Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:446691 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Autoilu

Sunnuntai 3.10.2021 - Pia P

Ajoin Kuopiossa neljän ruuhkassa. Liikennevaloissa katselin muiden autojen sisälle, melkein joka autossa oli vain yksi henkilö. Autot olivat uudehkoja, tottakai, kun oli työruuhka-aika.

Polttomoottori -autoilua halutaan rajoittaa ilmaston lämpiämisen takia. Hallitus tekee rajoituksia ja lakeja sitä varten. Esimerkiksi polttoaineen hintaa nostetaan (veroja keräämällä), jakeluvelvoitteilla (bensa-asemille sähköautojen latauspisteet), pienentämällä työmatkavähennystä, vähentämällä tiemäärärahoja ja puhutaan tietullleista, ruuhkamaksuista jne.

Kaikista hurjin on verohelpotusten poistohalu eli osa autokunnasta tai autoilijoista on saanut verohelpotusta syystä tai toisesta, esim. invalidit saa helpotusta ajoneuvoverosta, että pääsevät liikkumaan itsenäisesti. Verohelpotusta on saanu myös ambulanssit, invavarusteiset taksit, ruumisautot. Yksi ryhmä on ollut museoikäiset harrasteajoneuvot ja siinä on rajoitettu ajoaika vuodessa. 

Ajatelkaas, polkupyörän perässä ruumislaatikko ... Ilmasto kiittää!

Noh, takaisin kaupungin ruuhkaa. Kun käy töissä, saa palkkaa siitä keskipalkan tai yli sen (3500 euroa) ja asuu lähellä työpaikkaa, kenties saa kilometrikorvaukset työajoista, kenties työsuhdeauto jne,

Ruuhkassa istuvalla on varaa hyvin pitkälle kiristyksissä ja hinnan nostoissa. Ei koske ihan heti työssäkäyviin, vaikka iso purina kuuluukin.

Mihin autoilun hinta koskee? Pienipalkkaisiin, työttömiin, eläkeläisiin, jotka kulkevat joukkoliikennevälineellä, koska polttoaineen hinnan nousu nostaa lippujen hintoa. Maaseudulla pitkää matkaa ajavat maksavat yhä enempi liikkumisesta. Ruuan ja tavaroiden hinta nousee, koska kuljetuskustannukset nousevat. 

Maalla asumisen riemu pienenee koko ajan - kulkeminen kallistuu, sähkön hinta nousee jne.

Mites Lappi, Kainuu - miten jatkossa pystytään pitämään koko Suomi asuttuna? Kuka viljelee maata? Mistä ruoka? 

Yksi asia on aivan varma ja se on kamala asia - Suomessa on jo ja tulee yhä enempi olemaan energiaköyhiä ihmisiä eli heitä, joilla ei ole varaa käyttää energiaa, kulkea autolla, käyttää sähköä, lämmittämään asuntoa.

Suomi vuonna 2021- osa ihmistä istuu pimeässä ja kylmässä - kun pelastamme ilmastoa.

Kommentoi kirjoitusta.

Ilmastotouhuja

Maanantai 13.9.2021 - Pia P

Joskus oli luonnonsuojelu muotia. Taitaa aikaa olla vain pari vuotta - juuri ennen ilmastonlämpiämisen takia hiilidioksiidi - päästöjen laskeminen.

Ympäristösuojelu aiheutti esim rikkidirektiivin, jonka ansiosta tai takia Itämeren laivoihin tehtiin mittavia remontteja ja savukaasuihin pesureita. Olipa muutaman vuoden Turun laivassa mahtava pystypurje laskemassa polttoaineen kulutus. Polttoaineen rikkipitoisuutta laskettiin. Silloin talkoisiin ei osallistunut Välimeren laivasto eli säädökset eivät koskeneet sen alueen laivoja.

Silloin tutkittiin mitä piipun päästä tulee ulos eli savukaasukäsittelyjen jälkeen ulos tuleva savu. Suurin osa näkyvästä savusta on vesihöyryä. Esimerkiksi Kuopion Haapaniemen lämpävoimalan piirusta tulee lähinnä vesihöyryä ja Varkauden Riikinevan jätepolttolaitoksen piipusta tulee ulos puhtaanpaa ilmaa kuin olemassa oleva ilma.

Ympäristön suojelu käsitti myös roskaamisen estäminen, jäteveden puhdistaminen, autojen pakokaasut (hyvin tiukat rajat) yms.

Nyt on muotia ilmaston lämpiämisen estäminen. Lämpö- ja sähkövoimalaloiden sisään menevä tuote on kiinnostavampi kuin se, että ihmiset saa lämpöä ja valoa kotiinsa ja jopa pystyvät maksamaan niiden laskun. Ilmastotouhussa on kotimaisesta turpeesta siirretty venäläiseen kokopuun hakkeeseen.

Bensa - ja diesel autoista pitää päästä eroon sen polttoaineen takia. Uloshan tulee aika puhdasta pakokaasua katalysaattoreiden yms ansiosta. Toimiva auto pitää romuttaa ja tilalle tehdään uusi sähköauto, jonka akkumineraaleja kaivavat pikkulapset Kongossa ja sähköä ostetaan Venäjän hehkupojilta eli ydinvoimaloista. Akkujen käyttäikä on vielä lyhyt ja uusiminen maksaa jopa uuden auton verran. Osassa kaupunkiautoissa akut on osa runkoa eli ne viedään muutaman vuoden kuluttua sähköautojen hautuumaalle, koska purkaminen on kallista ja vaarallista.

Sähköauto maksaa 30 000- ja ihmiset ajavat 3 000 autoilla. Ei ihan kohtaa maksukyky ja auton hinta.

Tuulimyllyt ei pyöri pakkasella, kovassa tuulessa eikä tuulettomina päivinä. Siellä on voiteluaineena erityisen vaaralista ainetta, lasikuitulapoja ei voida kierrettää ja valtion tuella (velkarahalla)  tuottaa todella kallista sähköä muutaman prosentin verran sähkön tarpeesta. Ja niitä pitää saada lisää, koska ilmaston lämpiäminen.

Ilmasto muuttuu, se on aivan varma. Mutta miten paljon me suomalaiset voimme itseämme ruoskia, että olemme koko maapallon esimerkkimaa? Kuinka paljon tavallinen suomalainen kestää lisääntyvää maksutaakkaa?

Suomi on pitkän talven pimeä ja kylmä maa sekä pitkät välimatkat harvaan asuttuna. Meillä on jo puhdas teollisuus ja tarve käyttää yksityisautolua - polkupyörällä ei moni ajele 30 asteen pakkasessa 30 km työmatkoja.

Järki pitäisi touhuinen saada!

Tiedättekö, paljonko ilmakehässä on hiilidioksiidia?

Se on 0,04%. Ihan oikeasti - 

Kommentoi kirjoitusta.

puoluekokous

Sunnuntai 15.8.2021 klo 19:57 - Pia P

Viikonloppuna 14.-15.8.2021 pidettiin Perussuomalaiset rp puoluekokous Seinäjoella.

Puoluekokouksen tärkeinpiä ja mielenkiintoisempia asioista on henkilövaalit. Kokoukseen pääsee osallistumaan kaikki puolueen jäsenet ja kokouksessa äänestämään vaikka puolueen puheenjohtajasta.

Muissa puolueissa on edustuksellinen osallistuminen eli paikkakunnillamaakunnissa päätetään, että kuka lähtee äänestämään ja muut jää kotiin. Noin karkeasti selitettynä. Perussuomalaisissa pääsee kaikki jäsenmaksun maksaneet äänestämään.

Puheenjohtaja -ehdokkaan rooli on vaikea. Jos olet suosikki, niin silloin olet ennakkosuosikki, sovittu voittaja ja median lellikki. Jos jotain henkilö kovasti kehutaan ja on lööpeissä, niin peruspersu- pena ajattelee, etten sitä ainakaan äänestä -eliitin lellikki. Voi hyvä sylvi, mikä Perus- eliitti?

Ja jos ei pärjää kisassa, niin silloin on vaalit vilpilliset ja tulos sovittu tai ruuvattu sopivaksi.  5eilua peliä ei ole häviäjän milestä?

Perussuomalaisten puheenjohtajuus on rankka laji. Jäsenet ovat vankkumattomia mielipiteissä, ehdottomia ja jääräpäitä sekä samalla ahkeria, ihania ja oikean mukaisuuteen pyrkiviä. Puheenjohtaja saa kuulla joka tuppukylän surut ja harvemmin ilot. Jäsenistä on tottunut soittamaan suoraan pomojen pomolle.

Sama koskee puoluesihteeriä. Olen joutunut heitä muistuttamaan, että joka koviten vinkuu tai useinten soittaa, ei ole aina oikeassa.

Onnittelen suuresti Riikka Purraa, hieno ja vahva henkilö sekä selväsanainen. Onnittelen suurasti puolueen jäseniä. koska saimme noin ja näin hienon puheenjohtajan.

Myös puoluesihteeri vaihtui. Aika näyttää minälainen on Arto Luukkainen poliittisena henkilönä.

Onnittelut uudelle puoluesihteerille!

Kommentoi kirjoitusta.

Jää sulaa kesällä!

Keskiviikko 11.8.2021 klo 20:23 - Pia P

Lahti on ilmastokaupunki ja haluaa levittää ilmastotietoisuutta myös eri kaupunkeihin. Viikko sitten Helsingin kansalaistorille tuotiin jääkuutioita. 

Jääkuutiot oli sahattu ja nostettu ylös Ylläkseltä talvella. Ne kuljetettiin sieltä yli 900 km päähän Kivikkoon. Olikohan kuljetusrekka kenties sähköauto? - Voin vastata suoraan, ettei ollut. 

Kivikossa ne pidettiin pakastimessa siihen asti kun kuljetettiin Helsingin torille. Torille tuli myös puinen katos. Sulavien jääkuutioiden piti muistuttaa tai oikeasti saada ihmiset kauhistumaan ja tajuamaan miten jäätiköt sulaa ja veden pinta nousee.

Sulavat jääkuutiot saivat suurinman osan ihmisiä lähinnä nauramaan ja kauhistelemaan - miten on varaa roudata jääkuutioita Lapista samaan aikaa kun osa suomalaisista on ruokajonossa rahattomana ja nälissään. Kansalla sirkushuveja, niin ei murehdi häätöä vuokra-asunnista? No rehellisyyden nimissä jääkuutioiden kohderyhmä ei ollut köyhät tai vaivaiset vaan ns tiedostavat ihmiset.

Tämä ihmislaji "tiedostavat"- eivät välitä, että jääkuutio sessio maksoi 200 000 euroa. Tiedostavat ihmiset ottivat selfietä (itsestään kuvia) sosiaaliseen mediaan kun seisovat vesilammikossa kauhistumassa ilmaston lämpiämistä. 

Samaan aikaan Helsingissä oli hävittäjä -lentokoneiden esittelyt ja lentonäytökset. Aika kornia! Lentonäytökset kiinnostivat enempi ihmisiä kuin jääkuutiot- moni tietää, että jää sulaa elokuussa. 

Lahdella on muuten tänä vuonna massiivinen säätöohjelma- leikataan lapsilta, nuorilta, vanhuksilta, esim luokkakokoja kasvatettiin. Onhan hyveposeeraus Helsingissä tärkeämpää kuin Lahden oma nuorisotila?

Kommentoi kirjoitusta.

Pride -talo

Tiistai 29.6.2021 klo 20:25 - Pia P

Tällä hetkellä - juhannuksen jälkeinen viikko- on menossa Pride -viikko tai kuukausi tai jopa vuodet, riippuu keneltä kysyy.

Kaupungit, yritykset, ihmiset jne hehkuvat sateenkaaren väreissä. Ja kylläpäs se joitakin innostaa ja joitakin ärsyttää... 

Pride on alunperin ihmisille, jotka haluavat korostaa ainutlaatuisuuttaan olemalla ryhmän jäsen. Sukupuolivähemmistöön kuuluva, mielellään tummaihoinen nainen tai naisoletettu on parasta A-ryhmää. Mieskin käy, jos synnyttää tai kärsii kuukaustiskivuista. On todellakin muotia marssia tässä jonossa ja ryhmässä - vaikka itse ei pääsisi kynnyksen yli ja on tylsä limainen hetero.

Uutisissa oli, että pride -väki haluaa oma kerrostalon Helsinkiin. Siellä olisi "turvallista ja jokainen voisi olla sellainen kun on...". Mietitääs nyt kerrostaloa Helsingissä ja esim naapureita siellä talossa. Kukaan ei halua samaan hissiin, kukaan ei tervehdi toista, kukaan ei välitä siitä vaikka makaisi käytävsääs, kukaan ei välitä vaikka ruumis haisisi kuukausia kämpässä. Kadullekin saa kuolla ihan rauhassa. Live- elämän mykät ja kännykkää tuijottavat ihmiset ehkä nostaa jalkaa, etteivät asti ihan päälle.

Onneksi pride väki toimii erilailla... He huutavat kulkuessaan :" Kato mua, kato mua!" Eiku ei he huomaa muita vaan vaativat itselleen lisää. Tasa-arvo ei ole mitään, vaan lisäarvoa!

Nyt siis oma kerrostaloa! Milläs todennetaan homous, jos hakee asuntoa yksin? Mekko päällä kulkeva mies on selvä pride -tapaus, varsnki jos on kuonokoppa. . Sinne vaan taloon.

Vai onko pride  - väki sittenkään yhdenmukainen ja tasapaksuinen porukka? Kaikki samanalaisia vaikka niin erilaisia? Toiset haluaa bilettää ja toiset käy töissä? Toisella on lapsia ja toisen mielestä yöt kuuluu luukuttaa musiikkia täysillä? Samassa talossa asuu ihan varmasti paljon erilaisia ihmisiä, vaikka haluavat olla erilaisia. Voi tätä logiikkaa!

Riittääkö pelkkä homus tai pois leikatut tissit yhdistämään porukat turvalliseksi naapureiksi vaikka se ei riitä heteroilla? Onko pride - väki kokonaan väkivallatonta? Ei perheväkivaltaa? Ei mustasukkaisuus- riitoja?

Jos on oma asunto, niin miksi siellä ei ole turvallista? 

Itse ajattelen, että on ihan sama ja ketä kiinnostaa mitä täysi-ikäiset ihmiset vapaahtoisesti ja omasta tahdosta touhavat, vsängyssä tai vaikka pöydällä.

Kannatan hiljaisuus - ja hajttomuusmuus taloja. Vastaavasti remu- melu- hajutaloja. Sama minkälaiseksi asukkaat itsensä luokittelevat siellä. 

Kannatan vanhus- ja vammais- sekä esteettömyystaloja.

Kommentoi kirjoitusta.

Kansan tahto

Perjantai 18.6.2021 klo 21:13 - Pia P

Kuntavaalit pidettiin sunnuntaina 13.6.2021, Tarkastuslaskenta oli 16.6.21 eli nyt tulos on varma.

Suonenjoen kohdalla 27 valtuutetun vaalitulos oli selvä:

Keskusta lisäsi paikkojaan yhdellä eli nyt 12 (kannatus 41,9%),

Perussuomalaiset lisäsivät paikkoja yhdellä eli nyt on viisi (kannatus 19,7%),

SDP menetti yhden valtuustopaikan eli paikkoja on nyt neljä (kannatus 13,7 %),

Kokoomus säilytti paikkamäärän eli paikkoja on nyt kolme (kannatus 10,9 %),

Vasemmisto säilytti paikkansa eli nyt 2 (kannatus 8,2 %) ja

Kristilliset menetti yhden eli paikkoja on nyt yksi (kannatus 5,6 %).

Suonenjoen vaalituloksesta voidaan nähdä, että vähäiset äänestäjät -eli vain joka toinen kävi (äänestysprosentti 50%) äänestämässä - haluavat, että keskusta ja perussuomalaiset päättävät ja käyttävät valtaa. 

SDP kannatus laski Suonenjoella huimasti eli yli 200 ääntä vähemmän kuin viime kuntavaaleissa. SDP sijoittuminen kolmanneksi on selvä viesti kuntalaisilta.

Suonenjoen Perussuomalaiset ovat aina kunnioittaneet kansan tahtoa kuntavaalien jälkeisissä neuvotteluissa.

Vaikka heti ensinmäisissä mukana olo vaaleissa (vuosi 2012) Suonenjoen demarit yrittivät puolueloikkarin avulla viedä Perussuomalaisten luottamuspaikkoja pois itselleen. Toki ensin oli vaaleissa mukana ollut demariehdokas mukana laskemassa väärin Perussuomalaisten äänet. 

Nähdäänkö taas jotain koplauksia demareitten puolelta - kenties toisen vasemman puolueen kanssa? Kansan tahdon ja kuntavaalien äänestystuloksen kunnioittamisen voisi nyt aloittaa!

Vaikka kuinka paljon tahtoisi syksyllä tepastella kunnan valtuuston puheenjohtajana!

Kommentoi kirjoitusta.

persun syy

Keskiviikko 9.6.2021 klo 15:50

Vaalitenteissä on tapana syytellä toisia - varsinkin jos oman puolueen kannatus laskee. Pakkohan se on syyllinen kertoa äänestäjille.

Eli nyt käydään Saarikon (kesk) "purkaus" ja "ärtymys" sekä "suoraan sanomiset" läpi (IS 8.6.21) eli jotenkin persu on syyllinen keskustan päätöksiin:

- Turvetuotannon alasajo. Kun ei osteta, niin ei tarvitse tuottaa eli koko ala ajetaan alas. Esimerkiksi Kuopioon tuodaan Pohjois-Savoa työllistävän kotimaisen turpeen tilalle voimalaitoksiin venäläistä koko puuhaketta venäjältä venäläisillä rekoilla ja kuskilla sekä venäläisille polttooaineilla. Suomalaisille jää vain maksajan osa.

- Etelä-Euroopan tukipaketti. Suomi ottaa velkaa ja antaa rahaa vähemmän verottaviin maihin. Keskusta on koko ajan vannonut, ettei hyväksy tukipakettia eikä raha mättämistä muihin maihin suomalaisten piikkiin.

Jotenkin persu sai keskustan äänestämään eduskunnassa yli 4 miljardin lähettämiselle  "Kyllä" ja rankaisemaan oman puolueen erimieltä olevia.

- Maakuntavero. Keskusta sanoo ei, ei. Persut sai jotenkin keskustan hyväksymään veron jo hallitusneuvotteluissa. Eli ihan uusi vero eli maakuntavero tulee voimaan 2023. Vaikka keskusta sanoo ei.

- Keskusta sanoo, etteivät uudet hyvinvointialueet kavenna demokratiaa tai huononna reuna-alueiden palveluita. Vaikka keskusta suunnittelee lakia hallituksessa, niin ihan selvästi on persun syy (ihan varppina on!), että valta keskittyy maakunnan keskuskaupunkeihin ja syrjäiset kunnat jää maakuntavaaleissa ilman päättäjiä ja palveluita.

- Polttoaineen hinnan nousu. Ei nosteta veroa, ei. mutta aika varmasti persujen syytä, oikeasti ihan varmasi, että jakeluvelvoite nostaa hintoja. Tähän kohtaan liittyy ajatus, että huoltoasemien pitää rakentaa sähköautolille latauspistokkeet, biopolttoaineiden käyttö nostaa hintaa, ljärjestetään lupajärjestelmä polttoaineen myyntiin ja siihen sisältyy velvollisuus myydä tai tarjota mahdollisuutta ostaa (vaikka kukaan ei ostaisi) polttoainetta syrjäseuduilla. Autoilun hinnan nousu on ilmastoteko!

- Ilmastoteko on hyväksyä ruuhkamaksu. Kiitos persujen vastustamisen, keskustan on ihan pakko saada rajoitettua autoilua Helsingissä. Keskusta hallituksessa ajaa kaupunkia rankaisevaa politiikkaa!

- Haitallisten veroetujen poisto eli ei anneta enää ajoneuvoveron alennusta invaliidien autojen verosta (ns inva- kortti), invavarusteisista takseista, ruumisautoista, ambulansseista, eläinlääkintäautoista, museoautoista. Onhan se jotenkin oltava persun syy, että keskusta poistaa ollessaan hallituksessa invaliideiltä autoilun mahdollisuuden -pysyväthän kotona.

-  Hallituksesta tulikin mieleen, että maaseutua kurjistava taksi ja kela- kyyti uudistus viime kaudella odottaa edelleen korjaamista. Jos liikenneministeriä (SDP) ei kiinnosta asia, niin voisiko keskusta korjata ministerinsä (kesk) tekemän mittavan vahingon?

Kaupungissa nyrkkitapellaan kun niin paljon takseja ja toisaalta maaseudulla ei saa kyytejä.

Eli näin todistimme, että keskustan alamäki on persun syytä.Peiliin ei kannata katsoa.

Ps. Öljylämmitys. Jos hintaa nostetaan, niin kovinkaan monen rahat ei riitä polttoaineen tilaamiseen. Pelkkä kattilan olemassa olo ei lämmitä ketään, vaikka öljylämmitystä ei kiellettäisi. Kotitalousvähennys on vain rikkaille. Köyhällä ei ole varaa laittaa omaa rahaa 15 000 euroa lämmitysmuodon muuttamiseen.

Kommentoi kirjoitusta.

Asunto mulle!

Maanantai 7.6.2021 klo 21:32 - Pia P

Perussuomalaisten vaalimainokset poistettiin Helsingin katukuvasta. Mainoksen katsottiin vihjailevan, että maahanmuuttaja saa helpommin kaupungin asunnon.

Monen talon rappukäytävän nimitaulusta voi näin nähdä - ihan omin silmin. Helsingin väestön kasvu tulee pelkästään ulkomaalaisten muutosta, todennäköisesti jossakin heidän on asuttava ja jostakin asunto saatava.

Helsinki noudattaa ARAn ohjeistusta ja siinä lukee, että etusijalla on vähävaraiset asunnottomat. Tässä kohdassa voi ajatella ihan itse. Maahanmuutto on muuten syy lisätä asuntotuotantoa, mutta ilmeisesti he eivät sitten muuta niihin asuntoihin?

Kerrotaanpa muinaisia aikoja- vuosi 1998. Olin juuri valmistunut ammattiin ja sain Helsingin kaupungilta vakituisen työpaikan eli oli syy muuttaa Helsinkiin. Asuntohakemuksessa oli kohta, missä kysyttiin Helsingissä asumisen vuosia, koska kaupungin asunnot oli varattu pääasiassa helsinkiläisille. Minulla oli vuosia 7, koska olin asunut lapsuuden siellä. Toinen kysymys oli, että mikä syy on muuttaa Helsinkiin - minulla oli vakituinen työpaikka kaupungilla. Kolmas kohta oli perhe - olin kolmen lapsen yksinhuoltaja. Neljänneksi kysyttiin vuokran maksukykyä, palkkaa piti tulla ja toisaalta ei liikaa, koska silloin pystyi hankkimaan oman asunnon.

Mitäs luulette, aika kohdillaan asunnon tarve, syy ja perusteet - Sainko Helsingin kaupungin asunnon? En saanut.

Nyt syyksi asuntoon riittää vain asunnottomuus ja pienet tulot.

Suurin osa työkavereistani asui jo silloin ympäristökunnissa -osalla tunnin työmatka julkisilla. Vuokra-asunnot oli jo silloin Helsingissä niin kalliita, ettei perustyöntekijöillä ollut varaa niihin. 

Helsingin kaupungin perustyöpaikkaakin (siivous, keittiö, bussikuski, lastenhoito jne) palkattiin jo 1998 ensisijaisesti maahanmuuttajia.

Nyt puhutaan, että on rakenettava niin halpoja asuntoja, että pienipalkkaiset voivat asua niissä Helsingissä. Vuosikymmenien höpöpuheita. Helsingissä asuu todella paljon asumistuen ja toimeentulotuen saajia. Helsingin kaupungit asunnot ovat kaillita, mutta niin on kojamon, Kevan, yksityisten omistamat jne. Asumistuki on yksi AY - liikkeiden suurin tulonlähde vuokra-asuntofirmojen kautta, miksi vasemmisto ja demarit laskisivat tuottoa itselleen? Kaupungeissa yksityisten vuokra-asunnot tahkovat tuottoa omistajilleen, asumistuki on varmaa rahaa valtiolta.

Helsingissä voi asua omassa kuplassa hyvin rikkaat ja hyväpalkkaiset ja toisessa ääripäässä gettoutuvissa lähiössä hyvin pienituloiset, jotka pääasiassa elävät tukien varassa. Aina on poikkeuksia- onneksi.

Kommentoi kirjoitusta.

Äänestäkää minua!

Lauantai 5.6.2021 klo 15:47 - Pia P

Kuntavaalit ovat helpot vaalit! Ehdokkaan tarvitsee vain luetella asioita mikä hänelle tärkeää ... vanhukset, lapset, koulut, terveydenhuolto, luonto, vammaiset, köyhät....

Ja sitten hymyillä nätisti toreilla ja lehtimainoksissa. Äänestäjää katsoo listaa ja kokee, että tässä on juuri hänen ehdokas.

Ei kannata kertoa ikäviä asioita, esim rakeenttellisten muutosten tarpeesta, kuntien rahapulasta, investointivelasta, säästöpaineista, koulujen lakkauttamisesta jne. Kukapa sellaista ilkimystä haluaa äänestää.

Vielä karunpaa, jos joku toiveiden tynnyrin äärellä kysyy, että millä nämä kaikki rahoitetaan ... Velkaa saa aina. Velan maksaa lapsen lapsemme. Reilu peli- me eletään leveästi lapsiemme rahoilla?

Ai niin, ikävistä asioista ei saa puhua vaaleissa vaan luvata tuhat hyvää ja sata mahtavaa. Ja hymyillä nätisti.

Kuka ehdokas lupaa, että haluaa jättää vanhukset hoivaamatta? >Ei tietenkään kukaan sellaista halua, mutta jos joku luettelee vanhukset, niin hän on hyvä päättäjä? En jaksa oikein ymmärtää tätä ehdokkaiden logiikkaa.

Eikä käy kateeksi äänestäjää, nyt kusetetaan (anteeksi ruma sana!) kunnolla. Tulemme näkemään vaalien jälkeen, että kaikki lupaukset eivät pidä! Eikä listat!

Minä lupaan kaksi asiaa näin Suonenjoen ehdokkaana- lupaan vauhdittaa päätöstä pysyvän, tarkoituksen mukaisen ja nykyaikaisen rakennuksen saamisen veljeskodin tilalle! 

Toinen on, että kuntaveroa ei saa nostaa!

Kommentoi kirjoitusta.

Sukupuoli juttu2

Maanantai 31.5.2021 - Pia P

Herkällä hetkellä kuuluu kysymys:"Haluatko alkaa meidän henkilön tunnustajaksi?"

Sosiaali- ja terveysministeriö ohjaa uutta vanhenmuuslakia. Se on edennyt jo eduskuntakäsittelyyn ja tulee menemään läpi hallituksen voimin. Yli vuoteen ei saatu aikaan rajatestauksia Koronan leviämisen estämiseksi, oli kai  helpompi laittaa suomalaiset koteihinsa. 
Näin korona- aikana tulee esittelyyn näinkin tärkeitä asioita: sukupuolitunnisteet pitää saada pois vanhemmuuslaista. Eli isät on jatkossa tunnustavia, äidit synnyttäjiä ja lapset henkilöitä.

Miksipä näin? Trans- lain uudistuksessa poistetaan naisesta mieheksi muutoksen yhteydessä tehty pakkosterilointi. Eli jatkossa "uudet" miehet voi synnyttää ja siksi äiti sanaa ei haluta LAKIIN vaan synnyttäjä - nimike.

Äiti -on muuten valittu Suomen kauneinmaksi sanaksi- on jatkossa synnyttäjä. Äitejä on ollut monelaisia... uusioperheen,sijoitus-, kasvastus-, adaptio- yms lapsilla on ollut äiti, vaiika ei ole fyysisesti vauvaa synnyttänyt. Jatkossa nämä laset saavat äidiksi ilmeisesti huoltajan.

Isä on myös ollut monimuotoisten perheen mies. Isä voi olla, vaikka ei ole ollut tekohetkellä paikalla. Jatkossa henkilö on tunnustaja.

Lapsi on sitten henkilö, joka saa itse päättää mikä tai mitä haluaa olla. Ennen sanottiin, että saa isona itse päättää. Uusi laki antaa lapselle (alaikäiselle) oikeuden muuttaa sukupuolta, vaikka vanhemmat vastustavat esim lapsen hormoonihoitoa. Oikeus voi määrätä lapselle virkaholhoojan, joka antaa luvan ja kas! hormooneilla saadaan tytölle viikset kasvamaan tai pojalle tisulit. Mites ensi viikolla?

Kommentoi kirjoitusta.

Aamiainen

Keskiviikko 26.5.2021 klo 10:12 - Pia P

Iltapäivälehti kertoi, että pääministerin perhe syö aamiaiset veronmaksajien piikkiin. Kauppalaskut on salattu turvallisuussyistä. Perheen aamiaiskustannukset ovat noin 300 euroa kuussa. Asiantuntijat ovat kommentoineet asiaa, että on outo juttu, ei ole ennen, on verotettavaa tuloa yms.

Kansa innostui asiasta, suorastaan pöyristyi. Netti täyttyi vihaisista jutuista ja meemeistä (kuvavitsi). 

Nyt kannattaa miettiä miksi tälläinen - varmasti kansaa suututtava asia- tuotiin julki? Vallan vahtikoira eli media on tehnyt työnsä ja tuonut tämän julki, hyvä niin?

Nyt kannattaa nostaa katse siitä aamiaisesta ylös ja katsoa mitä Euroopassa tapahtuu!

Toisen tukipaketin keskustelu on alkanut. Eurooppa tarvii lisää avustusrahaa, harva valtio haluaa ottaa velkaa kovinkaan paljoa kun avustuksia on tarjolla. Ilmaista rahaa! tottakai tulee tukipaketti kakkonen. Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen, onhan nimi uusi.

Toinen asia mikä Euroopassa puhuttaa, on siirtolaiskeskustelu. Kukaan ei heitä halua. Paitsi Suomi tulee ottamaan oman osuutensa. Kantaa vastuunsa.

Kiusallisia asioita juuri ennen kuntavaaleja. Lisää velkarahaa Eurooppaan Suomalaisilta ja lisää pakolaisia Suomeen.

Pääministerin aamiainen on kuulkaas turvallinen puheenaihe!

Kommentoi kirjoitusta.

SoTe -vaalilupaus

Torstai 20.5.2021 - Pia P

Vaaleissa on tapana perustella äänestäjille, miksi on ehdolla ja vakuuttaa ns vaalilupauksilla mitä tulee tekemään - jos vaan äänestetään ehdokasta.

Nyt kuntavaaleissa jotkut ehdokkaat ovat luvaneet pitää Suonenjoen puolia ja taata, että hyvät SoTe palvelut pysyvät ennallaan -vaikka maakunnallinen SoTe- laki tulisi.

Sellainen lupaus on vaalihöpinää. Suomen hallitus tekee lain. joka menee läpi eduskunnassa hallituksessa olevien puolueiden ansiosta. Tulevassa laissa Suonenjoen kaupungin valtuutettu ei päätä mistään, ei voi vaikuttaa mihinkään ja eikä puolusta mitään - vaikka olisi kuinka kokenut. Laki vie kaiken päätösvallan terveydenhuollon ja sosiaalipuolen asioista. SoTe ei kuulu mitenkään kunnan päätösvaltaan.

Tulevalla maakunnalla tai hyvinvointi- alueilla (mikä nimi sattuu tulemaan)  on maakuntavaaleilla valittu oma hallinto ja omat päättäjät. Pohjois- Savon kaikista kunnista äänimäärät ei riitä siihen, että kunnasta olisi edes edustajaa maakuntavaltuustossa. Kuntaliiton arvion mukaan ulos jää ainakin Rautavaara, Tervo ja Vesanto.

Isot kaupungit jyrää. Suurin osa päättäjistä tulee Kuopiosta, sen lisäksi Varkaus, Iisalmi ja Siilinjärvi. Kuopiossa on puolet maakunnan asukkaista eli ei tarvitse kovinkaan nero olla, että sieltä ne päättäjät tulevat. Kuopio vie ja muut piipittää.

Tulevassa SoTe laissa on jo nyt monta ongelmaa tiedossa eli rahat ei riitä, päätösvalta siirtyy ministeriöön (suunnitelmat pitää hyväksuyttää ministeriössä), yliopistollisia sairaaloita ei ole huomioitu rahoituksessa jne. Lisäksi kaikki maakunnat ei pärjää rahallisesti pitkään eli tulee maakunta -liitoksia. Pelkkä palkkojen harmonisointi on monien miljoonien kulu. 

Pohjois- Savon maakunta sairas, ikääntyvä ja täällä on eniten mielenterveydellisitä ongelmista kärsivä kansa ja se ei parane sillä, että on käytetään vähemmän rahaa hoivaan ja hoivaan.

Kuopion alaisuuteen on yritetty aikaisemminkin. Linkki on vuoden 2013 YLEn juttuun.

https://yle.fi/uutiset/3-6794848

Kuopio-kumppanuus olisi kelvannut

Suonenjoen ja Kuopion kumppanuushanke, jota viriteltiin vahvasti muutama vuosi sitten, on sekin hieman telakalla, xxx harmiksi.

- Kaikki työ tehtiin, mitä oli tehtävissä. Kunnallisvaalit varmaan sotkivat tätä tilannetta. Minä olisin kovasti toivonut, että meillä olisi ollut Kuopion kanssa yhteinen terveydenhuollon järjestelmä jo tämän vuoden alusta, mutta se ei nyt ollut mahdollista. Nythän kunnat joutuvat kyllä merkittävälläkin tavalla osallistumaan tähän (kuntauudistuskeskusteluun) ja siinä yhteydessä varmasti mennään eteenpäin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sote, kuntavaalit, hallitus. laki

Juntti kaupunki

Perjantai 30.4.2021 - Pia P

Moni kaupunki mainostaa erinomaisuuttansa, on ilmastokaupunkia, on hiilineutraalia, on kulttuuria, on pyöräilijä- ystävällisiä, on sukupuolineutraalia, on pride- liputtaa, on maahanmuutto- ystävällisiä, on tuulimyllyä jne.

Entäs jos kaupunki tai kunta ilmoittaisi olevan junttila, täysin ulkona trendeistä ja hypetyksestä?

Sukupuolia ei korostettaisiin eli ei tarvitsisi sen enempää huomioida sataa erilaista sukupuolta. Vessat olisi tylsään perinteiseen tapaan naisten ja miesten - naiset tykkäävät tästä - kun ei tarvitse istua kusirinkulan päällä. 

Koulussa opetettaisiin lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan Iiks! kynällä. Kamalan vanhanaikaisesti opettaja opettaisi eikä sanoisi, että keksi tekemistä ja etsi tieto netistä. Koulussa istuttaisi pulpetissa tunnilla eikä roikuttaisi pää alaspäin oppimistilassa. Luokat olisi hiljaisia ja takarivin oppilaatkin kuulisi opettajan puheen. Kiusaamiseen puututtaisiin tehokkaasti eikä kiusaaja olisi päätähti, joka saisi kaiken tuen ja avun.
Tietokoneet ja padit olisi jokaisen henkilökohtaisia, mutta niiden käyttö olisi aikarajoitettuja.  

Lapset olisivat ulkona ja liikkuisivat. Perinteinen pulkkamäki olisi hyvä harrastus, ei kaikkien tarvitse kuskata autolla koulun jälkeen. Koulun jälkeen nähtäis kavereita livenä eikä vain tuijotettaisi kuvia toisista tai pelattaisi tietsikalla sisällä.

Kouluruoka olisi maistuvaa. Kasvikset kasviksena, eikä mössättynä joka ruuan sekaan. Tarjolla olisi erilaisia rasvoja leivän päälle. 

Lapset kasvatettaisiin koko kylä kasvattaa ajatuksella. Isommat pitäisi pienemmistä huolta. Kaikki pelaisi ja otettaisiin mukaan.

Ja mikä parasta, lapset ja aikuiset kiittäisvät ruuan jälkeen, eikä kuuluisi, että "mitä itun paskaa tää on". Tervehtiminen, oven auki pitäminen, kohteliaisuudet olisi normaalia päivää. Suojatiellä saisi tietä. Polkupyörät eivät suihkisi missä sattuun vaan pyörätiellä.

Mitäs aikuiset tekesivät? Olisivat ulkona lasten kanssa, tekisivät normaalia kotiruokaa, harrastaisivat sellaista mistä tulisi hyvä mieli ja nukkuisivat kunnon yöunet. Vanhukset ja muut hoivaa tarvitsevat asuisivat omien perheiden kanssa tai perhekodissa. Ei olisi yksinäisyyttä.

Veneily ja telttailu olisi kesäharratuksia. Mummolan pihat olisi hoidettuja ja kasvimaatsekä kasvihuoneen tuottoisia herkkuvihanniksia. Marjat ja sienet poimittaisiin lähimetsistä.

Aika ja meno olisi kuin hidastetussa Suomi- filmissä. Toki ilman juoruämmiä ja paskanpuhuja-  setiä.

Ulkomailla käytäisiin työmatkoilla ja lomilla. Vieraisiin kulttuureihin voisi tutustua paikan päällä, esimerkiksi kreikkalaista ruokaa Kreikassa oikeassa ravintolassa eikä oman lähin kadun nuhjukuppilassa... 

Ulkomaat on tullut tänne, miksi lähteä enää ulkomaille. Tuoreet mustikat lennätetään Perusta talvisin, kun on pakko saada tuoreita mustikoita keskellä talvea?

Onko junttia kaivata siistiä Suomea- pelastamme Kiinan ilmastoa, mutta roskaamme oman maamme.

Onko juntti kaivata mukavaa ja turvallista Suomea? Onko Junttia kaivata Suomea, missä vanhukset hoidettiin kunnolla ja inhimillisesti - nykyisin vanhus makaa lattialla yöllä kun ei ole henkilökuntaa nostamaan takaisin sänkyyn...

Kommentoi kirjoitusta.

Mietitääs vähän ...

Tiistai 27.4.2021 - Pia P

Sisä-Savon lehdessä oli lehtijuttu (27.4.21) oli Iisveden palvelukodista. Lehtijuttu oli suora mainos, vailla mitään taustatyötä julkaistuun aiheeseen. Ymmärrän hyvin asian, mitä vähänmän tilaajia, niin sen vähemmän rahaa palkata tutkivia toimittajia tai käyttää työaikaa asioiden taustoihin. 

Mitä olisin kaivannut juttuun? Esimerkiksi miksi päättäjät ovat samaa yritystä mainostamassa ja kaupungin päättäjänä ostamassa palveluita siltä? Tai lähinnä estämässä lakisääteistä kilpailutusta, kuten lehtijuttu kertoi. Yritys maksaa parenpaa kokouspalkkioita kun Suonenjoen kaupunki ja lehtijutun perusteella rahalla saa vastinetta!

Lehdessä Suonenjoen valtuuston puheenjohtataja arvosteli valtuuston päätöstä kilpailuttaa vanhuspalvelua tuottavat yritykset tai kertoi, että lähinnä tätä yritystä ei haluta kilpailuttaa.

Kilpailutuspäätös oli sosiaalilautakunnan päätös, jonka valtuusto vahvisti yksimieleisesti. Kilpailutusvaatimus tulee laista. Kilpailutus on tasapuolista ja tasa-arvoista kunnan toimintaa. Kunnan ostamamat palvelut yrityksiltä on kilpailutettava.

Minkälainen lehtijuttu saataisiin, jos joku kaupunginhallituksen jäsen saisi monta tonnia kokouspalkkiota vaikka Attendolta ja haluaisi, että kaupungin on ostettava ilman kilpailutusta Attendon palveluita? 

Niinpä.

Miksi muuten vasemmalle kallellaan olevien puolueden melestä kaupunki ei saa ostaa yrityksiltä palveluita, koska ne maksavat omistajilleen osinkoina rahaa, mutta on hyväksyttävää ostaa palveluita (kun itse yrityksen hallituksessa ja) kun saa itse palkkioina rahaa?

Mikä on ratkaisu? Suonenjoen kaupunki ei nimeä edustajia Iisveden palvelukodin hallitukseen. Piste.

Selvyyden vuoksi- yrityksen johtamisjärjestelyt eivät määrää hoidon ja hoivan tasoa. Kukaan ei missään ole kiistänyt miten hyvää työtä Iisveden palvelukoti tekee.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, raha, kilpailutus

Rahaa hoitajille

Keskiviikko 21.4.2021 - Pia P

Suonenjoen kaupunginhallituksen kokouksessa 29.3.2021 pykälä 51 käsiteltiin vuoden 2020 tilinpäätöstä, allekirjoitettiin se ja päätettiin lähettää tilintarkastajalle. Kuten monena vuonna aikaisemmin. Siinä pykäkäkohdassa ei päätetä mihinkä rahaa käytetään vaan se on kuntalain mukaista osa tilinpäätös - prosesessia.

Suonenjoen kaupunki teki ylijäämäisen tuloksen, suurin "syy" siihen Suomen hallituksen velanotto ja sen velkarahan runsasmääräisen pumppaaminen kuntiin.

Korona aiheutti ja aiheuttaa kunnissa paljon ylimääräisiä kuluja - maskeja, suojaimia, testejä, sijaisia, käsidesiä, kokouksia ja kokouksia, etäkokouslaitteita, etäopetuslaitteita, ruokapusseja koululaisille... Moni kuntatyöntekijä joutui uuden eteen ja keksimään toimintatapoja. Suurinman vastuun kantavat johtajava lääkäri, kaupunjohtaja ja hallintojohtaja. Etulinjassa on hoiva- ja hoitohenkilökunta, varhaiskasvatus - ja koulujen henkilökunta jne. Yksityispuolella kauppojen kassat ja muu henkilökunta on ollut altistettuna koko ajan.

Suonenjoella on ollut hyvä valmiustila ehkäistä ja myöskin hyvä tuuri koronan suhteen -todella vähän tartuntoja- kiitos myös kuntalaisille.

Ko kokouksessa hallituksen jäsen Jani From (vas) esitti, että hoiva- ja hoitohenkilökunnalle on maksettava koronan takia 500 euron bonus, koska kaupunki teki ylijäämäisen tuloksen. Esitystä kannatti Jouko Hänninen (SDP). Koska tilinpäätös käsittelypykälään oli tehty lakimääräisestä tavasta poikkeava esitys, niin asiasta äänestettiin.Bonusraha esitys hävisi 7-2 äänestyksessä.

Esitys ei hävinnyt, siksi että muut hallituksen jäsenet tai puolueet ei arvostaisi hoiva- ja hoitohenkilökuntaa. Tässäpä perusteita:

- Suonenjoella on kaupungin omia työntekijöitä hoiva- ja hoitotehtävissä. Sen lisäksi Suonenjoella on Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä (Suonenjoki ja Rautalampi), jossa on myös töissä hoiva- ja hoitohenkilökuntaa.

Suonenjoen kaupunginhallitus ei voi päättää Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän asioista. Siellä on oma hallinto, päätöksen teko ja talous. Eli vain osa Suonenjoen työtätekevästä hoiva- ja hoivahenkilökunnasta olisi saanut bonuksen. Olisi todella epäreilua ja epätasa-arvoista, että rinnakkain työskentelevänä henkilöstöstä vain osa saisi bonuksen.

- Koronan tarttumisen riskissä on paljon muitakin kaupungin työntekijöitä. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen, opetuksen ja sosiaalipuolen työntekijät. 

- Kaupungin tilinpäätöksen ylijäämä ei ole ylimääräistä rahaa, joka jemmataan jonnekin. Se on kirjanpidollinen termi. kaupungin tilillä EI ole viime vuodesta 700 000 euroa ylimäräistä rahaa, jonka voisi laitella mihin haluaa. Ihan oikeasti kannattaa tutkailla kirjanpidon alkeita, jos tälläistä ei ymmärrä.

- Miksi kunnan tilinpäätöksen pitää olla ylimääräinen? Jos kunta tekee alijäämäisiä vuosia tilinpäätöksessä, niin se on yksi kriteeri joutua ns. kuntaliitos- selvitykseen. Asia on laissa. 

Suonenjoen kaupunki oli kuntaliitos selvityksessä edellisen kauden aluksi. vain kahdeksan vuotta sitten. Olimme kriisiytyvä kunta. Selvitys oli Kuopion, Siilinjärven ja Suonenjoen kesken. Tämä kauden uudet valtuutetut (ja ilmeisesti yksi piiiiitkäääään ollut ei muista tai ymmärrä) eivät tiedä minkä työn kaupunki on tehnyt, että säilymme itsenäisenä.

Suonenjoki oli vahvasti verottava, vahvasti velkaantuva ja vahvasti tekemätön kaupunki pari valtuustokautta sitten ja edellisellä kaupunginjohtajan ajalta. Nyt olemme rakentaneet uuden jätevedenpuhdistamon, uuden koulun, korjattu koulu, juna-aseman remontti ja tänä keväänä valmistuu seutukunnan ylpeys- uusi monitoimihalli. Investoinnit ovat olleet isoja ja silti saatu saatu talous kuntoon. 

- Koska kyseisessä asiassa ei kuntalain mukaan käsitellä henkilöstön palkka-asioita- ohi kaikkien sopimusten ja neuvottelukuntien- niin esitys on täysin populistinen ja selvästi kuntavaalien hämäriä lupauksia... 

Jani From kirjoitti Sisä-Savon paikallilslehdessä 20.4.2021 esityksestään. Kirjoituksessa hän laittoi sanoja muiden puolueiden edustajien suuhun... Sitä ei pitäisi tehdä tehdä. Jokainen puhukoon itse omat ajatuksensa.

Ei tulisi mieleen kirjoittaa, että jos vain hoitajat ansaitsevat viissatasen, niin vasemmisto ei arvosta varhaiskasvatuksen opettajia! Vasemmisto ei arvosta koulun opettajia!

Mikä olisi oikea ratkaisu?

- Suomen hallitus (päätöksiä tekemässä vasemmisto ja sdp!) maksaisi korona -tuen KAIKILLE hoito- ja hoiva-alan ihmisille. Tätähän moni on toivonut.

Tähän asti ainoat koronatuet on saanut toimeentulotuen asiakkaat, jotka saivat toimeentulotukea jo ennen koronaa. 

Muuten palkkaneuvottelut käy työnantajajien ja työntekijöiden liitot.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: bonus, korona, vasemmisto, talous, tilinpäätös

Roketepassi

Tiistai 13.4.2021 klo 11:04 - Pia P

EU: n yksi periaate ja peruste sen olemassa oloon on vapaa liikkuvuus. Kauniina ajatuksena on, että ihmiset ja tavarat sekä tieto liikkuu vapaasti -ilman maiden rajoja - , ilma tarkastuksia.

No reaalielämässä vain rikolliset, paperittomat ihmiset, varastettu tavara, huumeet, ihmiskaupan uhrit jne on saaneet kulkea vapaasti ja muiden ns taviskansa esittää henkkareita ja todistuksia maiden rajoilla. Suomalainen ei päässyt Finnairin lentokoneeseen Brysselin kentällä kun ei ollut passia (jäi turvatarkastukseen).

Vapaa liikkuvuus ja mitä sitten keksitään: rokotepassi eli todiste otetusta korona rokotteesta. Ajatelkaa, ihan itse haluamme säädellä kulkua ja tehdä itse todiste- lippulappusia, vielä kun tietäisi millä tasolla. Osa haaveilee, ettei ruokakauppaan pääse ilman todistusta ja osan mielestä se koska vaan rajojen ylittämisen tilanteita.

Sama lentovero, EU ei saa sovittua sellaista, niin kyllä suomalaiset ossoo ja tekköö. Lipun hinta nousee huomattavasti kun osa lipun hinnasta laitetaan ilmastorahastoon. Onko se luukku ilmakehässsä vai pohjaton kaivo ihmisten keskelle?

korona - rokotepiikki ei estä sairastumista, se ei estä viruksen levittämästä ja se ei ole kertapiikki. Ja tälläistä halutaa todistella ruokakaupan jonossa?

Kommentoi kirjoitusta.

Sukupuoli

Tiistai 6.4.2021 klo 23:53 - Pia P

Nykyisen Suomen hallituksen päätavoitteita ei ole hidastanut korona, lama, ennätyssuuret työttömien määrät, ulkomaan velan otto, kansalaisten eriarvoistuminen, kouluja käymättömiä lapset, vanhukset leipäjonossa jne.

Päätavoitteet on ilmastomuutoksen torjunta ja sukupuolineutraalisuus sekä mahdollisemman paljon maahanmuuttajia Lähi-Idästä ja Afrikasta- mielummin miespuolisia.

Ilmastomuutoksen torjunnan nimissä liikkuminen ja asuminen tehdään niin kalliiksi, ettei pysty tekemään töitä eikä asumaan normaalikokoisia asunnoissa. Kaikkien pitäisi ahtautua betonilähiöihin ratikkakiskojen viereen. Polkupyöräily on pop! Turve ajettiin alas ja nyt tuodaan Venäjältä tukkipuusta haketettua haketta venäläisillä rekoilla kaupunkien lämmityksen. Elämää on vain kaupungeissa.

Nyt pitäisi asvaltti repiä pois, että puut pääsisi kasvamaan. Yhtään puuta ei saa kaataa ja puunpoltto kotisaunassa on syntiä.

sukupuoli pitäisi saada vaihtaa omalla ilmoituksella alaikäisenä. Kohta leikataan pippeleitä pois ja harsitaan takaisin- mikä milloinkin tuntuu miltäkin. Tissejä saa hormooneila tai sitten ne leikataan pois.

Mä haluan olla ihminen! Ei minua kiinnosta mitä siellä jalkojen välissä roikkuu tai on heilumatta. Eikö ole tärkeämpää se ihminen -nahkojen sisällä?

Mutta eihän se käy, nyt pitää olla tummempi ihoinen kuin laastarin väri, sukupuolen vaihtanut alkuperäiskansan edustaja, että on edes jotain ja on puheoikeus sekä lupa ottaa kantaa! Joka asiaan! Tai edes sellainen puoliso tai kaverina. Sitten olet jotain.

Kuten aina -tulee se tuomion hetki, jolloin kysytään ja tarkistetaan tarkasti kumpaa sukupuolta olet ja siinä hetkessä on vain olemassa kaksi sukupuolta! Hetki on kuntavaalien jälkeinen luottamuspaikkojen jako. Tasa-arvolaki määrittelee, että lautakunnissa, hallituksissa, kaikissa kunnan ja kaupungin elimissä pitää olla vähintään 40% toista sukupuolta. Osaamisella ja kiinnostuksella ei ole mitään merkitystä, riittää kun olet sopivaa sukupuolta koko valtuustokauden. On vain miehiä ja naisia. Jos vaihdat sukupuolta, niin sinut vaihdetaan. Et ole enää sopiva lautakuntaan, vaikka pää ja ajatukset pysyisivät samana.

Aattelepa sitä!

Olisi kiva tietää miten pitkällä sukupuolen vaihdos pitää olla, että se politiikassa vaihtuu. Riittääkö oma ilmoitus ja Reinolle mekko päälle vai pitääkö nippasta jotain pois ja täyttää paidan kohta silikoonipalleroilla?

Entä jos säilyy Reinon näköisenä ja on jo Pirjon hetu? Eli viranomaiset on hyväksynyt vaihdoksen, mutta ulkoisesti ei tapahdu suuria muutoksia. Kurkataanko paikkajaossa pöksyihin?

Saako Sanna ajaa partaa ennen kokousta? Saako Heikki imettää vauvaansa kesken kokousta?

Aattelepa sitä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sukupuoli, mies, nainen, muu, vaihto

Kuntavaaleja valituksella

Torstai 25.3.2021 - Pia P

Politiikassa on monenlaisia tapoja toimia. Osa kuntapolitiikoista haluaa yhteistä hyvää ja kokee onnistumisen iloa kun saa hyviä asioita läpi tai pystyy estämään turhia tai kalliita asioita toteutumasta. 
Harvemmin hyvät asiat kuuluvat kauas ja eikä ne niin kiinnosta kuntalaisia.
.
Mutta jos onkin joku epämääräinen ja keskeneräinen asia, siitäpä onkin kiva keskustella, esimerkiksi Facebookin puskaradio - ryhmässä.
Suonenjoella puskaradiossa kuohutti AVIlle (aluehallintovirasto) tehty valitus. Joidenkin - jopa muutaman valtuutetun- mielestä nimetön valitus oli selvä merkki, että Suonenjoen kaikki asiat ovat vanhustenhoitoa myöten pielessä kun AVI tutkii.
.
AVI :lle tehty valitus oli kertomus monenlaisia huhupuheita, tapahtumia ilman henkilöitä, aikaa ja paikkaa, henkilöön meneviä suorastaan kunnianloukkaustason valheita jne. Olipa siinä jopa ratsastettu kuolemantapauksilla.
.
Yleensä on tapana vastata kyselyyn ja vasta sen jälkeen AVI tekee omat johtopäätökset
On surullista, jos politiikan teko on epämääräisiä valituksia moneen eri instanssiin, kyselyitä, poliisitutkintoja jne. Kaupungin virkahenkilöiden työaikaa menee selvitellessä asioista. Työntekijät väsyvät eivätkä ehdi tekemään omia töitä. Valituksiin on vastattava tarkasti ja avuksi on palkattava lakihenkilöitä. Kaiken tämän maksaa kuntalainen. 
.
Tehty valitus ei ole merkki kaupungin, viranhaltijoiden tai työntekijöiden ”epäselvyyksistä” tai ”lakia noudattamattomuudesta”.  Valitus on kuntalaisen lakisääteinen oikeus, mutta vasta lopputulos kertoo jotakin. 
.
Suonenjoen kaupungin julkisista asiakirjoista voi katsoa onko oikeasti säästetty vai panostettu. Hallintosäännöistä näkee kuka päättää mistäkin. Talouden toteumasta näkee, että vanhuspuolella tehostetun palveluasumisen paikkoja on lisätty eikä laitoshoitoa ole purettu. Henkilöstöraportista taas näkee valituksessa mainitun vuoden 2011 lopussa oli sosiaalipuolella 129 ja vuoden 2020 lopussa 144 työntekijää. Sosiaalipuolella on työntekijöiden lisäystä 15 henkilöä. Ja näistä valitetaan AVI:in?
.
Tulen selvittämään paljonko lakipalveluiden lasku on tässä esimerkki tapauksessa, sen jälkeen kuntalaiset voivat miettiä minkälaista politiikan tekoa Suonenjoella halutaan jatkossa.

Kommentoi kirjoitusta.

Pääsitkö kotiin?

Keskiviikko 17.3.2021 - Pia P

MeToo - kampanja saa jatkoa. Nyt kysytään, että pääsitkö kotiin? 
Suomalainen nainen kokee todella paljon väkivaltaa, 49% tutkimuksen mukaan. 

Siihen perustuen on tehty uusi kampanja, "pääsitkö kotiin?" Miesten pitää mennä kadun toiselle puolelle kun kohtaavat naisen. Naisten pitää saada kulkea rauhassa. Mies on paha.

Istukaahan alas! Nyt ei tule yleistä höpinää...

Kuka kasvattaa miehet? Kuka opettaa miten naisiin ja yleensä ihmisiin suhtaudutaan? Kuka opettaa ja kannustaa empatiaa? Kuka opettaa hyvät käytöstavat? Kuka opettaa toisen koskemattomuuden kunnioituksen?

Kuka on estänyt miehiä olemaan lastensa lähellä. Harva nainen menee vanhenpain vapaalla töihin ja antaa miehen olla vauvan kanssa kotona. Niin harva, että tätä aletaan pakottaa lailla -miehille oikeus olla vauvansa kanssa. Entäs kun tulee parisuhde ero? Kuka haluaa lapset itselleen? 

Reilun vuoden iässä poikalapset (kuten tytötkin) kiikutetaan varhaiskavatuksen pariin eli päiväkotiin. Kumpaa sukupuolta siellä on enempi? Poikaa kasvattaa ja hoitaa varhaiskasvatuksen ammattilaiset. 

Seuraavaksi on koulumaailma. Kukas siellä nuoria ohjeistaa ja opettaa?  Ehkä harrastuksissa ja ehkä kotona voi nuori mies tavata miehiä.

Jos tulee ongelmia perheelle tai lapselle, niin sosiaalipuoli tai lastensuojelu tulee mukaan. Kumpaa sukupuolta suurin osa työntekijöistä on?

Eli vauvasta peruskoulun loppuun voi urospuolinen ihminen olla vain naisten keskellä. 


Sitten on kyllä perheitä, jossa mies on tasavertainen vanhempi - onneksi. Ja nykyaikana yhä enempi.

Ja sitten niistä pojista tuleekin yhtäkkiä naisia hakkaava ja raiskaajia sovinistisika miehiä? Ulkoavaruudestako ne tulee? Vai onko ne miehet samoja mitä naiset ovat koko ajan ympäröinneet? No nyt joku muistaa ulkomaiset raiskaajat ja vaimonhakkaajat... Niinpä, kukas heillä hoitaa lapset, mies ei kuulkaas osallistu mitenkää.

No, nyt sitten joku sanoo, että pojat oppii huonoille tavoille jos perheen isä ei kunnioita äitiä. No sanotaan kumppani ei kunnioita kumppania. Kuka sellaisen elämän hyväksyy? Äiti tai se kumppani, joka jää huonoon suhteeseen. Älkää uskotelko itsellenne, että lasten takia ei voi erota. Kyllä, se on vanhempien vastuulla turvata lapsille hyvä ja turvallinen lapsuus ja nuoruus.

Samalla kun syyllistetään kaikki miehet pahikseksi, niin syyllistetään myös hyvät miehet. 

Naiset, kannetaamme me vastuu ja opetetaan omat lapset tavoille. Oli ne mitä sukupuolta tahansa.  

Ei se mies ole yhtäkkiä olento, joka vaan alkaa hakkaamaan ja raiskaamaan naisia. Kyllä hänen lähellä vauvasta lähtien on ollut monta naista ja miestäkin - monta tilaisuutta opettamassa toisen kunnioitusta ja ihmisyyttä.

No ei se näin yksinkertaista ole, mutta hyvä alku Parempaa huomiseen. Parempi kuin se,että syytämme miehiä.

jk. Naisetkin hakkaa... toisiaan ja omia miehiä. Valitettavasti, siinäkin on työn sarkaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kampanja, pääsitkö kotiin, väkivalta, naiset

Valitetaan - taas...ja taas...

Maanantai 15.3.2021 - Pia P

Politiikassa on monenlaisia tapoja toimia. Osa kuntapolitiikassa mukana olevat haluavat yhteistä hyvää ja kokevat onnistumisen iloa kun saa hyviä asioita läpi tai sitten pystyvät estämään turhia tai kalliita asioita. Osa näistä henkilöistä on hiljaisia taustapuurtajia, jotka eivät kaipaa kunniaa ja mainetta. 

Harvemmin hyvät asiat kuuluvat kauas ja eikä ne niin kiinnosta kuntalaisia.
.
Mutta jos onkin joku epämääräinen ja keskeneräinen asia, siitäpä onkin kiva keskustella, esimerkiksi Facebookin puskaradio - ryhmässä.
.
Suonenjeolla puskaradiossa kuohutti AVIlle (aluehallintovirasto) viimeksi tehty valitus. Joidenkin - jopa muutaman valtuutetun- mielestä valitus oli selvä merkki, että Suonenjoen kaikki asiat vanhustenhoitoa myöten pielessä kun AVI tutkii. Tosin yleensä on tapana vastata ja vasta sen jälkeen AVI tekee omat johtopäätökset. Reilua olisi keskustella vasta AVIn päätöksen jälkeen.
.
AVI lle tehty valitus oli monenlaisia huhupuheita, tapahtumia ilman henkilöitä, aikaa ja paikkaa,  henkilöön meneviä suorastaan  kunnialoukkaustason valheita, jopa tunnistettavia kuolemantapauksia, jossa omaiset ei ole valittaneet minnekään.
.
On niin surullista, jos politiikan teko on vuosikausia valituksia moneen eri instanssiin, kyselyitä, poliisitutkintaa jne. Kaupungin virkahenkilöiden työaikaa menee selvitellessä asioista. Avuksi on palkattava lakihenkilöitä. Kaiken tämän maksaa kuntalainen.
.
Tehty valitus ei ole merkki kaupungin, viranhaltijoiden tai työntekijöiden ”epäselvyyksistä” tai ”lakia noudattamattomuudesta”. Valitus on lakisääteinen oikeus, mutta vasta lopputulos kertoo jotakin. 

.
Jatkuva valittaminen tuntuu kiusantekona virkakoneistoa kohtaan. Kaikki asiaa käsittelevät viranhaltijat väsyvät ja turhautuvat sekä eivät kerkiä omia oikeita töitä tekemään. Jatkuva valittaminen tuntuu aina kuntavaalien läheisyydessä suorastaan törkeästä tavalta nostattaa omaa kannatusta vihjailemalla pelkkien valitusten perusteella.
.
Aloitetaanko reilu peli sillä, että valittajat kertoisivat nimensä valituksia tehdessä?
Olisi helpompi tarttua ongelmiin, jos tietäisi mikä ongelma on. Pelkät huhupuheet ei ole niitä.
.
Onko tässä jo ajojahdin makua viranhaltijoita kohtaan? Onhan Suonenjoen kaupungilla menny liian hyvin. Talous kunnossa ja toiminnat kunnossa. Ei ole entistä meininkiä!

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »