Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:119855 kpl

Pikakysely

Äänestätkö eduskuntavaaleissa?

Uutiset

1.12.2018Tue Pian vaalityötä!Lue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Kansalaisaloite

Keskiviikko 14.11.2018 - Pia P

Jihuu, historian nopeiten kerätty kansalaisaloite. Käyttövoimaveron poistaminen, koska diesel maksaa nyt enempi kuin bensa.

Valtio on suunnitellut keräävänsä käyttövoimaveroina (suom diesel -vero) vuonna 2018

- henkilöautoista 279 miljoonaa euroa

- pakettiautoista 29 miljoonaa euroa

- kuorma-autoista 53 miljoonaa euroa

- ja näiden osamaksuista eli maksutapalisästä 13 miljoonaa

Yhteensä 374 miljoonaa. 

Se, että huoltoaseman mittarilla dieselin hinta onkin isonpi kuin bensa ei ole hallituksen tai valtion murhe. Verotuotto on ainoa kiinnostuksen kohde. 

Siksi kansalaisaloite sai aikaan vaivaantunutta kiemurtelua. Demarien Rinne sanoi, että katsotaan hallitusneuvotteluissa. Keskustan Kaikkonen sanoi, että katsellaan keväällä. Vihreiden Haavisto sanoi, että veroremonttia tarvitaan. Vasemmiston Andersson ei vaalien lähellä tyrmännyt vaan sanoi, että katellaan.

Perussuomalaiset sanoi, että käyttövoimavero pitää.. Niin mitä, media ei kerro, koska tätä puoluetta ei ole olemassa.

Kansalaisaloitteella oli tarkoitus saada vain tasa-arvoinen avioliitto laki läpi, muut haudataan eduskunnan käsittelyn syövereihin, eikä mikään muutu sitä kautta. Se aloite oli muutenkin menossa läpi, mutta ihmiset saatiin toreille hössöttää ja kokemaan yhteisöllisyyttä ja harhaa asioiden vaikuttamisen mahdollisuudesta.

Ministeri Berner sanoi, että veroremonttia tarvitaan. Tarkoituksena on päästä diesel -autoista eroon. Eli siitä voidaan päätellä, että kuluja nostetaan ja veroja ei lasketa. Sähköautoja suositaan enempi. Se on se ilmastonmuutos syynä kaikkeen. Ja verotulojen tarve. Kesksutan halu on tyhjentää maaseutu.

Ja ihmiset kirjoittaa nimiä kansalaisaloitteeseen ja sitten äänestää puolueita, jotka nostavat diesel autojenkin kustannuksia. Koska ilmastonmuutos. 

Laitan loppuun kunnon persumaisen kommentin: 374 miljoonalla eurolla saadaan yhden vuoden ylläpito 6 200 turvapaikanhakijalle. Nämäkin on näitä arvovalintoja. 

Kysymys kuuluu: Miksi dieselin hinta nousee huoltoasemilla ja kuka sen sopinut? 

Kommentoi kirjoitusta.

Brysselin juttuja

Perjantai 9.11.2018 klo 1:42 - Pia P

Stubb oli ehdolla EPP-ryhmän kärkiehdokkaaksi. Pääkomissaari tulee suurimmasta ryhmästä ja nyt se oli sosialistien tuella EPP johtaja Jucker. Hänen iskias vaivansa on tullut julkisuuteen ja ikäkin taitaa olla syynä, että henkilö menee vaihtoon. Politiikassa tosin ei taida olla koskaan liian vanha mihinkään omasta mielestä...

EPP ryhmä on sekalainen seurakunta eri puolueita Euroopasta. EPP on suomeksi Euroopan kansanpuolue. Sen perusti kristillisdemokraattiset puolueet ja myöhemmin siihen otettiin mukaan konservatiiviset ja keskusta- oikeistolaiset puolueet. Suomesta siihen kuuluu kokoomus ja kristilliset.

Kokoomus oli ennen koti, uskonto ja isänmaa- puolue ja siksi EPP sopiikin heille hyvin. Mutta sopiiko nyky-kokoomus näihin arvoihin? Sopiiko Stubb tähän puolueeseen? Ei sovi, vaikka Suomi pani parastaan kokouksessa ( valintakokous oli Suomessa) ja alx stbb kera eu ( myönnän, piti itsekin miettiä vähän aikaa sanaleikkiä nimestä ja se oli nerokas! - lisää e ja u - vokaalit, niin tulee nimi oikein!) sekä kokouksessa oli tarjottu Stubb nimikko hodareita kera vanhas-vitsien. Pointteja unohtamatta!

Äänestys oli selvä! Weber voitti yli 80 % ylivoimalla. Stubbin ajama rajaton vapaan rakkauden ( tervetuloa kaikki)  ja vapaan liikkumisen Eurooppa ei käynyt EPP ryhmälle. Stubbin ajama Unkariin Orbanin ero ryhmästä ei käynyt muille. 

Ajatelkaa! Suomen kokoomus ja Unkariin pääministeri Orban samassa ryhmässä... Sitäpä liittoa ei ole media paljoa "muistanut" paheksua. Muuten kyllä Orbania ja hänen toimia moititaan koko ajan. 

Ehkäpä Kokoomuksen kannattaisi vaihtaa ryhmää? EPP on liian rajatietoinen ja eurooppa ja me ensin - porukka. Miten olisi muutto sosialistiporukoihin?  Esimerkiksi GUE/NGL -ryhmään? Vihreä-Vasemmistolaiset. Tulojen tasaamista eli sillä syyllä voi leikata Suomen sosiaalitukia eurooppalaiselle tasolle. Samaa ajatusta on myös rajat auki. Kokoomus ajaa nyt jopa koko maailma auki Suomeen työvoiman harkinnanvaraisen poistolla. Suomen sosiaaliturvaa käytettäisiin houkutuksesta Suomeen tuloon eli poistettaisiin minimityöaika -vaatimus. Samaa ajaa Suomessa vasenkin puoli. Euroopassa on 500 miljoonan ihmisen työvoima. Sieltä ei riitä ketään Suomen työvoimatarpeisiin vaan pitää houkutella esim Filippiineiltä kokkeja. Suomalainen kokki kun haluaa palkkaa ja työtunteja sekä käydä joskus vaikka vessassa. Mokomatkin!

EPP on oiva ryhmä ja toivoisi sen ajamat asiat kelpaavan kokoomukselle.

Suomen keskusta on ALDE-ryhmässä ja se ryhmä ajaa maataloustukien lopettamista. Suomessa tämä ei tule julki mitenkään. Keskustalaiset ovat hyvin EU -liittovaltio myönteisiä. Suomen maaseutu on EU kartoissa alkutuotanto- ja kaivannaisaluetta. Ja sille se alkaa näyttääkin. Ja sitä politiikkaa Suomen hallitus on tehnyt. Nyky-keskustan Sipilä ja Berner on täysin ääripää maaseudun keskustalaisista. Silti pitäisi muistaa, kun äänestää keskustaa, niin se on ääni nyky-keskustalle. Ääni koville arvoille ja rikkaille. Valitettavasti. 

Täytyy lopuksi kertoa, että olen kuunnellut Stubbin kirjan äänikirjana junamatkoillani. Lukija oli Alex itse. En pidä hänen arvomaailmasta yms, mutta kunnioitan ihmisiä, jotka uskovat ja elävätkin oman maailman kuvansa mukaan. Stubb on eurooppalainen maailmankansalainen, hänellä ei ole maanrajoja.

Kommentoi kirjoitusta.

Veropohjan laajennus

Perjantai 26.10.2018 - Pia P

Jokamiehen oikeudet on nyt pop! Ylen kampanja oli "mene metsään!", siinä sai kertoa julkisesti miten usein käy metsässä ja missä päin.

Jokamiehen oikeudet (eikö joku tasa-arvohenkilö voisi vaatia nimen muuttamista jokahenkilön oikeudeksi?) halutaan Unescon maailman perintöluetteloon. Se on pysyvä merkintä.

Ulkomaiset ihmiset ihmettelevät, että miten Suomessa saa kerätä marjoja ja edes kävellä jonkun omistamassa metsässä. Marjayrittäjät käyttävät jokamiehen oikeuksia kun keruuttavat ilman veroja yksitysmailta marjat - peruste on, että muuten jäisivät marjat ja sienet metsään. Niin on muuten jäänyt monelta ulkomaan eläjältä roskatkin marjareissuilta. Jää niitä suomalaisiltakin.

Jokamiehen oikeuksista käydään aina välillä kiistaa - kuuluuko pihamaan marjapuskien siihen, saako tukkia pihatieltä autoilla, saako leiriytyä koko kesäksi samaan saareen, saako nousta mökkilaiturille ja uimaan jne. Olipa polttopuunkerääjäkin sitä mieltä, että metsässä olevat pöllit kuuluu jokamiehen oikeudella hänelle- eikä maanomistajalla. 

Meillä saa käpästelellä (kävellä) ja nauttia metsästä ja luonnosta, vaikka ei itse omista maata. Jokamiehen oikeus on ollut hieno asia!

Metsänomistaja maksaa puunmyynnnistä pääomaveroa (30 tai 34%) ja arvonlisäveron.

Ajatelkaa valtio saa, joka kaupasta kolmanneksen. Puunmyyntitulosta vähennetään vielä istutus/laikutus/maanparannus/ lannoitus/työkulut/ hoitokulut/harvennukset/vakuutusmaksut jne. Myrskyt kaatavat puita ja ötökät/hirvet/myyrät syövät niitä. Joulukuusia varastetaan...

Jokamiehenoikeuksien vastaan on ollut, ettei metsäpohjaa veroteta vaan puun myyntituloja.

Demarit on joka pitkään haaveilleet metsä-ja peltomaanpohjan verotuksesta. Samaan tapaan kuin kiinteistövero. Verotuspohjan laajennus tarkoittaa uusia verotuloja eli nyt metsäpohjaveroa.

Samaan aikaa puhutaan voimakkaasti jokamiehenoikeuksien säilyttämisestä ja demarit salassa metsäpohjan verotuksesta.

Ei ja ei. Vaikka en omista yhtään metsää, niin se on jompikumpi. Jos metsämaan verotus tulee, niin sen jälkeen loppuu jokamiehen oikeus yksityisten omistamissa metsissä. Piste. Ei olisi mukava asia.

Hei, metsänomistajat, kuka valvoo Teidän etuja? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Metsävero, veroja, demarit, verotuksen laajennus, jokamiehen oikeudet

Nyt on pakko!

Lauantai 20.10.2018 klo 19:27 - Pia P

Helsingissä oli mielenosoitus 20.10.2018 ilmastonmuutoksen takia.

Tuhannet ihmiset vaativat seuraavalta hallitukselta toimia, että Suomesta tulee miinus merkkinen hiilidioksiidipäästäjä.

Nyt on pakko! Ilmastovaalit!

Ja sitten ihmiset lähtivät tyytyväisenä koteihinsa. Tehdään oikeasti vihreille vaalityötä, jee.

Miksi vaatia muilta ja tulevaisuudessa? Miksi ei voi itse esimerkkinä? Kävellä kotiin ja katkaista sähköt pois päävirtakatkaisemisesta. Kaukolämpötaloissa patterit kiinni. Auton avaimet roskikseen. Bussilippu naapurin mummolle. Ruokakaupasta vain suomalaisia kasvisperäisiä tuotteita -mitkä siis säilyvät pari päivää viileässä asunnossa.

Mites ratkaistaan the ongelma - ihmisen uloshengityksessä on hiilidioksiidiä? Ei hitto, sitä on sisään hengitysilmassakin! Lopetaan hengitys!

Tosin suomalaisia on 0,75 PROMILLEA koko maapallon väestöstä. Meidän CO2 päästöt ovat 0,07 PROMILLEA . Meidän tekemättömyydellä ja jopa hengittömyydellä ei taida olla mitään merkitystä.

Ratkaisu onkin globaalinen. Suomalaisia on kuritetut maksuilla tarpeeksi. Jotain rajaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ilmastonmuutos, nyt, mielenosoitus

Glyfosaatti

Torstai 4.10.2018 klo 13:10 - Pia P

Glyfosaatti eli kauppanimeltään roundup aiheuttaa paljon keskustelua. Osan mielestä ilman sitä ei tulla toimeen. Ja se on hyvin turvallista. Euroopassa vilja kuivatetaan sen avulla. Suomessa vilja kuivaa kalliilla polttoaineilla kuivureissa. Se on siis erittäin tehokas rikkaruohomyrkky.

Glyfosaattia on paljon tutkittu. Tosin nyt on huomattu, että kylmässä aine käyttäytyy erilailla. Mehiläisten katoamisen ja aineen yhteyttä on paljon tutkittu. 

Euroopan unioni yritti kieltää glyfosaatin käyttöä, asia jäi pöydälle 5 vuodeksi, ehkäpä merkin omistajalla vielä paljon vaikutusvaltaa ja rahaa lobbaritoimintaan.

Teimme Suonenjoen valtuustossa esityksen, että Suonenjoen lasten ja nuorten leikkipuistoissa ja ulkoilupaikoilla sekä koirapuistossa (ei ole vielä valmis) lopetetaan heti glyfosaatin käyttö.

Glyfosaattia käytetään -varsinkin sorapintaisten mailla- rakennusten seinämiin, aidan vierustan ja teiden reunoilla estämään rikkaruohojen käyttö. Varoaika mysrkytyksen jälkeen on 7 vrk.

Edes Suonenjoella ei riitä varoajaksi päiväkotilasten päiväunien aika, eihän?

Kasivinsuojeluaineet, kansankielellä myrkyt, on Suonenjoella herkkä aihe. Mansikanviljelijät ja heidän perheet ovat kantaneet raskaan hinnan suojelualueiden käytöstä. Kuluttajan eli syöjän turvana on varoajat. Mansikat yms olisivat hyvin eri näköisiä ja satomäärät olis pieniä ilman kasvinsuojeluaineita.

Suojellaan lapset, nuoret ja lemmikkieläimet ympäristömyrkyiltä, oli niiden nätimpi virallinen nimi ihan mikä tahansa. Se on meidän aikuisten vastuu.

Kommentoi kirjoitusta.

Soinin luottamus - äänestys

Perjantai 21.9.2018 klo 11:04 - Pia P

Soini nauttii tästä. Hän tietää, että hallitus ei kaadu hänen takia vaan joutuu pitkin hampain- valitettavasti myös naisten tuella- äänestämään luottamuksen puolesta.
Minulla perussuomalaisena olisi kaikki halu ja ehkäpä myös oikeutus vaatia kansanedustajia äänestää ei. Osa on puhunut myös kostosta.
Ministeri Saarikko puhui Suomen suulla ja puolusti naisia, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Se on Suomen kanta. Piste
Mutta... Soini ei saa muutettua Suomen lakeja eikä yleistä mielipidettä. Ei vaikka hilluisi missä.
Soini ei puhunut missään virallisessa kokouksessa Suomen kantana omaa kantaa. Eikä ole vaatinut muita maita muuttamaan lakeja hänelle mieleiseksi.
Soinin kosiskelee omia äänestäjiä ja näin hän saa koko eduskunnan ja naisjärjestöjen yms levittämään omaa kantaansa.
Suomessa on paljon äänestäjiä, jotka ovat tuota mieltä. Teemme siis tätä nostamalla vaalityötä! 
Itse uskon sananvapauteen. Se koskee myös jopa tyhmiä mielipiteitä. Soinillakin on sellainen, joskin moitittavaa virkamatkalla sitä käyttää. Osa ei tosin tietäisi sitä edes ilman Soinin avustajan postausta. Suurin osa ei tietäisi ilman tätä mediamylläkkää...
Mikä on ratkaisu? Kuten huonosti käyttäytyvien lasten kohdalla: kertoa ettei ole hyväksyttävää ja ohjata kohti parempaa käytöstä. Ja jättää asia huomioimatta. Vertaan siis Soinia lapseen : )
Vaalien jälkeen voisi uusi ulkoministeri olla uskonto- neutraali, sellainen sopii suomalaisille paremmin. Mutta saako valinnan este olla, että joku uskovainen ihminen?
Hyvät Naiset, ei pahoittaa mieltä - omaa tai toistemme, sen takia, että joku mies  ei ole nykyajassa.
Hyvät Naiset, jätetään asia kansanedustajille - äänestävät sitten miten äänestävät syystä tai toisesta. Ei anneta Soinille sitä valtaa, että saa Naiset kääntymään toisia vastaan. 
Tarvitsemme yhteistyövoimaa ja- kykyä, jos mikä tahansa hallitus haluaisi muuttaa naisten seksuaaliterveyteen liittyviä /kohdistuvia lakeja  huononpaa suuntaa.
Tämä oli siis vain minun henk.koht mielipide. Ollaan armollisia toisillemme.
Miten tämä menisi oikein?
Siniset ilmoittivat itse, että Soini ei nauti tarvittavaa luottamusta ja he vaihtaisivat ITSE ulkoministerin. Pisteet kotiin -siis sinisille. Mutta ei, he haluavat tehdä tästä hallitus kysymyksen eli kiristyvät keskustaa ja kokoomusta. Siitä ei hyvä seuraa. Arvopohja ei kestä ihan kaikkea!


 

Kommentoi kirjoitusta.

ikävä entistä aikaa

Maanantai 10.9.2018 klo 9:29 - Pia P

Pääministeri Sipilä (kesk) ehdotti Turussa 30.8.2018 polttoaineeseen lisämaksua, jolla ostetaan puuntaimia.
Autoilijoista kerätään jo nyt 8 miljardin euron edestä maksuja ja niistä palautuu
vain noin 1,5 miljardin euroa takaisin, esim tiehoitoon.
Mitäs sanotte tästä keskustalaisen ehdotuksesta? Aletaanko istuttamaan tien kuoppiin  suoraan puuntaimi, niin ei tarvitse kehitellä uusia maksuja. Mutta kukapa pystyisi ajamaan niin tiheässä metsässä kun on kuoppia tiessä?
Minulla on ikävä entisajan keskustaa, joka huolehti maalaisten ja maalla asuvien asioista. Keskusta on nykyisin pääomasijoittajien ja muiden bisnesmiesten edunajajapuolue.
Turpeen verotuksen nostaminen kertoo paljon. Ulkomaiset tuulivoimalasijoittajat saavat jatkossakin tukirahaa. Maatilojen katovuosien korvauksien sijaan keskusta haluaa nostaa kehitysapurahoitusta. Presidenttiehdokas Vanhanen panosti Afrikan asioihin.
Keskustavetoinen hallitus lupasi kahden katovuoden jälkeen hätähäavustusta  Suomen maatiloille - melkein tuhat euroa per tila. Tosin suurin osa rahasta menee virkakoneistoon, eikä maatiloille. Pitäähän suunnitella lappu, jolla sitä hätäapua haetaan, siihen tarkastaja ja käsittellijät. Ja vielä tarkastajat.
Keskusta painostaa tällä hetkellä eduskunnassa, että pörriäiset yms firmojen sijoittajat saa jatkossa suomalaisten terveydenhuollon rahat haltuunsa.
Keskusta on ollut vallassa joka Kuopion liitoskunnista. Keskusta on ollut isoin puolue melkein joka kunnassa missä on lopetettu kyläkoulut.
Kesksutan Kiviniemi kertoi, että kotihoidontuki estää maahanmuuttajanaisten kotoutuminen. Ilmeisesti se pitää lopettaa. Tähän asti kotihoidontuki on ollut keskustalle tärkeä ja sen puolta on pidetty, jopa kiistelty. Nyt sitten ollaan valmiit uhraamaan asia, joka on oikeasti auttanut suomalaisia lapsiperheitä. Ja kuntia - koska tuen aikana pikkulasta ei ole tuotu kunnalliseen päivähoitoon.
Joku voisi kertoa Kiviniemelle, että lastensuojelullisena toimenpiteinä saa lapsen varhaiskasvatuksen piiriin, vaikka äiti olisi kotona kotihoidontuella, esim kotouttaminen tukitoimena. Lapsi on tarhassa ja äiti pääsee kielikurssille. Miksi siis pitää lopettaa kotihoidontuki?
Keskusta keskittää isoihin kaupunkeihin! SoTe ja maku-uudistus siirtää rahat, vallan ja palvelut isoihin kaupunkeihin. Pikkupaikkakunnan keskustalainen äänestää tulevissa maakunnissa miten keskusta sanoo, ei suinkaan oman paikkakunnan edun mukaan. Ja jos on eri mieltä, niin häviää omille. 
No onneksi keskustan nykytila ei ole minun murheeni : )

Kommentoi kirjoitusta.

Montako laitetaan?

Tiistai 4.9.2018 - Pia P

Asuin lapsuuteni Helsingissä - Hakaniemen torin lähellä. Asuin vanhempien ja pikkuveljeni kanssa kaksiossa. Toisessa huoneessa oli kolme miestä vuokralla eli heillä oli omat sängyt ja yhteinen jääkaappi.

Vessa oli yhteinen.

Eli me- nelihenkinen perhe asuttiin 1 h+ kk+ 1/2 vessa. Viidenteen kerrokseen ei ollut hissiä. Ei kyllä ollut suihkuakaan. Äiti pesi pyykin pyykkituvassa, jossa oli puiset pesualtaat. Sauna oli kerran viikossa.

Moni asui yhtä ahtaasti- maalla ja kaupungissa.

Nyt on aika toinen. Asumismukavuuteen lasketaan asumisväljyys. Joka lapsella pitää olla oma huone. On kodinhoitohuonetta ja mieluolia. Leffahuonetta ja lasikuistia.

Mun lapsuudesta on reilu 40 vuotta. Sen verran kesti asumisen parannusaika. Nyt rakennetaan taas miniasuntoja ja minitaloja. Lehdet kilpailee kuka esittelee pienimmän kodin. Arska veneen alla taitaa voittaa sen kisan- jos sallitte välikevennyksen?

Vielä suurempi uhka on, että valtion varautumissuunnitelmissa on, että jos ja kun tulee iso pakolaisaalto, niin tulijat sijoitetaan ykstyismajotukseen eli juuri Sinunkin kotiin! 

Valtion rahat ei riitä kylpylämajoituksiin eli ulkoistetaan majoitus yksityiskoteihin. Tehtiin jo kerran, Karjalan evakot sijoitettiin hätämajoituksiin taloihin. He olivat kuitenkin suomalaisia.

Tulijat ovat 80 -90 % nuoria miehiä. Elämä voi olla aika erilaista kun aamupala -pöydässä olisi Sinun lisäksi 4 samannimistä miestä, joista yksikään ei osaa suomea.

Miltäs ajatus tuntuu? Montako mahtuu kotiisi?

Vai laitetaanko rajat kiinni, sanotaan ei majoitustoiminnalle?

Kommentoi kirjoitusta.

Mitä perinnöksi?

Keskiviikko 29.8.2018 klo 15:36 - Pia P

Historia on tunnettava, nykyisyys on ymmärrettävä, että voi suunnitella tulevaa.
Joskus on hyvä pysähtyä miettimään minkä perinnön haluaa jättää lapsille ja tuleville polville.
.
Maailman moneen maahan verrattuna meillä on erinomainen tukijärjestelmät. Nyky- hallituksen halu avata Suomen työmarkkinat koko maailmalle kertoen, että Suomessa saa hyvän sosiaaliturvan. Työstä kuuluu saada palkkaa, ei sosiaaliturvaa valtiolta. Euroopan alueen vapaa liikkuvuus koskee tällä hetkellä myös työnperässä tulijoita. 
Suomessa on vähän töitä missä ei puhuta tai pärjää ilman suomen kieltä.
Suomalaisista nuorista on työtä vaille joka viides. Jospa näistä löytyisi työntekijöitä? Työ, palkka ja asunto on parasta syrjääntymisen ehkäisyä.
Annetaaan parempi tulevaisuus nuorille työllistämällä heidät!
.
Valtion velka on nyt 106 miljardia euroa. Vaikka on ns nousukausi, niin Suomi ottaa velkaa koko ajan. Jospa joskus mietittäisiin mikä on Suomen valtion tehtävä ja mikä kuuluu suomalaisille? Lähdettäisiin budjetin teko perusasioista, eikä kuuntelemalla kovaäänisempiä. Hiljaisten tarpeet ei tule nyt huomioiduksi.
.
Velaksi eli elämiseksi tulevilla rahoilla on, että emme huolehdi tarpeeksi teistä, silloista  ja rakennuksista. Korjausvelka kasvaa koko ajan ja rahamme/ varamme ei kuulemma riitä mihinkään. Me käytämme rahat mihin haluamme (vaikka maailman pelastamiseen?) ja maksakaa te sitten joskus tämänkin ajan remontit kun emme tee niitä?
Neljsä asia on ympäristön suojelu. Paheksumme mehupillejä ja samaan aikaa Talvivaara löröttää ympäristömyrkky vesistöihin. Suomen kaivosteollisuus on annettu ulkomaisten ja sijoittajien haltuun, veronmaksajille jää siivous ja maksut plus ympäristötuhot. 
Katsokaa teiden varsia, onko meidän tärkein asia lopettaa saunan uunien lämmitys puulla? Vai opeteltaisko jokainen ensin viemään roskapussinsa roskikseen. Että korpee katsoa levähdyspaikkoja - sohvanraatoja ja akkuja kaiken roskan keskellä...
.
Onko perintömme lapsille romuttuva sosiaaliturva (mistä itse saimme nauttia) kun palkalla ei tule toimeen (osa palkasta valtion rahalla) ja oleskeluyhteiskunnan väkimäärä lisääntyy suunnitellusti vuosittain 100 000 hengellä? Ei minkään maan rahat riitä elättää vapaasti tulevien ja jäävien ihmisiä. Kiva lapsenlapsille kertoa, että mummo sitä sai äitiysrahaa kun sai isäsi? Tulevat polvet lukevat historian kirjoista miten hyvin meillä oli asiat?
Samalla kun maksavat yli sadan miljardien velkaa pois?
.
Ennen kuin voi jakaa, pitää olla jaettavaa! Ennen kuin voi auttaa muita, pitää auttaa omia!
Minulla on viisi lasta. Siksi olen Perussuomalainen- haluan jättää heille hyvän Suomen. Parasta Suomea ei voi enää- sen aika meni jo.

Kommentoi kirjoitusta.

Aattelepa järjellä!

Perjantai 24.8.2018 - Pia P

90-luvun lama jätti Suomeen arvet. Suomi selvisi, tosin moni perhe kärsi työttömyyttä, konkursseja ja jopa itsemurhista. Valtio leikkasi eduista, tuista ja toiminnasta. Valtion velka oli noin 10 miljardia. Silti lähes joka kuntaan oli rakennettu valtion virastotalo, josta löytyi palvelut: TE-toimisto, kela, posti, poliisi yms. Käräjäoikeudet kokoontuivat monella pikkupaikkakunnalla. Ulosottokin toimi lähipalveluuna. Budjetti oli 24 miljardia. 
Nyt valtion velka 106 miljardia ja budjetti kaksinkertainen. Silti meillä ei ole varaa mihinkään- vanhukset ovat yksin kotona, lapset ovat homeisissa rakennuksissa ja teihin laitetaan paikkaa paikan viereen. Monelta työntekijältä puuttuu palkka- työkokeilun, tukitoimien yms takia. Nyt on kuulemma nousukausi. 
Jos 90-luvulla joku olisi esittänyt, että "meillä on varaa, tilaa ja tervetuloa tänne", niin olisi henkilö viety hoitoon-naurun remakan jälkeen. Kenellekään ei edes tullut mieleen, vaikka maailmassa sodittiin ja kärsittiin nälänhädästä silloinkin, että Suomen rajat avattaisiin kymmenille tuhansille eri maista tuleville turvapaikkahakijoille. Henkilöille, jotka Suomi majoittaa, ruokkii, hoitaa käsittelee hakemukset ja valitukset ja antaa jopa rahaa sekä maksaa takaisin kotimaahan paluun rahatukon kanssa-  kaikki suomalaisten kustannuksella. Vuosikustannukset ovat arviolta 3 miljardia euroa.
90-luvun lama-ajan lasten huonoista kohtaloista ja syrjääntymisestä on puhuttu paljon. Silti suurin osa on saanut nauttia valtion budjetin kasvusta. Harvassa maassa saa vaikka opiskella melkein ilmaiseksi yliopistossa ja saa siitä vielä rahaa. Monella onkin hämärtynyt mistä raha tulee kun koko ajan on saanut (toki liian vähän saajan mielestä).
Toinen asia, mistä olisi saanut kunnon ja  epäuskoisetkin naurut olisi ollut nykyajan ympäristönsuojelu. Jos joku olisi ehdottanut, että tuplataan sähkölaskut, että Suomi pelastaa sillä maapallon. Tai kielletään Suomessa  mehupillit ja kaupan pussit, koska jossain valtamerellä on muovisaastelauttoja. Tai siirretään Suomesta teollisuus maihin, jossa ei olla niin tarkkoja päästöistä tai ihmisten työolosuhteista tai palkan maksusta. Tai ekologisena pitävät ihmiset syövät lentorahtina tuotuja erikoisviljeltyjä luomuruokaa. Tai Suomen valtio antaa tuulitukena satoja miljoonia rahaa ulkomaisille yhtiöille kun tuottavat sähköä Suomessa 3 % tarpeesta.  
Kuka olisi uskonut, että Suomen kansa suostuu maksamaan haittaveroa siitä, että asumme pitkien välimatkojen maassa, joka on talvisin kylmä ja pimeä

Kommentoi kirjoitusta.

Tilastoja - kustannuksia

Maanantai 6.8.2018 - Pia P

Suomalaiset näkivät vuonna 2015 kuvia Syyrian lasten karusta elämästä ja olimme valmiit auttamaan.
Nyt jälkikäteen voi tarkastella mitä tapahtui tilastojen mukaan. Suomeen tuli koko Euroopan halki eli monen turvallisen maan läpi yli 30 000 turvapaikanhakijaa. He olivat pääosin irakilaisia miehiä.
.
Suonenjoellakin avattiin SPR toimesta vastaanottokeskus (VOK), joka on maksanut vuonna 2016 valtiolle 1 834 663 € eli 1,8 miljoonaa euroa - asiakkaita on ollut noin 169 henkilöä. Tilastoista näkee, että Vanhamäen tukiasunto on saanut pelkästään vuonna 2016 rahaa 40 asiakkaasta 1 422 737 € eli 1,4 miljoonaa euroa.
Tämän lisäksi valtio maksoi terveydenhoidon, tulkit, peruskoulukuluja yms.
.
Suomen turvapaikkakustannukseksi on arvioitu 2,5- 3miljardia vuosittain. Tällä hetkellä pelkästää VOKeissa asuu 9 000 kielteisen päätöksen saanutta, jotka valittavat tai aloittavat hakemusprosessin uudestaan - sitä kun ei ole rajoitettu. 
.
Nyt SoTe- ja MaKu lain mukana meinataan ELYn vastuulla olevat turvapaikkahakijoiden majoitus yms järjestäminen siirtää kuntien vastuulle. Eli jatkossa kunnat huolehtivat itse x kertoimella tulevista. Tällä hetkellä on arvio 100 000 tulijaa.
.
Valtio korvasi vuonna 2016  vastaanottotoiminnan kuluja 510 miljoonaa. Näppärä säästökeino siirtää kunnille arvioiden tulijamäärän mukainen 1,9 miljardin kustannus. Kuntaliiton mukaan pakolaisten vastaanoton kustannuksista korvataan 60% kunnille. Sama kaava toistunee turvapaikkahakijoiden kustannusten kanssa. Jos edes senkään vertaa?
 
.
Mitä muuta SoTe - ja MaKu lakimuutoksiin kätketään?
 
.
Jos valtio olisi antanut vuonna 2016 suonenjokelaisten hyväksi 3,2 miljoonaa, niin sillä olisi saanut yhtä "työllistävästi ja paikkakunnalle jäävää rahaa" vaikka omien vanhusten  ja lasten hoidossa. Vielä parempi olisi, ettei tälläistä lainarahamääriä käytettäisi. Vuonna 2016 meni valtion lainassa maaginen 100 miljardia rikki. On siinä meidän tulevilla polvilla maksamista-kun me halutaan olla hyviksiä! 
.
Huhtikuun vaaleissa äänestetään myös maahanmuutosta. Muut kannattavat velkarahalla tapahtuvaa turvapaikkabisnestä Ja miettivät mihin 100 000 uutta tulijaa laitetaan.
Perussuomalaisten laittaa rajavalvonnan kuntoon. Sitten ei tarvitse ainojen seistä koneessa.

Kommentoi kirjoitusta.

.

Perjantai 6.7.2018 - PiaP

Hyvää kesää!

Ploki kesälomalla 6.8.2018 asti. 

Kommentoi kirjoitusta.

Paikallislehteen kirjoitettu juttu - koko juttu

Torstai 5.7.2018 klo 11:41 - Pia P

Erkki Paukkusen kirjoitus oli pohdiskeleva ja otti kantaa moneen asiaan.
Koira kalahti, johon osui eli Savukosken ja Kannisen vastaus kirjoitukseen.
Olen pöyristynyt kirjoituksestanne - edustamani luottamushenkilöstön ja kaupungin päätöksen teon puolesta.
Kirjoitatte julkisesti lehdessä, että Suonenjoella on tehty laittomia päätöksiä. Voitteko kertoa mistä tieto laittomuuksista eli rikoksista on tullut? 
Vaaditte, että laittomista päätöksistä johtuvat korvaukset on väärin päättäneiden maksettava omasta pussista. Kertokaa mikä päätös ja mitkä laittomat korvaukset?
Väitteenne ovat loukkaavia.
 
Joka ikinen valituksen, oikaisupyynnön tai muu vaadittu vastaus pitää valmistella huolella ja vaikka kaikki eivät näköjään ymmärrä, niin viranhaltijan työaika maksaa. Työaikaa pitäisi käyttää oman toimialansa työtehtäviin, eikä vain kahden kuntalaisen vain itsensä näkemiin valituskohteisiin.  Esimerkiksi viime kokouksen kh 2.7.2018 pykälä 129 esittelyteksissä on selvitetty ennakkotapauksia ja oikeuden päätöksiä miksi kalenteri ei ole julkinen asiakirja. Eli nämä esitetyt laittomat päätökset ovat tätä tasoa- pyydetään työntekijän kalenteria tutkittavaksi.
 
Kerrotte, että lakimiehiä pitää käyttää päätöksen teossa ja olette kuitenkin tehnyt valituksen lakiasiantuntijan käyttöpäätöksestä. 
Sisä-Savon lehti ei julkistanut tätä :
 
Savukoski oli Suonenjoen SDP kuntavaaliehdokkaana sitoutumattoma ja hänellä on puolueensa antamana kaupungin luottamuspaikkoja. Hän on entinen Suonenjoen kaupungin viranhaltija. Taustaa nähden "valveutunut kuntalainen " saa ihan eri merkityksen ja motiivit. Sidos puolueeseen on kuin kuuluisa "virtahepo olohuoneessa".  Mikäli sidosta ei ole, niin valtuusto on kykenevä vaihtamaan SDP esityksestä henkilöä luottamuspaikassa. 
 
Pitäisi muistaa, että demokratiassa päätös ei aina miellytä kaikkia. Päättäjät tekevät enemmistöllä päätöksiä. Ja jos päätös on tehty virheellisillä menettelytavalla  voidaan sama päätös tehdä uudelleen saman sisältöisenä. Valituksia ei pidä käyttää päätöksen sisällön muuttamiseen oman maun mukaiseksi..
 
Täytyy myöntää että "päättäjänä istuminen" - kuten halveksivasti kirjoitatte päättäjistä - on raskasta ja turhauttavaakin ahkeruutenne vuoksi. Lakisääteinen valitusoikeus on todella hieno asia kun sitä käytetään kunnan ja sen asukkaiden hyväksi eikä omiin tarpeisiin.
 
Paikallislehden yleisökirjoitukset kertovat laajemmalle yleisölle miten Suonenjoellakin menee. Meillä on hieno kaupunki, toimiva päätöksenteko ja loistavat palvelut. Muutaman ihmisen valitustarve ei sentään tätä totuutta poista!
 

Kommentoi kirjoitusta.

Pride

Maanantai 2.7.2018 - Pia P

Ajattelin ensin, etten kirjoita pridesta mitään. Ihan siksi, kun minua ei kiinnosta mitä aikuiset tekevät vapaaehtoisesti toisten kanssa.

Enkä ole koskaan luokitellut tai kohdellut ihmisiä sen mukaan mitä kukakin vaikka pussailee. 

Mutta tämä pride-vouhotus menee yli äyräiden! Ihmiset kulkee kadulla saman näköisenä kun 1970- luvun pornofilmeissä. Mikä maailmassa muuttuu kun kulkee tissit paljaana tai koiramaisesti kontaten nahkapöksyt jalassa? Miksi halutaan tehdä pelleilyksi koko asia? Kenties mielipiteet kääntyvät kun koko touhu menee yli hyvän maun?

Uskon ja tiedän, että monella homolla ja lesboilla sekä kaikilla 100 eri sukupuolella on vaikeaa. Mutta miten maailma muuttuu jos yrityksen logo on sateenkaari-väreissä? 

Ne, ketkä tuomitsevat asia, esim raamattuun vedoten, tuskin muuttavat kantaansa tai tulevat suvaitsevaisemmaksi vaikka mikä olisi sateenkaaren värinen. Mutta heilläkin on mielipiteen oikeus. Heilläkin oikeus uskoa siihen mihin uskovat. 

Voikin kysyä mikä muuttuu tai kuka muuttaa mielipiteensä kun yksi viikko vuodessa höttötöttöä?

Yksi ongelma on kuulemma trans- laki ja siinä pakkosterilointi kun vaihtaa sukupuolta. Nyt on jätetty yksi steriloimatta ja samalla naispuolisen lisääntymiselimet henkilölle, jonka henkilötunnus on muutettu mieheksi. Lehtiotsikot kertoivat, että mies synnyttää. Oikeastikaan se oli henkilö, jolla on miehen hetu ja naisen värkit, synnyttää. Nyt vaaditaan kaikille kuka vaihtaa sukupuolta omaa päätösoikeutta mitä säilytetään ja mitä lisätään ja mille henkilötunnukselle.

Ongelma on myös, että työpaikkahaastattelussa on pena edessä ja kädessä on edellisen sukupuolen mukaan lissun koulutodistukset. Pitäis taannehtivasti muuttaa asiakirjat sen mukaan mikä kuka milloinkin on.

Näitä asioita kun miettii, niin huomaa miten hyvin meillä on asiat jos suurin ongelma löytää jostain vielä ihminen joka jaksaa paheksua tissit ja munat vilkkuen kävelyä kadulla...

Minä en keksi enää mikä on "the ongelma". Laki on muutettu niin, ettei homous ole rikos. Töissä ketään ei kiinnosta onko konekuski tai sairaanhoitaja kenen kanssa yöt vierekkäin.

Asunnon saa yhdessä kenen kanssa vaan ja kelakin rokottaa (huomio molempien tulot) samanpuolisten yhdessä asumisesta kuten kuuluukin. 

Pikkupaikkakunnilla on ollut aina yhdessä asuvia saman sukupuolisia ja mekko päällä kulkevia miehiä... 

Politiikassa ja harrastuksissa on ollut mukana iät ajat kaikenlaisia. Yhteiskunta rahoittaa jopa opiskelualoja ja tutkimuksia asiasta. Yhdistykset saavat paljon valtion avustusta. Lapsina ja vanhempina on homoja ja lesbopareja.

Mikä tässä on siis vielä ongelma? 

No kenties se, että islamin uskoinen sanoo telkussa, että homot pitää tappaa, niin sille nauraa kiherretään. Muutama kovaääninen julki- islamin uskoinen lesbo Suomessa ei muuta uskon opetuksia.

Mietin, että jos tämä viikon yhteistarmo ja tahtotila muutettaisiin vaikka vanhusten hoidon ja hoivan parantamiseksi, niin onnistuisko? 

Tuskinpa. On paljon hienompaa kulkea tissit ja muut värkit paljaana. Ja huutaa: "Kato mua, kato mua!".

On paljon hienompaa näyttää muille, että olen suvaitsevainen ja kokoonnun minilippuja heiluttamaan kun mennä vapaaehtoisena lukemaan lehteä vanhusten hoivakotiin.

Suomessa ei ole vielä kaikki hyvin. Käykää kysymästä leipäjonosta onko siellä näkynyt samoja politiikkoja kuin pridessa? 

Leipää lapsille vai yrityksen logot sateenkaariväreissä?

Kuka uskaltaa sanoa tässä joukkopaineessa, ettei kiinnosta toisen ihmisen ihan omat asiat, on niin suvaitsevainen ettei oikeasti kiinnosta kuka on kenenkin kanssa ja mitä touhuavat? Oisko se oikeaa suvaitsevaisuutta?

Kommentoi kirjoitusta.

Suonenjoki-case

Maanantai 25.6.2018 klo 12:44 - Pia" P

Suomeen saapui 2015  turvapaikkahakija-aallon mukana myös yksintulleita alaikäisiä lapsia ja nuoria. Heidät sijoitettiin yrityspohjaisiin asumisyksikköihin ja valtio maksoi palvelusta noin 250€/pv/hlö  ja hoitajamitoitus on 1:1 (vrt vanhus 0,4).
Osa alaikäisistä tulleista on täyttänyt 18- vuotta ja turvapaikkakäsittelyn kesken ollessa heidät siirretään alaikäisten asumisyksiköitä vastaanottokeskukseen (VOK). Mikäli 18- vuotias on saanut oleskeluluvan tai turvapaikan, niin hän voi muuttaa minne haluaa (lähinnä mistä saa asunnon). Kunta avustaa asunnon saamisessa, mikäli nuori jää kuntaan.
Tarvittaessa nuori saa lastensuojelunpuolelta jälkihuoltoa. Valtio korvaa sen KEHYn kautta, kun ELYn ja kunta on tehnyt sopimuksen. Palvelun voi tuottaa kunta itse tai ostaa ostopalveluna. 
Mites Suonenjoella? Suonenjoellakin nuoret vanhenevat ja siten alaikäisten asumisyksiköt eivät saa enää korvausta valtiolta. Sopimus loppui ja loppuu. 
Kaikkeen löytyy ratkaisu! Se löytyy Suonenjoen sosiaalilautakunnan pöytäkirjasta, tosin ilman  päätöstekstiä ja ilman liitteitä, josta selviäisi itse ratkaisu. Pöytäkirjasta ei selviä, onko ELY hyväksynyt sopimuksen. 
Suonenjoen sosiaalilautakunta ja Vanhamäki-säätiö teki sopimuksen, jossa aikuistuneet  pakolaiset saavat lastensuojelulain mukaista jälkihuoltoa Vanhamäki-säätiön tuottamana Nikkaripajan palveluna. 
Suonenjoen sosiaalitoimiston Viranhaltija tekee virkapäätöksen täysi-ikäisen oleskeluluvan saaneelle lastensuojelun jälkihoidosta ja sopimuksella ostetaan palvelu Vanhamäki-säätiöltä. 
Tässä ote sopimuksesta (31.5.2018 Suonenjoen sosiaalilautakunta pykälä 40),  joka siis ei ole salainen vaan ei haluta jostain syystä liittää pöytäkirjaan julkisuuteen.
--

" Hoitovuorokauden hinta ilman yövalvontaa Nikkaripajan täysi-ikäisille nuorille 79€ /vrk/hlö (alv 0%). 

Kun nuoren hoito on vaativaa ja nuoren erityisistä tarpeista on asiantuntijalausunto tai kun nuoren tilanteen tuntevat työntekijät arvioivat nuoren lähiverkoston kanssa tehtävän yhteistyön erityisen haastavaksi, hoito- vuorokauden korotus on 30%. Korvaus avohuollon/jälkihuollon mukaisesta tuntiperusteisesta työskentelystä on 45€/t/ohjaaja (alv 0%). Korvattavaan tuntiperusteiseen työhön lasketaan kuuluvaksi myös kirjaaminen ja palaveriajat. 

Mikäli palveluntuottaja kuljettaa sovitusti asiakasta/asiakkaita, laskutettava kilometrikorvaus on valtion mat- kustussäännön mukainen. Vastaavalla kilometrikorvauksella laskutetaan myös siirtyminen nuoren/perheen luo silloin, kun tapaaminen on Suonenjoen taajama-alueen ulkopuolella. "

--

Mitäpä sopimuksessa tai lautakunnan päätöksessä ei kerrota?
- Miksi se ei ole ELYn hyväksymä?
- Miksi Suonenjoen kaupunki haluaa omalla kustannuksella tarjota palvelua, jonka kustannukset saisi KEHYltä?
- Saisiko KEHYltä korvausta kaikesta mitä sopimuksessa sovitaan vai onko Suonenjoen kaupunki sopinut "omat sisällöt"?
- Paljon vuosikustannukset ovat?
- Miten kaupungilla on varaa tarjota omasta pussista jotain mistä saisi valtion korvauksen?
- Lähdettiinkö sopimukseen tietty yritys edelle kun palvelua ei olla tarjottu muille ja sisältääkin muutettiin yrityksen pyynnöstä? (Ensin oli yöpyminenkin ja sitten pelkkä päivähoito)?
- Mitä muut alan yrittäjät ja yritykset tuumivat kun tehdään sopimuksia suoraan vain yhden kanssa?
- Miksi sopimusta ei ole pöytäkirjan liitteenä?
-  Miten on mahdollista, että palvelua tarjoavan yrityksen sanomisesta nostetaan laskutushintaa 30%?
-Miksi sopimuksessa puhutaan Nikkaripajan nuorista? Lastensuojelulain mukainen jälkihuolto on jokaiselle erikseen tarpeen mukaan päätettävä asia, ei siis ryhmäpäätös jossakin asuville.
 Onko nyt niin, että kun valtion maksama sopimus loppui kun nuoret tulivat täysi-ikäiseksi, niin samaan asumisyksiköt-yritykseen kehiteltiin sopimus, että Suonenjoen kaupunki maksaa asumisen ja elämisen jälkihuoltolain mukaan?
Kaupunki siis maksaa sosiaalilautakunnan epämääräisen päätöksen mukaisesti- toki lakiin vedoten- kaupungin kustannuksella juuri samaan asumisyksikkö-yritykseen jatkopalvelun? 
Nuorten tullessa aikuiseksi heidän olisi pitänyt muuttaa keskeneräissä turvapaikkahakemuksessa ilmeisesti Siilinjärven VOKkiin tai päätöksen saaneena omaan asuntoon. Yritykseltä olisi kummassakin tapauksessa loppunut tulot, niin räätälöintiin tälläinen hyshys- sopimus? 
Lastensuojelun jälkihuolto kestää 21 ikävuoteen asti. Eli kolme vuotta varmaa tuloa sopparilla?
 Toivottavasti olen väärässä! 
Löytyisikin  ELYn kanssa tehty sopimus, että Suonenjoen kaupunki saa KEHYn kautta korvaukset kustannuksista!
Toivottavasti olen väärässä!
Täysi-ikäiset ilman päätöstä olevat ovat muuttaneet lain mukaisesti VOKkiin.
Täysi-ikäiset päätöksen saaneet ovat muuttaneet omaan kotiin ja saavat sitten asianmukaiset palvelut, esim koulutus-ja työllisyysasioissa.
Toivottavasti olen väärässä!
Suonenjoella ei tehtäisikään päätöksiä sorvattuna juuri tietyn yrityksen tarpeisiin vaan ne olisivat kaikille yrittäjille ja yrityksille tasapuolisia ja avoimia. Samoin päätöksen teko olisi avointa. 
Mitäpä toivon?
Turvapaikkahakijoina tulleet täysi-iän saavuttaneet nuoret, jotka saavat jäädä Suomeen,  pääsivät omaan elämään- aikuisena kuuluviin asioihin. Omaan asuntoon ja kouluihin sekä mukaan yhteiskuntaan. 
Päätökset pitäisi tehdä asiakkaan etujen mukaan eikä jonkun yrityksen tarpeisiin.
Tälläiset sopimukset eivät ole ko nuorten vika tai syytä. Ihan Suonenjoen sosiaalilautakunnan päättäjien ansiosta tälläistä tehdään - viranhaltijoiden esityksestä.
Suonenjoki on toki niin rikas kaupunki, ettei se tarvitse mitään valtion apuja kun kyseessä on Vanhamäki- säätiö. Onko näin?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turvapaikkahakijat, korvaukset, Suonenjoki, Vanhamäki-säätiö

Siisti Suonenjoki

Tiistai 19.6.2018 klo 16:13 - Pia P

Suonenjoella on todella paljon liikunta- ja uimapaikkoja sekä ulkoilureittejä. Jopa niin paljon, että osa jää hoitamatta. Jotkut kaupungin uimapaikat ovat todella huonossa kunnossa.  Ratkaisuksi ehdotetaan tietenkin lisää henkilöstöä ja rahaa. 

Tällä hetkellä rahaa ja resursseja on niin paljon, että perustetaan uusia hoitoalueita ja jopa suunnitellaan uutta ulkoilureittiä losseineen ja laitureineen. Suunnitelmat vaativat  ostopalveluja ja paljon työtunteja. täysi touhu päällä ilman valtuuston päätöstä ja rahoitusta. Edes lautakuntaa ei ole tiedotettu rengasreitistä vaan asia etenee viranomais... hmm... ei voi sanoa päätöksillä kun niitä ei löydy, sanotaan vaikka viranomaisvetoisena ja yksityishenkilön tahtotilan voimin. 
Jotkut ihmiset ajattelevat, että aina tulee joku ja joku tekee, siivoaa, korjaa. Tähänkin halutaan lisää henkilöstöä ja rahaa, vaikka ratkaisu on meissä. Pidetään huoli yhteisestä omaisuudesta ja seutumme siisteydestä. Tekniselle puolelle varatut rahat ja henkilöstö riittävät kun keskitytään päätettyihin asioihin ja olemassa olevaan.
Suonenjoen keskusta on hyvin siisti, iso kiitos siitä uutterille roskien kerääjille. Autoista mätetään ikkunasta pitsalaatikkoa, limsakuppia ja tupakka-askia. Aivan käsittämätöntä. Jäätelöpaperit tippuvat kädestä maahan, vaikka roskis on vieressä.
Meillä on pieni mukava kaupunki. Pidetään huoli siitä yhdessä, opetetaan lapsemme samaan.
Olisiko  talkoot uimarannoilla hyvä asia? Jos ei odotettaisiin, että tulisi joku? Vielä parempi, ettei niitä sotkettaisi, spreijattaisi sotkumaaleilla  ja rikottaisi paikkoja. 
Siisti kaupunki on viihtyisä kaupunki.

Kommentoi kirjoitusta.

Hallinto-oikeuden päätös

Keskiviikko 13.6.2018 klo 9:33 - Pia P

Voitin hallinto-oikeudessa.
Hallinto-oikeus ei muuta päätöstä vaan asian niin vaatiessa palauttaa päättäneille lautakunnalle tms asian uutta päätöstä varten.
Suonenjoen kaupunginvaltuusto teki 28.9.2015 päätöksen, että kannattaa 16-18 vuotiaiden turvapaikkahakijanuorten asumisyksikköä Suonenjoelle, Vanhamäki- säätiön lastensuojeluyksikköön. Päätöstä perusteltiin mm. että kaupungille ei tulisi kustannuksia. Valtuuston kokouksessa olin ainoa, joka vastusti päätöstä. Perusteet vaihtuivat monta kertaa esityslista vaiheessa ja loppuesityskin oli vain lienee, ehkä yms toive-ajattelua.
Vaikka valtuuston päätöksen pohjana oli, että kaupungille ei tule kustannuksia, niin vanhamäki-säätiö ja koulutuslautakunta teki sopimuksen valtuuston päätöksen vastaisesti. Koulutuslautakunta päätti sopimuksella 19.1.2016 palkata yli 17- vuotiaiden turvapaikanhakijan Vanhamäen ohjaajan opettajaksi eli kaupungin työntekijäksi,  Sopimuksen myötä  yhden ohjaajan palkka ja työsopimus olis huomattavasti parantunut - räätälöity sopimus siis. Vanhamäki olisi valinnut kaupungin työntekijän. Tapanahan on, että jos kaupunki palkkaa, niin kaupunki valitsee.  Lisäksi kaupunki olisi hoitanut materiaalitilaukset yms. Kaupungille olisi tullut henkilöstöhallinto, reskontra yms kustannukset omaan piikkiin. Nuorilla päätös olisi näkynyt vain vähempinä opetustuntina, koska opettajilla on paljon vähemmän opetustunteja kuin ohjaajilla. Vanhamäki olisi laskua vastaan maksanut vain opettajan palkan ja tilatut materiaalit, oheiskulut ja mahdollinen perintä jäi sopimatta.
Minut kutsuttiin jopa vierailulle Vanhamäelle tutustumaan toimintaan. Siellä esitettiin kysymys, että miksi olen rasisti. Jos vastustaa epäselviä päätöksiä ja kaupungille kuulumattomia kuluja, niin R-kortti heilahtaa. Keskustelu oli hyvin lämminhenkinen ja sopuisa. Kiitos kutsusta. Tosin evakkoihin vetoaminen oman palkan korotuksen toiveesta oli mauton.
Tein päätöksestä oikaisupyynnön. Koulutuslautakunta käsitteli oikaisupyynnön ja mm äänesti keskenään kunnallislain vastaisesti esitykset "palautetaan uudelleen käsittelyyn" ja "hylätään välillä". Päätös oli, että hylätään. Kokousmenettely oli suorastaan farssi, mutta sopimus oli ilmeisesti pakko saada voimaan. 
Tein  kunnallisvalituksen hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeudesta tuli päätös 6.6.2018, että Suonenjoen koulutuslautakunnan päätös kumotaan ja asian on käsiteltävä uudelleen. Jo pelkkä väärä  kokousmenettely palautti asian.
Olen ollut Suonenjoen koulutuslautakunnan puheenjohtaja kuntavaalien 2017 jälkeen. Olen saanut läpi päätöksen, että oppivelvollisuus iän ylittäneet turvapaikanhakijat tai aikuisopiskelija mm oleskeluluvan saaneet eivät ole enää yläkouluikäisten ryhmissä. Minusta peruskouluun kuuluu vain peruskoulu-ikäiset, oli nuoret ketä tahansa.
Pääpointti oli, että pakolaisnuoriin ja suvaitsevaisuuden vedoten halutaan jollekin kantaväestöön kuuluvalle parempi palkka ja työehtosopimus. Ei mene minun oikeustajuun. 
Päätös oli minulle ilmainen. Hallinto-oikeuteen valitus maksaa 250 € , jos asian "voittaa", niin sitä ei peritä. Pitää olla aika varma tai no rikas, jos tekee kunnalllisvalituksen.
Hallinto.IMG_1736.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vanhamäki, Suonenjoki, koulutuslautakunta, turvapaikanhakijat

Siunsote-kallis sote

Perjantai 8.6.2018 - Pia P

Pohjois-Karjalan SoTe yhteistyötä eli SiunSotea on pidetty uuden SoTe-mallin pilottikokeiluna. SiunSotessa kunnat itse liittyivät ja muodostivat kuntayhtymän. Siinä on kuntavaalien tuloksesta muodostettu valtuusto ja hallitus sekä virkakoneisto. Pohjois-Karjalan kunnat eivät hoida tai järjestä itse enää SoTe-palveluita.  Siunsote on pilotti ilman valinnanvapautta.

Jo muodostamisvaiheessa moni epäili, että kunnilta laskutettu rahat eivät riitä toimintaan. Kriitiset kannanotot vaiennettiin. Keskustalainen ministeri, joka on Pohjois-Karjalasta, kävi monessa paikassa kehumassa miten edistyksellinen ja taloudellinen Siunsote on. Pohjois-Karjalaa peloteltiin Pohjois-Savon möröllä, jos SiunSotea ei olis pikaisesti perustettu, niin Pohjois-Savo olisi kaapannut naapurinsa.

Totuus tuli julki muutamassa vuodessa. Tämän vuoden budjettiaukko on jo 20 miljoonaa. Kulut ovat ovat siis isommat kuin tulot. Vaikka Siunsote on sopeuttanut koko ajan toimintaansa. Ylen uutinen kertoo, että käsipapereita ei tilata, roskiksia ei tyhjennetä yms pilipalisäätötoimia tehdään koko ajan, niin silti joudutaan myymään omaisuutta paikatakseen rahan tarvetta. Entäs kun myytävä loppuu? Ilmaiseksi saadun pääoman myynti toimintakulujen kattamiseksi osoittaa jo todella kannattamatonta liiketoimintaa.  Lisäksi jokaiselle työntekijälle on laskettu viikon lomautustarve.

Palkkojen harmonisointi maksaa Pohjois-Karjalassa 40 miljoonaa. Pohjois-Savossa sen arvio on 10 miljoonaa. Toisella on fakta ja me luotetaan arvioon, joka liian alhainen.

Ennen SoTe-lakia Pohjois-Karjalassa asiat ovat vielä hyvin. He voivat lähettää ylimääräisiä laskuja kuntiin. Ja kuntien ainoa vaihtoehto on maksaa ne.

Sote- lain jälkeen kun vielä tuosta pienempi raha (esim Pohjois-Savossa 35 miljoonaa vähemmän nykytasosta) kun loppuu, niin se loppuu. Kunnat eivät maksa maakunnille yhtään rahaa eikä lisälaskua voi lähettää mihinkään. Maakunta pitää säästää rahat jostakin omasta.

Jossei kykene, niin maakunta voidaan loppujen lopuksi liittää toiseen maakuntaa. Keskusta on jo tämänkin kertonut- nykyisestä 18 maakunnasta on tulossa 12 maakuntaa. Ja silti aloitetaan tällä määrällä?

Siunsoten yksi lisä heikkous on tuleva valinnanvapaus. Jos vaikka 30% kuntalaisista valitsee yksityispuolen palvelut tietää se julkiselle puolelle 30 % vähemmän rahaa. Yksityispuolen imuroima raha ei ole yhdestä kunnasta pois vaan ne ovat pois tuolta ja täältä -enempi ja vähempi. Valinnanvapaus takaa myös julkisen puolen palvelut joka alueelle eli vahva yksityispuolen palvelun lisäksi on oikeus valita julkisen puolen palvelu.

Jotkut kuvittelevat, että yksityispuolelta saa parempa palvelua eli hoitoa nopeammin ja kattavammin. Ei tule. Kaikki hoidetan samantasoisesti - "käypä hoito -ohjeen" mukaan.

Suunniteltu SoTe - laki jätti huomioimatta esim että kaikki suomalaiset saisivat varmasti hoitoa. Ja tälläisiin tarttuminen eduskunnassa on huono asia?

SiunSote osoittaa jo ilman valinnanvapautta, että ei toimi. Raha ei riitä. Saatikka toisi säästöjä, joka oli SoTe -uudistuksen yksi alkuajatus.

Huomioitiinko, että projekti-ja muutosjohtajat jäävät vakituiseksi kaikkien muiden pomojen lisänä? Yhden pomon palkan kustannuksella saisi 3 lähihoitajaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SiunSote, Pohjois-Karjala, säästöt, SoTe

Tampereella maitua

Torstai 7.6.2018 - Pia P

Kesäkuun alussa uutisissa kerrottiin Tampereen tiukasta taloudentilasta. SoTe budjetti on menossa 50 miljoonaa yli tänä vuonna. Eli säästöpäätöksiä on tiedossa.

Miten tälläiseen on tultu? Miten tätä voi kuvata arkipäiväisesti? Kun muistaa, että esim. tuberkuloosin hoito voi maksaa 400 000 euroa.

Käyn töissä ja saan palkkaa. Ostan palkkarahalla maitopurkin.Tarjoan kaikille maitopurkista, jota siitä haluavat. Myös sellaiselle, jotka tuntemattomana tulevat ovesta sisään kotiini. Myös sellaiselle, jotka itse eivät halua käydä töissä ja eivät osta omaa maitopurkkia. Myös sellaiselle, jotka pystyisivät itse ostamaan, mutta haluavat silti toisen ostaman maidon. Myös sellaiselle, jolla on niin paljon jo ennestään rahaa, että voisivat ostaa lehmät, navetan ja meijerin itselleen - he haluaisivat koko maitopurkin itselleen.

Maitopurkistani ei riitä kuin vähäsen kahvimaitoa itselleni, loraus iltateehen lapsilleni ja muu suku jää ilman. Mikä ratkaisuksi?

Käyn enempi töissä, minua verotetaan rankemmin siitä. Maitua tarvitaan paljon lisää, koska juojia on enempi ja he haluavat rasvaisempaa maitoa. Muut saa siis maitoa enempi ja heille tarjoillaan sitä. Minun ja lasteni maitoa jatketaan vedellä. Mummot yms saavat itse ottaa vettä jatkossa ja heiltä laskutetaan siitä vedestä. Maitoa he eivät saa.

Uutisissa kerrottiin eriarvoistumisen tuomasta uhkasta. Niinpä -kuka jaksaa maksaa ja kantaa maitoa kaupasta kun muut juovat sen?

Kommentoi kirjoitusta.

Päivän politiikkaa

Tiistai 5.6.2018 - Pia P

SoTe- lait eivät mennyt perustuslakivaliokunnassa läpi. Kuitenkin muutokset voidaan tehdä eduskunnassa. Nyt vaan juodaan paljon kahvia ja syödään pullaa, että saadaan sosiaali-ja terveysvaliokunnassa läpi muutokset.

Yksi vahvimpana SoTe-osaajana on esiintynyt meidän (Savo-Karjala) vaalipiiristä oleva Hannakaisa Heikkinen (Kesk). Lehtihaastattelujen mukaan hänen mielestä lait voidaan hyväksyä heti. Ja  hän ei kaipaa kesälomalle ja sitoutunut työskentelemään. 

Lehtitietojen mukaan hän on kokouksissa rouskuteltavaa kuuluvasti kaalia ja pitänyt terveyssyistä korvatulppia.  En tiedä mitä tietoarvoa näillä on - jos ei haluta kuvailla hänen suhtautumista valiokuntatyöskentelyyn?

Hannakaisa Heikkinen sanoi keskustan vuoden 2011 eduskuntavaalien ennakoidun huonon vaalimenestyksen myötä, ettei halua olla yksi ketkuista. Eipä korkealle arvostanut kollegoidensa tai omaa työtänsä.

Ilmeisesti ketkuus oli hävinnyt eduskunnasta sen jälkeen kun keskusta koki vaalitappion. Ja  vuonna 2015 Heikkinen tahtoi takaisin paheiden pesään eli eduskuntaan. Niin kovasti, että laittoi vaalirahoitusilmoituksensa mukaan 58 300 euroa vaalikampanjaansa. Se on iso raha haluta paikkaan, josta oli itse halunnut pois.

Sillä rahalla saa paljon ääniä ja näköjään pääsee läpi eduskuntaan.

Miten muuten keskustalle käy Savo-Karjalassa tulevissa vuoden 2019  eduskuntavaaleissa?  Kannatusprosentti on alhainen, mutta tukijoukot (äänestäjät) ovat vahvoja ja uskollisia. Tavallaan olen kateellinen keskustalle. Tekevät "Helsingin herrat" ihan mitä tahansa tai ovat tekemättä (esim teiden kunto...), niin aina äänestetään keskustaa. Tavallaan olen onnellinen, että PS äänestäjät vaativat edustajilta sitoutumista ja hyvää päätöksen tekoa. Syyksi äänestää ei riitä pelkkä puolueen nimi ja sen joku ehdokas vaan halutaan äänestää hyvää ehdokasta.

Markku Rossi ilmoitti, ettei ole enää käytettävissä. Moni odotti viime vaalien viimeisenä läpimenevän Rossin vaalitilauksia. Patavanholliset maaseudun keskustalaiset ovat itse sanoneet, että kättelevät korkeintaan rukkaset kädessä, ilmeisesti ääntä ei enää olisi tullut. Toisaalta olisiko kaupungin edistysmieliset äänestäneet Rossia kun ei ole (vielä) muita kaapista ulostulleita Savo-Karjalassa äänestettävänä. Onkohan Rossilla tiedossa muutaman vuoden mukava eläkevirka vai jääkö suoraan vapaaksi taiteilijan muusaksi eduskunnan eläkerahoilla?

Elsi Katainen on MEPpinä ja  haluneet jatkaa siinä hommassa. Voinee tulla keräämään keskustalla ääniä eduskuntavaaleissa ja jatkaa silti Brysselissä. Elsille ja muille kepulaisille kannattaisi kertoa, että Suomen keskusta on EU:ssa Alde- ryhmässä, joka haluaa lopettaa maataloustuet. Ei tarvitsisi olla niin järkyttynyt Suomen tukien leikkaamisesta kun oma ryhmä saa tahtonsa läpi. Elsi Katainen on oikein hyvä MePpinä, ahkera ja sitoutunut -voin tämän vilpittömästi sanoa keskustan jäsenestä.

Miksi maakuntauudistus pitää saada läpi? 18 maakuntaa tulee valtuustot, hyvin kovapalkkaiseen hallitukset, lautakuntia, jaoksia, toimikuntia yms. paljon uusia ja hyviä paikkoja. Ja palkkiot ovat todella isoja. Olen nimittänyt luottamuspaikat lypsyasemiksi, koska joka paikasta saa ns luottamusveron puolueelle. Rahan ja vallan jaon takia tätä MaKu ja SoTe- härdelliä tehdään.

ps. Vasta syksyllä selviää mitä maksaa lääkärissä käynti....

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »