Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:210791 kpl

Pikakysely

Tuleeko talvi?

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Iso kiitos!

Torstai 20.2.2020 - Pia P

Suonenjoen sosiaalidemokraatit nostivat esiin huolensa Suonenjoen vanhustenhoidon tilasta.

Huoli on ollut ja on aiheellinen. Haluan kuitenkin kiittää Suonenjoen virkakoneistoa, työntekijöitä ja luottamushenkilöitä nopeasta toiminnasta kun yksi hoivayritys lopetti toimintansa.  Poikkeusoloissa toiminta, laki ja venyminenkin testataan. Lain mukaan kaupunki järjestää tarvittavan hoidon ja hoivan. Kuten on tekikin.
Luottamushenkilöiden tehtävä on päättää lisäpaikoista ja mahdollisesta lisärahoituksesta ja tukea viranhaltijoita ja työntekijöitä. Luottamushenkilöiden tehtävä on tehdä järkeviä päätöksiä kokouksissa, pelkkä lehdissä kirjoittelu ei muuta asioita. Toivoisin, ettei luoda turhaa epävarmuutta tai huolta vanhuksiin, omaisiin ja työntekijöihin. Tosiasia on, että Suonenjoki tarvitsee julkisia ja yksityisiä hoivapalveluita sekä valvoo niitä. Laki määrittelee mm paikkojen määrä, hoivan tasoa ja hoitajamitoitusta - inhimillisyys ja hätä ei aina näy lain vaatimuksissa.
Aina on varaa parantaa, joten ehdotan kaikkien yhdessä panostavan päätöksen tekoon, että Suonenjoki on paras paikka elää ja asua kaikille. Iso kiitos kaikille kaiken ikäisten hoiva- ja hoito- alan työntekijöille ja omaishoitajille!

Kommentoi kirjoitusta.

Rikon lupaukseni!

Tiistai 18.2.2020 - Pia P

Olen luvannut, etten kirjoita Suonenjoen demareista mitään. Heille oli tullut paha mieli kirjoituksistani ja poliittisen rauhan takia lupasin, etten kirjoita mitään heidän tekemisistä. Sunnuntai iltaisin toverituvalla oli tarkkaan luettu mitä kirjoitin ja varsinkin mitä en kirjoittanut. Olen pitänyt aina huolen, että kaikki kirjoittamani löytyy julkiista pöytäkirjoista ja ovat siis todennettavia.
Sisä-Savon paikallislehdessä oli helmikuun alkupuolella mielipidepalstalla kirjoitus. Se oli Suonenjoen demareiden huoli Suonenjoen vanhusten hoidon tilasta. Ymmärtäisin kirjoituksen, jos se olisi ollut vaikka omaisen- onhan Suonenjoella tapahtunut iso myllerrys. Yksityinen (siis yritys) hoivakoti lopetti toimintansa ja siellä hoidossa olevat vanhukset piti äkkiä sijoittaa muihin asumispaikkoihin. Kaupunki on vastuussa omista asukkaistaan ja lain mukaan vastuussa järjestää hoiva ja hoito sitä tarvitseville. Vanhuspuolen virkakoneisto hoiti asian eli kaikki saivat uuden paikan. Minusta tälläisessä tapauksessa pitäisi kiittää ja kehua miten poikkeutilanteessa hoidettiin asia. On kurjaa joutua lähtemään omasta kodista, olkoon se vaikka hoivapaikka, mutta kurjuutta ei pidä lisätä luomalla uhkakuvia lisää.

Kuten Suonenjoen demarit tekivät. Kertoivat lehdessä miten huolissaan ovat vanhusten hoidosta. Minusta meidän päättäjien pitäisi toimia yhdessä ja ratkaista ongelmat sekä parantaa tilannetta käytettävissä olevin keinoin.
Vanhustyö ja omaishoitajuus ovat raskasta, kaikki kunnia ja kiitos heille, jotka toimivat alalla ja ovat omaishoitajia!
Mikä tämän lehtikirjoituksen takana oikeasti oli? Suonenjoella on ensinmäistä kertaa kilpailutuksessa mukana yritys, jonka päättävä elin on säätiö ja sen hallituksessa on suurin osa poliittisia päättäjiä. Säätiön  hallitukseen valitaan Suonenjoen seurakunnan puolesta puolet ja Suonenjoen kaupunginhallitus nimeää puolet. Molemmista puolista suurin osa on ainakin kuntavaaleissa ehdolla olleita, entisiä ja nykyisiä luottamushenkilöitä.
Muutama säätiön hallituksen edustajat haluavat estää kaiken keinoin ko hoivapaikan kilpailutuksen. Jos itse on jäävi tai ei ole esitysoikeutta, niin aina toverin voi laittaa asialle.  On niin rumaa, suorastaan korruptiota, että päättäjät painostavat kaupungin omaa päätöksen tekoa, asiassa, jossa itse hyötyvät säätiön maksaman kokouspalkkioiden ja ulkomaan matkan muodossa. Kumman etua ajetaan? Säätiön nimissä omaa vai kaupungin eli veronmaksajien? Mitä sanoo muut hoivayritykset, jos yksi hoivayritys ei osallistu kilpailutukseen mukaan, koska poliittiset päättäjät haluavat estää sen? 
Suonenjoen kaupunginhallituksen kokouksessa 3.2.2020 pykälä 21 esitettiin (demari), että kaupunginhallitus käyttäisi otto- oikeutta sosiaalilautakunnan päätökseen eli suomennettuna estäisi kilpailutuksen pakottamalla lautakunnan lopettamaan kilpailutus. Onko tämä oikeasti hyvää tapaa?  Suurin osa säätiön hallituksen jäsenistä ei ole mukana tässä ja jääviys asiat on hoidettu oikein. Palopuhetta toki voi pitää ilman esitysoikeutta ja siten niitä ei kirjata pöytäkirjoihin.

Kilpailutuksen aloittaminen tälläisessä tilanteessa kun yksi hoivakoti on lopettanut ja pula asumispaikoista on huutava, on suoraan sanottuna tyhmä. Ei ole mitään kilpalutilannetta, koska ei ole kilpailevia yrityksiä eli ei ole tarjontaa. Mutta jos sosiaalilautakunta haluaa aloittaa kilpailutuksen (jonka valtuusto hyväksyi joulukuussa 2019), niin heillä on oikeus päättää niin. Se, että mitä hyöytyä siitä on voidaan olla eri mieltä. Hyvä tavoite, on että hinnat pysyisi samoina.
Kyseessä oleva hoitokoti tekee erinomaista työtä ja siellä asuu tyytyväisiä vanhuksia. Aivan varmasti loistava paikka!  Mutta se, että polittiset päättäjät ovat kahdella eri pallilla istumassa ja päättämässä oman edun mukaisesti ja haluaa estää kaupungin valtuuston ja lautakunnan päätöksien toteutumista, ei ole oikein. 

Ainoa kunniallinen ratkaisu on, että Suonenjoen kaupunginhallitus ei nimeä edustajia säätiön hallitukseen. Ei ole enää nykypäivää, että säätiö maksaa kokouspalkkiot kaupungin nimeämille henkilöille. Minua on ripitetty tästä(kin) asiasta ja silti vaan kirjoitan. En vaan hyväksy tälläistä.
Kiitos ja anteeksi. Yritän olla kirjoittamatta demareista- välillä vaan purskahtaa yli. 
Tässäpä minun vastaus lehtikirjoituksen:
On niin surullista lukea lukea lehdestä, miten arvostellaan omaa päätöksen tekoa- varsinkin kun kirjoittajat ovat edellisten kuntavaalien tuloksen mukaan Suonenjoen toiseksi suurin ryhmä, demarit. Vaaleissa saatua valtaa ja oikeutta tehdä päätöksiä pitää käyttää siellä ja silloin kun päätöksiä tehdään eikä vain kirjoitella lehden mielipidepalstalla. 
 
Putamo ja Päivärinne eivät olleet kaupungin oma palvelutuotantoa vaan sitä hoiti voimakkaasti demarien miehittämä yhdistys. Julkisten (lehdessä) ongelmien lopputulos oli yhdistyksen oma päätös eli myynti yritykselle. Kaupungin vanhuspuolen hoito venyi jo yhdistyksen aikana, esim kotipalvelun kautta ja palvelusetelin kautta yhdistys sai laskuttaa sekä kaupunkia että vanhuksia. 
 
Sosiaalilautakunta päätti kilpailuttaa tehostetun hoidon palvelukodit syksyllä 2019. Sen päätöksen vahvisti joulukuussa 2019 yksimielisesti Suonenjoen valtuusto, jonka toiseksi suurin ryhmä on siis demarit  ja jopa valtuuston puheenjohtajana on demari. Tammikuussa 2020 sosiaalilautakunta päätti pistää valtuuston päätöksen voimaan ja aloittaa yksimielisesti kilpailutuksen. Lautakunnan demari- jäsen oli samaa mieltä. Voisi vetää johtopäätöksen, että kilpailutetut yksityiset hoivapalvelut on myös demarien mieleen. Tosiasia on, että Suonenjoki tarvitsee yksityistä ja julkista palvelutuotantoa.
 
Suonenjoen kaupunki, virkakoneisto ja luottamushenkilöt pitävät huolen, että jokainen saa lain takaamaa hoivaa ja huolenpitoa- kuten poikkeustilanteesta tapahtui. Suonenjoella valvotaan omia ja yksityisiä hoivapalveluita. Yhden puolueen lehtikirjoittelu oman imagon nostamiseksi luo epävarmuutta vanhuksiin, omaisiin ja työntekijöihin. Aina on varaa parantaa, joten  toivoisin  kaikkien panostavan yhdessä päätöksen tekoon, että Suonenjoki on hyvä paikka elää ja asua kaiken ikäisille.
Suonenjoen Perussuomalaiset  kiittävät kaikkia antoisaa ja raskastakin vanhustyötä tekeviä ja omaishoitajia! 

Kommentoi kirjoitusta.

Miljuunia ilmaan

Tiistai 4.2.2020 klo 18:36 - Pia P

Kiirettä pukkaa!
Hallitus on nostanut puoluetukea, palkannut avustajiksi kavereitaan ja näille avustajille vielä omat avustajat eli kaverit/ eduskunnasta tippuneita.
Rahaa luvataan sinne ja tänne (varsinkin ulkomaille...), mutta millä kaikki rahoitetaan selviää joskus
Selvitellään ja pohditaan ja siirtellään asioita eteenpäin.
Saunotaan elokuuhun asti.

Vaikka Suomalaisten kaikki rahat annettaisiin jonnekin ilmastotoimeen, ei sillä ratkaista mitään.

Vaikka koko Suomen teollisuus, liikenne, lämmitys, koko toiminta loppuisi, ei sillä ratkaista mitään.

Vaikka kaikki suomalaiset kuolisivat kerralla, ei sillä ole mitään merkitystä ilmastoon.

Meidän päästöt on 0,3 %.

Mutta sillä on merkitystä, että saastuttavat maat ja varsinkin ihmisten asenne luontoon muuttuisi.

Avuksii vaikka niinkin vanha asia kuin luonnonsuojelu. Älä roskaa, kierrätä, älä tuhlaa, älä roskaa...

Liian helppo ratkaisu vai liian vaikeaa jokaisen itse toteuttaa?

Kommentoi kirjoitusta.

SoTea

Perjantai 24.1.2020 klo 9:52 - Pia P

Mitäpäs meidän rakkaalle SoTelle (sosiaali- ja terveysuudistus, ikää 20 vuotta) kuuluu?

Ei paljon mitään. Hallituksella on paljon kiireitä. Pitää saunoa. Pitää ryhmäytyminen ja voimaantuloa. Pitää edistää tasa-arvoa. Pitää pelastaa maailma. Pitää kurjistaa suomalaisten elämä ilmaston nimissä.

MaKusta (maakuntauudistus, ikää 30 vuotta) kuuluu sen verran, ettei tiedetä mikä tai miten ois hyvä. Etelä- Savo ei pärjää itsestään, siksi se laitetaan itsekseen. Viime hallituksen kaavaileman 17 maakunnan sijasta lukumäärä on jo 22. Verotusoikeus ois kiva. Eli kolmas veroportaikko. Miksi kaavaillaan noin monta maakuntaa? No keskusta haluaa ikiaikaisen unelman, omat maakunnat. Melkein jokaiseen olisi tulossa keskusta valta- lisää päätösvaltaa ja rahaa omille.

SoTea ei sitten tehdä parlamentaarisesti (kaikki puolueet yhdessä) vaikka demarit vaalilupasivat niin. 

Jotenkin kohtalon ivaa... Kun Kiuru (sdp) viime eduskuntakaudella kaatoi SoTe valmistelun, niin nyt se on hänen käsissään valmistelussa. Ei oo helppoo!

Mitäpä SoTen kanssa pitäisi tehdä? Ihmiset eivät kaipaa hallintohimmeleitä. Ei niitä kiinnosta kuka tekee mitä vaan kunhan joku tekee. Ihmiset tarvitsevat hoitoa, hoivaa  ja ennalta ehkäiseviä palveluja.

Tarvitaan lisää lääkäreitä. Koulutuspaikkoja on lisättävä. Ilmaisen koulutuksen, josta saa vielä rahaa vastikkeeksi jonkun ajan jakson terveyskeskus työskentelypaikkaa määrätyssä paikassa. On niin väärin, että yhteiskunnan rahoilla koulutetut lääkärit rahastavat jo kesken opiskelun yksityisenä lääkärinä yhteiskuntaa. Meillä on paljon lääkäreitä ja ne ovat tutkitusti väärissä paikoissa. Suurten kaupunkien yksityislääkäriasemilla. Rahalla saa hoitoa. Jos ei halua terveyskeskukseen töihin, niin sen voi hyvittää rahalla. Reilu peli.

Vain kattavalla ja riittävällä perusterveydenhuollolla (terveyskeskus) saadaan pidettyä kustannukset aisoissa. Päivystykseen ja sairaalaan ei kuulu sellaiset, joisen vaivat ja sairaudet voidaan hoitaa arkipäivänä terveyskeskuksessa.

Yliopistosairaalat tekevät uranuurtavaa tutkimustyötä ja ostavat kalliita laitteita. Osan kustannuksista pitäisi maksaa hyötyvät yksityislääkärit ja yksityinen bisnespuoli. Niillä kun tapana "aggressiivisella verosuunnittelulla" minimoida veronmaksu eli raha valtion suuntaan. Hyödyt otetaan ilolla.

Iso yksikkö ei ole välttämättä kustannustehoikkain. Sopivan kokoinen, lähellä oleva ja joustava sekä työrajoja rikkova hyvinvointiyksikkö olisi asiakkaille paras. Ennalta ehkäisty vaiva tai sairaus olisi kustannustehoikkain tapa hoitaa sairauksia. Tottakai ihmiset silti sairastuu, loukkaantuu, joutuu onnettomuuteen yms.

Netti on mahtava keksintö. Sen kautta voitaisiin julkisellakin puolella hoitaa monta asiaa sosiaali- ja terveyspuolella. Silti ihmisen kohtaaminen ihmisenä on tärkeä!

Esimerkiksi liukuesteet liukkaalla on halpa ja helppo tapa  torjua katkenneita käsiä ja murtuneita lonkkia. Ymmärrätte ajatuksen. 

Moni sairaus helpottuisi jos katsottaisiin ihmistä kokonaisuutena. Onko masennus syy vai seuraus jatkuvasta selkäkivuista? Masennuksen määrätyt lihottavat lääkkeet masentavat ihmisen?

Tämän päivän suuri ongelma on riittämätön kivunhoito. USAssa oli lääkkeiden väärinkäyttökriisi, niin Suomessa ei määrätä lääkkeitä kipuun. Suomessa tehdään 300 itsemurhaa vuosittain kivun hoidon riittämättömyyden takia ja se luku alkaa nousta. 

Kaukana ja niin ytimessä olen kirjoituksessa SoTesta. Hyvä hallitus, korjatkaa vain se, mikä on rikki ja antakaa muut olla rauhassa. 

Kommentoi kirjoitusta.

Salakat

Maanantai 30.12.2019 klo 19:05 - Pia P

En ole ikinä kokenut vastaavaa vihapuhetta ja öyhöttämistä facebookissa.

Reilun vrk ajan facessa luki vain natsipaskoista, fasisteilta ja haukuttiin persut, uskovaiset, maltilliset ja kaikki eri mieltä olevat sekä lueteltiin kenen kanssa ei olla tekemisissä- oma kupla, paras kupla. 

Ryhmä riiteli koko ajan jostakin ja nimitteli toisia.

Italiassa nuoret kokoontuivat sardiini-liikkeen nimissä vastustaakseen hallitusta.

Suomessa silakassa keski-ikäiset tiettyjen puolueiden aktiivit räyhäävät netissä ja haukkuvat oppositio- puoluetta ja jakavat itse keskittyjä asioita faktoina.

Erosin ryhmästä, vaikka kuinka yritin ymmärtää sitä maailman tuskaa...joka oli siis oikeasti pelkkää ja puhdasta persu-vihaa naamioituna silakkaan.

Perussuomalaiset ovat puolue, jota voi äänestää vaaleissa. Jos ei tykkää tai hyväksy puolueohjelmaa, niin silloin äänestää jotain muuta. Hyvin yksinkertaista, näin toimii demkratia.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: silakat, vihapuhe, persuviha

.

Maanantai 23.12.2019 klo 1:43

Rauhallista Joulua!

Palataan asiaan ja sen viereen tammikuun alussa!

Kommentoi kirjoitusta.

Paska vuosi

Tiistai 17.12.2019 klo 8:29 - Pia P

Näinä aikoina on tapana toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Tuttavani vastasi siihen, että toivottavasti ensi vuosi on parempi kun tämä vuosi oli paskin vuosi ikinä. Koko elämänsä paskin vuosi.

Mitäpä siihen voi vastata- sanoa, että toivottavasti ensi vuosi on sitten parempi. Melkein suu loksahti auki.

Olin aika yllättynyt. Kun ulkopuolisin silmin katsoo henkilön elämää, niin moni olisi kateellinen. Omakotitalo kaupungin keskustassa. Parisuhteessa  ilmeisen tyytyväisenä. Molemmat erittäin hyväpalkkaisessa työssä ja ilmeisen mieleisessä. Lapsetkin maailmalla ja pärjäävät hyvin. Terveitä. Todellakin moni olisi iloinen moisista elämän raameista.

Mutta mistäpä me tiedetään kenenkin elämä oikeasti? Riittääkö siihen paljon rahaa ja terveys? Riittääkö siihen hyvä asunto? Saako rikkaalla ja rakkaalla olla paska vuosi?

Vai tuleeko mielen ajatus, että voi ... kun tietäisit miten karuissa oloissa rahattomat ja sairaat ihmiset ovat tyytyväisiä elämäänsä-kun ovat yleensä hengissä? 

Vai tuleeko pikkupiru mieleen, että jos menettäisi kaiken maallisen hyvän, niin olisiko sitten oikeasti paska vuosi?

Onkohan elämänkatsomus itsestä kiinni- onko vuosi oikeasti paska vai hyvä?

Jospa pitäisi joskus miettiä miten hyvin meillä Suomessa on asiat? Meillä on toimiva sosiaaliturva- aukkoja on. Ongelmia on. Mutta silti toimivam tarjolla on lapsilisää, vanheinpainrahaa, ilmaisen opiskelun lisäksi opintotukea, eläkkeitä (vaikka ei ole ollut ikinä töissä keräämässä omaa eläkettä), työttömyysturvaa, asumistukea, toimeentulotukea, sairauspäivärahaa...

Riittääkö yhteiskunnan tuki tekemään onnelliseksi? No, ei varmaan, mutta sillä saa asunnon, ruuan ja muuten elämisen edellytyksiä, jos ei ole palkkatuloa tai muuta (perintöä, lahjoituksia, pääomatuloa...) tuloa elämiseen.

Mikä Sinun elämästä tekee vähenmän paskan? Voiko itse muuttaa tunnetta tai elämäänsä?

Pitäiskö elämän räsymatossa olla harmaita kuderaitoja, että kirkkaat raidat näkyvät paremmin?

Kommentoi kirjoitusta.

Linnan juhlat

Keskiviikko 4.12.2019 - Pia P

Kansanedustaja Hanna-Kaisa Heikkinen (kesk) jää itsenäisyyspäivän linnan juhlista pois vastalauseena rouva Jenni Haukion puheesta. 
Heikkinen ei ole sisäistänyt juhlien aihetta ja syytä. Meillä on ilo ja kunnia juhlia Suomen itsenäisyyttä ja varsinkin näin levottoman aikana syytä muistuttaa itsellemme minkälaisen uhrauksen -jopa suurimman eli oman henkensä- esivanhemmat tekivät sotien aikana.
Suomen presidentti Sauli Niinistö kutsuu juhlavieraat ja kutsu onkin yksi arvostetuimpia asioita. Yli miljoona ihmistä seuraa tv vastaanottimen kautta  linnan juhlia.
Hyvä Heikkinen, eduskunta on Sinun mielestä täynnä ketkuja. Tälläiset populistiset ja jopa halveksivat ulostulot vahvistavat puhettasi. Jos keskusta olisi huolissaan Suomen maaseudulta, se ei olisi alde- ryhmässä EU. Alde ajaa maataloustukien lopettamista. Tässä hallituksessa keskusta hyväksyy ilmastomuutoksen takia maaseudulla asuvaa rankaisevaa liikenteen polttoaineverotuksen kiristymistä, omakotitalojen öljylämmityksen lopettamista, turpeen käyttökieltoa, puun polttamisen kieltoa yms. Samaa bensaa käyttää maanviljelijätkin ajaessa ja kuivurin toimivat öljyllä. 
Edellisten hallituskausien lempilapsenne oli ns paskalaki eli toimimattomia jäteveden puhdistamojen pakkomyynti maaseudulle. Taksiuudistus - ja kelakyytiuudistus sotki turvallinen ja toimivan järjestelmän, suorastaan poisti maaseudulta taksin. Satojen miljoonien tukijärjestelmän takia nyt on uusi pakolaisryntäys Suomessa, tuulimyllypakolaiset. Keskustan ajama tukipotit (takuu varma tuotto) saivat sijoittajat rakentamaan myllyjä ja vasta jälkikäteen on huomattu niiden haitat maaseudulla ihmisille ja eläimille.
Minusta Jenni Haukiolla on oikeus omaa mielipiteeseen. Sitäkin pitää kunnioittaa vaikka ei olisi samaa mieltä.
Mutta jäämällä pois juhlista Sinä loukkaat sotien veteraaneja  ja kaikkia muita jotka kunnioittavat Suomea- maaseutua myöten

Kommentoi kirjoitusta.

Tuulivoimala

Keskiviikko 20.11.2019 klo 10:53 - Pia P

Olen kirjoittanut Suonenjoen tuulivoimalasta paikkalehdessä nostin esiin haittoja, jotka ovat todellisia.
Euroopassa nousee vastustajien määrä ja yhdistyksiä on perustettu. Suomessakin on tuulivoimala pakolaisia. Ihmisten hätä on todellista!
Sain vastauksen lehdessä mielipidepalstalla. 
Olen aika yllättynyt, että miten siinä kumotaan jo fysiikan lakeja, esim maatärinä on tosiasia, joka tuntuu jopa 15 km päässä.
Jääköön tämä tähän, vastaajien intressi on bisnes ja minun huoli on kuntalaisten viihtyvyys ja jopa terveys.
Tutkikaa ihmiset vaikutuksia. Netistä löytyy vaikka mitä. 
Maatärinästä ja sen vaikutuksesta on paljon tutkimuksia. Ja minulle vastataan, ettei ole olemassa!
Mallinnuksien ja laskelmien todenperäisyys nähdään, tunnetaan ja koetaan vasta kun myllyt pyörivät.
Sen jälkeen on valmistuneille alueilla muutettu lapojen kulmia, pyörimyssuuntia ja jopa aikoja, milloin myllyt saa pyöriä, esim äänen, välkeen takia. 
Tuulimyllyt vaikuttavat terveyteen, erilaisia tutkimuksia löytyy ja kaikki on samaa mieltä, että lisätutkimuksia tarvitaan.
Rahaa Suonenjoelle tulee puolet vähemmän kuin mitä kaupungin maksaa tukie musiikkiopistoa. Kaikkea voi verrata!

Lisäsivulla on lehtikirjoitukseni ja vastaus siihen. Sisä-Savon paikallislehti. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Muistoja...

Tiistai 19.11.2019 - Pia P

Heinäkuussa 2017 makasin Suonenjoen terveyskeskuksen päivystyksessä piikitettynä. Olin saanut kolme kipupiikkiä, kun selkä oireili kunnolla. Jalat olivat pettänyt alta.

Puhelin soi ja lehti halusi tietää jotain persujen hajaannuksen takia lähtevien porukoista. Vastasin. Olin kuulemmma ainoa, jonka sai kiinni kun koko puoluetoimisto oli kesälomalla.Jouduin lähtemään siitä KYSiin ja siellä sanottiin, että aamulla leikataan. Sain sen verran kunnon mömmöt, että pääsin pystyyn ensiavun sängystä. Sanoin, ettei leikata koska mun pitää olla seuraavana päivänä Helsingissä. Minut kotiutettiin sanoilla, että pääsen suoraan takaisin ja leikataan heti kun suostun.

No en pystynyt lähtemään aamulla mihinkään, en päässyt yksin edes ylös omasta sängystä...

Sitten muistin, että olin vastanut lehti-ihmisen haastatteluun puhelimessa... Varovasti katsoin, mitä olin vastanut. Vastaukset olivat järkeviä ja linjan mukaisia, niistä ei saanut kohua vaan oli tyynnyttelevät. Silloin tajusin, että olen hyvä politiikassa. Sinällään sääli- osaan puhua politiikkaa ja toisaalta hyvä osata puhua sanomatta mitään eli liipalaapaa tarvittaessa. 

Sen jälkeen ei ole mikään haastattelu pelottanut. 

Kommentoi kirjoitusta.

Posti ei kulje....

Keskiviikko 13.11.2019 - Pia P

Valtion omistama postin työntekijät lakkoilee, koska työntekijöiden palkkoja ja työehtosopimusta aiotaan heikentää. Jos ois demarit ja vassarit hallituksessa, niin näin ei kyllä tapahtuisi.
Nyt kadulle rumpuja hakkaamaan ja osoittamaan mieltä riistohallitusta vastaan!

No näinhän se oli edellisellä hallituskaudella kun demarit oli oppositiossa. Ammattiliitot masinoi mielenosoituksia Helsingissä ja sinne tuotiin bussilasteittain ihmisiä ympäri Suomea "joukkovoimaa"  ja "puhalla pilliin" miekkareihin. Soppatykkejä tarvittiin monta kertaa.

Ammattiliitot laittoi mahtavan summan sopivien ja varsinkin erityisten sopivien ehdokkaiden tukemiseen ja siten saatiin sopiva- joskin tiukka- vaalitulos. Toki tuli oli vain sopiville puolueille.  Nähtiinpä kampanja- aikana arveluttava salatuettu muutoksen valtakuntakampanja, joka oli ammattiliittojen masinoima, mutta sitä ei kerrottu selvästi.

Nyt suurin puolue, kiitos ammattiliittojen tuen, on Sdp ja hallituksessa on apupuolueena vasemmisto.

Ja nyt on valtakunassa kaikki hyvin? Työläisillä on kulta-ajat? Palkat ja eläkkeet nousee? Riistohallitus on historiaa!

Valtion omistama yhtiö, Posti, haluaa muuttaa työntekijöiden työehtosopimuksen heikompi etuisenpaa... ja siitäpä lakon pykkäs!

Ja hallitus on hiljaa... Ammattiliittotaustainen pääministeri on hipihiljaa.  Ei oikein voi julkisuuteen tuoda mikä tässä on takana... Suomeen pitää saada maahanmuuttajia ja heille töitä. Palkka on niin huono, että sosiaaliturva kuittaa loput. Eli me veronmaksajat maksamme osan palkasta asumistukena ja toimeentulotukena.

Missä on ajatus, että palkalla pitää elää? 

Ei tarvitse olla kovinkaan kauaskatsoinen, että mitä seuraa työntekijöiden maahantulemksen eli tarveharkinnan poistamisesta - jota demarit ja vassarit ajavat.

Suomeen tulee kielitaidoton työntekijä matalapalkka-alalle ja palkka ei riitä elämiseen. Palkan lisäksi saa tuet. Ja perheen sieltä lähtömaasta.

Jossain vaiheessa tulija huomaa, että miksi tehdä töitä kun hyvin elää tukirahoilla ilman sitä minipalkkaa. Eli loppuu työnteko.

Sitten haetaan lisää työntekijöitä kun ei saada Suomesta työntekijöitä. Ja homma alkaa alusta.

Vasen reuna ajaa täysin kokoomuksen ja työnantajien agendaa tässä matalapalkka - ja halpatyöntentekijöiden maahantulon vapauttamisen halulla. 

Suomalainen työntekijä on liian kallis firmoille. Pitää repiä lisää voittoja, lisää palkkaa johtoportaille ja lisää osinkoja jaettavaksi ja tiputtaa työntekijän palkkaa ja ulkoistaa sitä osa valtion maksettavaksi tukien muodossa.

Postin pomon kuukausipalkka on 82 100 €/kk ja työntekijän 1 400 - 2 100 €/kk - suurin osa työntekijöistä tekee osapäivätyötä eli saa vielä vähemmän palkkaa

Pitäiskö nyt puhaltaa pilliin? Onko tämä oikein?

Kommentoi kirjoitusta.

Kalliit pohjatyöt

Maanantai 11.11.2019 - Pia P

Suonenjoella vasemmisto-ryhmä teki valtuustoaloitteen viljelypalstoista kaupunkilaisten käyttöön.

Aloitehan menee ensin asianomaiseen toimialalle, jossa virkakoneisto sen käsittelee. Sen jälkeen johtava virkamies esittelee sen asianomaisessa lautakunnassa. Sitten se menee kaupunginhallitukselle ja sen jälkeen valtuustoon tiedoksi. Joskus se aloite voidaan jossain vaiheessa lähettää takaisin valmisteluun.

Vasemmmiston viljelypalstat ei saanut kannatusta teknisessä lautakunnassa. Kaupungin olisi pitänyt rakentaa kastelujärjestelmän, muokata maa ja tehdä jopa tie. Siihen kaupungilla ei ole varaa. kukaan ei näitä tosin vaatinut.

Valtuustoaloite siis stoppasi jo lautakunnan käsittelyyn. Kaupunginhallitus äänesti jopa aiheesta, mutta matka jatkui kaupunginvaltuustolle, joka taas keskusteli sangen runsaasti asiasta, 23 puheenvuoroa. Sosiaalilautakunnan esitys 220 000 euron lisämääräpyyntö herätti asian asianulkopuolista keskustelua kahden puheenvuoropyynnön verran. Siis melkein minkäänlaisia keskustelua hyväksyttiin yli 200 000 € rahanjako, mutta viljelypalsta ilman kustannustietoa herättää noin paljon keskustelua. Kai Suonenjoen päättäjät ymmärtää VAIN pikkuurahojen päälle? Sadat tuhannet on jo vaikeita ymmärtää....

Valtuuston kokouksessa tekninen johtaja perusteli aloitteen kaatamista sillä, että tie palstalle maksaa, pitäisi tehdä pysäköintialue auille ja vessat. Kastelujärjestelmäkin olisi hyvä. Ainakin ensimmäisellä kautena pitäisi traktorilla muokata maa eli kaupungin työntekijöitä tarvittaisiin.

Tulee niin kalliiksi. Ei onnistu. Hetkinen, olihan meillä samanlainen hanke... Piti tehdä tie ja pysäköintialue sinne. Vessa on jo tehty. Kaupungin työntekijät olisi ollut monta viikkoa käytettävissä.

Mutta ilman lautakunnan, kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuustoon päätöstä. Ei edes kerrottu kokonaissuunnitelmaa. Ja oli han täydessä tohinassa eteenpäin menossa virkakoneiston omalla päätöksellä - ilman varattuja rahoja.

Alueella on jo siis kulttuurivessa - maksoi jotain, sitä ei kerrota kenellekään päättäjille. 

Alue on kimpanlammen laavu ja hanke oli metsäsoitin puisto.

Suonenjoella saa siis helpommin ajatuksen läpi, jos se ei ole keneltäkään päättäjiltä tai valtuustoryhmältä vaan tietyltä taholta tai tietyltä henkilöltä, joka vain halusi itselleen työpaikan. Kaverit jeesas sitä. Tekninen puoli oli täyttä päätä tekemässä tietä ja parkkialuetta. Soittimien pystytys olisi vaatinut kaupungin työmiesten panoksen. Paikkalehtikin saatiin mukaan hehkuttamaan hanketta ja viimeksi vessaa!

Kustannuksia ei ollut hyväksynyt tekninen lautakunta, he eivät edes olleet kuulleet koko asiasta ja silti oltiin kaadettu jo puita tien kohdalta.

Eli Suonenjoella voi häärätä hyvin paljon ja pitkälle vaikka mitä jos se on kulttuuripuolen asia - tai tarkemmin tiettyjen mummojen haluaman asia-, johon tarvitaan tekninen puoli maksamaan ja tekemään. Mutta jos asia kuuluu tekniselle, niin silloin ei löydy rahaa eikä tahtoa. Ja varsinkin jos se on julkista ja näkyvää. Salahommia voi aina touhuta. Vessan hintalappua ei ole vielä löytynyt....

Tien pohjatyötkin ovat niin kalliit... Paitsi jos se tie menee jonnekin bongorummelle, jolla voidaan häiritä lintujen pesintää Kimpanlammen laavulla.

Kommentoi kirjoitusta.

Aktiivimallin purkaminen

Torstai 7.11.2019 klo 10:13 - Pia P

Moni hehkuttaa, että nyky-hallitus purki aktiivimallin. Lain jossa työttömän piti mennä töihin tai hänen työttömyysetuutta leikattiin. Ansiosidonnaisella eli isommilla rahoillla olevat työllistivät paremmin ja laki rankaisi enempi peruspäiväraha- työttömiä, joiden oli muutenkin vaikea työllistyä.

Suomennettuna laki oli oikeasti hallituksen säästökeino, koska rahaa meni vähempi työttömälle ( joka ei työllistynyt.)

Aktiivimalli "purkamislaki" ei ole vielä eduskunnan päättämä, luonnos on valmiina lausuntokierroksella. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.12020.

Ministeriö ehdottaa, että aktiivimallin leikkurit ja velvoitteet puretaan, kun työllisyysvaikutuksiltaan vastaavista toimenpiteistä on päätetty. Tästä aiheutuvat kustannukset valtiolle ovat 13,7 miljoonaa euroa.

Mitä ne vastaavat toimenpiteet on?

 

Kommentoi kirjoitusta.

SoTe rahat kelpaa

Keskiviikko 6.11.2019 klo 8:35 - Pia P

Pörriäinen ostaa pihlajalinnan.

Eikös olekin ihmeellistä, yhteiskunnan varoin koulutetuilla lääkäreillä ja hoitajilla revitään voittoa yhteiskunnan varoista kansainvälisille sijoittajayhtiöille?

Verorahat kelpaa sijoittajille - tuotto-odotus on hyvä. Ihmiset sairastaa ja valtio maksaa... Miljardeja.

Suomen hallitus on saanut jotain sovittua eli
SoTe nytkähti taas eteenpäin. Ei ne sijoittajafirmat turhaan tee kauppoja...

Kommentoi kirjoitusta.

Kirja uutuus

Maanantai 4.11.2019 - Pia P

Antti Rinnettä ei kannata aliarvioida. Hän on älykäs ja taitava tyyppi, mutta mielipiteiltään sairas”, Seppo totesi ohjeistaessaan vajaa vuosi sitten puoluetovereitaan viime kevään eduskuntavaalikamppailua varten.

Yhteistyöhön ”Rinteen ympärillä olevan porukan” kanssa hän suhtautuu vastahakoisesti.

”Jos seppolaiset täyttää kriteerit, häneltä viedään yhteiskunnassa täydet ihmisoikeudet ja oikeus kouluttautua. Samaan aikaan Rinteen ympärillä oleva porukka vaati rajoja auki  ja sitä, että Suomen pitää avautua . He ajattelevat, että jos olet samannäköinen tai puhut suomen murretta, niin kiinni ja eristyksiin  vain. Miten sosialidemokraatit ja tämä porukka olisivat yhdistettävissä samaan hallitukseen? Eivät mitenkään”, Seppo sanoo kirjassa.

Miltäs tämä kuulostaa näin päin? jos Seppo sanoisi pääministeristä, että Rinne on mielipiteillään sairas - mikä älämölö. Pöyristyttävää!

Kukas tämä Seppo on? Sen saa jokainen päättää itse.

Kommentoi kirjoitusta.

Tänne vaan...

Sunnuntai 3.11.2019 - Pia P

"Hirveän tärkeää maahanmuuttoa" on jo kokeillut moni kunta... ottaneet turvapaikanhakijoita, oleskeluluvan saaneita, kiintiöpakolaisia... on hanketyöntekijään ja paapomisrinkejä. Ja mikä on lopputulos?
Vantaan, Espoon ja Helsingin väkimäärä kasvaa...

Keskustan uusi puheenjohtaja kertoo keskustan tärkeimmät asiat... Afrikka ja muu maalaiset Suomeen. Suomen maalaiset ei ole enää mitään. Tosin sellainen maahanmuutto, mitä keskusta ajaa ei tuo asukkaita maaseudulle eikä työntekijöitä yrityksiin.

Suomen sosiaaliturva on niin hyvä ja siihen pääsee niin nopeasti sisälle, että hidasälyisempikin  lopettaa nopeasti matalapalkka-alalla työskentelyn. Miksi käydä töissä kun saman saa kotona olosta? Siihen pisteeseen asti yhteiskunta on maksanut palkan lisäksi asumistukea ja toimeentulotukea - samalla tavalla kuin suomalaiselle työntekijälle. Tämä on suoraan tukea työnantajille. Kun näitä työssä käyviä eli pätkätekijöitä on tarpeeksi, ei kukaan saa jatkossakaan palkkaa, jolla elää Suomessa. Riittävällä työttömien määrällä ja vapauttamalla Suomeen tulon "töihin" taataan, ettei palkkoja tarvitse nostaa.

Juuri valmistunut tutkimus sen kertoo- turha tänne rahdata ihmisiä muista maista kun suomalaiset yritykset ei halua palkata heitä. Syystä tai toisesta. 

Keskustan logiikalla maaseutu edelleen tyhjenee. Kaikki kunnat missä keskusta on isoin puolue eli on vallassa on muuttotappio kuntia... Eikös ole outo juttu? Luulisi, että juuri ne kunnat saisi asumisen ja työpaikka- asiat kuntoon. Keskustan ylivallasta on lopetettu koulutuskuntayhtymien alueelliset toimipisteet. Juuri ne missä opeteltiin hitsaamaan ja metallitöihin. Ja juuri niitä ammatti-ihmisiä kaivataan pitkin maakuntia. 

Sinä suomalainen ja jo Suomessa asuva et siis ole keskustan mielestä ratkaisija vaan ne tulevat ulkomailta!

Miksi me emme houkuttelisi lapsiperheitä Suomen kaupunkilähiöistä maaseutukaupunkeihin ja - kuntiin? Isä oppisopimuksella lähihoitajaksi vanhushoivaan ja äiti muuntokoulutuksella hitsaajaksi! Lapset kouluun. On tilaa, on halpa elää ja on harrastusmahdollisuuksia. Vapaita asuntojakin löytyy. Elämisen taso nousee varmasti.

Perhe osaa suomalaiset aakkoset, suomen kieltä sekä lukea ja kirjoittaa. Mikä kustannussäästö!

Syntyvyyden nostamiseksi on turha avata rajoja. Sekin peruste oli vuonna 2015 olemassa -28 000 miehen on vaikea lisääntyä keskenään. 

Suomessa on vapaus asua missä vaan ja siksi Vantaa, Espoo ja Helsinki rakentaa koko ajan lisää asuntoja. Ja siksi asumistukimenot kasvavat koko ajan. Ja siksi keskustan kannatus laskee edelleen.

ja siksi keskusta lähtee hallituksesta ennen kauden loppua! 

Kommentoi kirjoitusta.

Väärin ajateltu...

Perjantai 1.11.2019 klo 6:57 - Pia P

Nyt mennään hämärän rajoille...
Kännykällä kuvaaminen jonkun esiintymistä on hyvä ja suotava asia, jos olet samaa mieltä. Mutta jos olet eri mieltä, niin se maalittamista ja siitä halutaan rangaistavaa.
Mutta mistä tiedetään kuvaajan mielipide? Tähän tulee ajatusrikos - ajatellaan toisen olevan eri mieltä.
Voiko olla yksittäisestä asiasta samaa mieltä ? Vai rangaistakoon vaikka puoluekannan mukaan lähtökohtaisesti - vihreä ei saa kuvata perussuomalaista (Hahhaa- tuskinpa viedään näin päin oikeuteen).
Virallinen mielipide jyrää, keisarilla on uudet vaatteet - vaikka nakuna kulkeekin!

Kommentoi kirjoitusta.

Suomen EU puheenjohtajuus

Lauantai 19.10.2019 - Pia P

Suomessa eduskuntavaali voitti niukasti hyvin EU myönteinen ja integraatiota (liittovaltiota) ajava SDP. Ajatus, että Suomen EU puheenjohtajuus kaudella Suomea olisi edustanut hyvin EU kriittinen Ja löysenpää kauppaliittoa ajava Perussuomalaiset, oli monella ulkomaita myöten kauhea ajatus.

Vaalit voitti siis SDP ja pääministeriksi tuli Antti Rinne. Demareiden tankeroenglanti historia sai jatkajan ja  ööt ja ää sekä sanojen tenkkaaminen tuli ja tulee EU toimijoille tutuksi. Hyvä kielitaito ja sujuva englannin puhuminen on ilmeisen yliarvostettua demarien johdossa. No, myönnettäköön, että Suomen presidentti on samassa puhesarjassa. Voi myötähäpeä!

Suomen hallitus aloitti topakasti. EU tulee ajamaan vahvasti ilmaston muutoksen torjumista, oikeusvaltioperiaate pakotetaan EU tukirahaa pienentämällä joihinkin valtioihin ja toki rakas Afrikka näkyy ajetuissa asioissa - pakolaisia on pakko saada joka maahan pakolla (taakanjako -sopimus)  ja rahaa vastaavasti Afrikkaan. Suomi saikin on ihan meille keksityn oman Afrikan komissaarisalkun mamalle.

Mikäs on todellisuus? Unkari nauroi Suomelle oikeusvaltioasiassa ja muut maat ei ole Suomen kanssa samaa mieltä. Eli tukirahojen ei sidottu mihinkään Suomen vaatimaan asiaan. Zero points .

Taakanjakosopimus, edes väliaikainen, oli Suomen kunnianhimoinen hanke, sisäministeri kirjoitteli töllössä sopimuksia allekirjoitustilaisuudessa. Tosin Suomi ei ollut sopimus- kumppani. Vai oliko? Mutta ei kerrota suomalaisille. Mukana väliaikaista sopimusta oli allekirjoittamassa Italia, Saksa, Malta ja Ranska. Suomi ei halua, että Välimereen ei enää huku ihmisiä. Ajatus on absurdi, koska jos maksamalla salakuljettajille lainarahoilla tai suvun kaikilla rahoilla, millä tahansa kelluvalla vehkeellä pääset merelle, niin sinut ehkä pelastetaan Eurooppaan. Jossa käsitellään, oletko turvapaikansaava ja jos et ole niin ehkä muutaman vuoden päästä lennätetään alkupisteeseen. Eikös olisi järkevämpää palauttaa mereltä suoraan alkupisteeseen. Mutta kun Suomen hallitus haluaa heitä tänne paapottavaksi muutamaksi vuodeksi ja sitten 80% palautetaan. 

Mutta muut maat eivät halua väliaikaista eikä pysyvää taakanjakosopimusta. Eurooppa on saanut tarpeeksi. Ja miten joillekin ihkut voi ollakin taakkaa, jota pitää pakolla jakaa? Zero points taas Suomelle.

Ilmastoasiat ne vasta onkin Suomelle tärkeät, me ollaan esimerkkejä - me suomalaiset, joidean osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on 0,15%. Siis alle prosentti päästöistä. Siis vaikka me lopettaisin koko eläminen ja vaikka koko elämä Suomessa. Sillä ei olisi mitään merkitystä hiilidoiksiidituotannolle eikä maapallon lämpiämiselle.

Se, että lapsemme ei saa jatkossa maitoa ja mummot ovat ilman lihaa, ei ole mitään merkitystä. Paitsi henkilöille, jotka kokevat ylemmyyttä omassa elämässään. Kuten se helsinkiläinen päättäjä, joka itse juo maitoa, mutta vie se Helsingin joukkoruokailusta pois. Karseelta moraaliposeerausta!

Ilmasto muuttuu koko ajan, se on varma! Asumme täällä Suomessa entisten jäämassojen alla. Onneksi jääkausi suli ja me saamme asua täällä. Ja sitä muutosta ei voi estää sillä, ettemme tee Suomessa lapsia.

Nyt on taas pakolaiset tulossa! Turkki tuhoaa Syyriaa, joten kohta taaas pelastetaan syyrialaisia lapsiperheitä- taas. Tulijat ovatkin nuoria miehiä -taas. Kuvia suuri silmäisistä likaisista lapsista ja todellisuus onkin jotain muuta... Koko Eurooppa on kyyninen. Ja EU hihkuu kun pelastamme maailmaa. Suomen hallitus etunenässä. Onneksi muutama pelastettavaksi oli ja on joukossa.

ps. Tiedättehän mistä tankero englanti tuli? Aikoinaan ulkoministeri Karjalainen oli ulkomaan reissulla. Maastossa oli lappu "All animals are dangerous!", johon herra oli tuumannut: "jaaha, eläimet ovat tankeroita!"

Kommentoi kirjoitusta.

Henkilökohtainen juttu

Torstai 17.10.2019 klo 21:59 - Pia P

Kerronpa tässä eduskuntavaalien aikaisen jutun. Vaalithan oli keväällä 2019 ja olin Perussuomalaisten ehdokkaana Savo-Karjalan vaalipiirissä.

Hieno kokemus, ainakin kerran elämässä kannattaa!

Vaalien  jälkeen aloin kuulla Ylö-Savosta outoja juttuja. Olin kuulemma rikollinen ja petturi... en yhtään sovelias kansanedustajaksi! Siksi ei saanut äänestää minua.

Kerrotaas koko juttu!

Olen ollut aikaisemmin naimisissa ja liitto päättyi eroon vuonna 1994, muutin silloin yhdessä korjatusta/rakennetusta ja maksamasta kodista vain kolme Ipanaa ja vaatteet kainalossa ensin Rautalammin kylälle ja sitten Rovaniemelle. Haulikolla uhkailu, vainoaminen, keittiön sotkeminen, ulko-oven rikkominen, tappamisella uhkailemalla (olin lasten kanssa päivällä uimareissulle rannalla, joka muuttuikin huoraamisreissuksi humalaisen ex- miehen päässä) nopeutti muuttoamme pois Rautalammilta.

Poliisi kävi Rovaniemelläkin asuessa hakemassa ex-miestä riehumisen jälkeen pois kodistani, jossa hän oli yhteisiä lapsia tapaamassa. Puukkohippaakin tuli juostua lasten silmien edessä. Muistoksi jäi lasten tapaamiskerroista mm. Kokonaan rikottu keittiö (kattolampusta lähtien kaikki astiat...), puukolla viilettyjä sänky, sohva, petivaatteita...

Väkivallan yms takia eroprosessi oli pitkä. Avioero tuli voimaan tammikuussa 1996.

Avioeron ositus tuli voimaan 1997. Jaettavan oli se yhteinen omakotitalo miinus velat. Ex-miehen piti maksaa minulle pikkusummasta talo-osuudestani ... Maksu viivästyi. Haukkumakirjeitä yms tuli perille.

Hain ulosoton kautta oikeudessa sovittua summaa. Noh, seurauksena oli, että ex-mies teki minusta rikosilmoituksen velallisen epärehellisyydestä. 

Poliisi kuulusteli minua ja syyttäjä totesi, ettei ole näyttöä moisesta. Seurauksena tuli sellaisia uhkailuja, että jouduin hakemaan lähestymiskiellon ja sen sainkin vuodeksi. Ex-mies ei saanut olla minuun missään yhteydessä. Vuosi oli 2009 ja kielto loppui marraskuussa 2010.

Kunnes nyt - maaliskuussa 2019-  Varpaisjärven Esson baarissa ex-mies oli kertonut, että minua ei kannata äänestää eduskuntavaaleissa, koska olen tuomittu rikollinen. Siis hän itse teki perättömät ilmiannon poliisille ja se on kuulemma minun rikos. 

Sellainen väittämä on kunnianloukkaus! Perättömän tiedon levittäminen vahingoittamistarkoituksella. Voisin tehdä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Voisin vaatia julkista anteeksipyyntöä lehteen.

Kysyin jutun kertojalta, ettei sitten tullut mieleen se lehtijuttu, jossa oli kaikki rikostuomio saaneet ehdokkaat ja oliko minun nimi siellä. Eipä ollut...

Miten minä olen jaksanut tätä paskaa näin kauan- olen itse ollut nätisti, väistynyt, ollut hiljaa,antanut oman kodin vierailujen käyttöön silloin kun lapset oli pieniä yms, koska olen halunnut säilyttää ja ylläpitää lasten isäsuhteen. Jos hän itse on ne pilannut, niin sitä minä en voi pelastaa.

Mietin tätäkin kirjoitutusta puoli vuotta, koska en halua ko henkilöä enää muistella. Se olin aina minä, joka on hiljaa! Toisaalta mikään ei voi enää hetkauttaa siitää suunnasta...

Miksipä nyt sitten julkaisen tälläisen? Ihan sillä, että kun kuulette hyvän juorun tai jutun, niin miettikää ensin, että onko se totta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ex-puoliso, kosto, raukka, rikos, juoru

Nyt sitä tulee!

Torstai 17.10.2019 klo 4:17 - Pia P

oli teknisiä ongelmia, enkä viitsinyt selvittää niitä. Ajattelin jo koko plokin hautaamista, mutta

sen verran moni muun puolueen edustaja on närpinyt minua näistä kirjoituksista, että pakkohan minun jatkaa!

Minä en vaikene. Kaikki kirjoitukseni asiat on löydettävissä julkisista päätösasiakirjoista. Jos joku on mielipiteeni, kerron senkin. Jos joku on hyvä juoru, niin kerron senkin. Tosiasioita ja huhupuheita ei pidä sotkea.

Mutta en kerro ei -julkisia, luottamuksella minulle kerrottuja tai jonkun henkilökohtaisia asioita. Olen luottamuksen arvoinen.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »