa konkurssipesällä olisi ollut omaisuuttakin, josta voidaan hakea takaisin. Outo oli ajatus- yhdistys yrittää ja kaupunki maksaa tappion...

Pystyssä oleva Iisveden hoitokoti on nostettu esimerkiksi - varsinkin säätiön hallituksen väen ansiosta, kuinka hyvä paikka joku voi olla. Tiedän, että hoiva, ruoka, henkilökunta ja paikka on kunnossa. Asukkaat tykkäävät asua siellä. Mitoitus on 0,7 eli yli suositusten. 

Miksi sitten kirjoitan tästä, muutenkin kuin kehuakseni?

Iisveden hoitokodin paikkahinta on sovittu noin 128- 130€/vrk ja se ei osallistu kilpailutuksen, koska se on ns inhouse-yritys, kaupunki omistaa osan. Hoivapaikkoja on noin 28-30 + plus muutama lyhythoitopaikka.

Kilpailutetuissa paikoissa vuorokausi maksaa noin 80-86€/vrk. Ja kaupungin omissa paikoissa noin 90€/vrk ilman pääoma (rakennus- ja lainakulut) ja ilman hallinnon kuluja (jyvitys sostoimisto ja luottamushenkilöt sosltk).

Ajatelkaa, jos jokainen Suonenjoen hoivapaikka saisi tuon puuttuvan summan lisää hoivamaksuun! Olisi lisää hoitajia, olisi isot hoitajien mitoitusluvut. Emme edes keskustelisi ulkoistamisesta, jos julkinen puoli saisi noin paljon lisää rahaa vanhustenhoivaan. 

Suonenjoen kaupungin veronmaksajia tässä pitäisi kiittää, on hienoa, että olette maksaneet näin paljon tähän paikkaan. Vuodessa "ylimääräistä"  julkiseen verrattuna 40€/ vrk x 30 paikkaa x365vrk on 438 000 euroa vuodessa ja yksityiseen verrattuna 50€/vrk x 30 paikkaa x 365 vrk on 547 000 euroa vuodessa.

Eli suonenjokelainen veronmaksaja tukee juuri tätä hoivayritystä muihin paikkoihin verrattuna  0,5 % ylimääräisellä  kuntaverolla vuosittain.

Vuodessa puoli miljoonaa euroa " ylimääräistä"! Sillä saisi esim 12 hoitajaa julkiselle puolelle. jos hoivapaikkoja on 30, niin mitoitusero on 0,7 ja 0,5 välillä 6 työhenkilöä. Ihan varmasti näkyy arjessa 6 työntekijää enempi.

Kaikkea voi laskea!

Voiko siis säätiön puheenjohtaja kehua julkisesti miten viisaita ratkaisuja joskus on tehty kun tälläinen on perustettu? Kyllä, vanhuksien kannalta loistava asia. Tietysti voi kysyä, että miten muut paikat saavat puristettua hintaa noin alas? Pitäiskö muidenkin paikkojen hinta nostaa 40% ylemmäs?

Paikka ja hoiva on siis loistava, kuka sinne pääsee? Kannattaisi tutkia sitäkin. Jonotusaika on ainakin pitkä - suurin osa vanhuksista ei kerkiä sinne.

Mutta miksipä hoivakotia julkisuudessa kehutaan? Siksi, että sinne halutaan lisää paikkoja eli jotkut poliitikot neuvottelee (painostaa) taas kaupunkia. Säätiölle lisää rahaa! 

Ps. Miksi kunnat ulkoistavat palveluita? Ei ilkeyttään vaan siksi kun valtionosuuksina leikataan koko ajan ja säästöjä on löydettävä joka paikasta. Yksityinen voi tarjota halvemmalla palvelua.

PSS. Minusta jokaisen pitäisi saada päättää itse asumispaikkana, myös vanhana. Palveluseteli antaisi valinnanvapauden (saisi itse valita paikan) -eikä enää määrättäisi ihmistä jonnekin hoivapaikkaan.

Korjaus:

Kirjoitukseni ei ollut tarkoitus olla negatiivinen vaan monessa paikassa kehun paikkaa, henkilökuntaa ja hoivaa.

Reijo Kytölä kertoi minulle tekstini asiavirheen- kiitos hänelle-, jotka näin julkisesti korjaan:

Säätiön toiminta ei ole ns"inhouse" eli sidoksissa kaupunkiin vaan normaali yritys, joka saa ja voi osallistua kilpailutukseen. Jostakin syystä sosiaalipuolella ei oteta sitä kilpailutukseen vaan perustellaan juuri omana toimintana.

Hoivakodissa on monen tasoista ja hintaista paikkaa tarjolla. Niistä on tehty eri hintaista sopimuksia. On satasenkin paikkoja. Suonenjoen valtuuston hyväksymä talousarviossa on vain yksi hinta. Otin sen laskelmieni pohjaksi. Jostain syystä 128-130€/vrk on vain hyväksytty.

Säätiön hallintoa ja toimintaa ohjaa säätiölaki. Säätiön hallitus valitaan säätiön sääntöjen mukaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, hoivakoti, mitoitus, raha, kunta

Taksikyytejä

Tiistai 5.2.2019 klo 20:48 - PiaP

Taksiuudistus on ollut jo jonkin aikaa voimassa ja sen vaikutus näkyy eri paikkakunnilla. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentällä on entisen yhden jonon sijaan hieman kauempana vähintään läjä jonoa. Jokainen jono on eri yhtiön ja taitaa se viides olla ns villit ja vapaat eli yksittäiset taksit. Joka jonon lähellä kerrotaan mitä kyyti maksaa. Tosin on aika vaikea päässä äkkiä verrata -jos lähtölasku on korkeampi, niin minkä matkan jälkeen halvemmilla km- veloituksetta loppusumma halvempi kuin jos alkuhinta halvempi, mutta km-taksa kalliimpi. Minkä eron tuo, jos taksi ei maksata liikennevaloissa pysähdyksissä ollutta aikaa? Ajaako taksi yleensä suorinta vai ns suorinta reittiä pitkin. Lentoasemalla on tunteetkin kuumentunut kun kisa asiakkaista on kova.

Jos matka onkin kiinteähintainen, kannattaako 40 eurolla hypätä kyytiin lentokentältä keskustaan verrattuna km-taksaan? 

Ahistaa, entä jos kyyti maksaakin ruuhkan takia 100€. Ruuhka eli taksitarvis nostaa hintoja. Eikös lentokoneitten laskeutuminen ja ihmisten ulostulo aiheuta jopa pikkukentillä ruuhkaa?

Enää ei tarvitse olla taksimittaria... Sitä tuli vilkuiltua kun pelkäsi miten paljon kyyti oikein maksakaa... Nyt ei  voi vilkuilla mittaria vaan pitää toivoa mahdollisemman edullista hintaa- mihin rahat riittävät.

Kerran taksikuski ei ymmärtänyt mihin olin menossa, Jakomäkeen Kaadekujalle. Hän sanoi navigaattorin kaatekuja... ei löytynyt... ei edes viidennellä kerralla. Lupasin neuvoa perille. Ei käynyt. Loppujen lopuksi kirjoitin itse naviin osoitteen. Pääsin perille.

Ruoholahden kauppakeskuksesta 800m matka lasten ja kimpsujen kanssa Eteläsatamaan Tallinkin laivalle kesti ns suorinta reittiä kesti 20 min. Mentiin Ruoholahden siltojen kautta ja väärään terminaaliin, joka oli tyhjä. Ajeltiin vielä 10 min, että osuttiin oikeaan. Taksi tuoksui niin voimakkaasti hajusteille, että piti hengittää nenäliinan läpi.

Taksimatka hotelli Marskilta Mannerheimintie 56 kesti 2 min, oltiin Sokos-tavaratalon kohdalla, numero on 9. Piti kauan väitellä huono soomi, ettei olla 56 kohdalla. Loppujen lopuksi kuski ei meinannut pysähtyä edes oikeassa kohdassa.

Minulla on Helsingin matkakortti ja täytyy sanoa, että nykyjään mielummin matkustan julkisilla. Olen maksanut taksiin aina itse ja ajatellut, että se tuo työllisyyttä alalle.

Olin viime vuonna kolme kertaa Brysselissä. Siellä kuulkaas taksi- kyyti on  hurjaa, ajonopeudet kaahausta. Istun aina keskellä takapenkillä ja turvavyöt kiinni. Ranskalla, elekielestä ja osoitelapusta on jotenkin päässyt perille. Kyydit on halpoja. Vaaleaihoiset kuskit hyvin harvinaisia. Sama ilmiö on Helsingissäkin. 

Kommentoi kirjoitusta.

Puheenjohtajien kamppailua

Tiistai 22.1.2019 klo 1:56 - PiaP

Moni puolue rakentaa imangoa puheenjohtajilla ja niiden valinnoilla. Halutaan olla tietynlaisille eli äänestäjille kelpaavia.

Demarit vaihtoi Jutta Urpilaisen mieheen, haluttiin olla työmiesten puolue ja ay-liikkeen poliittinen siipi. Demariäänestäjät ovat vanhenpaa väkeä ja ajateltiin, että mies vetoaa paremmin äänestäjiin. Sinällään hassu ajatus, kun puolue koko ajan puhuu tasa-arvosta ja haluavat esiintyä naisten asialla. Aika vaikea yhtälö - puheenjohtajan pitää kelvata telakkamies - ranelle ja konttori-pirkolle.

AY-liike PAM kuulemma maksaa Rinteen oikeudesta saamat sakot, kivahan se on ravintolatyöntekijän maksella liiton maksuja kun menee näinkin hyötykäyttöön.

Sama ongelma on vasemmistolla. Nykyinen puheenjohtaja Li kelpaa pussikaljaa puistossa -hipsteriväelle- hyvin toimeentuleville maailmanparantajille. Siinä rasvanahka- pertti ihmettelee työväen puolueen linjaa kun se haluaa lopettaa Suomesta teollisuuden, lihansyönnin ja autolla ajon. Onneksi punkun (punaviini) ympäristörasituksesta ja sen rypelepoiminnan epäinhimillisissä työolosuhteista ja alipalkatuista työntekijöistä ei kukaan puhu. Mitä sitten älyköt joisi, huh!

Pertti - työntekijä ei tykkää kun hipsterit- bokserit ei yllä vyötärölle, onneksi ne kalsarit ei kuulu puolueen jäsenyysehtoihin. Mutta miksipä hyvätuloinen vasemmistolainen ei saisi puhua köyhyydestä ja eläkeläisen pienistä rahoista, onhan sentään lukenut niistä lehdistä. Ja hallitushan on aina ihan ... piip... oli vasemmisto siinä mukana tai sitten ei tai lähteekö siitä kesken kauden pois - just ennen vaaleja. Piip.

Keskustan ongelma on se, että puolueen puheenjohtaja ajaa maaseudun tyhjentämistä omilla päätöksillä ja kurittaa maanviljelijöitä. Tälläkin hetkellä on kepulainen maatalousministeri ja tilat ovat ahdingossa. Konkursseja ja jopa itsemurhia.

Ammattikoulutus on ajettu isoihin kaupunkeihin- päättäjinä on keskustalaiset. Samat, jotka kirjoittavat lehdissä, että ammattikoulutus on säilytettävä maaseudulla. 

Tämän hetken keskusta-puolue on sijoittajien puolue. Maaseudun puolueen jäsenellä ja Helsingin herrojen välillä on iso kuilu.Sipilä osti puolueen puheenjohtajuuden lupaamalla hoitaa puolueen velanmaksun. Sen hän tekikin, tosin puolue on taas talousvaikeuksissa ja sen takia keskusta myi puoluetoimiston sijoittajille. Aivan, sijoitusyhtiölle- nykylinjan mukaan. Samoin myydään tai yritetään myydä koko Suomea - jopa maantiet haluttiin myydä. Rataverkosto meni jo. Yksityistäminen, valtion omaisuuden myyminen, yritystuet  ja kilpailutus on keskustan voimasanoja. Muut sitten kiroaa esim taksuudistusta  ja kelakyyti- sotkua. 

Tätä valtion omaisuuden siirtoa "anti-sosialismia" katselee kateellisena Kokoomuksen Orpo. Keskusta ajaa jo oikealta kokoomuksen ohi talouspolitiikassa. Mutta pääasia on, että kokoomus luottaa Suomeen ja suomalaisiin. Tavallisesti äänestäjät luottavat johonkin puolueeseen ja sen edustajaan niin paljon, että äänestää sitä. Jos luottivat.

Nyt puolue luottaa äänestäjiin. Aivan mahtava veto mainostoimistolta. Käännetään asetelma toistepäin. On niin hieno asia, että pakkohan on kokoomusta äänestää. Gallupitkin sen kertoo.

Mainostoimisto on rahansa ansainnut! Raju koulutusleikkaus onkin uudistus. Poliisien vähentäminen onkin turvallisuuden kokonaiskuvaan satsaamisen. Vapautetaan työmarkkinat eli tervetuloa kaikki tänne ja tervemenoa sosiaaliturva! Eikös ole mahtava uudistus, alipalkatut työntekijät polkevat suomalaistenkin palkat ja aina vaan sijoittaja rikastuu.

Niin ne puolueen puheenjohtajat, takaisin otsikkoon...

Vihreillä valittiin eduskuntavaaleja varten pätkähommiin äänestäjille miellyttävä leppoisa setämies, joka ei ole  enää hallitusneuvottelujen jälkeen mukana. Vihreillä on kesällä uusi puheenjohtaja - kenties sitten feministeille kelpaa nainen? Emma Kari?

Demarien puheenjohtaja makaa sairaalassa. Voimia parantumiseen. Puolueen pakka on ihan sekaisin. Sadan tonnin sähköauton hankintapakko kaikille suomalaisille ei ehkä ole puolueen vahvinta äänestäjiä kosiskeleva aatetta? 

 Keskustan puheenjohtaja ei kelpaa enää äänestäjille eikä omille ja siitä pitäisi päästä eroon. Millos seuraava puoluekokous on?

Perussuomalaisten puheenjohtaja kelpaa omille ja osalle äänestäjiä. Koko ajan isommalle osalle.

Kokoomuksen puheenjohtajaa saa olla kuka vaan ja aina löytyy tasaisesti äänestäjiä, jotka haluaisivat olla puolueen kaltaisia. Hyvätuloiseksi ei pääse isolla asuntovelalla. Ymmärrän hyvin miksi äänestää kokoomusta- kukapa ei haluaisi olla kuin he: hyvätuloinen, hyvä auto, ihana koti ja kellokin näkyy. Valitettavasti pelkkä äänestäminen ei nosta yhteiskuntaluokkaa eikä palkkatuloja.

Kansallispuolueen ongelma on se, että vaikka sitä mainostetaan Väyrysen perustamana, niin osa on jo tajunnut, että KaPu erotti Väyrysen ja on siitä oikeudessa. Väyrysen puolue ilman Väyrystä ei ole kovinkaan uskottava. En kyllä muista puheenjohtajan nimeä, ei se ainakaan Väyrynen ole. 

Parasta Suomessa on, että ihan jokaiselle löytyy oma äänestettävä puolue ja sen ehdokas. On niin paljon tarjontaa ja onneksi eroja. Vain äänestämällä voi vaikuttaa! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolueet, puheenjohtajat

Ollako vai eikö olla SoTe?

Tiistai 15.1.2019 klo 23:53 - Pia P

Eduskunta keskustelee turvapaikkahakijoiden yms raiskauksista yms. Töllö on täynnä asiasta keskusteluohjelmaa, jossa kehutaan toisia ja halutaan lisää rahaa virkakoneistoon. 

Onko se  päivien ykköspuheen aihe "hyväksyttävä"  eli kunniakas syy siihen, että SoTe -lait eivät valmistu? Hallitus voi vedota siihen, että lasten turvallisuus meni edelle, vaikka oikeasti syy on kyvyttömyys tehdä kunnollisia ja tarpeellisia perustuslain kestäviä lakeja.

Ei huono peruste pelastaa kasvonsa. Edellinen hallitus äänesti omia esityksiä vastaan (kaatoi itse SoTe-lait eduskunnassa vaalikauden lopuksi)  ja nykyinen pelastaa lapset tms. (kun ei saa lakeja edes äänestyskuntoon).

Vai hierotaanko kaiken kohun takana lakipaketti läpi? Ihmiset puhuu vain maahanmuuton ongelmista.  Media pyörittää raiskauksia yms viikkotolkulla lööpeissä ja ohjelmissa. Ja tsädään, SoTe -lakipaketit onkin eduskunnan äänestyksessä ja hallituksen ylivoimalla menee läpi. Se olisi paska juttu.

Tosin siniset piipittivät tänään jonkun selän takana, että he kaatavat hallituksen jos ei suostuta Perussuomalaisten maahanmuutto-ehdotuksiin. Juuri niihin samoihin, minkä takia he erosivat  Perussuomalaisista. Hui kun on pelottavaa uhata hallituserolla, mutta epätoivon ( ihan varmasti huono vaalimenestys) voisi olla tehoava keino edes joihinkin äänestäjiin.

Vaalit on lähellä kun joka puolueen olkapäältä löytyy pikkuruinen ukkeli, joka kuiskuttelee puhumaan persua.

Liian monta lasta on jo uhrattu ja liian monta lasta uhrataan vielä kun ei saada oikeita päätöksiä ja tekoja aikaan. Äitinä sydämeni on jo särkynyt.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SoTe, laki, raiskaukset, maahanmuutto, turvapaikanhakijat

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »