Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:175352 kpl

Pikakysely

Odotatko lumen tuloa?

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Suomen EU puheenjohtajuus

Lauantai 19.10.2019 - Pia P

Suomessa eduskuntavaali voitti niukasti hyvin EU myönteinen ja integraatiota (liittovaltiota) ajava SDP. Ajatus, että Suomen EU puheenjohtajuus kaudella Suomea olisi edustanut hyvin EU kriittinen Ja löysenpää kauppaliittoa ajava Perussuomalaiset, oli monella ulkomaita myöten kauhea ajatus.

Vaalit voitti siis SDP ja pääministeriksi tuli Antti Rinne. Demareiden tankeroenglanti historia sai jatkajan ja  ööt ja ää sekä sanojen tenkkaaminen tuli ja tulee EU toimijoille tutuksi. Hyvä kielitaito ja sujuva englannin puhuminen on ilmeisen yliarvostettua demarien johdossa. No, myönnettäköön, että Suomen presidentti on samassa puhesarjassa. Voi myötähäpeä!

Suomen hallitus aloitti topakasti. EU tulee ajamaan vahvasti ilmaston muutoksen torjumista, oikeusvaltioperiaate pakotetaan EU tukirahaa pienentämällä joihinkin valtioihin ja toki rakas Afrikka näkyy ajetuissa asioissa - pakolaisia on pakko saada joka maahan pakolla (taakanjako -sopimus)  ja rahaa vastaavasti Afrikkaan. Suomi saikin on ihan meille keksityn oman Afrikan komissaarisalkun mamalle.

Mikäs on todellisuus? Unkari nauroi Suomelle oikeusvaltioasiassa ja muut maat ei ole Suomen kanssa samaa mieltä. Eli tukirahojen ei sidottu mihinkään Suomen vaatimaan asiaan. Zero points .

Taakanjakosopimus, edes väliaikainen, oli Suomen kunnianhimoinen hanke, sisäministeri kirjoitteli töllössä sopimuksia allekirjoitustilaisuudessa. Tosin Suomi ei ollut sopimus- kumppani. Vai oliko? Mutta ei kerrota suomalaisille. Mukana väliaikaista sopimusta oli allekirjoittamassa Italia, Saksa, Malta ja Ranska. Suomi ei halua, että Välimereen ei enää huku ihmisiä. Ajatus on absurdi, koska jos maksamalla salakuljettajille lainarahoilla tai suvun kaikilla rahoilla, millä tahansa kelluvalla vehkeellä pääset merelle, niin sinut ehkä pelastetaan Eurooppaan. Jossa käsitellään, oletko turvapaikansaava ja jos et ole niin ehkä muutaman vuoden päästä lennätetään alkupisteeseen. Eikös olisi järkevämpää palauttaa mereltä suoraan alkupisteeseen. Mutta kun Suomen hallitus haluaa heitä tänne paapottavaksi muutamaksi vuodeksi ja sitten 80% palautetaan. 

Mutta muut maat eivät halua väliaikaista eikä pysyvää taakanjakosopimusta. Eurooppa on saanut tarpeeksi. Ja miten joillekin ihkut voi ollakin taakkaa, jota pitää pakolla jakaa? Zero points taas Suomelle.

Ilmastoasiat ne vasta onkin Suomelle tärkeät, me ollaan esimerkkejä - me suomalaiset, joidean osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on 0,15%. Siis alle prosentti päästöistä. Siis vaikka me lopettaisin koko eläminen ja vaikka koko elämä Suomessa. Sillä ei olisi mitään merkitystä hiilidoiksiidituotannolle eikä maapallon lämpiämiselle.

Se, että lapsemme ei saa jatkossa maitoa ja mummot ovat ilman lihaa, ei ole mitään merkitystä. Paitsi henkilöille, jotka kokevat ylemmyyttä omassa elämässään. Kuten se helsinkiläinen päättäjä, joka itse juo maitoa, mutta vie se Helsingin joukkoruokailusta pois. Karseelta moraaliposeerausta!

Ilmasto muuttuu koko ajan, se on varma! Asumme täällä Suomessa entisten jäämassojen alla. Onneksi jääkausi suli ja me saamme asua täällä. Ja sitä muutosta ei voi estää sillä, ettemme tee Suomessa lapsia.

Nyt on taas pakolaiset tulossa! Turkki tuhoaa Syyriaa, joten kohta taaas pelastetaan syyrialaisia lapsiperheitä- taas. Tulijat ovatkin nuoria miehiä -taas. Kuvia suuri silmäisistä likaisista lapsista ja todellisuus onkin jotain muuta... Koko Eurooppa on kyyninen. Ja EU hihkuu kun pelastamme maailmaa. Suomen hallitus etunenässä. Onneksi muutama pelastettavaksi oli ja on joukossa.

ps. Tiedättehän mistä tankero englanti tuli? Aikoinaan ulkoministeri Karjalainen oli ulkomaan reissulla. Maastossa oli lappu "All animals are dangerous!", johon herra oli tuumannut: "jaaha, eläimet ovat tankeroita!"

Kommentoi kirjoitusta.

Henkilökohtainen juttu

Torstai 17.10.2019 klo 21:59 - Pia P

Kerronpa tässä eduskuntavaalien aikaisen jutun. Vaalithan oli keväällä 2019 ja olin Perussuomalaisten ehdokkaana Savo-Karjalan vaalipiirissä.

Hieno kokemus, ainakin kerran elämässä kannattaa!

Vaalien  jälkeen aloin kuulla Ylö-Savosta outoja juttuja. Olin kuulemma rikollinen ja petturi... en yhtään sovelias kansanedustajaksi! Siksi ei saanut äänestää minua.

Kerrotaas koko juttu!

Olen ollut aikaisemmin naimisissa ja liitto päättyi eroon vuonna 2004, muutin silloin yhdessä korjatusta/rakennetusta ja maksamasta kodista vain kolme Ipanaa ja vaatteet kainalossa ensin Rautalammin kylälle ja sitten Rovaniemelle. Haulikolla uhkailu, vainoaminen, keittiön sotkeminen, ulko-oven rikkominen, tappamisella uhkailemalla (olin lasten kanssa päivällä uimareissulle rannalla, joka muuttuikin huoraamisreissuksi humalaisen ex- miehen päässä) nopeutti muuttoamme pois Rautalammilta.

Poliisi kävi Rovaniemelläkin asuessa hakemassa ex-miestä riehumisen jälkeen pois kodistani, jossa hän oli yhteisiä lapsia tapaamassa. Puukkohippaakin tuli juostua lasten silmien edessä. Muistoksi jäi lasten tapaamiskerroista mm. Kokonaan rikottu keittiö (kattolampusta lähtien kaikki astiat...), puukolla viilettyjä sänky, sohva, petivaatteita...

Väkivallan yms takia eroprosessi oli pitkä. Avioero tuli voimaan tammikuussa 1996.

Avioeron ositus tuli voimaan 1997. Jaettavan oli se yhteinen omakotitalo miinus velat. Ex-miehen piti maksaa minulle pikkusummasta talo-osuudestani ... Maksu viivästyi. Haukkumakirjeitä yms tuli perille.

Hain ulosoton kautta oikeudessa sovittua summaa. Noh, seurauksena oli, että ex-mies teki minusta rikosilmoituksen velallisen epärehellisyydestä. 

Poliisi kuulusteli minua ja syyttäjä totesi, ettei ole näyttöä moisesta. Seurauksena tuli sellaisia uhkailuja, että jouduin hakemaan lähestymiskiellon ja sen sainkin vuodeksi. Ex-mies ei saanut olla minuun missään yhteydessä. Vuosi oli 2009 ja kielto loppui marraskuussa 2010.

Kunnes nyt - maaliskuussa 2019-  Varpaisjärven Esson baarissa ex-mies oli kertonut, että minua ei kannata äänestää eduskuntavaaleissa, koska olen tuomittu rikollinen.

Sellainen väittämä on kunnianloukkaus! Perättömän tiedon levittäminen vahingoittamistarkoituksella. Voisin tehdä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Voisin vaatia julkista anteeksipyyntöä lehteen.

Kysyin jutun kertojalta, ettei sitten tullut mieleen se lehtijuttu, jossa oli kaikki rikostuomio saaneet ehdokkaat ja oliko minun nimi siellä. Eipä ollut...

Miten minä olen jaksanut tätä paskaa näin kauan- olen itse ollut nätisti, väistynyt, ollut hiljaa,antanut oman kodin vierailujen käyttöön silloin kun lapset oli pieniä yms, koska olen halunnut säilyttää ja ylläpitää lasten isäsuhteen. Jos hän itse on ne pilannut, niin sitä minä en voi pelastaa.

Mietin tätäkin kirjoitutusta puoli vuotta, koska en halua ko henkilöä enää muistella. Se olin aina minä, joka on hiljaa! Toisaalta mikään ei voi enää hetkauttaa siitää suunnasta...

Miksipä nyt sitten julkaisen tälläisen? Ihan sillä, että kun kuulette hyvän juorun tai jutun, niin miettikää ensin, että onko se totta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ex-puoliso, kosto, raukka, rikos, juoru

Nyt sitä tulee!

Torstai 17.10.2019 klo 4:17 - Pia P

oli teknisiä ongelmia, enkä viitsinyt selvittää niitä. Ajattelin jo koko plokin hautaamista, mutta

sen verran moni muun puolueen edustaja on närpinyt minua näistä kirjoituksista, että pakkohan minun jatkaa!

Minä en vaikene. Kaikki kirjoitukseni asiat on löydettävissä julkisista päätösasiakirjoista. Jos joku on mielipiteeni, kerron senkin. Jos joku on hyvä juoru, niin kerron senkin. Tosiasioita ja huhupuheita ei pidä sotkea.

Mutta en kerro ei -julkisia, luottamuksella minulle kerrottuja tai jonkun henkilökohtaisia asioita. Olen luottamuksen arvoinen.

Kommentoi kirjoitusta.

Leirielämää

Perjantai 14.6.2019 klo 9:53 - Pia P

Isis-lapset halutaan Suomeen. 

Media luo mielikuvaa pellavapäisistä naperoista kurjissa olosuhteissa. Ihan varmaan on kurjat olosuhteet, hehän ovat terrorisodan hävinnyt/kiinnijäänny osapuoli. He ovat kylvänyt kauhua ja kuolemaa paikallisesti. He pommittivat, räjäyttivät, ajoivat rekoilla siviilien yli yms jumalaansa huutaen siviilikohteita myös Euroopassa.

Naiset ja lapset ovat kelvanneet uhreiksi ja tekijöiksi.

Mitäpä jos ko naiset ei olisi jäänyt kiinni tai uskon sota olisi menestyvämpi? Kalifaatti laajenisi ja väki riemuitsisi.

Olisiko silloin Suomeen takaisin haluavia? Kyllä, koska joidenkin mielestä usko vaatii lisää tekoja ja kostoa.

Kysytäänpä näin päin? 

Kuka ottaisi naapuriinsa, tarhaan, kouluun lapsen leiriltä- samaan paikkaan kuin omansa lapsensa?

Kuka tietää mitä umpikaavun alla on? Tai lähinnä kuka siellä viipottaa ja mitä matkassa ja mitä varten ja mitä valmis tekemään?

13- v lapsi kuuluu Suomessa kouluun, nyt ko lapsi haluaa elää vain omaa elämää naimisissa olevana naisena omassa uskonnossa?

Valmistetaankohan DNA- testillä, että lapset on juuri tämän äidin biologisia lapsia? Entä jos nainen on huolehtinut miehensä muiden vaimojen lapsista?

Jätetäänkö ne sinne? Ilman äitipuolta? Aika karua!

Suomessa on perheen yhdistämislaki eli kyllä se koko perhe tulee Suomeen, on turha kuvitella, että käydään hakemassa vain Suomi- lapset pois leiriltä.

Jos lapset ja naiset haetaan pois, niin se on suora viesti siihen, että menkää vaan jatkossa tappamaan väärä uskoisin tai tekemään omaa valtiota, kyllä Suomi pelastaa kun suunnitelmanne menee pieleen tai jäätte alakynteen.

Jos videot päiden roikottamisesta eivät olleet tarpeeksi vahvoja tuomion saamiseksi veljeksiin kohdalla, niin miten luulette oikeuskäsittelyn käyvän kaapumammojen kanssa? Mitenkä heitä tunnistetaan?

Tavallisesti, jos jotain käy ulkomailla, niin ihan ite pitää järjestää paluukyyti Suomeen. Lainata vaikka rahat.

Miksi ko naisten sukulaiset tai tuttavat ei järjestä paluukyytiä Suomeen?

Suomen kansalaisilla on oikeus tulla Suomeen - paitsi jos heitä ei ole vangittu ulkomailla omista teoistaan.

Moni on sanonut, että ajattele jos sinä olisit lastesi kanssa moisissa olosuhteissa, niin eikä olisi hyvä, että haettaisiin pois? Hmm, miksi minä olisin lähtenyt synnyttämään taistelijoita ja huolehtimaan tukijoukkona  uskon takia? Minun ukko-jumala kunnioittaa elämää ja luontoa eikä vaadi tappamaan vääräuskoisia.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Suonenjoen kulttuurihuussi

Tiistai 11.6.2019 - Pia P

Muutaman vuosi sitten oli haaveissa Suonenjoen veljeskodin pihalle istumaryhmä. Ei ollut rahaa vanhuksille teknisellä eikä sosiaalipuolella. Monessa kokouksessa asiaa puitiin. Onneksi "Leijonat" kuulivat hädän ja hommasivat sellaisen joen rannan ääreen. Investointi oli varmaan reilun tonnin ja puhetta oli- mutta kaupungilla ei ollut rahaa.

Ite-taiteilija on keksinyt markkinoida kulttuurihuusseja tee-se-itse taiteilijoille. Eli samaan aikaan voi istua kakalla ja tuottaa taidetta nettiin # ihan ite # kullttuuriähkijä.

Suonenjoki halusi heti sellaisen! Paikka on Suonenjoki- jokipolun varrella. Polku alkaa keskustasta ja päättyy Iisvedelle. Matkaa nolin 6 km ja vessat löytyy molemmissa polun päissä. 

Miten on mahdollista, että mummojen ja pappojen pöytäryhmään ei löydy rahaa ja ulkohuussiin löytyy ihan viranomaispäätöksellä eli ilman tylsiä kokouspäätöksiä? Ilman tylsille luottamushenkilöille kertomista? 

No,

Toinen on kylttyyriä. Sen on tehnyt jyväskyläläinen itetaiteilija. Maksaja on Suonenjoen kaupunki. Kulttuurihuussi on toinen Suomessa eli ei ole kovinkaan montaa höynäytettäviä kaupunkia löytynyt. 

Ajatelkaa, Suonenjoen viranhaltija tilaa vaikka paskahuussin kun se on kulttuuria! Mahtavaa!

Kimpanlammen laavulle on ihan järkevää olla ulkohuussi, mutta se olisi saatu ilman taidevetäjää sinne ja ihan varmaan halvemmallakin. 

Kun näitä ihme ajatuksia tupsahtelee vähän väliä, niin tulee mieleen, että pyörittäjääkö Suonenjoen kaupungin hankintoja joku kaupungin virallisen organisaation ulkopuolinen- hyvä kaveri?

Kulttuurihuussi on ihan hyvä vedätys, jos se on tehty vitsinä. Suonenjoki taisi lähteä tosissaan mukaan.

Ohjeissa on tehdä taideteos luonnon materiaaleista, laki tosin kieltää repimästä sammalta, jäkälää, puiden oksia yms. Ja oma tuotos pitää kuvata ja jakaa se kansalle!

Kulttuurihuussi vaatii jatkossa huoltoa, korjausta, tyhjennystä, siivoamista ja nehän ovat ilmaisia eikös vaan! Teknisen puolen väelle lisää töitä, talvella jäädytellään maitopurkkeihin jääpalikoita ja kesäisin käydään siivoamassa kulttuurituotoksia.

Kimpanlammen laavu on syrjäisessä paikassa ja silti lähellä keskustaa eli se on nuorison suosima paikka. Laavulla juopottoville kakaroille on muutamaksi illaksi tekemistä kun särkevät sen vessan. Tästä voi loukkaantua vain ne, jotka myöntävät juovansa kaljaa siellä eli ei kukaan. 

Kerran kuopatussa metsäsoitin puisto -hankkessa oli samalle paikalle suunniteltu ulkohuussi - tosin esteetön. Soitin puiston hankkeessa oli (lehden yleisöpalsta -kirjoituksen mukaan) oli tarkoitus saada työpaikka itselleen kaupungin työntekijänä. Paskahuussin yhteyteen on vaikea kehitellä melkein vuoden palkkajaksoa,  mutta  odotellaan mielenkiinnolla mitä sieltä tuleekaan.

Vanhusten päiväkeskuksen väki tekee ansiokasta työtä ja siellä askarrellaan kierrätysmateriaalista vaikka mitä. Materiaalikuluihin, mitä joutuu kaupasta ostamaan ei meinaa löytyä rahaa mistään. Oi jospa tupsahtaisi kulttuuri-ihminen, jonka sydämen asia olisi kaupungin vanhukset. Alkaisi löytyä kaupungilta rahaa ja valmiutta vaikka mihin. Sitä odotellessa!

Kommentoi kirjoitusta.

Kaksi asiaa...

Maanantai 10.6.2019 klo 11:25 - Pia P

Plokin kirjoitukseni on vähän jähminyt, minulla on ajatuksissa kaksi juttu.

Toiseen on sanottu, että julkaise ja toiseen on sanottu, että pakko julkaista.

Kirjoitan molemmat, saatte päättää kumpi on kumpi.

Toinen juttu on poliittisten päättäjien korruptio - lautakunnan päätöstä vastaan saa ulkomaan matkan.

Toinen on henkilökohtainen, miten pitkään ja miten laittomilla keinoilla voi kiusata ex- puolisoa.

Kommentoi kirjoitusta.

Rahhoo

Maanantai 10.6.2019 klo 11:17 - Pia P

Kyllä se on karua minun yksin änkyrä vastustaa Suonenjoen kokouksissa koulu- ja varhaiskasvatuksen lisäyksiä ja rahan pyyntöjä.
Viiden lapsen äitinä tiedän miten arvokasta ja tärkeää työtä varhaiskasvatustuksen ja koulujen henkilökunnat tekevät. Jos olis mahdollista haluaisin ihan kaiken parhaan ja loputtoman rahamäärät lasten ja nuorten hyväksi. Mutta kun se ei ole mahdollista.
Kuntaan tulee rahaa asiakasmaksuina,  kuntaveroina ja valtionosuuksista (valtio antaa rahaa) sekä velkarahaa - ns. syömävelkaa. Niillä rahoilla pitäisi saada ihan kaikki kunnan toiminnat katettua. Vauvasta ikäihmisiin ja  katujen päällystämisestä KYSin laskuihin. Jos joku osanen ylittää varatut rahansa, niin se katetaan verojen nostolla tai velalla. 
Suonenjoen koulujen tilanne on valtakunnallisesti oikein hyvä. Meillä on terveet koulut. Luokkakoot ovat pieniä eli oppilaat saavat opettajat huomiota paljon enemmän kuin isoissa luokissa. Meillä on resussiopettajia, erilaisia pienluokkia,  avustajia ja ohjaajia sekä toimiva oppilashuolto. Sosiaalipuolelta saa apuja kotiin ja perheiden tueksi. 
Jotakin meillä on enempi, koska rahaa  menee tuhat euroa enempi oppilasta kohden kuin keskimäärin Suomessa. Sen lisäksi viime vuosi meni satoja tuhansia yli valtuuston hyväksymän budjetin. Se on oikeasti järkyttävän iso summa! 
Tänä vuonna on varattu rahaa varhaiskasvatukseen ja koulupuolelle enempi kuin viime vuonna ja silti nyt pyydetään lisää rahaa uuteen pienryhmään. Budjettiin ei oltu laitettu tarvittavia avustajia, koska tiedetään, että ne aina saadaan vaikka rahat loppuvat.
Nyt on syytä selvittää onkohan Suonenjoen isot panostukset osunut oikeaan vai pitäisikö niitä kohdentaa uudestaan, kun pelkkä rahojen jatkuva lisäys ei näytä riittävän varhaiskasvatukseen ja koulupuolelle. Lapsimäärä pienenee kuitenkin koko ajan.
Jos emme itse pysty ratkaisemaan talousasiaa, niin joku velkainen iso kaupunki osaa "tasapainottaa talouden" meidän Suonenjoen kykenemättömien päättäjien puolesta.
Pia Pentikäinen
Suonenjoen kaupungin
koulutuslautakunnan puheenjohtaja

1 kommentti .

Napista käyntiin...

Tiistai 28.5.2019 klo 12:51 - Pia P

Oletteko huomannut, että kun eräille politiikolle tietyistä puolueista antaa puheenvuoron tai mikrofonin käteen niin puhe alkaa kuin napista painamalla?

Sanoja, sanoja toisten perään...

Eriarvoistuminen, tasa-arvo, pientuloiset,  syrjäytyminen, feminismi, jakamaton ihmisarvo, työntekijöiden oikeudet, ilmastomuutos, tukeminen, ympäristö, sosiaalinen tasa-arvo, koulutus, koulutuksen tukeminen, kansalaispalkka, ihmisarvo...

Jos nuo hokijat herättää yöllä, niin varmaan sama hokemiskierre alkaa...

Tai jos kysyy, että mitä ruokaa, niin vastaus on ihmisarvo ja ilmastomuutos...

Potulla vai riisillä... Ai niin riisiä ei sais syödä kun se tulee saastuttavalla laivalla.

Harva kertoo mitä oikeasti tarkoittaa, esim taloudellinen tasa-arvo. Jaetaanko omaisuus ja palkkarahat sellaisen kanssa jolla ei ole mitään tai on jo vähän? Jaetaanko tasa-arvoa Suomen sisällä vai Euroopan sisällä vai peräti koko maailman mittakaavassa?

Kun olet saanut talosi, autosi tms maksettua, niin se otteen sinulta pois ja annetaan sellaiselle jolla ei ole mitään?

Palkkapussillesi käy jo näin, siitä otetaan veroja ja ne jaetaan niille jotka eivät pysty itseään elättämään, syystä tai ei. Verorahasi niille, jotka eivät edes halua käydä töissä. Chillailu ja oma aika sekä Mä ite- on päivän sanoja. Kuka hölmö haluaa tehdä töitä?

Sitä työn tekemistä varten tarvitaan maahanmuuttajia! Tulisipa joku joka tekisi meidän työt ja maksaisi meille kansalaispalkan olemassa olosta. Hetkinen, miksi ulkomaalaisen pitää tehdä työtä, tänne sohvalle vain!

Tarvitaan siis lisää maahanmuuttoa- joku tekemään työt ja maksamaan verot, kiitos! Ja lapsia tekemään, suomalaisten lapsukkoset aiheuttavat ilmastomuutoksen, mutta muualta tullut väestön lisäys on suomalaisten tulevaisuuden pelastus!

Meiltä otetaan rahat ja siirretään ne Afrikkaan ilmastomuutostyössä. Suomi maksaa jo nyt 0,8miljardia kehitysapurahoja - enenmän kuin Suomen poliisin kustannukset- ympäri maailmaan. Hallitusneuvot,teluissa on jo luvattu nostaa kehitysapurahoitusta eli otamme enempi velkaa, että voimme antaa niitä eteenpäin.

Pakolaiskiintiön nosto ja "rajat auki, meillä on tilaa ja teemme näillä pakolaisilla bisnestä" - on jo sovittu hallitusneuvotteluissa. 

Kuulostaa niin tylsälle! Ne kotimaan asiat. Siis joku mummo nukkuu lattialla- kiinnostaa just ennen vaaleja. 

Onneksi on Perussuomalaiset, joiden katse on oman maan navassa. Ihan suomalaisten omissa asioissa. Suomalaisten rahat pitää käyttää suomalaisten hyväksi. 

Nyt on ihan oikeasti pelkona kun rahat ei riitä kaikkeen ja kaikkialle, niin suomalaisten sosiaaliturvaa pitää laskea.

Ja sitä ennen otetaan valtion velkaa rutkasti eli eletään lapsenlapsemme kustannuksella. Joku aina velan maksaa. Me maailman hyväntekijät tuhoamme lapsenlapsien tulevaisuutta viemällä rahat ja tekemällä väestönsiirtoa!

Voi voi....

Kommentoi kirjoitusta.

Topakat puheet....

Keskiviikko 22.5.2019 klo 8:38 - Pia P

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli EU-vaalikiertueella Kuopiossa 19.5.2019.

Vierailu oli oikein onnistunut. Aurinko paistoi ja porukkaa oli tosi paljon. Kuopion torilla oli samaan aikaan suurkirppari, joten moni näki "vahingossakin" Halla-ahon.

Vierailu aiheutti taas keskustassa ihmeellisiä reaktioita. Tuleva ministeri (?)  Heikkilä (kesk) oli närkästynyt, koska Halla-aho ei ottanut kantaa finnpulpin hankkeeseen ja nopeaan itärataan. 

Finnpulpin ympäristöluvat ovat korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja sitä päätöstä odotellaan. Tarkoittiko, että Halla-ahon jyrähdys asiaa olisi nopeuttanut käsittelyä ja tuonut myönteisen päätöksen? 

EU:n mielestä olemme hakkaamassa liikaa metsää eli oikeasti hakkuut ei ehkä riitäkään kaikkeen tarpeeseen - puunkäyttöhankkeita paljon liikkeellä. Olisiko Halla-ahon pitänyt murista EU:n suuntaan, että antakaa meidän kaataa metsää niin paljon kun haluamme. Keskustan mielestä EU on niin ihana, Kui se silleen haluaa kiusaa Suomea... Mutta persujen syytä siis.

Keskustan mielestä Halla-ahon olisi pitänyt katsoa kulmien alta tiukasti valtion, hallituksen, rahoittajien yms suuntaan, että kuopiolaiset pääsisi vähän nopeammin Helsinkiin. Tosin esim Suonenjoella ei sitten kaikki pikaiset junat enää pysähtyisi.

Vai onko Heikkisen vaatimukset Halla-ahon suuntaan vaan "topakkaa" puhetta. Ihmiset ajattelevat, että keskusta ajaa asioita, vaikka oikeasti puolueet - ei keskusta eikä Perussuomalaiset - ratkaise mainittuja asioita ollenkaan.

Pelkkää puhetta... Näyttää hyvälle ulospäin!

Aikaisemmin keskusta oli huolissaan  kun Perussuomalaiset eivät halua nostaa Suomen EU maksuosuutta ja haluavat jopa leikata sitä. Suomi maksaa EU:lle rahaa tyyliin kymppi sinne ja kaksi euroa takaisin. Mikäs järki on kierrättää omat rahat EU kautta niin, että suurin osa häviää byrokratian pyörittämiseen, epäonnistuneisiin hankkeisiin tai jopa huijauksiin.

Keskusta on EUssa ALDE ryhmässä, joka haluaa lopettaa maataloustuet. Suomessa sitten keskusta moittii Perussuomalaisia kun eivät halua maksaa lisää EU:lle maatataloustukea varten..

Pelkkää puhetta... Näyttää hyvälle ulospäin!

Eduskuntavaalien jälkeen keskusta on pörrännyt perussuomalaisten ympärillä, syyttäen milloin mistäkin. Keskustan vaalitappio on silti Sipilän hallituksen syytä. Kannattaisi katsoa peiliin!

Keskusta uhrasi puheenjohtajansa Sipilän, että kelpasi hallitukseen. Ihan ystävällinen neuvo keskustalle, älkää laittako Sipilää edes eduskunnan puhemiehistöön. Henkilö pysyy liian hyvin ihmisten mielessä.

Lopuksi mielenkiintoinen nippelisnappelistieto (ei siis liity mihinkään). Vasemmistopuolue on ensinmäistä kertaa menossa hallitukseen ilman kokoomusta!

Kommentoi kirjoitusta.

Vappupuheeni 1.5.2019 Suonenjoki

Tiistai 14.5.2019 klo 10:09 - Pia P

Arvoisa juhlakansa ja vapaapäivän ansainneet tai töissä olevat työn sankarit sekä muut läsnäolijat,

Perussuomalaisia äänesti viime eduskuntavaalista työntekijät, työttömät ja eläkeläiset -naiset ja miehet- Läpileikkaus Suomen kansasta. Olemme Suomen toiseksi suurin puolue. Vain 0,2 % erolla.

Vaikka jopa Suonenjoella jotkut ajattelevat, että Perussuomalaiset ovat oikeistopuolue, olemme keskellä oleva kansan puolue, joka kerää molemmista puolilta ne hyvät asia. 

Perussuomalaiset ajavat Suomen ja suomalaisten asiaa. Perussuomalaiset haluavat, että lapsilla ja lapsenlapsillamme olisi Suomi, jossa voi elää ja asua. Me emme saa tuhlata luontovaroja tai rahaa tai ottaa velkaa tulevien polvien maksettavaksi. Haluamme pitää Suomen turvallisenaa. Parasta ilmastotekoa on pitää teollisuus Suomessa. Parasta ilmastotekoa on globaalinen – Suomi ja suomalaiset eivät pysty yksin – varsinkaan nostamalla epäreilusti elämisen, liikkumisen ja syömisen kustannuksia -ratkaisemaan ongelmia.

Suonenjoen mittavat investoinnit, vähenevät valtionosuudet ja verotuotot sekä samaan aikaan lisäntyvät velvollisuudet rasittavat Suonenjoen taloutta. Suonenjoella asukasmäärä vähenee ja samaan aikaan kaupungin työntekijämäärä kasvaa.

Tuleva eduskuntakausi on valitettavasti veronkorotusen ja uusin verojen kultakautta. Demarit ovat luvanneet veropohjan laajennusta, sehän tarkoittaa uusia veroja. Miltäs kuulostaa lihavero ja sateliitti- seurantalaite kilometriperusteista tienkäyttömaksua varten? Vasemmisto ajoi tätä viimeksi ja taas se nousee keinovalikoimaan lisärahan saamista vartean. Moni demariäänestäjä tulee pettymään, koska satanen eläkkeisiin oli pelkkää vaalipuhetta.

Verrattuna muuhun Suomeen Sisä- Savon erikoisuus on vielä keskustan suuri kannatus. Täälläkin torilla oleva moni antoi äänensä keskustalle eli hyväksyi epäonnistuneen taksi- ja kelakyyti uudistuksen, tiestön kunnon huonontaminen, valtion omaisuuden myyminen ”tase tuottamaan” ja koko SoTe alan romuttaminen, Pohjois-Savossakin olisi lähtenyt rahaa pois 100 miljoonaa! Keskustan ajama politiikka on ollut kova isku maaseudulle ja pikkukunnille.

Tehkäämme vastuullista politiikkaa ja olkaamme vastuullisia päättäjiä. Tehkäämme avointa ja tasapuolista politiikkaa.

Demokratia on ilmaista. Äänestäminen on ilmaista. Toukokuun lopussa äänestetään EU – vaaleissa. Äänestäkää Suomelle parasta vaihtoehtoa! Nostetaan äänestyprosenttia, se on parasta demokratiaa!

Media on nostanut esiin kaksois-ehdokkuuden. Juuri valittuja kansanedustjia on ehdolla myös EU- vaaleissa. Suurin osa nyky- mepeistä on ollut kansanedustajia kun heidät on valittu parlamenttiin. Median pitäisi keskittyä nostamaan äänestyinnostusta eikä luomaan vastakkain asettelua. Suomessa ei ole vielä rajoitettu oikeutta asettua ehdokkaaksi. äänestäjät tekevät sitten valinnan.

Osallistukaa polittiikkaan ja päätöksen tekoon. Tulkaa valtuuston kokouksiin. Tulkaa kuntavaaleihin ehdokkaaksi.

Tehdään yhdessä hyvä, tasa-arvoinen ja turvallinen Suonenjoki ja Suomi.

Hauskaa Vappua kaikille, kiitos!

Kommentoi kirjoitusta.

Kepu saa aina

Keskiviikko 8.5.2019 klo 12:10 - Pia P

Onnea uusi hallituspohja!

Ja näin päästään tekemään taas 18 maakuntahallintoa!
Jo nyt tiedetään, että muutaman vuoden kuluttua saadaan pakkoliittää maakuntia.
Mut hei, jääpähän työntekijät vaikka maakunta häviää alta!

---

Keskusta saa nyt märkien unelmiensa haaveen toteen - demarien avulla! Edellisessä hallituksessa kokoomus halusi yksityiset terveysfirmat lailla mukaan Suomen verorahoilla maksettavaan terveyshuoltoon. Se vaihtari ei kestänyt perustuslakia.

Mutta nyt - demarien epätoivo saada edes joku mukaan hallitukseen - tarjoaa keskustalle kultalautasella 18 maakuntaa. Keskustalle maakuntahallinto ja demareille hallitus ja pääministerin paikka.

Nyt jo tiedetään, ettei kaikki maakunnat pärjää itsenäisenä annetuilla rahavaroilla. Eli tulee pakkoliitoksia muutaman vuoden kuluttua.

Suomen talous ei kestä tätä liittoa! EU tarvitsee rahaa ja kyllähän nyt sitten onnistuu se... ihan velkarahaa pumpataan Etelä-Euroopan pankeille... Suomi tarjoaa!

Suomen kansa ei kestä tätä liittoa! Lisää uskon varjolla tehtäviä pahoja tekoja.... toista uskontoa suojelee demarit ja toista keskusta -onpahan yhdistävä tekijä. Uskon sallimat  raiskaukset, insesti, pahoinpitelyt ja omien varjelu. Jakamaton ihmisarvo on valehdella äänestäjille. Arvo pohjalla on sairaslomaa tiukoissa paikoissa. Oli kyse lautakasasta tai oikeiden mielipiteiden paljastumisesta.

Suomen sisäinen turvallisuus ei kestä tätä liittoa! Demarit ja  keskusta kutsuu maailman "seikkailijat " Suomeen asumaan. Varusmiehet pääsee kantamaan kasseja rajoille. Suomi pelastaa Afrikan. Keskustan presidenttiehdokas oli jo Afrikan pelastaja ja demarien hallituskysymys oli Afrikka. Ei suinkaan hoitokodeissa lattialla nukkuvat suomalaismummot. Lisää tappavia iskuja, päästään taas kynttilöitä sytyttämään ja eikä pelolle saa antaa periksi.

Suomen veronmaksajat ei kestä tätä liittoa! Demarien raha tulee veroilla ja lainana ja kattoa kulutukseen ei ole. Keskusta haluaa verovaroilla tuettua bisnestä omille jäsenille ja sukulaisille.

Suomen työntekijät ei kestä tätä liittoa! Demarit haluaa kaikki Suomeen "töihin" verovaroilla tuettuna ja heitä äänestämään ja keskusta haluaa ilmaiset työntekijät omiin firmoihin ja maaseudulle. Suomalainen palkansaaja ei ole enää mitään. on hölmöä maksaa palkkaa kun saa ilmaiseksi (verorahoilla) työntekijöitä, suomalaiset palkkatuella.

Yksi on ainakin varma asia: kaikki on persujen syytä!

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalit on ohi...

Perjantai 3.5.2019 - Pia P

Vaalien alla äänestäjää hemmotellaan.

Toreilla on jaettu äänien toiveissa makkaraa, soppaa, kahvia, pullaa, porkkanaa, ryynejä ja erinäköisetä rompetta tiskirätistä tulitikkuaskeihin.

Mistä tietää, että äänet saatu ja voidaan unohtaa hetkeksi äänestäjät- ei tarvitse enää "lahjoa makkaralla" äänestäjää?

Suonenjoen torilla vapputapahtumassa vasemmisto myi makkaraa 2€/kpl. 

Näin sitä saadaan vaalimakkara- jakokustannukset takaisin ihan niiltä äänestäjiltä. Sama oli Suonenjoen vasemmistolla kuntavaalien jälkeen. Puolueyhdistykset saavat rahaa Suonenjoellakin puolueveroista eli luottamuspalkkiosta tilitetään osa omalle yhdistykselle. Ja sen osan saa vielä veroissa takaisin. Eli kyllä niillä rahoilla voi tarjota makkaroita tarvittaessa. Moni maksaa ihan omista rahoista tarjoiluja.

Jokainen ja jokainen puolue tekee mitä haluaa - arvomaailmansa mukaan. 

Kommentoi kirjoitusta.

Vappupuhe Suonenjoki

Keskiviikko 1.5.2019 klo 17:18 - Pia P

Arvoisa juhlakansa ja vapaapäivän ansainneet tai töissä olevat työn sankarit sekä muut läsnäolijat,

Perussuomalaisia äänesti viime eduskuntavaalista työntekijät, työttömät ja eläkeläiset -naiset ja miehet- Läpileikkaus Suomen kansasta. Olemme Suomen toiseksi suurin puolue. Vain 0,2 % erolla.

Vaikka jopa Suonenjoella jotkut ajattelevat, että Perussuomalaiset ovat oikeistopuolue, olemme keskellä oleva kansan puolue, joka kerää molemmista puolilta ne hyvät asia.  

Perussuomalaiset ajavat Suomen ja suomalaisten asiaa. Perussuomalaiset haluavat, että lapsilla ja lapsenlapsillamme olisi Suomi, jossa voi elää ja asua. Me emme saa tuhlata luontovaroja tai rahaa tai ottaa velkaa tulevien polvien maksettavaksi. Haluamme pitää Suomen turvallisenaa. Parasta ilmastotekoa on pitää teollisuus Suomessa. Parasta ilmastotekoa on globaalinen – Suomi ja suomalaiset eivät pysty yksin – varsinkaan nostamalla epäreilusti elämisen, liikkumisen ja syömisen kustannuksia -ratkaisemaan ongelmia.

Suonenjoen mittavat investoinnit, vähenevät valtionosuudet ja verotuotot sekä samaan aikaan lisäntyvät velvollisuudet rasittavat Suonenjoen taloutta. Suonenjoella asukasmäärä vähenee ja samaan aikaan kaupungin työntekijämäärä kasvaa. 

Tuleva eduskuntakausi on valitettavasti veronkorotusen ja uusin verojen kultakautta. Demarit ovat luvanneet veropohjan laajennusta, sehän tarkoittaa uusia veroja. Miltäs kuulostaa lihavero ja sateliitti- seurantalaite kilometriperusteista tienkäyttömaksua varten? Vasemmisto ajoi tätä viimeksi ja taas se nousee keinovalikoimaan lisärahan saamista vartean. Moni demariäänestäjä tulee pettymään, koska satanen eläkkeisiin oli pelkkää vaalipuhetta.

Verrattuna muuhun Suomeen Sisä- Savon erikoisuus on vielä keskustan suuri kannatus. Täälläkin torilla oleva moni antoi äänensä keskustalle eli hyväksyi epäonnistuneen taksi- ja kelakyyti uudistuksen, tiestön kunnon huonontaminen, valtion omaisuuden myyminen ”tase tuottamaan” ja koko SoTe alan romuttaminen, Pohjois-Savossakin olisi lähtenyt rahaa pois 100 miljoonaa! Keskustan ajama politiikka on ollut kova isku maaseudulle ja pikkukunnille. 

Tehkäämme vastuullista politiikkaa ja olkaamme vastuullisia päättäjiä. Tehkäämme avointa ja tasapuolista politiikkaa. 

Demokratia on ilmaista. Äänestäminen on ilmaista. Toukokuun lopussa äänestetään EU – vaaleissa. Äänestäkää Suomelle parasta vaihtoehtoa! Nostetaan äänestyprosenttia, se on parasta demokratiaa! 

Media on nostanut esiin kaksois-ehdokkuuden. Juuri valittuja kansanedustjia on ehdolla myös EU- vaaleissa. Suurin osa nyky- mepeistä on ollut kansanedustajia kun heidät on valittu parlamenttiin. Median pitäisi keskittyä nostamaan äänestyinnostusta eikä luomaan vastakkain asettelua. Suomessa ei ole vielä rajoitettu oikeutta asettua ehdokkaaksi. äänestäjät tekevät sitten valinnan.

Osallistukaa polittiikkaan ja päätöksen tekoon. Tulkaa valtuuston kokouksiin. Tulkaa kuntavaaleihin ehdokkaaksi.

Tehdään yhdessä hyvä, tasa-arvoinen ja turvallinen Suonenjoki ja Suomi.

Hauskaa Vappua kaikille, kiitos!

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kiitos!

Maanantai 15.4.2019 klo 10:55 - Pia P

Jihuu -737 ääntä!
Ensikertalaiselle ja muutamalla tonnilla hyvä tulos. Nöyrä kiitos kaikille äänestäjille. Äänesi ei mennyt hukkaan, Perussuomalaiset ovat Suomen ja Savo-Karjalan toiseksi isoin puolue!
Piirin puheenjohtajana olen todella tyytyväinen Pohjois-Savon tulokseen! Onnea kaikille valituille!

Kommentoi kirjoitusta.

Nyt äänestämään!

Sunnuntai 14.4.2019 klo 9:13 - Pia P

Äänestäminen on helppo homma.

Kunhan tänään klo 9- 20 välillä menee omalle äänestyspaikalle. Ei tarvitse kotiin tullutta lappua- henkkarit tai ajokortti riittää. Äänestyskopin ei tarvitse eväitä eikä se satu eikä edes maksa mitään.

Savo -Karjalassakin ehdokkaissa on vaihtoehtoja n 180 - pelkästään PS vaihtoehtoja on 15 eli varmasti löytyy mieleinen.

Vaalit on demokraattista  kansanvaltaa eli nyt valitaan päättäjät eduskuntaan!

Kommentoi kirjoitusta.

vaaliase

Keskiviikko 10.4.2019 klo 23:42 - Pia P

Ahkeran ja uutteran tutkimustyön tuloksena löytyi jotain... Halla-aho on vastannut 8 v sitten vaalikoneeseen, että aluepolitiikka on kepulaisten rahanjakoa. Kuntien pitäisi tulla toimeen omillaan.

.

Tämän tiedon innokkaasti Saarikko (kesk) julisti vaalitentisä kohdassa missä puhuttiin valtion tukemasta asuntopolitiikasta. Oli ihan opetellut ulkoa lapussa olleen tärpin. 

.

Perussuomalaisten puolueen linja löytyy puolueohjelmista. Jos haluaa kertoa mitä Perussuomalaiset ajaa, niin sieltä löytyy tietoa... Onnittelut kuitenkin kepun tutkimusosastolta (löytyi YKSI  negatiivinen ajatus) Nyt tällä hetkellä käynnistyy kepun propagandaosasto, joka tätä vanhaa vaalikone vastausta levittää PS puolueen linjana.

Alas on vajottu näissä vaaleissa....

Ps. Jos olisin yhtä epätoivoinen vanhojen kaiveleva kuin keskustan mustamaalaamisosasto, niin muistuttaisin...

Vaalikoneissa Saarikko itse on mm. Vastustanut terveydenhuollon yksityistämistä ja ministerinä ajoi sitä raivokkaasti. On siinä kykyä kerrakseen kun huomio miten hän piti asian vastustajana  palopuhetta, miten Suomi tarvitsee terveydenhuollon yksityistämisen. Samoin hän vastusti taksiuudistusta ja hyvin kelpaisi keskustalaisen Bernerin tekemä taksiuudistus, joka käytännössä romutti taksien luotettavuuden ja turvallisuuden. 

Kommentoi kirjoitusta.

Jos olisin kateellinen...

Keskiviikko 10.4.2019 klo 8:03 - Pia P

Jos oisin vaalikateellinen...

Olisin kateellinen ehdokkaiden saamista ammattiliittojen ja muiden eturyhmien tuista. Vaalirahoitussivulta näkee miten ehdokkaiden käyttämä vaaliraha muodostuu. Osalla on omaa rahaa muutama satanen ja osalla kymppitonneja - vaikka loppusumma on sama. Onko oikein, että liitot rahoittavat vain muutamia puolueiden ehdokkaita? Onko oikein, että yleensä rahoittavat ehdokkaita? Onko jäsenmaksu silloin oikeassa käytötössä? Verovähennysoikeuden takia kaikki veroa maksavat suomalaiset tukevat vain muutaman puolueen ehdokkaita, onko oikein? 

Tradeka lähti yksityishoivabisnekseen. Osaa vasemmiston ja demarien edustajia ei yhtään ahdista ottaa vastaan 2500€ vaalitukea tradekalta ja samalla julkisuudessa haukkua yksityistä hoivabisnestä.

Olisin kateellinen sopeutuseläkeellä olevien vaalikampanja- ajan rahoista ja vapaa- ajasta. Neljän tonnin ex- kansanedustaja "eläkkeellä" (maksetaan siis työikäisille ja - kuntoisille, jopa töistä kieltäytvälle) on varmaan mukava kampanjoida. Tai sitten ei - kun joutuu facessa kerjäämään lisää rahaa... 

Olisin kateellinen nykyisille kansanedustajille, koska heillä on vielä ainakin 6700 €/kk palkkio ja oikeus laskuttaa eduskunnalta (siis veronmaksajilta) kilometrikorvaus kun tekevät eduskuntaan liittyvää "työtä". No oikeasti omaa vaalityötä. Kansanedustajilla on kuukauden vaaliloma palkallisena. On siinä helppo köyhää kuunnella kun palkka juoksee.

Olisin kateellinen ehdokkaiden kampanjasummista. Eduskuntaan läpimeno vaatii kuulemma jo 35 000 euron panostusta. Ajatelkaa, neljän vuoden pätkätyö ja jotkut laittavat työnhakuun kymmeniä tuhansia. 

Eduskunnan palkkio on pienempi kuin esim lääkärin palkka. Eduskunnan virkakoneiston palkka on isompi kuin kansanedustajan - mutta alapäänylivaihteenkansilantakahuoneensihteeriksi ei pääse kuin hallituspuolueen edustajat. Heillä palkka on niin iso, että sitä kannattaa jo kadehtia oikeasti.

Olisin kateellinen puolueiden vaalipanostuksiin. Moni puolue ottaa velkaa jos on tiukka tilanne. No vaaleissa on aina tiukka tilanne. Moni puolue ottaa vastaa tukea säätiöiltä (ruotsin kieltä ajavat säästiöt maksavat niin isoja summia ehdokkaille ja puolueille, ettei pakko-ruotsia saada pois...) jne. Lobbarit ajavat rahoittajien asioita ja hallitus ajaa lakeja niiden pohjalta. Kun ensin sai vähän vaalitukea.

Olisin kateellinen uskonveljistä. Tapahtukoon sinun tahtosi, olkoon se mitä vaan, niin äänestämme sinua.

Tilanne on kyllä toistekin päin. Hallituksessa voi sitten tukea kavereiden, sukulaisten tms bisneksiä. Oma alaikäinen lapsi on täysin ulkopuolinen ja tietämätön kaikesta bisneksestä, eikä äiskä tai iskä ole vaan käyttänyt nimeä hyväksi. Olipa viisas lapsi kun osasi ostaa juuri sen firman osakkeita, joka sai jonkun luvan tai valtion yritystukea!

Onneksi en ole kateellinen! Ei sitä kerkiäisi muuta tekemään kuin hampaita kiristelemään ja muiden asioita pohtimaan.

Teen vaalityön niillä varoilla mitä on ja ajalla mitä irtoaa kaikesta muusta. Onneksi olemme koko ajan mukana tapahtumissa ja torilla eikä vain pari viikkoa ennen vaaleja. Ja onneksi meillä on niin loistavat ehdokkaat, että yhteistyö toimii. Ja onneksi meillä on Suomen paras kenttäväki -tapahtumat onnistuu, lehdet jaetaan ja tehdään yhdessä vaalit. Muutama päivä vielä! 

Kommentoi kirjoitusta.

Nöyränä

Sunnuntai 7.4.2019 klo 11:46 - Pia P

Monta hienoa asiaa tässä ehdokkuudesta on jo ollut, yksi on...

.Osa ihmisistä on todella tarkkoja kenelle äänensä antavat. Minua on kuulusteltu toreilla, puhelimessa ja sähköpostissa sekä vaalikone vastauksia tutkittu.

.Ja sitten kun ihminen kertoo, että äänestää minua, niin tulee nöyrä olo. Lupaan tehdä parhaani kun olen saanut niin ison luottamuksen osoituksen. Äänestäjän ainokaisen äänen.

Pia Pentikäinen 92 Savo- Karjala

Kommentoi kirjoitusta.

Toripuheita

Perjantai 5.4.2019 klo 8:35 - Pia P

Tässäpä muutama ote vaalikentillä olleista keskusteluista...

- Halla-aho on sitten viisas mies ja puhuu asiaa. Ihan erilainen kuin mitä ennen luulin tai meille mediassa kerrottiin. Miksi hän ei saa puhua rauhassa?

-  Miksi suomalaisten työtä tekevien rahat annetaan Suomessa oleville ulkomaalaisille työtä tekemättömille?

Oman maan työttömät, sairaat ja tai vauvalomalla olevat kyllä saadaan maksettua ja on oikein maksaa kun ollaan itsekin välillä vaikka sairaana. Siksi maksamme korkeaa veroa. Meidän sosiaaliturva kuuluu meille, jotka sitä maksavat.

- Ilmastohömppä. Miksi autoilu halutaan kieltää, miksi lapsilta viedään liharuoka pois koulussa? Miksi ne itse lentävät lomilla, jotka haluavat estää muita lentämästä?

Tässä kolme puhutuinta aihetta. 

Perussuomalaiset ovat eri linjalla kuin muut puolueet. Perussuomalaiset ovat samalla linjalla kuin suurin osa Suomalaisista. Onneksi.

Ps. Kuulemma suomalaiset ovat kuluttaneet oman osuuden tänään, normaalia aikaa neljää kuukautta aikaisemmin, johtuneeko vaaleista.... Mutta tosiasia on, jos kaikki maailman ihmiset eläisivät kuten suomalaiset, meitä olisi vain reilu miljardi ja kulutus 0,7 maapallon verran.

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitusneuvottelut

Lauantai 30.3.2019 klo 7:19 - Pia P

Mediassa on monessa jutussa on kerrottu, että hallitusneuvotteluista tulee vaikeat. Juttujen pesruteella annetaan ymmärtää, ettei kannata äänestää Perussuomalaisia, siksi että meitä ei oteta hallitukseen ja siksi, että hallitusneuvotteluista sitä vaikeammat mitä parempi puolueemme menestys on.
.
On aivan totta, että hallitusneuvotteluista tulee pitkät. Ennen toukokuun lopun EU- vaalien lopputuloksen selviämistä ei tapahdu ratkaisuja. Moni politiikko odottaa EU-vaalien lopputulosta, pääseekö europarlamentiin vai joutuuko jäämään eduskuntaan. Samoin moni eduskunnastavaaleissa pärjäämätön tai jopa ei -ehdokas neuvottelee (kiristää) omaa ministerin pestiä. Ministerin ei kun tarvitse olla kansanedustaja. 
.
Tuleva EU-puheenjohtajakausi nostaa neuvottelut ihan uudelle tasolla. Ministerien tehtävät ovat kaudella todella monipuolisia ja näkyviä, moni toivoo julkisuuden myötä urapolulla jatkuvan jossain Suomelle räätälöidyilssä palkkioviraoissa. Kataiselle (ex-ministeri, kok) tehty virka on oiva esimerkki, johtajan paikka ilman valtaa.
.
Neuvottelut tulevat olemaan vaikeat.  Vanhaan hyvään aikaa kolmen isoimman puolueen kesken oli helppoa, yksi puolue oli aina syyllinen kaikkeen. Ja seuraavissa vaaleissa puolue oli taas mukana hallituksessa. Esimerkiksi edellisen hallituksen jälkeen demarien  (ihan syystä) kannatus romahti. Urpilainen ja Rinne leikkasivat kuntien vanhuspalveluista 300 miljoonaa, kuntien valtion osuudet pienenivät, koulutusleikkaukset olivat isot, lapsilisiä leikattiin ja jopa se 50€ omavastuu vuoden alussa lääkkeistä on demareiden valtionvarain ministeriön kynästä. Kelan järjestelmän tekeminen kesti (yllättäen?) niin kauan, että hallitus vaihtui.
.
Siis demarit kannatus romahti ihan syystä. Nyt neljän vuoden päästä ihmisten muisti on tyhjentynyt ja demarit koetaan pelastajana. Ainakin yritetään kokea, koska Rinteen  (sdp) puheet ovat vaikeasti tulkittavia. Mutta yksi on selvä, veroja tukee lisää ja olemassa olevia nostetaan. 
.
On demokratian halveksimista ilmoittaa syrjivästä jotain puoluetta hallitusneuvotteluissa. Ihmiset saavat äänestää itselleen sopivaa puoluetta Suomen vapaissa vaaleissa ja kaikkien pitäisi hyväksyä lopputulos ja sitä kunnioitetaan - eikös vaan? Jos vaalimenestys on iso, niin silloin se tarkoittaa, että Suomen kansa haluaa sen puolueen valtaan. Juuri heidän ajamat asioihin halutaan muutosta ja parannusta. Miksi joku puolue haluaa estää kansan tahtoa? Miksi joku puolue haluaa olla ylempänä kuin äänestät? Miksi media haluaa vaikuttaa äänestäjiin? Koulukiusaamista eduskunnassa - lapsille esimerkkiä- Mä en leiki sun kaa...
.
Minun ennuste on, että hallitus saadaan kasaan vasta heinäkuun puolella. Ja se vaikeus ei ole Perussuomalaisten syytä vaan vallan jakamisen vaikeus. 
.
Perussuomalaisia kannattaa äänestää!
ps. Moni ihmetteli, miksi Sipilä (ex-pääministeri, kesk) nosti täysin politiikan ulkopuolelta tulleen Anne Bernerin liikenneministeriksi- ohi kokeiden keskustalaisten, varsinkin kun Berner heti ilmoitti olevansa vain yhden kauden kansanedustaja. Syy selvisi, bisnes on bisnestä. Bernerin nimitys pankin hallitukseen kertoi julkisuuteen, että hän oli kaiken muun myymisen ja vapauttamisen tarkoitus myydä sijoittajille ihan oikeasti Suomen väylät - tiet ja rautatiet. Pankki on ilmoittanut halukkuutensa olla rahoittaja (suomennus rahastaja) Suomen väylähankkeissa. Raha autoilijoita tien käytöstä olisi otettu seurantalaitteilla. Aatelkaa nyt, varsinkin keskustalaiset, otitte ketun suoraan kanalan orrelle. Berner sai palkkiokin (hallituspaikan pankista), Suomen onneksi valmiteluaika loppui kesken.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »