Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:713206 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

kiitos ei ja iso kiitos!

Maanantai 29.10.2012 klo 10.18 - Pia P

Kiitos ei!

Suonenjoen kuntavaalien äänijakauma kertoi sen suoraan: meitä ei kiinnosta Kuopion luihut hartiat ja reppuselkään emme halua.

Hallituksen Suomipuhdistus innostaa vain hyötyjäkaupunkeja, maakunnat tajusivat kohtalonsa. Tulla vastuunkantajiksi isojen kaupunkien velkoihin ja investointeihin.

Yhteistyö, jossa molemmat osapuolet hyötyvät, on reilumpi kumppanuus.

Iso kiitos!

Kiitos äänestäjät, mykistävä äänisaalis näin ensikertalaiselle. Lupaan jatkaa heikommassa olevien ja "heikkoäänisten" äänenä. Kaupungin päätöksien pitää olla tasapuolisia ja tasa-arvoisia. Ja niistä pitää kertoa avoimesti.

Onnittelut kaikille valituille ja varahenkilöille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suonenjoki, vaalitulos, perussuomalaiset

Ensi viikolla hiljenee...

Tiistai 23.10.2012 klo 17.02 - Pia P

Vanhenpi rouva sanoi tänään torilla, että ensi viikolla ei sitten olekaan ketään juttelemassa tai kestitsemässä.

Kun vaalit on ohi ei ketään enää kiinnosta äänestäjät. Ehkä paikkalehteen pikkuilmoitus: Kiitos äänestäjät!

Tämä taitaa olla tuttua ja tavallista?

Suonenjoen Perussuomalaiset ry  on tänä vuonna ollut torilla tammikuussa jakamassa mehua, pääsiäisenä jaoimme suklaamunia, kesäkuun alussa avattiin kesäkausi grillimakkaralla ja kahvilla kansanedustajan kera. Mansikkakarnevaaleilla olimme ainoa puolue kulkueessa.  Syyskuun alusta olemme olleet torilla vaalitouhuissa.

Kiitos kaikille, jotka ovat meitä käyneet tervehtimässä. Toritouhun parasta antia on ollut ihmisten kuunteleminen. Tiedämme varmasti enemmän tavallisen kansalaisen ja suonenjokelaisen arjesta kuin ne, jotka vaivautuvat esille viikko ennen vaaleja.

Lupaan pullakahvit myös ensi kesän keskiviikkona, ei tämä yksiin vaaleihin lopu!

Kesää odotellessa eiköhän juoda kakkukahvit ensi viikolla? Se, että Perussuomalaiset ovat mukana Suonenjoen kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa on juhlan paikka!

Hyvät ihmiset, äänestyspäivä on sunnuntai 28.10. Äänestäkää- sillä voi vaikuttaa!

1 kommentti . Avainsanat: suonenjoki, tori, vaalit

Ihmettä ja kummaa...

Torstai 18.10.2012 klo 22.13 - Pia P

Tässä vaalitouhussa on tullut monta ihmettä eteen... Yksi on, että kuntapolitiikon ei tarvitse olla samaa mieltä kun puolueensa. Täällä hallituspuolueiden ehdokkaat julkisesti liputtavat itsenäisen Suonenjoen puolesta. Tämä on monelle vaalilupaus, joka perutaan marraskuun alussa. Onko äänestäjällä kuluttajasuojaa?

Voiko äänestäjä vetää valtuutetun oikeuteen sopimusrikkomuksesta? Jos ehdokas on vaalimainoksissa jotain luvanut ja muuttaa kantansa valtuustossa?

Toinen vaalitouhun ihme on, ettei valtionosuuksien leikkaamisesta puhuta mitään. Kunnilla on edessä leikkaus-, lakkauttamis- ja lopetustalkoot - eikä hallituspuolueiden edustajat puhu mitään tästä, vaikka itse sen aiheuttavat. Tai juuri siitä syystä ei kerro...

Kolmas ihme on, että miten saadaan tyhjä kuulostamaan niin hienolle ja kauan odotetulle uudistukselle. Ihmetys tuli ns. vanhuspalvelulaista, joka on THL.n mukaan kupla.

Neljäs ihme on, miten voidaan ajaa ja uskoa asiaa, jota ei kukaan tiedä mikä ja minkälainen se on. Tai tiedetään, muttei uskalleta kertoa ennen kuntavaaleja. Tämä on ns. Suomi uudistus.

Kyllähän näitä ihmettelyn aiheita riittää, mutta onneksi arki palauttaa... Lapsille iltapalaa, pesuja, pusuja ja hyvää yötä! Mutsi mietiskelee ja ihmettelee maailman menoa taas yöllä...

Esimerkiksi sitä, kun kokoomuksen valtuutettu vaalipaneelissa arvostelee kunnan työntekijöitä siitä, että kunnallinen kiinteistöhuolto ja rakentaminen sekä työn tekeminen yleensä on vitsi, niin kukaan ei tartu siihen Ei edes SDP ja vasemmisto, jolla eniten kuntatyöntekijöitä ehdokkaina. Tyrmistyttävä väite kunnan työntekijöistä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalilupaukset, äänestys, suonenjoki

Vaalipaneli 8.10 Suonenjoki

Keskiviikko 10.10.2012 klo 7.33 - Pia P

Vaalipaneelissa on selittelyn ja omakehun paikka. "Vanhat puolueet" liittoutuvat yhteen ja vain kehuvat itseään ja omia ratkaisuja mitä on yhdessä tehty.

Jos Suonenjoella on niiin hienosti asiat, niin miksi me olemme niin velkaisia- yli maan keskitason- kriisikunnan rajalla? Eikä olisi hienompaa kehua kuinka hyvin olemme hoitaneet asiat - myös rahallisesti.

Jos vaalipaneelissa ottaa vaaleanpunaiset lasit päästä ja pumpulit pois korvista ja kuuntelee mitä ehdokkaat ja puolueet sanovat ja haluavat ajaa, niin kuulostaa tälle - suoria lainauksia illan puheista.

- SDP  harmittelee psykiatrisen osasto lopettamista. Julkula on kuulemma paljon kalliinpi kuin mitä luultiin.

- Vasemistoliitto haluaa lopetaa eräiltä- tietää keneltä, mutta ei sanonut nimiä- sosiaalitoimiston antaman lakisääteisen toimeentulotuen.

- Kokoomus ei halua Kuopioon. Epäilee, ettei sieltä mitään hyvää tule .Mutta jos liitosselvitys näyttää, että parempi Kuopiossa, niin sitten sinne.

- Kristilliset haluaa leikata teiden kunnossapidosta. Voidaan ajaa kuoppasilla teillä.

- Keskustan mielestä liikelaitoksen työntekijät hoitavat työnsä tehokkaammin kuin kunnan. Puhe oli vesilaitoksen yhtiöittämisestä.

- Vihreät ei tiennyt... No, ei aina tiennyt...

- Perussuomalaiset ei suostunut avamaan väitettään hyväveli  ja joidenkin suosimisesta päätöksien tekemisissä tai hankinnoissa.

Mitä luvattiin?

- Kaikki lupasivat vanhuksille esteettömän kokoontumistilan.

- Kaikki lupasivat, että Suonenjoki säilyy itsenäisenä. Osa sanoi, että vahvalla yhteistyöllä muiden kanssa.

- Muut kuin minä- lupasivat suonenjoen vanhuksille o,7 hoitajaa. Ei pidä luvata katteettomia vaalihuumassa. Totta kai haluaisin, mutta kun ei tullut sitä lakia, niin ei tule rahoitustakaan lisää. 

- Muut kuin minä- lupasivat, että Savon Kuituverkon tukeminen jatkuu. Yleisöä ei asia enää innostanut, kun kerroin, että yksityistalouksen liittymismaksu on 1750 euroa. Muista panelisteista tämä on kohtuullinen summa.

Kertokaa minulle, miksi paneeleissa on mukana ne kokeneemmat konkarit? Voisiko mukana olla ihan uusi ehdokas?

Kaupunkilaiset ovat kuulleet valtuustossa olevien mielipiteet ja teotkin monta kertaa. Voisiko olla erikseen selittelytalkoot ja vaalipaneelit ?

2 kommenttia . Avainsanat: vaalipaneeli, suonenjoki, vaalilupaukset

Sopuisa Suonenjoki

Tiistai 2.10.2012 klo 11.16 - Pia P

Tulevaan Suonenjoen kaupunginvaltuustoon on toivuttu, että se pysyisi sopuisana. Tähän asti valtuusto ja hallitus on sopuisasta päättänyt kaupungin asioista.

Avataan vähän tätä sopuisaa päätöksen tekoa:

- On helppo olla sopuisa kun jakaa hyvää.On ollut mukava jakaa rahaa velaksikin. Suonenjoki on ajettu  kriisikunnan partaalle. Nyt loppui rahat ja samalla mielenkiinto luottamustoimiin.

- Päätöksen teon vaikeus. Jäteveden puhdistamo on toiminut jo vuosia rahalla, kun on maksettu lisäaikakorvauksia ja hätähätäkorjauksia. Uusi puhdistamo olisi pitänyt rakentaa kymmenen vuotta sitten. On paljon sopuisanpaa vetkutella ja lykätä tärkeitä päätöksiä.Nyt on menossa kalliit pakkopakko- teot.

- Päätökset ovat olleet hyviä ja ehdottomia. Ensin ollaan pakkopakko- päätös tehty ja sitten sopuisasti vaihdettu uuteen. Tämä sopuisa menettely ei ole lisänyt kaupungin mainetta luotettava sopimuskumppanina. Jos tehdään päätös, vaikka se pakkopakko, niin kannattaisi pysyä siinä. Ehkäpä se päättäjien maine luotettavana kasvaisi siinä.

- On sopuisaa olla päättämässä jotain, mikä vaikuttaa todella hyvälle. Mutta mikä se oikeasti on ja hintakin jäi vähän epäselväksi... Esim. vaikka Savon kuituverkko Oy:lle rahan anto ja sopimuksen teko..

- Päätäjien jääveydet ja sitoumukset. Onhan se sopuisaa kun molemmat puheenjohtajat ovat kaupungin johtavia viranhaltioita. Ja moni muukin sopivasti valvoo päätäjänä omaa työpaikkaansa. Tai on päättämässä lautakunnassa  oman kiinteistön vuokraamisesta kaupungin laskuun.

- Vahvat kaupunginjohtaja ja puheenjohtajat. Kaikki ei taida uskaltaa avata suuta tai olla eri mieltä edes valtuustokokouksissa...

- Vahva ryhmäkuri, joka ulottuu yli puoluerajojen. Aika outoa olla yksityisesti eri mieltä, jos äänestää toisella tavalla päättäjänä.

Mutta mihin se sopuisuus päättyy?

Hallitus leikkasi kuntien valtionosuudet ja pakkoliittää Kuopioon. Harva päättäjä haluaa olla lakkauttamassa omaa kotikuntaansa eikä leikkaminen ja lopettaminen ole kivaa.

Vastuunkantajien kotiintulo aika täyttyi niin, ettei halua olla edes ehdokas.

Ps. Keskustan kansanedustaja kehui Suonenjoella 5.10, miten keskusta on saanut aikaa: uimahallin, palvelut yms. Jos keskusta on vain kaiken hyvän takana, niini kuka ilkimys on tehnyt kaupungille isot velat?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suonenjoki, päätöksen teko

Kuntavaaliehdokkaat

Torstai 20.9.2012 klo 18.23 - Pia P

Suonenjoella Perussuomalaisilla on ensimmäistä kertaa ehdokkaita -peräti 11 henkilöä. Ensimmäistä kertaa ja heti kärkikolmikkoon!

Perussuomalaisia ei ole tarvinnut houkutella ja heitä ei ole sukuvelvoitteet pakottaneet ehdokkuuteen. Perussuomalaiset ovat itse haluneet ehdokkaaksi, he ovat huolissaan kuntien ja Suomen alasajosta. He vastustavat hallituksen pakkoratkaisuja ja paikkallisdemokratian katoamista. Karttulalaisten vähäinen ehdokasmäärä kertoo uskosta, että voiko liitetyssä kunnassa vaikuttaa omaan asuinpaikkansa asioihin.

Perussuomalaiset ovat ehkä kokemattomia kuntabyrokratiassa, mutta olemme oppimishaluisia ja -kykyisiä. Haluamme ja pystymme hyvään yhteistyöhön muiden puolueiden kanssa, mutta pidämme päämme, jos asia niin vaatii. Pidämme Suonenjoen ja suonenjokelaisten puolta. Kaupunki on kaupunkilaisia varten.

Perussuomalaiset- käytännön järkeä ja arjen osaamista Suonenjoen hyväksi!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ehdokkaat, suonenjoki, PS

Kristallipallo

Lauantai 1.9.2012 klo 9.42 - Pia P

Suonenjoen kaupunginjohtaja ilmoitti eläkkeelle jäämisestä ja että seuraava valitaan tämän vuoden aikana.

Syötetään ennustuskoneeseen seuravaat asiat

- Asian sopii vielä tämä "erinomaisissa väleissä" oleva joukko. Vaikka entinen johtaja on ensi vuoden loppuun asti.

- Seuraava kaupunginjohtaja on kokoomuslainen

- Tällä lukitaan lopullinen meno Kuopioon

- Jo liittyvistä kunnista tuli ja tulee pomoja, mille pitää saada  pomon paikkoja. Aiheen ulkopuolinen huomio: Viiden vuoden suojan takia pitää titteleitä keksiä lisää ja lisätä byrokratian portaita. Onneksi perustyöntekijät on yleensä määräaikaisia ja heistä on helppo säästää.

Ja kristallipallossa näkyy Hälvehdys tulevasta!

-----

Aikaisemmin kristallipallosta jo näkyi, että komissaari Rehn vaihdetaan  Stubbiin. Nämä Suomen ja Pohjoismaiden ympyrät ovat liian pieniä VMP- miehelle.

Suomi yritti uutta komissaarin virkaa, mutta koska täällä pullikoidaan rahan mättöä vastaan, niin on pakko tyytyä vain vaihtamaan olemassa oleva kokoomuslaiseen - vaikka Rehn on pitänyt EU:n ja varsinkin muiden maiden puolia kiitettävästi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suonenjoki, kaupunginjohtaja

Sisä--Savon lehti 14.9 mielipide

Lauantai 25.8.2012 klo 8.00 - Pia P

Valokuitua

Täältä Savosta katsottuna Kaamanen ja Karigasniemi tuntuvat syrjäsiltä pikkupaikkakunnilta. Mutta tänä kesänä Sonera rakensi siellä valokuitutyhteyden

Ja mitä meillä on?

Savossa perustettiin kaupallisille yrityksille kilpailija, Savon Kuituverkko Oy., jolle on kaupungit ja kunnat on maksanut isot pääomat. EU- kilpailutuomioistuimeen on tehty valitus yhden yrityksen suosimisesta. Savon Kuituverkkohan on luotu kilpailemaan Soneran, Dna, Elisan rinnalle. Viimeksi kesäkuussa Savon Kuituverkko on antanut tiedotteen, jossa luvataan palata syksymmällä asiaan kun saadaan lisää rahaa. Ensimmäistä metriä piuhaa ei ole vedetty maahan, mutta rahaa on mätetty, Suonenjokikin ainakin 440 000 euroa.

Suonenjoen päättäjät jaksavat hehkuttaa yhden valokuituyrityksen puolesta. Savon Kuituverkko Oy:n ansiosta mummot voivat pitää yhteyttä sukulaisiin -luulin, että on olemassa jo sellainen kuin puhelin. Mummojen hoito onnistuu valokuidun avulla- tarkistetaan liikkuuko se siellä -eikö olisi parenpi ihan ihmiskontakti? Yritykset saavat videokuvaa vaikka metsäkoneen korjauksesta- no, sehän hajoaa aina kotitalon nurkalle? Onpa löytynyt joku yrityskin, joka haluaa tehokkaan yhteyden maaseudulle- no jos se yhteys on niin tärkeä, niin miten se yritys on voinut toimia tähän asti ilman Savon Kuituverkkoa?

Valokuitu on kiinteä yhteys. Se ei kulje mukana mökillä, matkalla tms. eli lisäksi joutuu ostamaan.mokkulan tai muun liikkuvan yhteyden.

Olen saanut yhteydenottoja ja esitteitä valokuidun hyödyllisyydestä. En ole missään vaiheessa epäillyt sen tarpeellisuutta tai hyödyllisyyttä. Olen vain kritisoinnut tätä kaupungin yhä tiukentuvassa taloustilanteessa rahan käyttöä. Pitäisi priorisoida, onko kunnan tarpeellista luoda ja rahoittaa yrityksiä, josta tulee olemaan vain jollekin hyötyä vai keskitttyä olennaiseen, kuntalaisten peruspalveluihin ja hyvinvointiin? Savon Kuituverkko Oy:n liittymis- ja kuituverkon vetomaksuun harvalla on varaa..

Savolaisesta valokaapelista on jo jotkut hyötynyt Suonenjoella. Sisä-Savon seutuyhtymän Kaista Savoon- hanke tuottaa hienoja esitteitä ja pitää kahvitilaisuuksia (ELY antoi tähän 521 000 euroa). Savon Kuituverkko Oy:n hallituksen jäsenenä kaupunginjohtajammekin saa kokouspalkkioita.

Viestintäministeriö alkaa ajamaan kaikille 10 megasta ilmayhteyttä- pitäisikö Savon kuntien nyt perustaa oma teleyhtiö, että tasapuolisuuden nimissä kaikki saa langattoman yhteyden -mitä väliä, jos sellaisia yrityksiä on jo?

Pia Pentikäinen

Suonenjoen Perussuomalaiset ry

puheenjohtaja

Ps. Arvaan, että joku vastaa, että kuitua tarjoavat yritykset eivät halua tänne. Silloin olisi voinut olla mallina esm. Rautavaaran tietoverkko -osuukunta. Siellä valokuituyhteydet on toiminut jo vuosia ja laajentuu koko ajan. Meillä seistään vielä käsi ojossa lisärahaa vailla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valokuitu, suonenjoki

Hyväveli -toiminta

Sunnuntai 19.8.2012 klo 17.53 - pia p

Kaksi viikkoa sitten puhuin Yrittäjien vaalipaneelissa Suonenjoella mm. tästä:

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/08/19/hs-perussuomalaisilta-ei-ymmarrysta

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyväveli, suonenjoki, perussuomalaiset

Kuntavaalit

Torstai 9.8.2012 klo 17.43 - Pia P

Onko lapsesi päivähoidossa tai koulussa? käytkö terveysasemalla lääkärissä? Tuleeko kotiisi muualta kuin omasta kaivosta? käveletkö valmita teitä pitkin?

Kuntavaaleissa valitaan ihmisiä, jotka päättävät näistä asioista! Ihan meidän yhteisistä. Nyt on tilaisuus vaikuttaa omaan kotikaupungin asioihin. Päättäjissä pitäisi olla enenpi  tavallisa kuntalaisia- ei niitä jolla on varaa omalla autolla käydä hakemassa palvelut ja ostokset  vaikka Kuopiosta. Tarvitsemme palvelut täällä, missä asumme ja elämme.

Tule  Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi -pääset vaikuttamaan Suonenjoen asioihin. Tiedät varmasti miten asioita pitäisi hoitaa ja moni tietää vielä miten se tehdään pienellä rahalla.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suonenjoki, kuntavaalit, perussuomalaiset

Y-parkki Suonenjoella

Tiistai 7.8.2012 klo 9.13 - Pia P

6.8 Suonenjoella olleessa Yrittäjien Y-parkki kiertueessa oli vaalipaneeli osuus. Siinä keskusteltiin Suonenjoen elinkeinopolitiikasta yms.

Tiivistelmä osuudestani:

1. Suonenjoen elinkeinopolitiikka on ulkoistettu kuntayhtymälle. Valta on harvojen käsissä: Kuntayhtymän hallituksessa on kolme Suonenjoen edustajaa. Kaupunginjohtajalla on suuri valta yritysasioissa. Kaupunginvaltuusto ei siis todellakaan päätä elinkeinoasioista Suonenjoella. Tälläinen keskustelukin luo harhan, että yksittäinen kunnanvaltuutettu voi vaikuttaa Suonenjoen elinkeinopolittiikkaan.

2. Päätöksiin vaikuttaa liian paljon suhteet, sukulaisuus tai vaikka seurakavereisuus. Neuvotteluja käydään saunanalauteilla ja usein humalassa. Ennen kuin kukaan vetää perunaan nenäänsä, en viittaa kenenkään yksittäiseen henkilöön. Saunan lauteilla on ollut pankinjohtajaa, muita rahoituksen päättäjää ...

Mutta onneksi tämä on katoavaa kansan perinnettä-

Päätöksen tekoon läpinäkyvyys, tasapuolisuus, tasa-arvoisuus ja neutraalisuus sekä kunnan kohdalta kannattavuus!

2. Hankinnat. Hankintalaki määrää kuntahankinnat kilpailutetavaksi, johon taas kunnan osaaminen ei riitä. kilpailustuspalvelu ostetaan ulkopuoliselta yritykseltä. Se kilpailutuksen tuoma säästö menee ulkopuolisen yrityksen kuluihin!

Hankinnat voidaan pilkkoa niin, ettei niitä koske hankintalaki. Päätöksissä voisi vaikuttaa kokonaisedullisen hinta, jossa otetaan huomioon paikkakunnan saama työhyöty ja verohyöty.

3. Suonenjoellekin on tullut ulkomainen hoivapalveluyritys -hyvä vapaan kilpailun takia. Mutta kaupungin ei olisi pitänyt mennä siihen väliin. Loppujen lopuksi kaupunki hoitaa asuntojen vuokrauksen yms. mikä lisäsi kaupungin kuluja.Voitot tuloutetaan Norjaan...

Jos halutaan kilpailevia yrityksiä, niin kaikki samalla viivalle. Tässä tapauksessa yritys olisi rakentanut hoivakodin ja kaupunki olisi ostanut tarvittavan palvelun sen kilpailutuksen jälkeen määräajaksi.

  4. Kaupunki omistakoon jatkossakin vesilaitoksen. yhtiöittäminen vie voitot muiden omistajien taskuun. Tuotolla rakennetaan ja ylläpidetään vesi-infraa -ei rikastuta. Muissa kaupungeissa toteutuneissa yhtiöittäminen on aina nostanut veden hintaa kuluttajalle!

5. Suonenjoelle lisää asujia ja työntekijöitä. Halpoja rakennustontteja, kuntalisä kotihoidontukeen ja päivähoito sekä  koulupaikat kuntoon. Säilytään liikenneyhteydet.

6.Suonenjoen turvallisuus uhat ovat pohjavesialueen rakentaminen ja maankäyttö. Tälläkin hetkellä soraa otataan vedenottamoalueen läheisyydestä ja siellä on öljysäiliöitä. Kemiakaalikuljetukset kulkevat radalla. Ja poliisi vasteaika kasvaa koko ajan. Poliisipartion tulemien voi kestää kauan.

7. Hallituksen päätös Alv:n nostosta lisää harmaata taloutta. Kuititon työ lisääntyy.

Alv:n alarajan nosto PerusNaisten esitämään 30 000 euroon helpottaisi pienyrittäjän verotaakkaa.

8. Arvostetaan Suonenjokea ja sitä mitä meillä on. Käytetään oman alueen palveluita, että ne säilyvät täällä Siihen voimme kaikki vaikuttaa!

ps. Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen on ehdottanut, että Suomessa voisi olla yrittäjäministeri. Se on saanut yrittäjien keskuudessa suuren kannatuksen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalipaneeli, suonenjoki, perussuomalaiset

Jätevedenpuhdistamo osa 101

Sunnuntai 5.8.2012 - Pia P

Jätevedenpuhdistamo osa 101

Aikaisemmin tapahtunut...

Yllättäen monen määräajan loppuessa huomataan, että Suonenjoen jätevedenpuhdistamo ei saa toiminta- eikä ympärisölupaa edes rahalla. Nyt tuli kiire! Konsulttuyhtiö Pöyry keksii omaperäisesti, että Pöyryn halinnoima junaradan pohjan voisi ostaa  jätevesisiirtoputken paikaksi... Jaahas, rata menee IIsvedelle- sitähän paikkaa on jo kiusattua vuosia välillä toimimattomalla puhdistamolla eli iisveteläiset on jo tottunut paskavesiin...

Ensimmäinen kaava kaatuu, hups, kaavamerkinnän virheen vuoksi. Ei se mitään, ostetaan uusi järjettömän kallis tontti, kyllä sitä joku ainakin vastustaa. Kaupungin hallituksen pakkopakko -allekirjoittajat tosin hyväksyy kauppakirjan. Ja joka ei ollutkaan totta, vaan nurkan takaa tulee vähän halvenpi uusi tontti. Joka on  rannassa, mutta virallisesti se ei ole rantatontti.

Nyt odotellaan lupakierroksia ja valituksia- kyllä joku valittaa. Päästään sanomaan, että kaikkimme teemme, mutta kun valitetaan...

Tämän viikon jaksossa:

Iisvesi- Käpylä rataa korjataan, että se voidaan purkaa! Tähän juonikuvioon ei pysty edes salkkarin käsikirjoittajat,

Tulevissa jaksoissa...

Tekeekö Suonenjoki ollenkaan jätevedenpuhdistamoa vai tekeekö sen Kuopio alueelleensa, joka oli ennen nimeltään Suonenjoki?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, jätevedenpuhdistamo

« Uudemmat kirjoitukset