Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:327101 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Ennustus

Tiistai 30.6.2020 - Pia P

Minulla on kristallipallo, josta voi katsella tulevaisuuteen. Se voi toteutua tai sitten ei.

Tässäpä tämän päivän ennuste, joka koskee keskustaa...

Syksyn puoluekokouksessa Saarikko voittaa kisan -myös Kulmunin, jos on edes ehdolla. 

Vaikka Kulmunin erovaatimukset lisääntyvät, niin maakunta- uudistus on pakko runnoa läpi. Viime hallituskauden 18 maakuntaa on saatu nyt muutamalla lisättyä, aika moinen saatuvutus kun järkevä ja riittävä olisi viisi maakuntaa. 

Kommentoi kirjoitusta.

Päivän pohdintoja

Perjantai 5.6.2020 - Pia P

Suomen hallitus on ottanut tänä vuonna velkaa 20 miljardia euroa. Kaksi kertaa enempi kuin uusien hävittäjien hinta. Moni politiikko sanoo, että ei pidä ostaa uusia lentokoneita, koska sillä rahalla voi esim maksaa parempaa palkkaa hoitajille. Nyt siis ei ole tuplamäärä hävittäjiä eikä isoja palkankorotuksia.

Varsinkin vasemmisto hehkuttaa kuinka nyt pidetään köyhästä huolta heidän ansiosta. Antaako vasemmisto omasta kukkarosta lisää rahaa? Lisäraha tulee tällä hetkellä lainana. Olisiko parempi kehua, että neljännen lapsen lapsilisän korotuksen maksaa tulevat polvet? Jaamme velkaa ja kehumme itseämme siitä miten reiluja olemme? Vasemmisto suunnittelee työttömien laittamista luonnonsuojelija joukoksi, ehkäisemään ilmaston lämpiämistä. Eli siis mitä? Työttömät pakotettaisiin ajamaan fillarilla jonnekin istuttamaan metsään? 

Hallituksen suhtautuminen työttömiin näkyy siinä, että halutaan, että puolet suomalaisista olisi korkeakoulun käyneitä ja lisätään maahanmuuttoa. eli jonkinlainen luokkayhteiskunnan teko menossa? Suomalaiset olisi herrakansan ja ulkomailta tulijat olisi työntekijöitä? Tällä hetkellä esim Helsingissä ulkomaaperäisten ihmisten työttömyys kasvoi 85 prosenttia! Eli hallituksen mukaan pitää lisätä maahanmuuttoa!

Usassa poliisi tappaa ihmisen ja täällä mielenosoituksessa maataan naama katukivessa pyytäen anteeksi? Sitä, että aikaisemmat sukupolvet ovat tehneet töitä ja maksaneet helkutisti veroja kaikesta. Aikaisemmat sukupolvet ovat saaneet meille suomalaisille maan, jossa on erinomaista elää myös köyhänä ja maahanmuuttajana. Täällä kaikki saa kaiken tasapuolisesti, oli lähtökohta tai ihonväri mikä tahansa. Nykyiset työssäkäyvät ja veronmaksajat tarjoavat tämän. Ja meidän pitäisi kokea maailman tuskaa siitä, että elämme niin hyvin? Vai pitäiskö tuntea maailman tuskaa siitä, että muut eivät tarjoa lähellekään yhtä paljon kaikkea kivaa vaikka heti kun astuu Suomen rajan yli ja sano:" turvapaikka".

Voin vain kuvitella minkälainen yhteisöllisyyden tunne siellä miekkarissa on. Entäs jos moraaliposeeramisen sijaan antaisi oikeasti kaikki varansa ja tulonsa sekä kotinsa ulkomaalaiselle? Se olisi oikea teko henkilöille, joka kärsii omasta ihon väristä ja siitä, että saa opiskella viisi vuotta ilmaiseksi yliopistossa? 

Samaan aikaan Kajaanissa ulkomaalainen tappoi ihmisen pyörätielle, mutta kukaan ei marssi sen väkivallan takia, jota Suomessa kohdataan? Usan asiat on tärkeinpiä, ollaan pöhnässä mukana.

Siitä päästiin ulkomaille! Suomi osallistuu Koronan takia EU: n tukipakettiin. Ah, korona mikä ihana tekosyy pelastaa taas pankkeja ja holtittoman talouden pidon maita!
Rahaa on siis taas liikkeellä ja siitä seuraa, että Espanja tekee perusturvan (Suomella ei varaa sellaiseen), Italia saa 77 miljardia (Suomi maksaa 8,5 miljardia euroa)  ja Saksa laskee arvonlisäveron 16 prosenttiin (Suomessa 24%). Reilua peliä? Ja luuletteko, että se tänä loppuu? Aina löytyy joku syy rahan mättämiselle, koska mikään ei muutu.

Tässä EU: n liittovaltiokehityksessä ja Suomen velkaantumisesta on se hyvä ( no ei ole) puoli, ettei tarvitse kovinkaan pitkää kärsiä hyväosaisuuden taakasta. 
Suomi kerää lisää veroja esim. kilometriverotus ja ruuhkamaksut ovat kovaa vauhtia tulossa!

Jk. Sivistysmaissa hallituksen jäsen eroaisi jos on joutunut poliisi tutkintaa tai maksattaisi omia menoja valtiolla- Suomessa homma jatkuu entisellään... 

Kommentoi kirjoitusta.

Korona kriisi

Perjantai 29.5.2020 - Pia P

Suomi maksaisi ja takaisi velkoja miljardeja korona kriisin runnomassa EU :ssa.

Perusteena on korona- talousongelmat EU:ssa ja Euroopassa on ollut jo ennen koronaa ja tulevat olemaan jatkossakin. EU:n maat ovat hyvin erilaisia- veronkierto ja harmaa talous on jossakin maissa arkipäivää, jopa kehuttava asia. Italian velka on 1000 miljardia, ennen koronaa jo. Siis tuhat miljardia hyvään hauskaan. Velan antajia ovat Saksan ja Ranskan pankit, joten rahanjakoa on ajamassa Saksa ja Ranska.

Suomen osuus on 8;6 miljardia euroa. Suomen osuus on kasvavat itsemurhaluvut, pitenevät leipäjonot ja  työpaikkojen häviäminen. Hoivakodissa vanhukset nukkuvat lattialla kun ei ole henkilökuntaa nostamaan heitä sänkyyn jos kaatuvat yöllä. Koulut, päiväkodit ja muut julkiset rakennukset ovat homeessa kun ei ole rahaa maksaa korjauksia. Tiet ovat kuoppaisia kun ei ole varaa niitä korjata. Veroja nostetaan. Hinnat nousee. Vuokrat nousevat.

Kun halutaan ottaa velkaa ja antaa rahaa muille maille, niin miettiikö kukaan meidän tulevia polvia? Lapsia, lapsenlapsiamme ja siitä edessäpäin. Heillä ei ole enää sosiaaliturvaa, ilmaista koulutusta eikä eläkkeitä. eikä pohjavettä ilmaiseksi (joku ylikansallinen monopoli omistaa sen) 

Koska meidän sukupolvi halusi tuhota tulevien elämä- olemalla eurooppamyönteinen. Haluamme tasata tuloeroja antamalla suomalaisilta verotettuja rahoja ja lainarahaa maille, jotka eivät kurjista samalla tavalla omaa kansaa. Ja olemme ylpeitä siitä!

Näiden päivien "parasta" eli kaikista ikävintä teatteria on kuinka hallituspuolueiden edustajat esittävät olevansa tiukkoja, vaativia ja Suomen etua ajavia. Höpö höpöä. Hallituksessa on hyvin eurooppa myönteiset puolueet. Keskusta ajaa kaksilla rattailla. Demarit ovat innoissaan kun saavat pelastaa etelä- Euroopan "köyhiä" maita. Vihreät ja vasemmisto ei edes ymmärrä ajatusta, mimsi Suomen rahoja ei annettaisi muille maille. Tottakai ne kuuluu muille. 

Vihreiden tämän päivän tärkein asia oli, että kuukautissuojien arvonlisävero pitää laskea. Suomi maksaa muille maille 8,6 miljardia - se ei kiinnosta (on PS jankutusta), mutta libressen alv on paljon kiinnostavampi asia!

Meidän pitää olla huolissaan eli antaa rahaa Espanjaan kun siellä on nuorisotyöttömyys kasvamassa- no, ihan sama ongelma täällä. Ja aikuisetkin ovat työttöminä tai lomautettuna.

Ajatelkaa edes lapsia, minkälaisen velkakurimuksen teette. Seuraava kriisi on oven takana. Ei nämä tukipaketti lopu tähän. Ja miksi Etelä-Euroopan maat muuttaisi mitään kun aina saa rahaa?

Kommentoi kirjoitusta.

Pörpätystä

Perjantai 15.5.2020 - Pia P

Suonenjoen kuulumisia...

Nyt on nähty tai siis luettu julkisesta pöytäkirjasta, mitenkä luottamushenkilö ei sitoudu valtuuston päätöksiin. Suonenjoen valtuusto päätti joulukuussa 2019, että sosiaalilautakunnan alaiset hoivan puitesopimukset kilpailutetaan. Sosiaalilautakunnan kokouksessa x- puolueen edustaja on monta kertaa esittänyt, ettei valtuuston päätöstä laiteta täytäntöön. 
Irtiotosta ei tule kurinpalautuskeskustelua, koska ... joku hyötyy siitä.

Avaan koko kuvion selkokielellä myöhemmin.

Eduskuntakuulumisia...

Turvapaikkahakijat pitää saada heti alkutuotannon töihin. Siis uudet hakijat tai jotka eivät ole vielä olleet karenssiaika. Mahtava idea, esim Espoon vokissa (vastaanottokeskus) on korona joka kolmannessa. Mahtava idea muutenkin, jota kokeiltiin vuonna 2016 hernepellolla. Juu, ei- vokissa olemalla sai paremman palkan kuin pellolla. Kuka hullu nyt Suomeen töitä tulee tekemään kun järjestelmä paapoo tulijoita hellässä huomassa vuosia ja jopa loppuelämän ja tulevat polvet.

Mansikkapelto ongelma ei ratkea turvapaikanhakijoilla. Raskas työ vaatii motivaatiota (palkalla elää lähtömaassa) ja kuntoa sekä sen, ettei Suomen sosiaaliturva tukahduta työn intoa.

Milloin meistä on tullut tälläinen herraskansa, että meille ei kelpaa Alkutuotannon työt? Suomessa on satoja tuhansia työttömiä ja lomautettuja, luulisi heistä jonkun kykenevän kyykistymään työn ääreen...

Jos se on mahdotonta, niin toivon todella pelloille henkilöitä jotka tekevät töitä. 

14.5 Eduskunnan kyselytunnilla kysyttiin hallituksen panostusta mielenterveysongelmiin. Vastaus oli, että tärkeä kysymys ja panostamme siihen. Toinen ministeri vastasi, että siksi kirjastot avattiin. Eli kun saat kirjastosta kirjoja pussissa, niin ongelmat on ratkaistu? Hyvä hallitus, se on mahtava ratkaisu!

Suomen kuulumisia...

Viime aikoina on tapahtunut poikkeuksellisen paljon vauvasurmia. Mikäli olisi oikeistohallitus vallassa, niin syyhän olisi hallituksen ja sen kurjistamispolitiikan. Nyt vasemmalle kallellaan olevan hallituksen perään ei kukaan kysele. Todella vähen on puhuttu näin kamalasta asiasta ja syistä ja varsinkin miten ei tule enää yhtään uhria.

Hallitukselle vain pakolaisleirillä olevat pallerot ovat tärkeitä. Suomeen tuodaan lapsiteemalla Kreikan leiriltä 17- vuotiaita (ovat itse ilmoittaneet iän) miehiä ja 30 aikuista, joiden orpolapset ovat jo Suomessa sekä kaksi tyttöä. 
Allholin leiriläisten kotiutus vaikeutui siitä kun he eivät halua Suomeen. Jos vaikka "toivemaa" nouseekin Koronan keskeltä.

Italiaan lähti 800 000 euroa, parempi siellä kuin suomalaisen perheongelmaisen auttamiseen , eikös vaan?
Lisäksi on autetettu Löhi-idässä amiskaopiskelua, venetsuekan vesinäyte ottoa, Afrikan homoseksuaaleja löytämään itsensä yms. 

Millon on Suomen ja suomalaisten vuoro? Ai niin, ollaan me maksajia!

Kommentoi kirjoitusta.

Piipitystä jälleen

Tiistai 12.5.2020 klo 12:43 - Pia P

Olen ollut kirjoittamatta, koska ajattelin, että korona-aikana on tärkeimpiä asioita, esim ihmisten terveys ja turvallisuus. Meikäläisen höpinät eivät kuulu niihin.

Nyt hallitus on vapauttamassa uuden linja mukaan koulut, ravintolat, julkiset tilat yms.

Linja on testaa, hoida, eristä ja jäljiltä. Muuten hyvä, että testejä ei tehdä vieläkään tarpeeksi. Jäljittäminen on todella työlästä ja vaikeaa. 

Koulut avataan, että saadaan virus liikenteeseen. Asian möläyttänyttä virkamiestä varmaan nuijitaan nurkan takana silläaikaa kun ministeri vakuttaa töllössä, ettei näin asia ole. Ehkä. Voipi olla. Ei ihan varmaa.

Ja suomalaiset ovat kuulemma niin tyhmiä, etteivät osaa kasvomaskia pukea! Kiitos hallitus tästä älykkyyden arvioista!

Tosin taitavat oppia kun niitä maskeja on Suomessa, ensin muutama milli rahaa koijareille.

Eli palaan kehiin- joka perjantai uusi juttu. Kiitos kun olette olleet ja olette mukana!

Kommentoi kirjoitusta.

.

Perjantai 10.4.2020 klo 5:21 - Pia P

Rauhallista Pääsiäistä!

Kommentoi kirjoitusta.

Velkaa ja velkaa

Perjantai 10.4.2020 klo 5:20 - Pia P

Hallituksen toimet korona- panepidemian hoidossa on herättänyt monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Hallituspuolueiden kannattajat ihastelevat asioiden hoitoa ja varsinkin pääministerin tahtotilaa.

Loppu osa suomalaisista ihmettelee ja kauhistelee asioiden hoitoa. Siis ihan normaalit suomalaiset, jolle ei riitä, että joku on nainen ja nuori sellainen. Sukupuoli ei tee päteväksi vaan kokemus ja osaaminen.

THL antoi pitkään lausuntojaja, että virus ei tule Suomeen. Hallitus lällätteli eduskunnassa näiden ohjeiden mukaan valmiudesta kyselijöille, että luodaan paniikkia ja huolta turhaan. Silloin oli helmikuun alkua.

Hiihtolomilla ihmiset hakivat taudin Suomeen ja se levisi nopeasti matkailijoiden mukana. Maaliskuun puolessa välissä teeveessä räkivä ja hikoileva THL pääjohtaja kertoi, että pelkkä käsien pesu riittää ja kasvomaskissa on enempi haittaa kuin hyötyä virusta torjuessa.

Sitten rytisi. Koulut, ravintola, Uusimaa kiinni. Rajat kiinni, paitsi erikseen mainittuna ideologian mukaan vihreiden sisäminksteri sanoi rajat olevan auki turvapaikanhakijoille. 

Tässä tämä hallituksen ongelma onkin. Ihanteet ja asenteet. Virustestauksiin  ei voi ottaa apua yksityiseltä puolelta, koska ne ovat yrityksiä. Asianmukaisia kasvosuojaimia ei voinut ostaa luotettavan ja turvallisen yrityksen avulla, koska se on yritys. Vain julkinen on kyllin hyvää. Ja ilmeisesti hämäräveikot.

Sosialismi on päivän sana . Valtio hoitaa kaiken.  Rahaa luvataan ihan minne vaan. Ja paljon. Valtion velkaa otetaan kymmeniä miljardeja. Lama- ajan lapset (pääministeri ja valtionvarainministeri) eivät halua elää uudestaan puolitetuilla pyyhekumilla 90- luvun lamaa. Siksi ilmainen peruskoulu halutaan 18 - vuotiaaksi asti. Se on jo muutakuin puolitetut kumit!

Kokoomuksen yrittäjyys on tänä päivänä: valtio maksaa tappiot ja sijoittajaa saa voitot. 

Iloista antajaa rakastaa moni. Harva miettii kuka sitä velkaa maksaa ja kuka maksaa korkoja... Hallitus jakaa siis velkarahaa, jonka  maksaa kansalaiset.  

Suomi sitoutui juuri takaamaan EU: n lainanottoa. EU tukee sitten suomalaisia yrityksiä ostamalla niistä siivun, esim kojamoa (vuokrataloja), joka jakaa omistajille (ammattiliitot) miljoonia osinkoja . Ei kuulosta sille, että pitäisi tukea?

Onko meillä 30-vuoden päästä pääministeri, joka sanoo, että olisi halunnut erilaisia päätöksiä  2020-luvun lamassa - jota maksetaan vielä silloinkin. Ja silloin 2020 Suomi oli vielä itsenäinen valtio, jolla oli eläkevarannot ja pohjavedet omassa omistuksissa. 

Muuten, miksi kehuaikana tiedotustilaisuus pullistelee ministereitä ja sitten selittelyn hoitaa virkakoneisto.?

Kommentoi kirjoitusta.

Gallup tulos

Tiistai 31.3.2020 klo 22:42 - Pia P

Alman gallup 31.3.2020 on puhuttanut monia. Demarit hyppäsivät suurimmaksi puolueeksi - ohi perussuomalaisten. Eduskuntavaaleissa demarit oli suurin puolue ja on sitä seuraaviin vaaleihin. Pitää muistaa, että kannatus mitataan vain vaaleissa ja pitäisi tarkastella samoja vaaleja keskenään.

Tutkimus oli tehty 20.-27.3. eli juuri koronakriisin alkutoimissa kun Suomea alettiin laittaa kiinni ja päämisteri Marin oli koko ajan mediassa.

Kyselyitä tehtiin reilu tuhat ja vastauksia oli 861 kpl eli 80%.

Siis gallup tulos oli 861 suomalaisen mielipide ketä äänestäisi nyt eduskuntavaaleissa. Ja suurimman kannatuksen sai pääministeri Marin.

Suurin kysymys onkin mistä demarit saa edustavia nuoria naisia ehdokkaaksi kuntavaaleihin kun tarjolla on vain vanhempia miehiä (siis reippaasti korona-karanteeni iän, 70v, ylittäneitä).

Jos kannattaa sannaa, niin joutuukin vain  pöö- paavoa äänestää? Paavon vaimo Päivi julisti, että onneksi demarit on vallassa ja eivät tule rajoittamaan liikkumista. Se oli päivää ennen rajojen sulkemista.

No, onneksi minun ei tarvitse huolehtia demareiden naisista. Perussuomalaisissa kaikki, ikään ja sukupuoleen katsomatta ovat yhtä arvokkaita. 

Kommentoi kirjoitusta.

Kaikkea sitä...

Sunnuntai 15.3.2020 - Pia P

Tammikuun lopussa THL (terveyden ja  hyvintivointi laitos) kertoi, että maailmalla jylläävä corona ei tule Suomeen.

Nyt maaliskuun puolessa välissä coronan takia moni maa on laittanut rajansa kiinni ja rajoittanut liikkumista. Suomessa suorassa lähetyksessä THL pääjohtaja niistää kangasliinaan ja pyyhkii sitten sillä räkärätillä silmänsä ja otsansa. ja laittaa sen räkärätin kiertämään mikrofonin ympärillä toimittajille. Tiedotustilaisuuden aihe oli corona tilanne. Ilmeisesti oli tarkoitus opettaa mitä ei saa tehdä!

Eurooppa on kiinni, paitsi Suomi. Sen voisi tehdä heti sisäministeri Ohisalo (vihr). No ei hän laita rajoja kiinni, koska kaikkien pitää päästää tänne Euroopan perukoille hakemaan turvapaikkaa. Tai muuten vaan siirtoloitumaan. 

Suomi ottaa valmiuslain käytön vasta kun luvatut 175 plus x määrä enempi on haettu pakolaisleireiltä.
Al-holilaiset pystytään hakemaan senkin jälkeen kun heillä on Suomen kansalaisuus.
Pakolaisleirien evakointipyyntö menee nyt kaiken edelle Suomen hallituksella. 

Turkki painaa päälle. Se vapauttaa vankeja, jota siirretään suoraan Kreikan rajalle. Se siirtää pakolaisia suoraan rajalle. Turkki pitää sotaharjoitukset merellä. Turkin sotilaat purkavat Kreikan tekemiä rajaesteitä. Turkin presidentti on sanonut jo monta kertaa, että Turkki valloittaa heikon Euroopan.  

Kreikka jätettiin yksin pakolaisaallon kanssa. Vaikka Suomen media ei kerro tällä hetkellä mitään, niin rajakahakka on siinä pisteessä, että kohta ammutaan ihmisiä. Euroopan rajalla siis. 

Palataan takaisin Turkkiin ja sen uhkauksiin. Mites Eurooppa on heikko? Corona on hyvä vastaus. Italian pankit tulevavat kaatumaan Euroopan keskuspankit syliin. Koko Euroopan talous syöksyy pohjalukemiin. Suomi on jo siellä. Onko mutasarjasta vielä alempi luokitus?

Mutta eihän se pakolaisten tulo ole mitään muuta kuin syyrialaisten lapsparkojen pelastamista.

Palataan takaisin Suomeen! ECDC (Euroopan tautiehkäisy- ja valvontakeskus) on todennut, että tehokkaimpia epidemian ehkäisykeinoja on, että päiväkodit ja peruskoulut suljetaan pariksi viikoksi.

Siksipä Suomi ei laita niitä kiinni!? Yliopistot, ammattikorkeat yms ja jopa vassareiden puoluetoimisto laitettiin kiinni. Ilmeisesti opetusministerin (vas) mukaan puoluetoverit ovat arvokkaampia kuin ekaluokkalaiset?

Muutenkaan logiikka ei oikein pelaa- torilla ulkona markkinat kiellettiin ja isot kauppakeskukset saa olla auki.

Corona testejä ei haluta ottaa ja jos otettaisiin, niitä ei keretä/ pystytä tutkimaan, koska labratutkimus on keskitetty liian pieneksi. Ihan  kilpailuttamalla ja säästösyistä. Todennäköisesti sairastuneita on Suomessa paljon enempi kuin viralliset luvut.

Hyvät ihmiset, käyttäkää järkeä. Pelkää käsiä ja varsinkin- älkää levittääkö tauteja. Oli ne mitä hyvänsä!

Kommentoi kirjoitusta.

Uusi ratkaisu

Keskiviikko 11.3.2020 klo 0:47 - Pia P

EU:lta odotetaan ratkaisua pakolais-, siirtolais- ja turvapaikanhakijakriisissä. On odotettu jo monta vuotta.

Suomi nykyhallituksen ideologiapoliktiikan takia ottaa 175 ... Ööh, ensin ne oli syyrilaisia pikkuisia orpolapsia Kreikan pakolaisleiriltä, nyt he ovat jo lapsia ja perheitä monen eri maan leireiltä. Harva Euroopan maa on innostunut taakanjaosta eli siirroista suoraan leireiltä maihin. Kuulemma nihkeys on oikeistopopulistisen syy. Syynä ei ilmeisesti voi olla, että Turkki käyttää ihmispoloisia  politiikan teko välineenä (kiristää vapaakauppasopimukisa, lisää rahaa ja viisumivapautta sekä lupaa edelleen tappaa kurdeja rauhassa) tai se, että syyrilaisena markkinoidut lapset olikin marokkolaista aikuisia miehiä...

Kun (vielä) ollaan luhistuvassa ja arvovallan menettäneensä EU: ssa, niin pitäisi siitä saada jotain hyötyä, eikös vaan? Kaikista hölmöintä olisi olla vaatimatta mitään EU:lta kun ollaan (vielä) siinä. Maksettaisiin vain?

Minun ehdotus EU:lle on, että sovitaan ensin turvapaikkahakijoiden saavat taloudelliset hyödyt ja hoiva kaikille EU maille yhtenäiseksi. Sillä tavalla loppuisi elintasoshoppailu ympäri Eurooppaa.

Kaikki tulijat pitää ensin tallentaa yhteis- Eurooppalaiseen rekisteriin: nimi, kuva ja sormenjäljet. Sen jälkeen oli mikä maa tahansa turvapaikkahakuprosessi olisi samanlainen. Eli asumisentaso olisi määritelty, vastaanottoraha olisi määritelty, ruokailukerrat per päivä olisi määritelty, hakuprosessin kesto ja päätöksen tekoaika olisi määritelty, valitustapa ja kerrat olisi määritelty, palautukset olisi sovittu ( esim kehitysmäärärahoilla voidaan vauhdittaa palautussopimusta- jos ei sopimusta, niin ei yhtään rahaa lähtömaahan). terveydenhoidon taso olisi sama joka maassa.

Eli "tulija" saisi saman standartikohtelun ja rahamäärät oli hän käsittelyssä missä maassa vaan. Mikä tasa- arvo! Hakumaan sosiaaliturva ei enää vaikuttaisi turvapaikkahakijoiden tukiin vaan kaikkia kohdeltaisi samalla tavalla.

Tärkeää olisi saada paperittomat pois Pohjoismaista. 

Etelä- Euroopan maatilat ei pyörisi ilman paperittomien työntekijöiden armeijaa... Ja ne työolot ja palkkaus on kuulkaas ihan orjamaista! Harva miettii, että Espanjan tomaatin on voinut kerätä paperiton henkilö. Eli osallistumme riistoon.

Pienenpiä tukija nyt maksavat maat tuskin suostuvat nostamaan. Eli silloin moni maa laskisi omaa hoivan- ja rahanjaon tasoa. Suomi varsinkin. Puuro on pahaa olisi jatkossa "onpa kiva saada edes puuroa."

Tämän Eurooppalaisen tasa-arvoisen ja tasapuolisen ehdotuksen tyrmäävät vihreät, vasemmisto ja demarit. Demarit ovat nyt niin Afrikassa oman komissaarin kanssa, että antaa olla vaan siellä... 

Asuinpaikoista tulee pulaa jos hallituksen kaavailemat sadat tuhannet lennätetään Suomeen. Eikös olis eri reilua, että asian kannattajat ottaisi kotiin vaikka per viisi vapaata neliö yhden pakolaisen. Jonossa eturivissä olisi ottamassa omaa pakolaismiestä pikkuisten villasukkien neulojat ja silakkaliike facesivujen 28 000 tykkääjää... Ajatelkaas miten monta kotipaikkaa olisi siinä.

Lopuksi coronasta. Ikävintä nykyajassa on, että Italian pankkikriisi taitaa laueta Euroopan pankkien syliin. Siitä on varoiteltu vuosia. Suomi ja suomalaiset pääsevät taas maksamaan!

Kommentoi kirjoitusta.

Corona

Torstai 27.2.2020 klo 12:57 - Pia P

Moni meistä syö epäterveellisesti ja sen takia lihoaa ja sitten sairastuuverenpainetautiin, diabetekseen, rasvamaksaan yms. Vaarat tiedämme ja varoitukset kuulemme ja silti tungemme pitsaa nassuun.

Moni meistä polttaa tupakkaa. Jokainen tietää tupakoinnin vaarat- keuhkosyöpää, suusyöpää jne. Ja silti käsi hamuaa tupakkaa ja laittaa sen huulille.

Vuosittain noin 800 tekee itsemurhan. Riski on iso masentuneille, syrjääntyneillä, huonosti kipuja hoidetuilla, yksinäisillä. Silti moni ei hoida itseään hakeutumaan hoidon piiriin tai kerro aatoksia, että edes voitaisiin hoitaa. Taloudelliset murheetkin ajavat epätoivoisiin ratkaisuihin. synkällä hetkellä moni ei tajua, että huominen tulee ja aurinko nousee vaikka olisi luottotiedoton.

Liikenne on myös vaarallista, kolareissa kuolee vuosittain alle 300. Loukkaantuneita on huima määrä. 

Vuosittain noin 2000 kuolee influenssaan ja sen jälkitauteihin. Silti pärskimme toisia päin ja kehomme miten urheasti olemme töissä - tartuttamaan toisia. Kättelemme toisiamme eli levitimme. Oven kahvat, liukuportaat käsihihnat, vessan pöntön nupit- Ah, mitä pöpöpesiä- mutta käsiä emme pese.

Aikoinaan oli hullun lehmän - taudin kohu. Ihmiset heittivät jääkaapista jogurtteja roskiin, koska niissä oli liivatetta ...

Kymmenen vuotta sitten ihmiset tappeli rokotusjonossa saadakseen sikapiikin, koska koko Suomi oli lamaantumassa influenssan takia.

Näkkileipä sairastutti syöpään. Kananmuna oli ja ei ollut epäterveellistä. Ruokaa syömällä kuolee ja syömättä vasta kuoleekin.

On niin helppo vouhkata coronasta verrattuna siihen, että pitäisi tehdä omille elintavoille jotain.

Nyt on kaupan hyllyt tyhjiä säilykkeitä ja käsideistä sekä hengityssuojista- koska corona leviää!

Muut maat pistävät rajoja kiinni ja Suomi esim lennättää porukkaa Suomeen suoraan pakolaisleireiltä, missä jyllää kaikki taudit. Suomalainen haluaa matkustaa tautialuilla, koska rajojen laittaminen kiinni on kauhian kamalaa...

Tälläisenä aikana korostuu kaksi ääripäätä. Osa ihmisistä linnoittuu kotiin säilykepurkkien kanssa ja osa haluaa pitää rajat auki kaikille tulijoille. Järkevä keskitie ei onnistu. 

Nyt ei ole pakko matkustaa tautikeskittymä aluille (jokuhan sen tuo tullessaan...) ja peskää käsiä ja älkää sorkkiko silmiä, nenää tai suuta. Suurinman osan tartuntataudeista laitamme itse kehoomme omin käsin.

Elämisen kuolleisuus on 100%. Jospa kuitenkin elettäis järkevästi?

Kommentoi kirjoitusta.

Pelastetaan lapset!

Lauantai 22.2.2020 - Pia P

Teeveessä pyörii mainos. 10 000 lasta etsii sijaiskotia. Lastensuojelussa on kädet täynnä, lapsia ja nuoria on sijoitettuna kodin ulkopuolelle koko ajan enenmän. Varhainen puuttuminen on kaunis sana ja kaukana todellisuudesta. Nuorten huumekuolemamäärät ovat räjähtäneet. Yhä nuoremmat käyttävät huumeita ja myyvät niitä toisille. Koulu ei pärjää oireilevien lasten ja nuorten kanssa. Poliisi ja ambulanssiväki on tuttu vieras kouluissa. Lasten ja nuorten psykiatrinen hoito on lääkeresepti, lääkettä jota ei suosistella alle 18- v.
Suomen osan lasten ja nuorten elämä, todellisuus ja tulevaisuus on karu. Suurin osa ihmisistä ymmärtää tämän ja osa yrittää ratkaista. Mutta se raha puuttuu! Kunta ja valtion taloudessa rahan puute näkyy säästöinä, toimimattomuutena, lakkautuksena ja henkilöstön väsymyksenä.
Silti meillä on asiat hyvin. Emme elä sodan, luonnonkatastrofin, konfliktin tms keskellä. Meillä on toimiva sosiaaliturva.
Maailmassa ainakin 357 miljoonaa lasta elää konfiltialueella, heistä elää sodan keskellä 165 miljoonaa siis lapsia! 
357 000 000 lasta. 
Ensin meille näytetään kuvia pakolaisleiriltä, jossa pikkulapsi istuu kuralammikossa.
Sitten halutaan pelastaa orpoja pikkuisia lapsia Kreikan leiriltä- vedotaan tunteisiin.
Lopputulos on, että hallitus päättää ottaa 175 ENSIJAISESTI alaikäisiä ja yksinhuoltajaperheitä eri maiden leireiltä eri kriisimaista..
Lapset ovat itse ilmoittaneet ikänsä. Tutkimuksissa on aikaisemmin todettu 70 % näistä onkin täysi- ikäisiä.
Annamme viestin, että kannattaa maksaa (tai vielä jäädä velkaa...) salakuljettajille ja laittaa lapsi (tai aikuinen, joka on ihan varmasti 17- v) matkaa Eurooppaan. Aina löytyy joku vastuunkantaja -maa, joka sitten hakee loppuperheen perheenyhdistämisen nojalla.
Tulijat ei näin lopu. Kannattaa pyrkiä Euroopan rajale ja sisään leirille. Joku aina jonkun pelastaa. 

------
Mitä tämä hallituksen päätös tarkoittaa?
- Suomeen haetaan 17-vuotiaita nuoria miehiä. Muita ei ole tarjolla, koska suurin osa alaikäisistä leirillä on juuri tätä ikäluokkaa ja juuri tätä sukupuolta. Saa siinä pressa esittää toiveensa pikkutytöistä.

- Toimintaansa alasajavia ja irtisanomisia tehneet alaikäisten vastaanottokeskuksia nostetaan taas jaloille. Valtio siis maksaa kaiken tämä: vuorokausi on 250-470€/ vrk. Plus terveydenhoito yksityisellä (myös hammashoito); koulupaikkaa, harrastukset, tukihenkilöt (saavat korvaukset), tulkkipalvelut, erikositason terapiapalvelut, viranomaiskulut käsittelyistä, oikeuskulut ja valituskulut sekä asianajajat. Koko homma alkaa hakemisella yksityiskoneella, jossa on hakijahenkilöstö mukana. Sitä ennen tietysti delegaatioita tutustumassa ja valitsemassa.
- Osa näistäkin ehkä tekee rikoksia, koska on liian vähän rahaa käytetty, persut on aina kaikkeen syyllisiä, kukaan ei ole muistanut kertoa, että yksinkulkeva tyttö ei tarkoita innokkuutta seksiin... Aina löytyy syitä. 
Tuomio saa varmemmin pysymään sijoitusmaassa.
- Perheenyhdistyksen ansiosta näille nuorille miehille löytyy perhe, joka tuodaan Suomeen.
Kuralammikossa istuva orpolapsi olikin jotain muuta...
Jos perhettä ei saada heti Suomeen, niin alaikäisetkin saavuttavat täysi-ikäisyyden ja sitten pääsee muuttamaan Helsinkiin omaa kämppään. Siellä voi suomalaiset käydä katsomassa rautatieasemalla miten hyvin on kotouduttu.
Olenko liian kyyninen? Kaipa. Yksi asia on varma - Suomen turvapaikkabisneksessä mukana olevat ovat riemuissaan. Rahan tuloa ei voi estää... Kyllä kelpaa äänestää taas vihreitä, vasemmistoa ja demareita!

Kommentoi kirjoitusta.

Iso kiitos!

Torstai 20.2.2020 - Pia P

Suonenjoen sosiaalidemokraatit nostivat esiin huolensa Suonenjoen vanhustenhoidon tilasta.

Huoli on ollut ja on aiheellinen. Haluan kuitenkin kiittää Suonenjoen virkakoneistoa, työntekijöitä ja luottamushenkilöitä nopeasta toiminnasta kun yksi hoivayritys lopetti toimintansa.  Poikkeusoloissa toiminta, laki ja venyminenkin testataan. Lain mukaan kaupunki järjestää tarvittavan hoidon ja hoivan. Kuten on tekikin.
Luottamushenkilöiden tehtävä on päättää lisäpaikoista ja mahdollisesta lisärahoituksesta ja tukea viranhaltijoita ja työntekijöitä. Luottamushenkilöiden tehtävä on tehdä järkeviä päätöksiä kokouksissa, pelkkä lehdissä kirjoittelu ei muuta asioita. Toivoisin, ettei luoda turhaa epävarmuutta tai huolta vanhuksiin, omaisiin ja työntekijöihin. Tosiasia on, että Suonenjoki tarvitsee julkisia ja yksityisiä hoivapalveluita sekä valvoo niitä. Laki määrittelee mm paikkojen määrä, hoivan tasoa ja hoitajamitoitusta - inhimillisyys ja hätä ei aina näy lain vaatimuksissa.
Aina on varaa parantaa, joten ehdotan kaikkien yhdessä panostavan päätöksen tekoon, että Suonenjoki on paras paikka elää ja asua kaikille. Iso kiitos kaikille kaiken ikäisten hoiva- ja hoito- alan työntekijöille ja omaishoitajille!

Kommentoi kirjoitusta.

Rikon lupaukseni!

Tiistai 18.2.2020 - Pia P

Olen luvannut, etten kirjoita Suonenjoen demareista mitään. Heille oli tullut paha mieli kirjoituksistani ja poliittisen rauhan takia lupasin, etten kirjoita mitään heidän tekemisistä. Sunnuntai iltaisin toverituvalla oli tarkkaan luettu mitä kirjoitin ja varsinkin mitä en kirjoittanut. Olen pitänyt aina huolen, että kaikki kirjoittamani löytyy julkiista pöytäkirjoista ja ovat siis todennettavia.
Sisä-Savon paikallislehdessä oli helmikuun alkupuolella mielipidepalstalla kirjoitus. Se oli Suonenjoen demareiden huoli Suonenjoen vanhusten hoidon tilasta. Ymmärtäisin kirjoituksen, jos se olisi ollut vaikka omaisen- onhan Suonenjoella tapahtunut iso myllerrys. Yksityinen (siis yritys) hoivakoti lopetti toimintansa ja siellä hoidossa olevat vanhukset piti äkkiä sijoittaa muihin asumispaikkoihin. Kaupunki on vastuussa omista asukkaistaan ja lain mukaan vastuussa järjestää hoiva ja hoito sitä tarvitseville. Vanhuspuolen virkakoneisto hoiti asian eli kaikki saivat uuden paikan. Minusta tälläisessä tapauksessa pitäisi kiittää ja kehua miten poikkeutilanteessa hoidettiin asia. On kurjaa joutua lähtemään omasta kodista, olkoon se vaikka hoivapaikka, mutta kurjuutta ei pidä lisätä luomalla uhkakuvia lisää.

Kuten Suonenjoen demarit tekivät. Kertoivat lehdessä miten huolissaan ovat vanhusten hoidosta. Minusta meidän päättäjien pitäisi toimia yhdessä ja ratkaista ongelmat sekä parantaa tilannetta käytettävissä olevin keinoin.
Vanhustyö ja omaishoitajuus ovat raskasta, kaikki kunnia ja kiitos heille, jotka toimivat alalla ja ovat omaishoitajia!
Mikä tämän lehtikirjoituksen takana oikeasti oli? Suonenjoella on ensinmäistä kertaa kilpailutuksessa mukana yritys, jonka päättävä elin on säätiö ja sen hallituksessa on suurin osa poliittisia päättäjiä. Säätiön  hallitukseen valitaan Suonenjoen seurakunnan puolesta puolet ja Suonenjoen kaupunginhallitus nimeää puolet. Molemmista puolista suurin osa on ainakin kuntavaaleissa ehdolla olleita, entisiä ja nykyisiä luottamushenkilöitä.
Muutama säätiön hallituksen edustajat haluavat estää kaiken keinoin ko hoivapaikan kilpailutuksen. Jos itse on jäävi tai ei ole esitysoikeutta, niin aina toverin voi laittaa asialle.  On niin rumaa, suorastaan korruptiota, että päättäjät painostavat kaupungin omaa päätöksen tekoa, asiassa, jossa itse hyötyvät säätiön maksaman kokouspalkkioiden ja ulkomaan matkan muodossa. Kumman etua ajetaan? Säätiön nimissä omaa vai kaupungin eli veronmaksajien? Mitä sanoo muut hoivayritykset, jos yksi hoivayritys ei osallistu kilpailutukseen mukaan, koska poliittiset päättäjät haluavat estää sen? 
Suonenjoen kaupunginhallituksen kokouksessa 3.2.2020 pykälä 21 esitettiin (demari), että kaupunginhallitus käyttäisi otto- oikeutta sosiaalilautakunnan päätökseen eli suomennettuna estäisi kilpailutuksen pakottamalla lautakunnan lopettamaan kilpailutus. Onko tämä oikeasti hyvää tapaa?  Suurin osa säätiön hallituksen jäsenistä ei ole mukana tässä ja jääviys asiat on hoidettu oikein. Palopuhetta toki voi pitää ilman esitysoikeutta ja siten niitä ei kirjata pöytäkirjoihin.

Kilpailutuksen aloittaminen tälläisessä tilanteessa kun yksi hoivakoti on lopettanut ja pula asumispaikoista on huutava, on suoraan sanottuna tyhmä. Ei ole mitään kilpalutilannetta, koska ei ole kilpailevia yrityksiä eli ei ole tarjontaa. Mutta jos sosiaalilautakunta haluaa aloittaa kilpailutuksen (jonka valtuusto hyväksyi joulukuussa 2019), niin heillä on oikeus päättää niin. Se, että mitä hyöytyä siitä on voidaan olla eri mieltä. Hyvä tavoite, on että hinnat pysyisi samoina.
Kyseessä oleva hoitokoti tekee erinomaista työtä ja siellä asuu tyytyväisiä vanhuksia. Aivan varmasti loistava paikka!  Mutta se, että polittiset päättäjät ovat kahdella eri pallilla istumassa ja päättämässä oman edun mukaisesti ja haluaa estää kaupungin valtuuston ja lautakunnan päätöksien toteutumista, ei ole oikein. 

Ainoa kunniallinen ratkaisu on, että Suonenjoen kaupunginhallitus ei nimeä edustajia säätiön hallitukseen. Ei ole enää nykypäivää, että säätiö maksaa kokouspalkkiot kaupungin nimeämille henkilöille. Minua on ripitetty tästä(kin) asiasta ja silti vaan kirjoitan. En vaan hyväksy tälläistä.
Kiitos ja anteeksi. Yritän olla kirjoittamatta demareista- välillä vaan purskahtaa yli. 
Tässäpä minun vastaus lehtikirjoituksen:
On niin surullista lukea lukea lehdestä, miten arvostellaan omaa päätöksen tekoa- varsinkin kun kirjoittajat ovat edellisten kuntavaalien tuloksen mukaan Suonenjoen toiseksi suurin ryhmä, demarit. Vaaleissa saatua valtaa ja oikeutta tehdä päätöksiä pitää käyttää siellä ja silloin kun päätöksiä tehdään eikä vain kirjoitella lehden mielipidepalstalla. 
 
Putamo ja Päivärinne eivät olleet kaupungin oma palvelutuotantoa vaan sitä hoiti voimakkaasti demarien miehittämä yhdistys. Julkisten (lehdessä) ongelmien lopputulos oli yhdistyksen oma päätös eli myynti yritykselle. Kaupungin vanhuspuolen hoito venyi jo yhdistyksen aikana, esim kotipalvelun kautta ja palvelusetelin kautta yhdistys sai laskuttaa sekä kaupunkia että vanhuksia. 
 
Sosiaalilautakunta päätti kilpailuttaa tehostetun hoidon palvelukodit syksyllä 2019. Sen päätöksen vahvisti joulukuussa 2019 yksimielisesti Suonenjoen valtuusto, jonka toiseksi suurin ryhmä on siis demarit  ja jopa valtuuston puheenjohtajana on demari. Tammikuussa 2020 sosiaalilautakunta päätti pistää valtuuston päätöksen voimaan ja aloittaa yksimielisesti kilpailutuksen. Lautakunnan demari- jäsen oli samaa mieltä. Voisi vetää johtopäätöksen, että kilpailutetut yksityiset hoivapalvelut on myös demarien mieleen. Tosiasia on, että Suonenjoki tarvitsee yksityistä ja julkista palvelutuotantoa.
 
Suonenjoen kaupunki, virkakoneisto ja luottamushenkilöt pitävät huolen, että jokainen saa lain takaamaa hoivaa ja huolenpitoa- kuten poikkeustilanteesta tapahtui. Suonenjoella valvotaan omia ja yksityisiä hoivapalveluita. Yhden puolueen lehtikirjoittelu oman imagon nostamiseksi luo epävarmuutta vanhuksiin, omaisiin ja työntekijöihin. Aina on varaa parantaa, joten  toivoisin  kaikkien panostavan yhdessä päätöksen tekoon, että Suonenjoki on hyvä paikka elää ja asua kaiken ikäisille.
Suonenjoen Perussuomalaiset  kiittävät kaikkia antoisaa ja raskastakin vanhustyötä tekeviä ja omaishoitajia! 

Kommentoi kirjoitusta.

Miljuunia ilmaan

Tiistai 4.2.2020 klo 18:36 - Pia P

Kiirettä pukkaa!
Hallitus on nostanut puoluetukea, palkannut avustajiksi kavereitaan ja näille avustajille vielä omat avustajat eli kaverit/ eduskunnasta tippuneita.
Rahaa luvataan sinne ja tänne (varsinkin ulkomaille...), mutta millä kaikki rahoitetaan selviää joskus
Selvitellään ja pohditaan ja siirtellään asioita eteenpäin.
Saunotaan elokuuhun asti.

Vaikka Suomalaisten kaikki rahat annettaisiin jonnekin ilmastotoimeen, ei sillä ratkaista mitään.

Vaikka koko Suomen teollisuus, liikenne, lämmitys, koko toiminta loppuisi, ei sillä ratkaista mitään.

Vaikka kaikki suomalaiset kuolisivat kerralla, ei sillä ole mitään merkitystä ilmastoon.

Meidän päästöt on 0,3 %.

Mutta sillä on merkitystä, että saastuttavat maat ja varsinkin ihmisten asenne luontoon muuttuisi.

Avuksii vaikka niinkin vanha asia kuin luonnonsuojelu. Älä roskaa, kierrätä, älä tuhlaa, älä roskaa...

Liian helppo ratkaisu vai liian vaikeaa jokaisen itse toteuttaa?

Kommentoi kirjoitusta.

SoTea

Perjantai 24.1.2020 klo 9:52 - Pia P

Mitäpäs meidän rakkaalle SoTelle (sosiaali- ja terveysuudistus, ikää 20 vuotta) kuuluu?

Ei paljon mitään. Hallituksella on paljon kiireitä. Pitää saunoa. Pitää ryhmääntyä ja voimaantua. Pitää edistää tasa-arvoa. Pitää pelastaa maailma. Pitää kurjistaa suomalaisten elämä ilmaston nimissä.

MaKusta (maakuntauudistus, ikää 30 vuotta) kuuluu sen verran, ettei tiedetä mikä tai miten ois hyvä. Etelä- Savo ei pärjää itsestään, siksi se laitetaan itsekseen. Viime hallituksen kaavaileman 17 maakunnan sijasta lukumäärä on jo 22. Verotusoikeus ois kiva. Eli kolmas veroportaikko. Miksi kaavaillaan noin monta maakuntaa? No keskusta haluaa ikiaikaisen unelman, omat maakunnat. Melkein jokaiseen olisi tulossa keskusta valta- lisää päätösvaltaa ja rahaa omille.

SoTea ei sitten tehdä parlamentaarisesti (kaikki puolueet yhdessä) vaikka demarit vaalilupasivat niin. 

Jotenkin kohtalon ivaa... Kun Kiuru (sdp) viime eduskuntakaudella kaatoi SoTe valmistelun, niin nyt se on hänen käsissään valmistelussa. Ei oo helppoo!

Mitäpä SoTen kanssa pitäisi tehdä? Ihmiset eivät kaipaa hallintohimmeleitä. Ei niitä kiinnosta kuka tekee mitä vaan kunhan joku tekee. Ihmiset tarvitsevat hoitoa, hoivaa  ja ennalta ehkäiseviä palveluja.

Tarvitaan lisää lääkäreitä. Koulutuspaikkoja on lisättävä. Ilmaisen koulutuksen, josta saa vielä rahaa vastikkeeksi jonkun ajan jakson terveyskeskus työskentelypaikkaa määrätyssä paikassa. On niin väärin, että yhteiskunnan rahoilla koulutetut lääkärit rahastavat jo kesken opiskelun yksityisenä lääkärinä yhteiskuntaa. Meillä on paljon lääkäreitä ja ne ovat tutkitusti väärissä paikoissa. Suurten kaupunkien yksityislääkäriasemilla. Rahalla saa hoitoa. Jos ei halua terveyskeskukseen töihin, niin sen voi hyvittää rahalla. Reilu peli.

Vain kattavalla ja riittävällä perusterveydenhuollolla (terveyskeskus) saadaan pidettyä kustannukset aisoissa. Päivystykseen ja sairaalaan ei kuulu sellaiset, joiden vaivat ja sairaudet voidaan hoitaa arkipäivänä terveyskeskuksessa.

Yliopistosairaalat tekevät uranuurtavaa tutkimustyötä ja ostavat kalliita laitteita. Osan kustannuksista pitäisi maksaa hyötyvät yksityislääkärit ja yksityinen bisnespuoli. Niillä kun tapana "aggressiivisella verosuunnittelulla" minimoida veronmaksu eli raha valtion suuntaan. Hyödyt otetaan ilolla.

Iso yksikkö ei ole välttämättä kustannustehoikkain. Sopivan kokoinen, lähellä oleva ja joustava sekä työrajoja rikkova hyvinvointiyksikkö olisi asiakkaille paras. Ennalta ehkäisty vaiva tai sairaus olisi kustannustehoikkain tapa hoitaa sairauksia. Tottakai ihmiset silti sairastuu, loukkaantuu, joutuu onnettomuuteen yms.

Netti on mahtava keksintö. Sen kautta voitaisiin julkisellakin puolella hoitaa monta asiaa sosiaali- ja terveyspuolella. Silti ihmisen kohtaaminen ihmisenä on tärkeä!

Esimerkiksi liukuesteet liukkaalla on halpa ja helppo tapa  torjua katkenneita käsiä ja murtuneita lonkkia. Ymmärrätte ajatuksen. 

Moni sairaus helpottuisi jos katsottaisiin ihmistä kokonaisuutena. Onko masennus syy vai seuraus jatkuvasta selkäkivuista? Masennuksen määrätyt lihottavat lääkkeet masentavat ihmisen?

Tämän päivän suuri ongelma on riittämätön kivunhoito. USAssa oli lääkkeiden väärinkäyttökriisi, niin Suomessa ei määrätä lääkkeitä kipuun. Suomessa tehdään 300 itsemurhaa vuosittain kivun hoidon riittämättömyyden takia ja se luku alkaa nousta. 

Kaukana ja niin ytimessä olen kirjoituksessa SoTesta. Hyvä hallitus, korjatkaa vain se, mikä on rikki ja antakaa muut olla rauhassa. 

Kommentoi kirjoitusta.

Salakat

Maanantai 30.12.2019 klo 19:05 - Pia P

En ole ikinä kokenut vastaavaa vihapuhetta ja öyhöttämistä facebookissa.

Reilun vrk ajan facessa luki vain natsipaskoista, fasisteilta ja haukuttiin persut, uskovaiset, maltilliset ja kaikki eri mieltä olevat sekä lueteltiin kenen kanssa ei olla tekemisissä- oma kupla, paras kupla. 

Ryhmä riiteli koko ajan jostakin ja nimitteli toisia.

Italiassa nuoret kokoontuivat sardiini-liikkeen nimissä vastustaakseen hallitusta.

Suomessa silakassa keski-ikäiset tiettyjen puolueiden aktiivit räyhäävät netissä ja haukkuvat oppositio- puoluetta ja jakavat itse keskittyjä asioita faktoina.

Erosin ryhmästä, vaikka kuinka yritin ymmärtää sitä maailman tuskaa...joka oli siis oikeasti pelkkää ja puhdasta persu-vihaa naamioituna silakkaan.

Perussuomalaiset ovat puolue, jota voi äänestää vaaleissa. Jos ei tykkää tai hyväksy puolueohjelmaa, niin silloin äänestää jotain muuta. Hyvin yksinkertaista, näin toimii demkratia.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: silakat, vihapuhe, persuviha

.

Maanantai 23.12.2019 klo 1:43

Rauhallista Joulua!

Palataan asiaan ja sen viereen tammikuun alussa!

Kommentoi kirjoitusta.

Paska vuosi

Tiistai 17.12.2019 klo 8:29 - Pia P

Näinä aikoina on tapana toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Tuttavani vastasi siihen, että toivottavasti ensi vuosi on parempi kun tämä vuosi oli paskin vuosi ikinä. Koko elämänsä paskin vuosi.

Mitäpä siihen voi vastata- sanoa, että toivottavasti ensi vuosi on sitten parempi. Melkein suu loksahti auki.

Olin aika yllättynyt. Kun ulkopuolisin silmin katsoo henkilön elämää, niin moni olisi kateellinen. Omakotitalo kaupungin keskustassa. Parisuhteessa  ilmeisen tyytyväisenä. Molemmat erittäin hyväpalkkaisessa työssä ja ilmeisen mieleisessä. Lapsetkin maailmalla ja pärjäävät hyvin. Terveitä. Todellakin moni olisi iloinen moisista elämän raameista.

Mutta mistäpä me tiedetään kenenkin elämä oikeasti? Riittääkö siihen paljon rahaa ja terveys? Riittääkö siihen hyvä asunto? Saako rikkaalla ja rakkaalla olla paska vuosi?

Vai tuleeko mielen ajatus, että voi ... kun tietäisit miten karuissa oloissa rahattomat ja sairaat ihmiset ovat tyytyväisiä elämäänsä-kun ovat yleensä hengissä? 

Vai tuleeko pikkupiru mieleen, että jos menettäisi kaiken maallisen hyvän, niin olisiko sitten oikeasti paska vuosi?

Onkohan elämänkatsomus itsestä kiinni- onko vuosi oikeasti paska vai hyvä?

Jospa pitäisi joskus miettiä miten hyvin meillä Suomessa on asiat? Meillä on toimiva sosiaaliturva- aukkoja on. Ongelmia on. Mutta silti toimivam tarjolla on lapsilisää, vanheinpainrahaa, ilmaisen opiskelun lisäksi opintotukea, eläkkeitä (vaikka ei ole ollut ikinä töissä keräämässä omaa eläkettä), työttömyysturvaa, asumistukea, toimeentulotukea, sairauspäivärahaa...

Riittääkö yhteiskunnan tuki tekemään onnelliseksi? No, ei varmaan, mutta sillä saa asunnon, ruuan ja muuten elämisen edellytyksiä, jos ei ole palkkatuloa tai muuta (perintöä, lahjoituksia, pääomatuloa...) tuloa elämiseen.

Mikä Sinun elämästä tekee vähenmän paskan? Voiko itse muuttaa tunnetta tai elämäänsä?

Pitäiskö elämän räsymatossa olla harmaita kuderaitoja, että kirkkaat raidat näkyvät paremmin?

Kommentoi kirjoitusta.

Linnan juhlat

Keskiviikko 4.12.2019 - Pia P

Kansanedustaja Hanna-Kaisa Heikkinen (kesk) jää itsenäisyyspäivän linnan juhlista pois vastalauseena rouva Jenni Haukion puheesta. 
Heikkinen ei ole sisäistänyt juhlien aihetta ja syytä. Meillä on ilo ja kunnia juhlia Suomen itsenäisyyttä ja varsinkin näin levottoman aikana syytä muistuttaa itsellemme minkälaisen uhrauksen -jopa suurimman eli oman henkensä- esivanhemmat tekivät sotien aikana.
Suomen presidentti Sauli Niinistö kutsuu juhlavieraat ja kutsu onkin yksi arvostetuimpia asioita. Yli miljoona ihmistä seuraa tv vastaanottimen kautta  linnan juhlia.
Hyvä Heikkinen, eduskunta on Sinun mielestä täynnä ketkuja. Tälläiset populistiset ja jopa halveksivat ulostulot vahvistavat puhettasi. Jos keskusta olisi huolissaan Suomen maaseudulta, se ei olisi alde- ryhmässä EU. Alde ajaa maataloustukien lopettamista. Tässä hallituksessa keskusta hyväksyy ilmastomuutoksen takia maaseudulla asuvaa rankaisevaa liikenteen polttoaineverotuksen kiristymistä, omakotitalojen öljylämmityksen lopettamista, turpeen käyttökieltoa, puun polttamisen kieltoa yms. Samaa bensaa käyttää maanviljelijätkin ajaessa ja kuivurin toimivat öljyllä. 
Edellisten hallituskausien lempilapsenne oli ns paskalaki eli toimimattomia jäteveden puhdistamojen pakkomyynti maaseudulle. Taksiuudistus - ja kelakyytiuudistus sotki turvallinen ja toimivan järjestelmän, suorastaan poisti maaseudulta taksin. Satojen miljoonien tukijärjestelmän takia nyt on uusi pakolaisryntäys Suomessa, tuulimyllypakolaiset. Keskustan ajama tukipotit (takuu varma tuotto) saivat sijoittajat rakentamaan myllyjä ja vasta jälkikäteen on huomattu niiden haitat maaseudulla ihmisille ja eläimille.
Minusta Jenni Haukiolla on oikeus omaa mielipiteeseen. Sitäkin pitää kunnioittaa vaikka ei olisi samaa mieltä.
Mutta jäämällä pois juhlista Sinä loukkaat sotien veteraaneja  ja kaikkia muita jotka kunnioittavat Suomea- maaseutua myöten

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »