Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:313767 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Vaalit on ohi...

Perjantai 3.5.2019 - Pia P

Vaalien alla äänestäjää hemmotellaan.

Toreilla on jaettu äänien toiveissa makkaraa, soppaa, kahvia, pullaa, porkkanaa, ryynejä ja erinäköisetä rompetta tiskirätistä tulitikkuaskeihin.

Mistä tietää, että äänet saatu ja voidaan unohtaa hetkeksi äänestäjät- ei tarvitse enää "lahjoa makkaralla" äänestäjää?

Suonenjoen torilla vapputapahtumassa vasemmisto myi makkaraa 2€/kpl. 

Näin sitä saadaan vaalimakkara- jakokustannukset takaisin ihan niiltä äänestäjiltä. Sama oli Suonenjoen vasemmistolla kuntavaalien jälkeen. Puolueyhdistykset saavat rahaa Suonenjoellakin puolueveroista eli luottamuspalkkiosta tilitetään osa omalle yhdistykselle. Ja sen osan saa vielä veroissa takaisin. Eli kyllä niillä rahoilla voi tarjota makkaroita tarvittaessa. Moni maksaa ihan omista rahoista tarjoiluja.

Jokainen ja jokainen puolue tekee mitä haluaa - arvomaailmansa mukaan. 

Kommentoi kirjoitusta.

Vappupuhe Suonenjoki

Keskiviikko 1.5.2019 klo 17:18 - Pia P

Arvoisa juhlakansa ja vapaapäivän ansainneet tai töissä olevat työn sankarit sekä muut läsnäolijat,

Perussuomalaisia äänesti viime eduskuntavaalista työntekijät, työttömät ja eläkeläiset -naiset ja miehet- Läpileikkaus Suomen kansasta. Olemme Suomen toiseksi suurin puolue. Vain 0,2 % erolla.

Vaikka jopa Suonenjoella jotkut ajattelevat, että Perussuomalaiset ovat oikeistopuolue, olemme keskellä oleva kansan puolue, joka kerää molemmista puolilta ne hyvät asia.  

Perussuomalaiset ajavat Suomen ja suomalaisten asiaa. Perussuomalaiset haluavat, että lapsilla ja lapsenlapsillamme olisi Suomi, jossa voi elää ja asua. Me emme saa tuhlata luontovaroja tai rahaa tai ottaa velkaa tulevien polvien maksettavaksi. Haluamme pitää Suomen turvallisenaa. Parasta ilmastotekoa on pitää teollisuus Suomessa. Parasta ilmastotekoa on globaalinen – Suomi ja suomalaiset eivät pysty yksin – varsinkaan nostamalla epäreilusti elämisen, liikkumisen ja syömisen kustannuksia -ratkaisemaan ongelmia.

Suonenjoen mittavat investoinnit, vähenevät valtionosuudet ja verotuotot sekä samaan aikaan lisäntyvät velvollisuudet rasittavat Suonenjoen taloutta. Suonenjoella asukasmäärä vähenee ja samaan aikaan kaupungin työntekijämäärä kasvaa. 

Tuleva eduskuntakausi on valitettavasti veronkorotusen ja uusin verojen kultakautta. Demarit ovat luvanneet veropohjan laajennusta, sehän tarkoittaa uusia veroja. Miltäs kuulostaa lihavero ja sateliitti- seurantalaite kilometriperusteista tienkäyttömaksua varten? Vasemmisto ajoi tätä viimeksi ja taas se nousee keinovalikoimaan lisärahan saamista vartean. Moni demariäänestäjä tulee pettymään, koska satanen eläkkeisiin oli pelkkää vaalipuhetta.

Verrattuna muuhun Suomeen Sisä- Savon erikoisuus on vielä keskustan suuri kannatus. Täälläkin torilla oleva moni antoi äänensä keskustalle eli hyväksyi epäonnistuneen taksi- ja kelakyyti uudistuksen, tiestön kunnon huonontaminen, valtion omaisuuden myyminen ”tase tuottamaan” ja koko SoTe alan romuttaminen, Pohjois-Savossakin olisi lähtenyt rahaa pois 100 miljoonaa! Keskustan ajama politiikka on ollut kova isku maaseudulle ja pikkukunnille. 

Tehkäämme vastuullista politiikkaa ja olkaamme vastuullisia päättäjiä. Tehkäämme avointa ja tasapuolista politiikkaa. 

Demokratia on ilmaista. Äänestäminen on ilmaista. Toukokuun lopussa äänestetään EU – vaaleissa. Äänestäkää Suomelle parasta vaihtoehtoa! Nostetaan äänestyprosenttia, se on parasta demokratiaa! 

Media on nostanut esiin kaksois-ehdokkuuden. Juuri valittuja kansanedustjia on ehdolla myös EU- vaaleissa. Suurin osa nyky- mepeistä on ollut kansanedustajia kun heidät on valittu parlamenttiin. Median pitäisi keskittyä nostamaan äänestyinnostusta eikä luomaan vastakkain asettelua. Suomessa ei ole vielä rajoitettu oikeutta asettua ehdokkaaksi. äänestäjät tekevät sitten valinnan.

Osallistukaa polittiikkaan ja päätöksen tekoon. Tulkaa valtuuston kokouksiin. Tulkaa kuntavaaleihin ehdokkaaksi.

Tehdään yhdessä hyvä, tasa-arvoinen ja turvallinen Suonenjoki ja Suomi.

Hauskaa Vappua kaikille, kiitos!

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kiitos!

Maanantai 15.4.2019 klo 10:55 - Pia P

Jihuu -737 ääntä!
Ensikertalaiselle ja muutamalla tonnilla hyvä tulos. Nöyrä kiitos kaikille äänestäjille. Äänesi ei mennyt hukkaan, Perussuomalaiset ovat Suomen ja Savo-Karjalan toiseksi isoin puolue!
Piirin puheenjohtajana olen todella tyytyväinen Pohjois-Savon tulokseen! Onnea kaikille valituille!

Kommentoi kirjoitusta.

Nyt äänestämään!

Sunnuntai 14.4.2019 klo 9:13 - Pia P

Äänestäminen on helppo homma.

Kunhan tänään klo 9- 20 välillä menee omalle äänestyspaikalle. Ei tarvitse kotiin tullutta lappua- henkkarit tai ajokortti riittää. Äänestyskopin ei tarvitse eväitä eikä se satu eikä edes maksa mitään.

Savo -Karjalassakin ehdokkaissa on vaihtoehtoja n 180 - pelkästään PS vaihtoehtoja on 15 eli varmasti löytyy mieleinen.

Vaalit on demokraattista  kansanvaltaa eli nyt valitaan päättäjät eduskuntaan!

Kommentoi kirjoitusta.

vaaliase

Keskiviikko 10.4.2019 klo 23:42 - Pia P

Ahkeran ja uutteran tutkimustyön tuloksena löytyi jotain... Halla-aho on vastannut 8 v sitten vaalikoneeseen, että aluepolitiikka on kepulaisten rahanjakoa. Kuntien pitäisi tulla toimeen omillaan.

.

Tämän tiedon innokkaasti Saarikko (kesk) julisti vaalitentisä kohdassa missä puhuttiin valtion tukemasta asuntopolitiikasta. Oli ihan opetellut ulkoa lapussa olleen tärpin. 

.

Perussuomalaisten puolueen linja löytyy puolueohjelmista. Jos haluaa kertoa mitä Perussuomalaiset ajaa, niin sieltä löytyy tietoa... Onnittelut kuitenkin kepun tutkimusosastolta (löytyi YKSI  negatiivinen ajatus) Nyt tällä hetkellä käynnistyy kepun propagandaosasto, joka tätä vanhaa vaalikone vastausta levittää PS puolueen linjana.

Alas on vajottu näissä vaaleissa....

Ps. Jos olisin yhtä epätoivoinen vanhojen kaiveleva kuin keskustan mustamaalaamisosasto, niin muistuttaisin...

Vaalikoneissa Saarikko itse on mm. Vastustanut terveydenhuollon yksityistämistä ja ministerinä ajoi sitä raivokkaasti. On siinä kykyä kerrakseen kun huomio miten hän piti asian vastustajana  palopuhetta, miten Suomi tarvitsee terveydenhuollon yksityistämisen. Samoin hän vastusti taksiuudistusta ja hyvin kelpaisi keskustalaisen Bernerin tekemä taksiuudistus, joka käytännössä romutti taksien luotettavuuden ja turvallisuuden. 

Kommentoi kirjoitusta.

Jos olisin kateellinen...

Keskiviikko 10.4.2019 klo 8:03 - Pia P

Jos oisin vaalikateellinen...

Olisin kateellinen ehdokkaiden saamista ammattiliittojen ja muiden eturyhmien tuista. Vaalirahoitussivulta näkee miten ehdokkaiden käyttämä vaaliraha muodostuu. Osalla on omaa rahaa muutama satanen ja osalla kymppitonneja - vaikka loppusumma on sama. Onko oikein, että liitot rahoittavat vain muutamia puolueiden ehdokkaita? Onko oikein, että yleensä rahoittavat ehdokkaita? Onko jäsenmaksu silloin oikeassa käytötössä? Verovähennysoikeuden takia kaikki veroa maksavat suomalaiset tukevat vain muutaman puolueen ehdokkaita, onko oikein? 

Tradeka lähti yksityishoivabisnekseen. Osaa vasemmiston ja demarien edustajia ei yhtään ahdista ottaa vastaan 2500€ vaalitukea tradekalta ja samalla julkisuudessa haukkua yksityistä hoivabisnestä.

Olisin kateellinen sopeutuseläkeellä olevien vaalikampanja- ajan rahoista ja vapaa- ajasta. Neljän tonnin ex- kansanedustaja "eläkkeellä" (maksetaan siis työikäisille ja - kuntoisille, jopa töistä kieltäytvälle) on varmaan mukava kampanjoida. Tai sitten ei - kun joutuu facessa kerjäämään lisää rahaa... 

Olisin kateellinen nykyisille kansanedustajille, koska heillä on vielä ainakin 6700 €/kk palkkio ja oikeus laskuttaa eduskunnalta (siis veronmaksajilta) kilometrikorvaus kun tekevät eduskuntaan liittyvää "työtä". No oikeasti omaa vaalityötä. Kansanedustajilla on kuukauden vaaliloma palkallisena. On siinä helppo köyhää kuunnella kun palkka juoksee.

Olisin kateellinen ehdokkaiden kampanjasummista. Eduskuntaan läpimeno vaatii kuulemma jo 35 000 euron panostusta. Ajatelkaa, neljän vuoden pätkätyö ja jotkut laittavat työnhakuun kymmeniä tuhansia. 

Eduskunnan palkkio on pienempi kuin esim lääkärin palkka. Eduskunnan virkakoneiston palkka on isompi kuin kansanedustajan - mutta alapäänylivaihteenkansilantakahuoneensihteeriksi ei pääse kuin hallituspuolueen edustajat. Heillä palkka on niin iso, että sitä kannattaa jo kadehtia oikeasti.

Olisin kateellinen puolueiden vaalipanostuksiin. Moni puolue ottaa velkaa jos on tiukka tilanne. No vaaleissa on aina tiukka tilanne. Moni puolue ottaa vastaa tukea säätiöiltä (ruotsin kieltä ajavat säästiöt maksavat niin isoja summia ehdokkaille ja puolueille, ettei pakko-ruotsia saada pois...) jne. Lobbarit ajavat rahoittajien asioita ja hallitus ajaa lakeja niiden pohjalta. Kun ensin sai vähän vaalitukea.

Olisin kateellinen uskonveljistä. Tapahtukoon sinun tahtosi, olkoon se mitä vaan, niin äänestämme sinua.

Tilanne on kyllä toistekin päin. Hallituksessa voi sitten tukea kavereiden, sukulaisten tms bisneksiä. Oma alaikäinen lapsi on täysin ulkopuolinen ja tietämätön kaikesta bisneksestä, eikä äiskä tai iskä ole vaan käyttänyt nimeä hyväksi. Olipa viisas lapsi kun osasi ostaa juuri sen firman osakkeita, joka sai jonkun luvan tai valtion yritystukea!

Onneksi en ole kateellinen! Ei sitä kerkiäisi muuta tekemään kuin hampaita kiristelemään ja muiden asioita pohtimaan.

Teen vaalityön niillä varoilla mitä on ja ajalla mitä irtoaa kaikesta muusta. Onneksi olemme koko ajan mukana tapahtumissa ja torilla eikä vain pari viikkoa ennen vaaleja. Ja onneksi meillä on niin loistavat ehdokkaat, että yhteistyö toimii. Ja onneksi meillä on Suomen paras kenttäväki -tapahtumat onnistuu, lehdet jaetaan ja tehdään yhdessä vaalit. Muutama päivä vielä! 

Kommentoi kirjoitusta.

Nöyränä

Sunnuntai 7.4.2019 klo 11:46 - Pia P

Monta hienoa asiaa tässä ehdokkuudesta on jo ollut, yksi on...

.Osa ihmisistä on todella tarkkoja kenelle äänensä antavat. Minua on kuulusteltu toreilla, puhelimessa ja sähköpostissa sekä vaalikone vastauksia tutkittu.

.Ja sitten kun ihminen kertoo, että äänestää minua, niin tulee nöyrä olo. Lupaan tehdä parhaani kun olen saanut niin ison luottamuksen osoituksen. Äänestäjän ainokaisen äänen.

Pia Pentikäinen 92 Savo- Karjala

Kommentoi kirjoitusta.

Toripuheita

Perjantai 5.4.2019 klo 8:35 - Pia P

Tässäpä muutama ote vaalikentillä olleista keskusteluista...

- Halla-aho on sitten viisas mies ja puhuu asiaa. Ihan erilainen kuin mitä ennen luulin tai meille mediassa kerrottiin. Miksi hän ei saa puhua rauhassa?

-  Miksi suomalaisten työtä tekevien rahat annetaan Suomessa oleville ulkomaalaisille työtä tekemättömille?

Oman maan työttömät, sairaat ja tai vauvalomalla olevat kyllä saadaan maksettua ja on oikein maksaa kun ollaan itsekin välillä vaikka sairaana. Siksi maksamme korkeaa veroa. Meidän sosiaaliturva kuuluu meille, jotka sitä maksavat.

- Ilmastohömppä. Miksi autoilu halutaan kieltää, miksi lapsilta viedään liharuoka pois koulussa? Miksi ne itse lentävät lomilla, jotka haluavat estää muita lentämästä?

Tässä kolme puhutuinta aihetta. 

Perussuomalaiset ovat eri linjalla kuin muut puolueet. Perussuomalaiset ovat samalla linjalla kuin suurin osa Suomalaisista. Onneksi.

Ps. Kuulemma suomalaiset ovat kuluttaneet oman osuuden tänään, normaalia aikaa neljää kuukautta aikaisemmin, johtuneeko vaaleista.... Mutta tosiasia on, jos kaikki maailman ihmiset eläisivät kuten suomalaiset, meitä olisi vain reilu miljardi ja kulutus 0,7 maapallon verran.

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitusneuvottelut

Lauantai 30.3.2019 klo 7:19 - Pia P

Mediassa on monessa jutussa on kerrottu, että hallitusneuvotteluista tulee vaikeat. Juttujen pesruteella annetaan ymmärtää, ettei kannata äänestää Perussuomalaisia, siksi että meitä ei oteta hallitukseen ja siksi, että hallitusneuvotteluista sitä vaikeammat mitä parempi puolueemme menestys on.
.
On aivan totta, että hallitusneuvotteluista tulee pitkät. Ennen toukokuun lopun EU- vaalien lopputuloksen selviämistä ei tapahdu ratkaisuja. Moni politiikko odottaa EU-vaalien lopputulosta, pääseekö europarlamentiin vai joutuuko jäämään eduskuntaan. Samoin moni eduskunnastavaaleissa pärjäämätön tai jopa ei -ehdokas neuvottelee (kiristää) omaa ministerin pestiä. Ministerin ei kun tarvitse olla kansanedustaja. 
.
Tuleva EU-puheenjohtajakausi nostaa neuvottelut ihan uudelle tasolla. Ministerien tehtävät ovat kaudella todella monipuolisia ja näkyviä, moni toivoo julkisuuden myötä urapolulla jatkuvan jossain Suomelle räätälöidyilssä palkkioviraoissa. Kataiselle (ex-ministeri, kok) tehty virka on oiva esimerkki, johtajan paikka ilman valtaa.
.
Neuvottelut tulevat olemaan vaikeat.  Vanhaan hyvään aikaa kolmen isoimman puolueen kesken oli helppoa, yksi puolue oli aina syyllinen kaikkeen. Ja seuraavissa vaaleissa puolue oli taas mukana hallituksessa. Esimerkiksi edellisen hallituksen jälkeen demarien  (ihan syystä) kannatus romahti. Urpilainen ja Rinne leikkasivat kuntien vanhuspalveluista 300 miljoonaa, kuntien valtion osuudet pienenivät, koulutusleikkaukset olivat isot, lapsilisiä leikattiin ja jopa se 50€ omavastuu vuoden alussa lääkkeistä on demareiden valtionvarain ministeriön kynästä. Kelan järjestelmän tekeminen kesti (yllättäen?) niin kauan, että hallitus vaihtui.
.
Siis demarit kannatus romahti ihan syystä. Nyt neljän vuoden päästä ihmisten muisti on tyhjentynyt ja demarit koetaan pelastajana. Ainakin yritetään kokea, koska Rinteen  (sdp) puheet ovat vaikeasti tulkittavia. Mutta yksi on selvä, veroja tukee lisää ja olemassa olevia nostetaan. 
.
On demokratian halveksimista ilmoittaa syrjivästä jotain puoluetta hallitusneuvotteluissa. Ihmiset saavat äänestää itselleen sopivaa puoluetta Suomen vapaissa vaaleissa ja kaikkien pitäisi hyväksyä lopputulos ja sitä kunnioitetaan - eikös vaan? Jos vaalimenestys on iso, niin silloin se tarkoittaa, että Suomen kansa haluaa sen puolueen valtaan. Juuri heidän ajamat asioihin halutaan muutosta ja parannusta. Miksi joku puolue haluaa estää kansan tahtoa? Miksi joku puolue haluaa olla ylempänä kuin äänestät? Miksi media haluaa vaikuttaa äänestäjiin? Koulukiusaamista eduskunnassa - lapsille esimerkkiä- Mä en leiki sun kaa...
.
Minun ennuste on, että hallitus saadaan kasaan vasta heinäkuun puolella. Ja se vaikeus ei ole Perussuomalaisten syytä vaan vallan jakamisen vaikeus. 
.
Perussuomalaisia kannattaa äänestää!
ps. Moni ihmetteli, miksi Sipilä (ex-pääministeri, kesk) nosti täysin politiikan ulkopuolelta tulleen Anne Bernerin liikenneministeriksi- ohi kokeiden keskustalaisten, varsinkin kun Berner heti ilmoitti olevansa vain yhden kauden kansanedustaja. Syy selvisi, bisnes on bisnestä. Bernerin nimitys pankin hallitukseen kertoi julkisuuteen, että hän oli kaiken muun myymisen ja vapauttamisen tarkoitus myydä sijoittajille ihan oikeasti Suomen väylät - tiet ja rautatiet. Pankki on ilmoittanut halukkuutensa olla rahoittaja (suomennus rahastaja) Suomen väylähankkeissa. Raha autoilijoita tien käytöstä olisi otettu seurantalaitteilla. Aatelkaa nyt, varsinkin keskustalaiset, otitte ketun suoraan kanalan orrelle. Berner sai palkkiokin (hallituspaikan pankista), Suomen onneksi valmiteluaika loppui kesken.

Kommentoi kirjoitusta.

Perussuomalalaisten kannatus

Perjantai 29.3.2019 klo 7:28 - Pia P

Gallupit ei äänestä, mutta niillä ohjataan vaalitulosta. menetyjää on mukava äänestää ja varsinkin jos oma ehdokas menee läpi eduskuntaa, niin kuulemma ääni ei mennyt hukkaan.

Äänesi ei mene koska hukkaan. Se vaikuttaa puolueen yhteisääniin ja siten kuinka monta siitä puolesta menee läpi vaalipiirissä. Samalla tavalla, jos äänestät henkilöä, mutta joka sattuu olemaan puolueessa, josta et pidä (arvomaailma, politiikka teot), niin puolue siitä hyötyy.

Gallupeissa käytetään korjauskertoimia. Esimerkiksi HS gallupissa käytetään lukuina kyselyä ja kuntavaalitulosta. Perussuomalaisten kuntavaalitulos on puolet edellisestä  eduskuntavaalitulosta.

Eli korjauskerroin laskee huomattavasti Helsingin sanomien gallup tulosta Perussuomalaisille. Puhelinkyselyssä on jopa kysytty, että kumpaa Perussuomalaista tarkoitat- sitä Soinin puoluetta vai Halla-ahon. 

Jossain gallupissa on laitettu Perussuomalaisten edellinen eduskuntavaalitulos kahtia, toinen puolikas sinisille ja toinen  puolikas Perussuomalaisille. 

Gallupit tehdään soittamalla. Puhelinhaastattelun ei pääse arpaonnea puuttuessa sellaiset, jolla on prepaid liittymä tai salainen numero. Tai jos ei ole ollenkaan puhelinta.

Gallupeilla on pystytty jo perustelemaan esim puheenjohtaja tenttiä. Neljän suurimman puolueen joukkoon ei ole mahtunut viime vaalien kakkonen. Puheenjohtaja Halla-aholle ei ole haluta antaa näkyvyyttä eikä puheaikaa.

Hyvät ihmiset, äänestäkää! Sillä tavalla lasketaan sunnuntaina 14.4. oikea tulos!

Kommentoi kirjoitusta.

Suonenjoen hankejuttuja

Torstai 28.3.2019 klo 7:14 - Pia P

IMG_3566.JPG

Saimme taas nähdä Suonenjoella talvella hypetyshankkeen, joka tosin suli käsiin. Jäälinna keskelle kaupunkia puistoon!
.
Kaupungin teknisen puolen työntekijät kuskasi maitotölkkejä, aurasi pajapuistoa, siirsi jäädytetyt purkit puistoon ja teknisen varikolla sai ilmaiset vedet jääpalikoihin - lumisena talvena kaupungin työntekijöillä ei ole muuta tekemistä kuin olla tukemassa jääpalikkalinnan rakentamista?
.
Paikallislehdessä saimme lukea monta juttua, miten monen takapihalla lapsen rakentamaa pienenpää jäälinnaa ja mäenlaskua varten koottua  lumikasaa hehkutettiin.
Jopa lapsia vietiin sitä rakentamaan - koululaisten oppitunteja laitettiin jäälinnan rakentamiseen.
Pajapuisto on vilkkaan tien varrella, joten paikka ei oikeasti sovellu lasten leikkipaikaksi ilman tarkkaa valvontaa. 
Kaupungin kulttuuripuoli teki mainoksia ja jakoi niitä.
Hankkeen vetäjät patsastelevat julkisuudessa ensin suunnitelmien takia, muutaman palikan jäädytystä, sitten 20 cm korkuisen linnan esittelyssä ja oli rakentamista sekä avajaisia. Alkuperäinen 40 neliön  ja  2 metrin korkeilla seinillä varustettu linna kutistui koko ajan - lopputulos oli parin metrin kokoinen ja 40 cm korkuiset seinät.
.
Ja mikä oli hankkeen lopputulos:
Paskajätekasa keskeisellä paikalla kylällä. Kun ei enää saa juttuja julkisuuteen, niin enää kiinnosta koko asia. Roskaläjä on ollut siinä monta viikkoa.
.
Kaupungin teknisen puolen työntekijöillä on taas tekemistä eli siivota puisto. Mikä ihme saa kaupungin mukaan aina näihin hankkeisiin? Edellisellä kerralla hankkeen puuhahenkilön hankkeesta tuli 13 000 € korvausvaade kaupungille ja nyt jäi roskakasa kaupungille. Miten ihmeessä muutama henkilö saa käyttää kaupungintyöntekijöitä ja heidän työaikaa sekä tiloja ja vaikka vesiä omiin juttuihin?
.
Mitäs kivaa seuraavaksi hankkeillaan?
.
ps. Ehkä minun oletukset jäälinnasta on erilaisempia kuin joidenkin suonenjokelaisten- olen käynyt monta kertaa talvella Lainiossa, Kittilässä. Siellä on Linna!

2 kommenttia . Avainsanat: Maitopurkki, jääpalikka

Eläinpolitiikkaa

Tiistai 26.3.2019 klo 23:31 - Pia P

Perussuomalaisten ympäristö- ja energiapoliittisessa ohjelmassa kerrotaan mm, että uuden eläinsuojelulain pitää olla myös toteutuksen tasolla kunnianhimoinen. Tuotantoeläimien olosuhteet pitää olla kunnossa, eläinlääkäreitä riittävästi ja teuraskuljetukset lyhyitä. Lehmätiloja pitää tukea muuttumaan luomupihattonavetoiksi turvaamaan eläinten vapaan liikkumisen ja ulkoilun. Eläinten juomaveden riittävä saatavuuskin huomioidaan ohjelmassa.
Eläinten teurastustapaa pitää kehittää eettisemmäksi ja rituaaliteurastuksia ei pidä sallia. Tuottajahinta pitää olla korkeampi.
Perussuomalaisten mielestä eläinsuojelurikkomuksesta pitää seurata riittävän ankara tuomioita ja riittävän pitkä eläintenpitokielto. Siruttamalla ja rekisteröintipakolla  estetään eläinten salakuljetus ja pentutehtailu.
Nämä esimerkkinä poimitut asiat eivät ilmeisesti kelpaa Animalialle. Perussuomalaiset eivät kuulemma pidä eläinpoliittisia asioita esillä. Vai voisiko olla niin, ettemme saa mediassa ääntä kuuluviin näissä asioissa? Emme voi pitää kun meitä syrjitään. Meitä ei edes kutsuttu ja eikä edes otettu pyynnöstä mukaan Animalian Kuopion vaalipaneeliin.  Eläinten onneksi Perussuomalaiset ovat tehneet paljon parannuksia tuovia eläinpoliittisia lakialoitteita eduskunnassa. 
Pia Pentikäinen
Perussuomalaisten Pohjois-Savon
piirin puheenjohtaja 

Kommentoi kirjoitusta.

Järkyttävää-teiden kunto!

Lauantai 23.3.2019 klo 22:19 - Pia P

Tie

Vaalikentillä ei jakseta innostua siitä, että jos Kuopiosta pääsisi puoli tuntia nopeammin junalla Helsinkiin.... vaan siitä, miten huonossa kunnossa on meidän tieverkosto. 

Tiet ovat huonosti hoidettuja talvisin. Paksuja polanteita, jäätä ja hiekkaa ei missään.

Keväällä tiet ovat paksussa loskassa, vesilammikot ajouralla ja täynnä reikiä ja monttuja! Siis reikiä!

Mikä ihmettä on tapahtunut? Mihinkä Suomen rahat menee? Autoilijoista kupataan veroina ja maksuina isoja summia. On täysin naurettavaa haaveilla jostain sähköautoissa, ei meillä ole kohta edes teitä missä niillä voi ajaa  - kohta ollaan hevoskärryajassa, jos ei satu jostain saamaan panssarivaunua.

Kuvassa Vieremä - Kiuruvesi tie 19.3.2019, tiellä olisi voinut luistella, niin hyvä jää siinä oli.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korjausvelka, tiestö, ajettavuus, autot rikki

Lehtijuttu

Lauantai 23.3.2019 klo 22:08

Sisisjuttu

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvä nuoret!

Sunnuntai 17.3.2019 - Pia P

Nuoret osoittavat  mieltä ilmastomuutoksen takia. Moni on ollut ja tulee olemaan pois koulusta perjantait, että pääsee osoittamaan mieltänsä toreille ja kaduille. Nuoret vaativat tekoja!

Aivan loistavaa! Siitähän se lähtee.... Ilmastoteko olisi mennä takaisin minun lapsuuteeni 1970- luvun alkuun.

Se oli aika hiilineutraalia aikaan!

Lapsuusajan kotinani oli kaksio Helsingissä ja toisessa huoneessa asui 3 henkilöä vuokralla ja toisessa huoneessa me nelihenkinen perhe. Ja ajatelkaa, miten järkevää  kuin 7 ihmistä asui ahtaasti siinä pikkuasunnossa. Maaseudulla pikkutalossa saattoi asua monta sukupolvea ja sedät ja täditkin samassa talossa, yöllä tupa oli täynnä sänkyjä.

Eli hillijalanjälki pienenee kun asumme ahtaammin, vähemmän taloja ja vähemmän esim lämmityksen vaatimaa energiaa. Nuoret -ei omia huoneita.

Minun lapsuudessa ei ollut kännyköitä, tietsikoita, tabletteja yms yhteydenpito eikä some maailmassa olo aparaatteja, niitä ei oltu edes keksitty silloin... Eli paljon paljon vähemmän kaivannaisteollisuuden tuotteita akkuihin, elektroniikkaan ja paljon paljon vähemmän sähkön tarvetta. Ei syytä huoleen, monella oli lankapuhelin tai ainakin samalla kylällä oli puhelin. Mikäs sen mukavampaa kuin kertoa päivän syömiset, mitä vaatteita on laittanut päälle suu mutrussa ja peppu pönöllä naapurin puhelimessa puhuessa vain yhdelle kavereille. Tykkäyksiä sai livemaailmassa. televisioita ei ollut kaikilla. Joillakin oli ja se oli mustavalko - tv. Maaseudulla mentiin naapuriin katsomaan töllöä.

Meillä oli jonkinlainen oma auto, joskus lainattiin toisten autoja tai mentiin julkisilla. Niillä autoilla kuljettiin kun se oli kulkukuntoinen. Yleensä se oli rikki. Ensinmäinen kunnon auto ostettiin kun oli 10- vuotias. Eli maailma pelastuu kun 3/4 suomalaisista luopuu autoista. Vain rikkaille saa jäädä autot. Koskee siis mopoautoja yms. Polkupyörä kehiin!

Uusia vaatteita saatiin lapsilisäpäivinä, jota oli neljä kertaa vuodessa. Yhdet uudet housut ( parit vuodessa) ja kengät. Monella oli onneksi isompia serkkuja tms sukulaisia, joilta sai käytettyjä eli hienommin kierrätyvaatteita.  Eipä ollut halpavaate - liikkeitä, eipä ollut ostereita, eipä ostettu joka viikko jotain uutta kivaa piristykseksi.

Vielä yläasteikäisenä ulkomaan matkailu oli harvinaista. Kävin ensinmäistä kertaa Kanarialla kun olin 20- vuotias. Omaa rahaa sai kun oli kesätöissä.

Ruokana oli perusruoka, pottuja, kastikkeita ja soppaa. Suklaavanukasta tehtiin itse maissijauhoista. Limsaa sai ehkä hyvällä tuurilla lauantaina saunan jälkeen 0,3 litran pullosta puolet- kuin jaoin veljeni kanssa pullon. Viikkoraha oli 5 mk eli 0,85 €. Kulutusjuhla oli tuntematon sana.

Olen niin tyytyväinen, että nuoret vaativat tekoja. Tervetuloa lapsuuteeni eli eläkää samalla tavalla. Todella pienellä hiilijalanjäljellä!

Suomalainen yhteiskunta on rakennettu jatkuvalle kasvulle eli kun lopetamme kuluttamisen romahtaa hyvinvointiyhteiskunta. Eli samalla luovumme opintotuista, työttömyystuista, toimeentuloista jen. Nuoret vaativat ilmaista toisen asteen koulutusta ja samalla ilmastonmuutoksen lopettamista. Mahdoton yhtälö.

Kerron vielä, mitä itse pelkäsin lapsena:aurinko kasvaa ja räjähtää (sekin aika vielä tulee...) - ahdistuin ajatuksesta, miten ihmiset kärventyneitä hengiltä. Sen jälkeen on tullut uhkakuvat happosateista, otsoonikadosta, merivirtojen kääntymisestä, taudit (AIDS, ebola, sars, influenssa, tehdyt taudit), maapallon napojen kääntymistä ja varsinkin sodasta sekä ydinaseista ja niiden vahinkokäytöstä.

Nyt näin aikuisena tiedän, että asia mikä ratkaisee ja mihin voidaan vielä vaikuttaa, on joiden alueiden ihmisten määrän räjähdysmäinen kasvu. Nälkä ja toive paremmasta elämästä saa ihmiset liikkeelle.

Pitää muistaa, että maapallo jatkaa olemassa oloaan, vaikka me ihmiset häviäisimme. Olemme vain osanen kokonaisuudessa. Ja asumme täällä Suomessa ilmaston lämpiämisen takia jääkauden jälkeen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ilmastomuutos, nuoret, lakot, mielenosoitus

Kakkaraa tuli....

Tiistai 12.3.2019 klo 9:23 - Pia P

Elämme outoja aikoja. Hallitus kaatui.

Ja mitä siitä seurasi: hallitus puolueet haukkuvat toisiaan ja yhdessä suunniteltua SoTea. Paria päivää aikaisemmin hallitus ja sen puolueet kehuivat toisiaan ja varsinkin SoTea. Nyt hallituspuolueet kehuvat vain omaa malliaan, joka on siis parempi kuin hallituksen malli. Jokainen hakea irtiottoa yhdessä sovitusta.

Eli kun hallitus tekee lakipaketteja, niin ne on oikeasti ihan paskoja, mutta silti niitä kehutaan julkisuudessa. Ja yritetään runnoa väkisin läpi- vaikka perustuslakia ja asiantuntijoita uhmaten.

Miten kansa voi luottaa enää hallituksen tai eduskunnan puheisiin, jos ne onkin yhtäkkiä valetta? 

Miksi sitä suunniteltua SoTea sitten niin kehuttiin - vaikka se olikin tekijöiden mielestä ihan paska? Siksi, että siinä keskusta olisi saanut vallan (maakuntauudistus samalla) ja kokoomus olisi saanut rahat suomalaisilta veronmaksajilta terveysjättien sijoittajille.

Kaatuneesta MaKusta ei kukaan - ei varsinkaan keskusta- halua puhua. Melkein onnistui... Mahtaa harmittaa, vuosikymmenien haave ihan hilkulla.

Hallitus erosi viikkoa ennen vaaliloman alkua. Viimeinen "työ" viikko eduskunnassa on juhlia ja tapaamisia eli ei olisi voinnut myöhempää erota. Kansanedustajilla on siis kuukauden palkallinen vaaliloma ennen eduskuntavaaleja, näin turvataan istuvien edustajien parempi menestys vaaleissa. - jos on ehdolla uudestaan.

Sipilä uhkasi vuosien varrella jo käynnistellä omistamansa lentokonetta kaksi kertaa ennen kuin istui virka-autonsa kyydissä presidentin luo. Keskustalaisissa on paljon hyviä kesäteatteri -esiintyjiä, Sipilä ei tarvitse näiden esitykseen jälkeen enää koe- esiintyä.... Mikäs näytelmä olisi sopiva? Kun Hunttilan Matti Suomen myi?

Mikäs tässä vallan ja rahan jaossa oli sinisten osa? Pitää hallitus pystyssä ja saada siitä palkaksi Soinille joku kiva lahjapaikka. Ei oo hääppöistä muille luvassa... 

Kommentoi kirjoitusta.

"Sanna" takaisin!

Lauantai 9.3.2019 klo 20:14 - Pia P

Savo- Karjalassakin on eduskuntavaaleissa kaikenlaisia ehdokkaita. On hyvä asia, että demokratiassa voi valita itselleen sopivan. Esimerkiksi jos kokeaa tärkeäksi isis-Sannan ja hänen miehensä, niin heistäkin on jo huolta kannettu:

"Tuula Väätäinen SDP:n nykyään eduskuntavaalien listalla oleva kysyi ollessaan kansanedustaja 12.9.2013 ministeriltä ”Miten Suomi ja suomalainen sosiaaliturva suhtautuvat niihin mahdollisiin Suomen kansalaisiin jotka yksityishenkilöinä osallistuvat aseellisiin konflikteihin kuten Syyrian sisällissotaan ja sieltä palatessaan tarvitsevat sotavammojensa vuoksi lääketieteellistä hoitoa sekä kuntoutusta ja mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen näiden henkilöiden asianmukaisen kohtelun?”.

https://www.verkkouutiset.fi/sdpn-kansanedustaja-haluaa-varmistaa-syyrian-sodasta-palaavien-suomalaisten-hoidon-8319/

Nyt heitä on ihan jonoksi asti tulossa takaisin. Kun koraani sanoo, että pään katkaisu on ok, niin sehän on silloin ok. 

Kommentoi kirjoitusta.

SoTe RIP

Perjantai 8.3.2019 klo 10:27 - Pia P

SoTe lakien valmistelu loppuu ja hallitus eroaa 8.3.2019 klo 10.00.

Keskustan, Kokoomuksen ja sinisten neljän vuoden erilaisten intohimojen ja koplauksien sekä sidosryhmien etujen sotkeminen sosiaali - ja terveyspalveluihin rahoihin loppui tänään.

Suomalaiset ansaitsevat toimivan SoTen, mutta ei tälläistä vallan ja rahan uusjakoa.

Suuunniteltua SoTea perusteltiin lääkäriin pääsylle ja paremmalla hoidolla. Niitä säädellään hoivatakuulla ja käypä hoito - suosituksilla ja juuri niitä suunniteltu lakipaketti ei olisi muuttanut. 

Kaatunut SoTe ei olis taannut nopeampaa pääsyä eikä parempaa hoivaa vaan olisi antanut pörriäiselle mahdollisuuden repiä osuus omille sijoittajille.

Keskustalle tämä on iso tappio. Vuosikymmenenien märkäpäiväuni omista maakunnista kaatuu taas tänään. Seuraavaan keskustalaiselle pääministeri kaudelle ei näy moneen vaalikauteen mahdollisuutta...

Pääministeri Sipilä teki nyt sen minkä on luvannut jo monta kertaa aikaisemmin. Hän pyysi oman hallituksensa eroa. Kökkö kakkara on housussa. Tulos tai ulos -onkin mitään ei saatu aikaan ja yritän jotain pelastaa pari viikkoa ennen vaaliloman alkua.

Eduskuntavaalit ovat ajallaan. Sen jälkeen odotellaan eu- vaalit toukokuun loppuun. Sen jälkeen moni odottaa hallituspohja ja ministereiden kaavailtua, koska jotkut valitsee tai haluaa valita ministerin pestin ja meppi-pestin välillä. 

Hallituksen muodostuminen kestää yli juhannuksen.

Eduskuntavaalikampanjointi sai lähtölaukauksen tänään. Yksi on varmaa -isoin kökkö jää sinisten syliin. myivät puolueensa hillotolpan takia ja nyt hallitus potkas siniset hyödyttömänä ulos.

Kommentoi kirjoitusta.

SoTe huipennus

Keskiviikko 27.2.2019 klo 20:09 - Pia P

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sdp) piipahtaa valiokunnan kokouksen lopussa puheenjohtajien palaverissa 12 min ajan. Ja mitäpä sinä aikana varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) -hallituksen- edustaja tekee? Lyö nuijaa pöytää ja valiokunta päättää, ettei kuuntele yhtään asiantuntijaa enää.  Koko oppositio on tyrmissään. Ennen ei ole eduskunnassa tähän tyyliin jyrättyä eteenpäin.

Aikaa on kolme päivää saada lakiesitys eduskuntaan äänestettäväksi. Aika on suhteellinen käsite, deadline on paukkunut monta kertaa. Nyt tosin loppuu eduskuntakausi.Neljä vuotta aikaa ja aina se jää viime tunneille.

Heikkisen riemusta töllön haastattelussa voi päätellä jotain. Tämä Sipilän luottonainen ja keskustan tahtonainen haluaa SoTe -paketin läpi. Todellakin. Vaikka kaalia rouskuttamalla. Onkohan joku kiva työ-tai lahjapaikka tiedossa? Eduskunnassa riittää paikkoja ja ne ovat todella parempi paikkaisia kun kansanedustajan pesti. Vai oisko  puolueen kiristynyt ruuvi vaatinut asian. Sipilän porukka ei petä!

Jos SoTe menee läpi, niin se tietää kurjat ajat Pohjois-Savoonkin. Hoivan ja sosiaalipuolen rahat menee ensin kunnille maksetaviin pakkovuokriin, 3+1 vuotta, kunnat ovat tämän ajan tyytyväisiä. Seuraavaksi rahoitus pienenee nykytasosta 100 miljoonaa euroa. Tulevat maakuntapäättäjät ratkaisevat mistä lopetetaan ja säästetään. 100 miljoonaa euroa on niin iso summa, että moni vielä kysyy, että kuka helv... tämän päätti. Muistetaan sillä hetkellä Heikkisen voiton hymy tänään! Kyllä, Sipilän luottoporukka. Ja syynä, että saadan toteutettua keskustan märkäuni eli maakuntahallinto.

Paikkalehdessä rautalampilainen keskustalainen kehui Sipilää ja kertoi lisäksi miten demokraattinen uudistus on ehkä tuleva maakuntahallinto. Muistakaa nämä sanat kun Rautalammilta ei tule menemään yhtään maakuntavaltuutettua läpi ja perusterveyspalvelut löytyy jostakin ja sosiaalipalvelut Kuopiosta. Rautalammilla voi käydä kerran viikossa terveysbussissa mittaamassa vyötärölihavuutta. Muut pitää itse osata mitata kotona ja laittaa sinne nettiin. Keskustavetoiset maaseutukunnat joutuvat kärsimään eniten keskustan lakiesityksistä. Lopputulos tulee olemaan ei ketään ja ei mitään.

Ihan oikeasti, jos tämä on keskustan parasta aikaa ja mahtavaa aikaansaannosta, niin kuka uskaltaa ajatella mikä on huonoa aikaa? Vai onko keskustan parasta valtion omaisuuden myynti, sosiaaliturvan alentaminen, työntekijöiden kiusaaminen kikyillä, taksisotkut, kelakyytisotkut jne.

No muutaman päivän päästä nähdään kuka hymyilee leveiden, runnomisen tahdosta päätellen se en ole minä.

Kommentoi kirjoitusta.

MTK ja Yrittäjät vaalitapahtuma

Perjantai 22.2.2019 klo 1:36 - Pia P

Olin 21.2.2019 MTK ja Yrittäjien yhteisessä vaalitapahtumassa Hotelli Iso Valkeisessa Kuopiossa. Tapahtuma oli kaikille ehdokkaille avoin.

Tässäpä muutama huomio illan kulusta:

- Alkuun tarjottiin kahvit ja bageleita (rinkeli), jonka välissä oli parmankinkkua. En tiedä, että onko Suomessa lihatehdasta, jossa ilmakuivattaisiin kinkkua, joten on todennäköisesti tuontitavaraa Italiasta. Lisänä oli hedelmiä - meloneita, ananasta ja viinirypäleitä.

Paikalla oli kansanedustajaehdokkaita perussuomalaisista, keskustasta, kokoomuksesta, vihreistä, sinisistä ja demareista. Kristillisiä ja vasemmistoa ei yrittäjä-yhdistys tai maanviljely kiinnostanut.

Kahviherkuttelun jälkeen olikin hyvä siirtyä kuuntelemaan miten tärkeää on suomalainen ruuantuotanto. MTK esitelmästä ei jäännyt päähän kuin kehitysavun lisääminen ja ilmastomuutos. Odotin tietoa miten isolla voimalla aletaan pelastamaan maito- ja sikatiloja tai kuinka Suomi selviää EU-tukileikkauksien takia alaspäin menevästä maataloustuista. Miten tuetaan työ - ja velkataakan alle litistyviä viljelijöitä. Ei mitään sellaisia puheita, mutta kehitysapua pitää nostaa. En ymmärrä miten se kuuluu MTK, mutta kai sitten joku kehitysmaan apujoukko -yhdistys nostaa esiin Suomen maidon tuottajahintojen korotuksen?

Yleisökysymyksenä oli, että miten MTK suhtautuu rituaaliteurastuksiin. Ei kuulemma mitenkään, ei ole merkittävä asia. Suomessa noudatetaan lakia. Muut päättävät tälläiset marginaalisen pienet asiat. Oikeasti esim. halai- lihan käyttö ja tarve kasvaa voimakkaammin, suurempana kuin kasvisruokatrendi. On tärkeää puhua ja päättää, että eläimiä ei tapeta kiduttamalla avaamalla kurkkua ja vuodattamaan sitten kuiviin. Suomessa eläin pitää virallisesti vielä ensin tainnuttaa ennen kaulan avaamista.

Yrittäjien puheessa oli  monta järkevää asiaa ja lopuksi: maahanmuuttoa on lisättävä. Maahanmuuttajien yrittäjyyttä tuettava. Suomi tarvitsee kuulemma työntekijöitä, ei selvitä omalla porukalla. Niinpä, tulijoita oli ja on, mutta mistä tekijät? Halutaanko vain halpatyövoimaa? Ei tarvitse maksaa ihan niin paljoa. Miltäs suomalaiset työttömsitä kuulostaa, et kelpaa töihin kun joutuu maksamaan sovittua palkkaa ja sovittuja etuja, esim vapaat, lomat, sairasloman korvaukset? Kaikille ei niitä makseta. Ei edes palkkaa.

Omani yrittäjille antamani kolme vaalilupausta oli yrittäjän sosiaaliturva/eläke nostaminen, yksinyrittäjien tukeminen ja konkurssi/lopettamisen helpottaminen. 

Rautalammin keskustan ehdokas sanoi siellä sen mikä ero meillä on - hän haluaa maahanmuuton lisäämistä. Minä en kannata sitä.  Meillä ei ole pulaa tekijöistä, meillä on pula palkanmaksajista. Edes sellaista palkkaa, jolla elää. Ai niin, saahan niitä valtion antamia tukia, jos palkka on liian pieni. Hetkinen, eikös se ole tavan yritystukea- valtio maksaa loput tukina, jos palkka on liian pieni. Kätevää: osan palkanmaksusta voi  ulkoistaa yrittäjiltä muille veronmaksajille. Suomalaiset töihin kunnon palkalla!

Yrittäjäyhdistys on minun sydäntä lähellä. Olen yrittäjäperheen lapsi ja olen itsenikin ollut yrittäjänä. Olen asunut maatilalla ja olen maatalouslomittajakoulunkin käynyt. Minulla on paljon tietotaitoa ja ymmärrystä maa- ja metsätaloudessa.

Ajelin tapahtuman jälkeen kotiin. Kotona minua odotti suomalaisen miehen paistama suomalainen kuha. Ja lautasella oli kotimaista itse tehtyä pottumuussia kera Suonenjoen meijerin maidon.

Pelkkää puhetta - parmankinkkua suupielessä - vai elääkö oikeasti kotimaista ruokaa ja ruokatuotantoa kunnioittaen. 

Minusta viljelijät ansaitsevat parempaa edunvalvontaa ja jonkun toisen maatalousministerin kuin keskustalaisen - on ollut sen verran armotonta kuritusta maatalouspuolella!

Miettiikö ihan oikeasti ison polttoainelaskun saanut viljelijä, että pitääpä nyt nostaa kehitysapua?

 

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »